Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ρεαλιστικό το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011. Πρόβλεψη για €7.160 610 (3 video) Κύριο

Το μεσημέρι της 24ης/3/11 συνεδρίασε το δημ. σ/λιο Καλύμνου με μοναδικό θέμα «Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011», το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις του δημ. σ/λίου.

 

Εισηγητής ήταν ο δ.σ. και πολιτικός προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του  Δήμου κ. Ι. Τάσης. Το κύριο γνώρισμα του φετινού Τεχνικού Προγράμματος είναι ο ρεαλισμός στις προσδοκίες για πόρους που μπορεί να έχει ο Δήμος μες στο 2011. Ο ρεαλισμός αυτός ήταν επιλογή του κ. Διακομιχάλη, όπως τόνισε κατ’ επανάληψη, αλλά και ο Καλλικράτης, όπως ο ίδιος πάλι είπε, δεν επιτρέπει πια στους Δήμους να παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις προβλέψεις του Τεχνικού Προγράμματος (Τ.Π.) και τον τελικό απολογισμό έργων. Δηλαδή ο Καλλικράτης βάζει τέλος στις  προβλέψεις-επιθυμίες της εκάστοτε δημ. Αρχής και στην επίδειξη οραμάτων χωρίς αντίκρισμα αλλά με μόνο στόχο τον εντυπωσιασμό. Δεύτερο γνώρισμα του Τ.Π. είναι ο προγραμματισμός για συνέχιση όλων των έργων που ξεκίνησε η απελθούσα Δημαρχία Ρούσσου. Τη δική της σφραγίδα έβαλε η νέα δημ. Αρχή με στοχευμένες επιλογές έργων που θα γίνουν με αυτεπιστασία.

Από την αξ. αντ/τευση ο κ. Γ. Ρούσσος και η παράταξή του ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα με την παρατήρηση ότι αποτελεί σχεδόν αντιγραφή του δικού τους Τεχνικού Προγράμματος και του Τετραετούς Προγράμματος. Εις απάντηση ο κ. δήμαρχος έφερε παραδείγματα της ουσιαστικής διαφοράς των προγραμμάτων 2010 (Ρούσσου) και 2011 (Διακομιχάλη) τονίζοντας ότι ο κ. Ρούσσος είχε σχεδόν τριπλάσιο ύψος, καθώς προέβλεπε έσοδα που ποτέ δεν ήρθαν στα ταμεία του Δήμου, με αποτέλεσμα να έχει στο τέλος χαμηλό ποσοστό υλοποίησης.

Μέσα στις καλλικρατικές συντεταγμένες το Τ.Π. αθροισμένο σε τρεις αριθμούς, έχει ως εξής: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ: €6.345 470 ΣΑΤΑ: €815.140 ΣΥΝΟΛΟ: €7.160 610

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version