The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έκκληση από τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»

Το σωματείο υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» επιτελεί  πολύ σημαντικό έργο,

κοινωνικό και πνευματικό, στηρίζοντας άπορους Δωδεκανήσιους φοιτητές/τριες.

Προσφέρει μηνιαία υποτροφία 200 ευρώ για  9 μήνες  το χρόνο και  σε όλα τα έτη σπουδών.

Αυτή η πολύτιμη προσφορά της Μέλισσας συνεχίζεται σταθερά και αδιάλειπτα εδώ και  πολλές δεκαετίες  και σώζει νέους που χωρίς οικονομική βοήθεια δεν θα ήταν σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους.  Τους βοηθάει  να ονειρεύονται και να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. 

Στο πανεπιστημιακό έτος 2013-2014 οι υπότροφοί της έφτασαν  τους 36 και προέρχονται από: Κάλυμνο 8, Κάσο 1, Κάρπαθο 6, Καστελλόριζο 1, Κω 2, Λέρο 4, Νίσυρο 1, Πάτμο 1, Ρόδο 11 και Σύμη 1.

Για την  κοινωνική της προσφορά  η Μέλισσα έχει τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και από την Ακαδημία Αθηνών.

Οι οικονομικές συνδρομές των Δωδεκανησίων πολιτών, μικρές και μεγάλες, έκτακτες και μηνιαίες, είναι  η δύναμη που κρατάει  επιτρέπει στη Μέλισσα να βοηθάει τους νέους της Δωδεκανήσου.  Τα τελευταία όμως χρόνια, με την οικονομική κρίση, η Μέλισσα περνάει δύσκολες μέρες.

Κάνει λοιπόν έκκληση  να στηρίξουν το έργο της τα νησιά μας.  Και οι γυναίκες της Μέλισσας τρέχουν στα νησιά μας και αγωνίζονται να πείσουν  φορείς κάθε πολίτη να συμπαρασταθούν οικονομικά στο σωματείο.  Η Καλυμνιά εκπρόσωπος του σωματείου  είναι η κ. Μαρία Νομικαρίου-Αφθονίδου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύουν το εν λόγω σωματείο με οποιαδήποτε κατάθεση στο λογαριασμό του στην Alpha Bank-111002101 065421.

***

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

(από το διοικ. σ/λιο του σωματείου)

Μετά τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους, τη σταδιακή απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών και την προσάρτησή τους στον εθνικό κορμό, τα Δωδεκάνησα ήταν το μόνο τμήμα της Ελλάδας που έζησε ενδιάμεση περίοδο ξένης κατοχής-της ιταλικής- προτού ενσωματωθεί και αυτή το 1947, μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στον  εθνικό κορμό.

Στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα και τον Πειραιά, την περίοδο του Μεσοπολέμου, δημιουργήθηκαν πολυπληθείς και ζωντανές παροικίες Δωδεκανησίων που αυτοεξορίζοντο για να μην εξιταλιστούν αυτοί και κυρίως τα παιδιά τους, ειδικά όταν επιβλήθηκε ιταλική παιδεία στα μέχρι τότε ελληνικά σχολεία. Οι πρόσφυγες αυτοί έψαχναν για μια καινούργια ζωή μακριά από την γενέτειρά τους που άρχισε να γίνεται ξένη.

Οι εκτοπισμένοι δωδεκανήσιοι ίδρυσαν πατριωτικές οργανώσεις που όραμα και στόχο είχαν την ΕΝΩΣΗ της πατρίδας τους με τη Μητέρα Ελλάδα και για το σκοπό αυτό οργάνωναν διαφωτιστικές διαλέξεις, μαχητικές συγκεντρώσεις, εξέδιδαν εφημερίδες και περιοδικά προκειμένου να κάνουν γνωστό στον κόσμο και ειδικά στην Κοινωνία των Εθνών, το δράμα των Δώδεκα Νησιών.

Ένα από τα Σωματεία αυτά, ιδρύθηκε το 1928 με την επωνυμία Δωδεκανησιακή Νεολαία της Αθήνας στο οποίο σημαντικό πρόσωπο ήταν ο δικηγόρος από την Κάρπαθο Μηνάς Νικολαΐδης. Ένα δεύτερο Σωματείο, Γυναικείο αυτή τη φορά, ιδρύθηκε το 1931 από μια εμπνευσμένη και σπουδαία γυναίκα την Αντιγόνη Ζουρούδη η οποία κάλεσε σε γενικό προσκλητήριο δια του τύπου και με προσωπικές επιστολές, τις γυναίκες της Δωδεκανήσου που ζούσαν στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Όλες μαζί αποφάσισαν να προβάλλουν παράλληλα με τους άνδρες  το Δωδεκανησιακό Ζήτημα και αφ’ ετέρου να προβάλλουν την ελληνικότητα των εθίμων, τους χορούς, τα τραγούδια της αλύτρωτης πατρίδας τους  αναπαριστώντας τοπικά έθιμα και τοπικές γιορτές, σε ειδικά οργανωμένες  Δωδεκανησιακές Βραδιές όπου συγκέντρωναν σε κατάμεστες, θεατρικές κυρίως,  αίθουσες τους δωδεκανησίους και όχι μόνο, που συγκινούσαν πάρα πολύ!

Μετά την πολυπόθητη Ενσωμάτωση, το Σωματείο εργάστηκε για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων αδελφών και ιδίως των νέων και των παιδιών τα οποία φιλοξενούσαν στο Πρεβαντόριο που έκτισε και λειτουργούσε στην Κηφισιά, στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της μεταπολεμικής εποχής απεφάσισε να σταματήσει τα βοηθήματα και να κάνει κάτι πιο σύγχρονο για τους νέους.

Ενοικίασε το οίκημα που κατείχε, σε ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος το έκανε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο και με το κεφάλαιο που συγκέντρωσε από τα ενοίκια και τις άλλες εκδηλώσεις που δεν σταμάτησε ποτέ να οργανώνει στην Αθήνα και τον Πειραιά

Θέσπισε τη χορήγηση  υποτροφιών για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από την ημέρα εκείνη πριν από 80 χρόνια και έως σήμερα η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» δουλεύει χωρίς ανάσα.

Μετά την Αντιγόνη Ζουρούδη από τη Χάλκη που εμπνεύστηκε και ίδρυσε την « Δωδεκανησιακή Μέλισσα», τη Μάνα της Δωδεκανήσου όπως την αποκαλούσαν όλοι, τη σκυτάλη του Σωματείου παίρνουν άλλες άξιες γυναίκες όπως είναι οι:

Δέσποινα Μιχαηλίδου-Νουάρου, Μαρία Ζαχάρη, Ισαβέλλα Χωραφά, Σεβαστή Μήτσου πλαισιωμένες από ικανές συνεργάτιδες σαν την Ελένη Γεωργαντά,την Κονδία Πιζάνη, την Αντωνία Σταυριανού, την Ειρήνη Μοσκόβη, την Μπίλιω Μύρικλη, τη Νίκη Λάμπου, την Ελένη και Μιράντα Μίγκλη, τις αδελφές Ευδοξία και Ευρυδίκη Βαρίκα και άλλες.

Σήμερα πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας είναι η  κυρία Λίνα Χαραλαμποπούλου η οποία πλαισιώνεται από 17 μελές Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται όλα τα νησιά, που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια. Στο Συμβούλιο, τη Ρόδο εκπροσωπούν 2 από τα 17 μέλη: η κα Βάννα Τριανταφύλλου και η κα Μαίρη Χατζηπέτρου

Τα γραφεία του Σωματείου στην Αθήνα είναι : Μικράς Ασίας 36 Τ.Κ. 115 27 και το τηλ. είναι 210 74 89 897

Με τη βοήθεια της Δωδεκανησιακής Μέλισσας τα τελευταία χρόνια έχουν σπουδάσει  εκατοντάδες  παιδιά. Κατά τη σχολική περίοδο 2010-2011 οι υπότροφοι ήσαν 72 με οικονομική  βοήθεια 1800 € το χρόνο.

Ανάμεσα στους υποτρόφους πολλοί είναι διάσημα ονόματα της χώρας στις Τέχνες και τα Γράμματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το συμιακό γλύπτη Κώστα Βαλσάμη που όταν ζούσε αναφερότανε δημόσια πάντα με αγάπη για τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» που τον σπούδασε.

 Στη Ρόδο Παράρτημα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1986 το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα. Έχει περί τα 250 μέλη της ροδίτικης κοινωνίας που εργάζονται σαν αληθινές «εργάτιδες μέλισσες» για τη συγκέντρωση πόρων τους οποίους η Τοπική Επιτροπή στέλνει στο κεντρικό Ταμείο  της Αθήνας, εκπληρώνοντας την αποστολή του.

Τα έσοδα του Σωματείου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών που είναι 20 € το χρόνο, τις δωρεές των μελών και φίλων και τις εισπράξεις από εκδηλώσεις.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΤΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ  

1. Απλή αίτηση  με τα προσωπικά στοιχεία, που να ζητά τη χορήγηση υποτροφίας και να απευθύνεται στα κεντρικά Γραφεία  «Δωδεκανησιακή Μέλισσα,  Μικράς Ασίας 36, ΤΚ 11527, Αθήνα», τηλ 210 7489597 – ή στο Παράρτημα Ρόδου, οδός Ίωνος Δραγούμη 35,  85 100, Ρόδος.  Οι αιτήσεις για νέους υποτρόφους, υποβάλλονται στις αρχές Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

2. εκκαθαριστικό της Εφορίας από όπου να φαίνεται το εισόδημα της οικογένειας

3. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο όπου είναι γραμμένη η οικογενειακή μερίδα,     για τον αριθμό των μελών της οικογένειας και τα λοιπά χαρακτηριστικά της

4. πιστοποιητικό σπουδών από το Πανεπιστήμιο στο οποίο πέτυχε ή φοιτά ήδη ο υποψήφιος υπότροφος

5. όποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο για ειδικές επιδόσεις που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος (στον αθλητισμό, τη μουσική κ.λ.π.) ή για σοβαρές και χρόνιες ασθένειες του ίδιου ή μελών της οικογενείας του

6. υπεύθυνη δήλωση ότι δεν παίρνει ο αιτών  υποτροφία από άλλο φορέα

 

Για τις υποτροφίες που χορηγούνται δεν απαιτείται ο υποψήφιος να είναι άριστος, αλλά να μην έχει η οικογένειά του την οικονομική δύναμη να τον σπουδάσει.

Οι υποψηφιότητες εξετάζονται από το 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο κάθε φθινόπωρο.

Εάν κάποια επιθυμεί να γίνει μέλος στη Ρόδο, αρκεί μια αίτηση με τα στοιχεία της και η Επιτροπή θα επικοινωνήσει μαζί της για να της σταλεί το Καταστατικό και να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Σωματείο και πώς θα μπορέσει ανάλογα με τις δυνατότητές της να βοηθήσει  όταν την χρειάζονται. Το ίδιο ισχύει και για όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Αθήνα, δηλαδή υποβάλουν μια αίτηση ή επικοινωνούν με το κέντρο στην παραπάνω διεύθυνση και το τηλέφωνο των γραφείων. 

Εάν κάποιος άνδρας επιθυμεί να γίνει αρωγό μέλος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, εγγράφεται με τον ίδιο τρόπο με απλή αίτηση όπως και οι γυναίκες μέλη.

Το e-mail  της Επιτροπής της Ρόδου είναι το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

στην Αθήνα είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ιστοσελίδα του Σωματείου της Αθήνας είναι www.dodekanisiakimelissa.gr

Η ιστοσελίδα της Επιτροπής Ρόδου είναι υπό δημιουργία

Στη Ρόδο  τα τηλέφωνα  επικοινωνίας είναι τα: 6942 234 447,8,9

και στην Αθήνα είναι 210 6848435-2823420-6933 316 060

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos