Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ιδρύεται Παιδ. Σταθμός στη Χώρα (Πρόδρομος) - Σχόλιο

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής επίσπευσε την ίδρυση Παιδικού Σταθμού στη Χώρα,

υλοποιώντας προεκλογική του εξαγγελία.

Το πρώην Νηπιαγωγείο

Η αρχική του επιλογή ήταν το πρώην ΚΑΠΗ, στις Βούες Χώρας (πριν τον Ταξιάρχη), κτίριο το οποίο ενοικιάζει ο Δήμος. Είχε δηλώσει ότι σύντομα θα προβεί σε επισκευή του κτιρίου και διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Όμως διερευνώντας το θέμα ανακάλυψε ότι κι άλλο «κρυφό» κτίριο - για το οποίο δε μίλησε κανένας, παρόλο που γινόταν δημόσια λόγος για την εγκατάσταση του Παιδικού Σταθμού (ΠΣ) Χώρας. Βρίσκεται λίγο κάτω από το Γυμνάσιο Χώρας, η πρώτη πάροδος αριστερά  μετά από την πάροδο που οδηγεί στο ελαιοτριβείο. Από τον κεντρικό δρόμο ανεβαίνει προς το ΠΣ δρόμος μεγάλου πλάτους, που χωράει και παρκαρίσματα αυτοκινήτων. Το σπίτι αυτό το ενοικιάζει ο Δήμος και μέχρι πρότινος στέγαζε το πρώην νηπιαγωγείο Προδρόμου. Τώρα έμενε κλειστό και στην… αφάνεια.

Σε μια βδομάδα έτοιμο

Αυτό το κτίριο επέλεξε ο κ. δήμαρχος για ΠΣ της Χώρας, γιατί είναι έτοιμο (χθεσινό Νηπιαγωγείο) και δεν έχει ανάγκη πολλών βελτιωτικών παρεμβάσεων. Ήδη στο σπίτι αυτό εργάζονται πυρετωδώς εργάτες του Δήμου για βαψίματα και ειδικές υδραυλικές εγκαταστάσεις (τοποθέτηση μικρών νιπτήρων κ.α.), που απαιτούνται για τη λειτουργία ΠΣ. Σε περίπου μια βδομάδα ο Σταθμός θα είναι έτοιμος να δεχτεί τους μικρούς του μαθητές και το προσωπικό του.

Παιδιά και προσωπικό

Ο νέος ΠΣ θα πάρει τα υπόλοιπα παιδιά, τα 13 παιδιά που δεν απορροφήθηκαν στα 2 τμήματα του ΠΣ Αγ. Τριάδας, στην Πόθια, και επιπλέον θα πάρει περίπου 5 παιδιά από κάθε τμήμα, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά όλα τα τμήματα, τα 2 της Πόθιας και το 1 του Χωριού. Η μετακίνηση των παιδιών θα γίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

Ο Σταθμός θα λειτουργήσει με το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος αυτή τη στιγμή, γιατί η αίτησή του για ένταξη στο πρόγραμμα της ΚΕΔΕ, που εξασφάλιζε την πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων, υποβλήθηκε εκπρόθεσμα από υπηρεσιακό λάθος, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καλύμνου να μην ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα.  

Τώρα, θα γίνουν μετακινήσεις. Από τις τρεις βρεφονηπιοκόμους, η μία θα ανέβει στον ΠΣ Χώρας και οι άλλες δύο θα αναλάβουν τα 2 τμήματα του ΠΣ Πόθιας. Επίσης, στον ΠΣ Χώρας μαζί με τη Βρεφονηπιοκόμο θα ανέβει και μία κυρία από το βοηθητικό προσωπικό, ως μαγείρισσα και καθαρίστρια.

Μες το 2015 (τουλάχιστον) μια κοπέλα από αυτές που θα προσλάβει ο Δήμος μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα διατεθεί στον ΠΣ Πόθιας ή Χώρας ως βοηθός βρεφονηπιοκόμος.           

Αυτή την ενημέρωση είχαμε από τον κ. Δήμαρχο, όταν τον επισκεφθήκαμε, στις 18/11/14, για άλλο δημοσιογραφικό θέμα. Σύντομα ο κ. δήμαρχος θα λάβει τις ρυθμιστικές υπηρεσιακές αποφάσεις και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

(αφιερωμένο "εξαιρετικά" το παρακάτω τραγούδι στα πουλάκια που τραγουδάνε)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Ταραχή και πανικός(!) όταν διάβασαν στην ΑΡΓΩ αυτό το δημοσίευμα (19/11/14), για την ίδρυση Παιδικού Σταθμού (ΠΣ) στο Χωριό. Άρχισαν αμέσως (20/11/14) οι επισκέψεις..., συσκέψεις και δια-δηλώσεις μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και "παραγόντων" του υπάρχοντος Π.Σ. Το ένα "πουλάκι" μετά το άλλο έδιναν, "έγκυρες" πληροφορίες στους δημοσιογράφους και "απόψεις" που κατέληγαν στο ότι δεν μπορεί να ιδρυθεί (=δεν θέλουν να ιδρυθεί) Π.Σ. στο Χωριό. "Έπαιζαν" τα "πουλάκια" όλο αμηχανία και άγχος.
    Αυτή είναι η Κάλυμνος των πολιτικών της, και των πολιτευόμενων υπαλλήλων με τη βοήθεια λοιπών δυνάμεων.
    Τα πουλάκια μου! Δε μπορούν να σηκώσουν στην ψυχή τους την ίδρυση νέου Π. Σ. Τέτοια πόρωση!
    Μια αναγκαία και σημαντική διευκρίνιση. Οι αντιδράσεις και η κινητικότητα εκδηλώθηκαν, τουλάχιστον στο εμφανές, μόνο από την αντ/τευση Διακομιχάλη και των ακολούθων του - στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο!!!
    Ακούστηκαν από τηλεοράσεως του κόσμου οι βλακίες (για να μην πούμε την ακριβή λέξη του λαϊκού λεξιλογίου)! Το σπίτι, λέει, που επέλεξε ο δήμαρχος για να λειτουργήσει ως Π.Σ. δεν έχει τις προδιαγραφές, ενώ γνωρίζουν καλά ότι αυτό το σπίτι λειτουργούσε ως νηπιαγωγεί και αυτή τη στιγμή εκτελούνται συμπληρωματικές εργασίες και συμπληρέωσεις στις τουαλέτες των παιδιών. Μετά, βρήκαν το επιχείρημα ότι οι εργασίες γίνονται χωρίς μελέτη και έγκριση δαπανών από το δημ. σ/λιο. Επίσης, απογειώθηκε ως πύραυλος η φοβερή... διοικητική άποψη εμπειρογνώμονος ότι δεν μπορεί να ιδρυθεί νέος Παιδικός Σταθμός, αν δεν αλλάξει ο Κανονισμός και δεν περάσει η αποφαση από το δημ. σ/λιο, ενώ γνωρίζουν ότι μπορεί φέτος να λειτουργήσει ως Παράρτημα του υπάρχοντος Π.Σ. και από του χρόνου ως ανεξάρτητος και αυτοδιοίκητος.
    Γιατί όλη αυτή η βλάκεία; Οι λόγοι είναι προφανείς. Πρώτος λόγος, η μάχη που δίνει η πολιτική μιζέρια που για να μην γίνει τίποτα από αυτή τη δημ. Αρχή - το είδαμε στην απόφαση του δημάρχου οι συνετεύξεις να γίνονται στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου, στο ισόγειο. Δεύτερος λόγος, η συμπλεγματική ανησυχία της αντιπολιτευόμενης υπαλληλίας και της δημοσιογραφίας που παίζει με τα "πουλάκια" της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version