Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το ταξίδι στη Γαλλία πολύ καλό – Νέες προοπτικές

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής και οι συνοδοί του δ.σ. επέστρεψαν

από το ολιγοήμερο ταξίδι τους στη Γαλλία πλήρως, και για την ενημέρωση των Καλυμνίων ο κ. δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 12.11.14.

Πλήρης η ικανοποίησή τους για την επιτυχία που είχε η επίσκεψή τους στην Καλυμνιακή Ομογένεια της πόλης Αρλ, με την οποία έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Καλυμνίων πριν δέκα χρόνια, επί δημαρχίας Γ. Ρούσσου.

Πρόσκληση - Υποδοχή

Με την ευκαιρία της γιορτής για τα δεκάχρονα της αδελφοποίησης Καλύμνου-Αρλ οι εκεί ομογενείς μας προσκάλεσαν το δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή να παραστεί στις εκδηλώσεις τους,  7-9 Νοεμβρίου (Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή). Ο κ. δήμαρχος συνοδεύτηκε από το δ.σ. – υπεύθυνο αποδήμων Καλυμνίων κ. Που. Μαγκούλια, και από το δ.σ. της αξ. αντ/τευσης κ. Σ. Ζερβό. Το αεροπορικό ταξίδι είχε περιπέτεια, αλλά οι καλές εντυπώσεις από την επίσκεψη κάλυψαν τα αρνητικά μέχρι να φτάσουν στη Γαλλία.

Το δήμαρχο και τους δ.σ. υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα και με διάχυτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, όπως είπαν οι συνοδοί του κ. δημάρχου.  Παρόντες ήταν ο δήμαρχος της Αρλ, αντιδήμαρχοι, αντιπροσωπείες Καλυμνίων από άλλες γαλλικές πόλεις, οι Γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας, Κύπρου, εκπρόσωποι σωματείων και πολλοί άλλοι.   

Εμπράγματες… συνεργασίες

Πέρα από το συναισθηματικό κλίμα των εθιμοτυπικών συναντήσεων ο κ. δήμαρχος, η επίσκεψη προχώρησε σε εμπράγματες… συνεργασίες (όχι μόνο ρομαντικές και μεταφυσικές…). Γιατί μέχρι στιγμής πιο πρακτικοί και αποτελεσματικοί αποδείχτηκαν οι συμπατριώτες μας της Γαλλίας – που είναι ήδη οι περισσότεροι δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά ωστόσο τρέφουν ζεστή και ζωντανή αγάπη για τη μακρινή τους πατρίδα.  Ο  κ. Γαλουζής επισπεύδει τώρα τις ενέργειες του για μια πιο ουσιαστική ανταπόκριση και εκ μέρους του Δήμου της Καλύμνου προς τους απόδημους.

Οι συμπατριώτες μας είχαν τη χαρά και την περηφάνια να παρουσιάσουν στον κ. δήμαρχο το φαρμακευτικό-υγειονομικό υλικό που συγκεντρώνουν, για να το στείλουν στο νοσοκομείο Καλύμνου - και δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν την αγάπη τους προς την Κάλυμνο με τέτοιο συγκινητικό τρόπο.

Επίσης, προσφέρθηκαν να χαρίσουν στο Δήμο απορριμματοφόρο – ενημερώνονται από τις ηλεκτρονικές εφημερίδες (διάβαζε … ΑΡΓΩ) για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Καλύμνου στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τη Δημοτική Συγκοινωνία κ.α., και σπεύδουν  με κάθε τρόπο να σταθούν αλληλέγγυοι στη μικρή τους πατρίδα.

Αποφάσισαν οι δύο πλευρές να προχωρήσουν και ανταλλαγές εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών λυκείου και ΙΕΚ.

Η Καλυμνιακή Αδελφότητα της Αρλ προγραμματίζει ταξίδι στην Κάλυμνο, το προσεχές καλοκαίρι (2015) με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου.

Εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις. Πολλοί επιθυμούν να αγοράσουν σπίτι στην Κάλυμνο.   

Αιτήματα συμπατριωτών

Επιτακτικό ήταν το αίτημα πολλών συμπατριωτών μας να βοηθήσει ο Δήμος της πατρίδας να αποκτήσουν της Ελληνική Ιθαγένεια, ώστε να δείχνουν με τα χαρτιά ότι είναι Έλληνες και Καλύμνιοι.

Της ίδιας φύσης ήταν και το αίτημα  τους  (πολυετές και μηδέποτε ικανοποιούμενο) να ιδρύσει, επιτέλους, ο Δήμος Γραφείο Αποδήμων.

Η σειρά του Δήμου

Πολλά ειπώθηκαν και σ’ αυτό το ταξίδι της αντιπροσωπείας του Δήμου στην Αρλ (όπως και στα ταξίδια Αυστραλίας, Αμερικής κ.α.). Μένει να δούμε τι θα προχωρήσει. Ήρθε η σειρά του Δήμου. Πάντως αυτή τη φορά η αισιοδοξία έχει πιο σαφή και ισχυρή βάση. Ανοίγονται νέες προοπτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version