The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τηλεοπτική έκρηξη δύο αντ/σεων για ανύπαρκτο θέμα

Στις 19/11/14 η Κάλυμνος άκουγε ένα τηλεοπτικό κανάλι να αφιερώνει μια ολόκληρη εκπομπή

με δηλώσεις αγανάκτησης και οργής εναντίον του δημάρχου. Την επομένη, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σαν να πέρασε κάποια  κρίση πολιτικής ταραχής.

Τι συνέβη; Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής, μαζί με τον πρόεδρο του δημ. σ/λίου κ. Γ. Ψαρά αποφάσισαν να ορίσουν ως χώρο συνεντεύξεων το ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου. Συνέβη όμως  να είχε κοινοποιήσει μια μέρα πιο πριν ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Δ. Διακομιχάλης ότι θα δώσει συνέντευξη στο Αναγνωστήριο. Και όταν ζήτησε να του ανοίξουν τον όροφο, του απάντησε ο δ/ντής του Δήμου ότι εκδόθηκε απόφαση του κ. δημάρχου να γίνονται οι συνεδριάσεις στο ισόγειο.

Και τότε έγινε η φοβερή έκρηξη.  Τη συνέντευξή του ο κ. Διακομιχάλης την έδωσε στο στενό δρομάκι της παράπλευρης εισόδου του Αναγνωστηρίου, με επιλογή σκηνικού (ως φόντου) την κλειστή πόρτα του Αναγνωστηρίου προς όροφο. Στη συνέχεια  δόθηκαν από τηλεοράσεως επικές μάχες «άνευ αντιπάλου» ,γιατί κανένας από τη δημ. Αρχή δεν τους απαντούσε. Με τηλεφωνικές παρεμβάσεις στο κανάλι «κατανάλωσαν» ολόκληρη ενημερωτική εκπομπή δύο ωρών.  Από  το «στρατόπεδο» Διακομιχάλη εξαπέλυσαν μύδρους οι κ.κ. Διακομιχάλης και Γαβαλάς, από το «στρατόπεδο» του κ. Μαστροκούκου, της αξ. αντ/τευσης, ο ίδιος ο αρχηγός και ο κ. Σ. Ζερβός. Η κορύφωση όμως της μάχης ήταν η παρέμβαση του πρώην δημάρχου (και νυν «ησυχάζοντος») κ. Γ. Ρούσσου,.  

Και τι δεν ακούστηκαν για την απόφαση του κ. δημάρχου: «αυταρχισμός», «φασισμός», «η πρακτική του κ. Γαλουζή είναι του «εμείς αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,  «μπήκαμε σε επικίνδυνη πολιτική περίοδο και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για άμυνα»,  «η κουλτούρα η δική μας ,η δημοκρατική μας κουλτούρα , δεν μας επιτρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στον κ. Γαλουζή», «το θέμα του χώρου των συνεντεύξεων πρέπει να έρθει στο δημ. σ/λιο», «να συνεδριάσουν όλοι μαζί  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να αποφασίσουν πού θα δίνουν συνεντεύξεις».

Αλλά ο κ. Γ. Ρούσσος ξεπέρασε όλους. Κορύφωση της δημοκρατικής του έκρηξης ήταν η πρόβλεψη ότι στο εξής ο κ. Γαλουζής, μόλις ακούει ότι κάποιος πάει να κάνει κάτι, θα ανακοινώνει μια του απόφαση που θα στέκεται εμπόδιο. Και η κορυφή της επιχειρηματολογίας του ήταν η «αποκάλυψη» ότι το κτήριο του Αναγνωστηρίου είναι αυθαίρετο και επομένως – κατά τη λογική του κ. Ρούσσου - ο κ. δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την είσοδο σε αυθαίρετο. Το ότι εκείνος χρημάτισε 8 χρόνια δήμαρχος και δεν το νομιμοποίησε, αλλά αντίθετα εισέβαλε στο «αυθαίρετο» και του έκανε κατοχή επί 8 χρόνια (συν 4 χρόνια ο κ. Διακομιχάλης), προβάλλοντας την τότε λογική του ότι πρόκειται για δημοτικό κτίσμα και κτήμα, γι’ αυτή του την… παράληψη δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και δέχεται την κριτική – και με την ανάληψη της ευθύνης όλοι οι ακροατές χαλάρωσαν…

Και μετά από αυτό το χαλασμό, την επομένη σαν μη συνέβη ποτέ τίποτα. Όλοι ηρέμησαν…

Η πολιτική παρατήρηση που μόνη της αναδύεται στην σκέψη του κάθε πολίτη δεν έχει να κάνει με τις έξαλλες δηλώσεις  των Διακομιχάλη-Γαβαλά. Αυτοί στο κάτω-κάτω, ως παράταξη, θεώρησαν εαυτούς θιγέντες. Το άκρον άωτον της όλης τηλεοπτικο-τηλεφωνικής «παράστασης» ήταν η θερμόαιμη… και επιθετική παρέμβαση των Μαστροκούκου-Ζερβού και Ρούσσου ως συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Διακομιχάλη πάνω σε ανύπαρκτο θέμα. Αυτή η συνηγορία, αν έχει παρελθόν και να προοιωνίζεται λαμπρόν μέλλον, οι πολίτες θα το κρίνου.

Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε το επίμαχο έγγραφο του κ. δημάρχου:

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ           

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Π.25488

Κάλυμνος 19/11/2014

 

Προς:Επικεφαλής Πολιτικών Παρατάξεων

ΚΟΙΝ:ΜΜΕ

Κύριοι Συνάδελφοι,

 

     Σας ανακοινώνουμε την Απόφαση της Δημοτικής Αρχής περί λειτουργίας χώρου Συνεντεύξεων Τύπου , που ορίζεται το ισόγειο του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».

    Παρακαλούμε όπως έγκαιρα υποβάλλετε τις αιτήσεις σας στον κ. Αλαχούζο για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου.

    Ο χώρος διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό κατάλληλο για την κάλυψη και διεξαγωγή  μιας Συνέντευξης Τύπου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Τι αποφάσισε λοιπόν ο δήμαρχος; Εκεί δηλαδή που γίνονται οι πολιτικές συγκεντρώσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές. Χώρος ευπρεπισμένος και διακοσμημένος με έργα διαρκών εκθέσεων γλυπτικής, φωτογραφίας κ.λπ. Με την κάθοδο από τον όροφο στο ισόγειο ελευθερώνει την αίθουσα εργασιών και τελετών του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι». Ένα χώρο που κατέλαβε με το «έτσι θέλω» το δημ. σ/λιο επί δημαρχίας Γ. Ρούσσου και προέδρου του δημ. σ/λίου κ. Σ. Ζερβού, ως αρμόδιου για το χώρο συνεδριάσεων του δημ. σ/λίου. Η υπόσχεση τότε ήταν ότι το δημ. σ/λιο μετακομίζει προσωρινά στο Αναγνωστήριο, προκειμένου να επισκευαστεί και διαρρυθμιστεί πάνω σε άλλη βάση το εσωτερικό του δημοτικού μεγάρου.

Αλλά γιατί όλοι οι επαναστατημένοι πολιτικοί θεωρούν την κάθοδο των συνεντεύξεων στο ισόγειο. Ο χώρος αυτός είναι πιο κατάλληλος για κάθε εκδήλωση και για την πρόσβαση του κοινού. Είναι και πιο επίσημος αυτός χώρος με κολώνες στην είσοδό του. Όσο για τον ελλιπή φωτισμό, που ξαφνικά τώρα ανακάλυψαν ως μειονέκτημα, δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική. 

Τέλος, για το άλλο (επίσης ανύπαρκτο) ζήτημα ότι ο κ. Διακομιχάλης είχε προηγηθεί στην ανακοίνωσή του για συνέντευξη τύπου και επομένως έπρεπε να εξαιρεθεί της απόφασης, είναι μια ιδιόμορφη λογική που απαιτεί να αναστέλλεται η απόφαση του δημάρχου, επειδή προηγήθηκε απόφαση άλλης παράταξης.

Η πολιτική στην Κάλυμνο κατέβηκε σε τέλμα και έχει κολλήσει. Αποτέλεσμα, οι αμήχανοι και φοβισμένοι πολιτικοί ξεσπάνε σε δηλώσεις οργής και αγανάκτησης με αφορμή όποιο θέμα να ‘ναι, ακόμη και για ανύπαρκτο θέμα. Χάσαμε τον μπούσουλα.

(Δεν μπορώ, παρα να αφιερώσω το παρά να αφιερωσω "εξαιρετικά" και πάλι το παρακάτω τραγούδι αυτοκριτικής των συνετών πολιτικών: "Ούρσουλα, Ούρσουλα, χάσαμε τον μπούσουλα" ή αλλιώς "χάσαμε τ' αρεοπλάνο, το παπόρι και το τραμ")

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΟΝΩΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ -ΕΣΤΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ -ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ,ΟΠΩΣ Π.Χ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ,ΧΥΤΑ κ.α.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΚΟΙ ΑΝΑΛΩΝΩΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΕΝΩ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΗΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ,ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ,ΠΡΟΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,ΩΣ ΜΕΙΖΩΝ ΘΕΜΑ.......
    ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ....

  • Σύνδεσμος σχολίου Ποθητός Μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από Ποθητός Μαγκούλιας

    "Για να γινόμαστε όχλος καθόλου δεν είναι απαραίτητο να βγούμε στο δρόμο, αρκεί να καθόμαστε στο σπίτι και να ξεδιπλώνουμε την εφημερίδα ή ν' ανοίγουμε την τηλεόραση".
    Πόσο επίκαιρη φαίνεται πως είναι η παραπάνω ρήση, με αφορμή τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.Επιτέλους!Βρέθηκε ο κοινός τόπος.Που θα δίνονται οι συνεντεύξεις τύπου;Και τι δεν ακούστηκε;Φασισμός,αυταρχικότητα,μπλα-μπλα-μπλα...Το σημαντικότερο πρόβλημα της Καλύμνου.Άσχετο αν ξεφούσκωσε την αμέσως επόμενη μέρα.

    Για να σοβαρευτούμε.Οι εκλογές έβγαλαν ένα αποτέλεσμα.Δημοτική αρχή Γαλουζή για τα επόμενα πέντε χρόνια.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι, τόσο καλύτεροι θα γίνουμε στο θεσμικό μας ρόλο.Είναι πασιφανές ότι μερίδα του πολιτικού προσωπικού δε θέλει ή δε μπορεί να το αποδεχθεί ακόμα.Επομένως κάθε θέμα ,από το πιο ασήμαντο έως το πιο σημαντικό φιλτράρεται για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Κυριαρχεί η σκοπιμότητα και όχι η ουσία .Ωστόσο,όσο πιο γρήγορα εμπεδώσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο καλύτερα θα υπηρετηθεί το συμφέρον του τόπου.Αρκεί βέβαια να το θέλουμε όλοι αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos