Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πάντα από τη ΣΑΤΑ, αλλά ποια ΣΑΤΑ; Κύριο

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος επανέρχεται με λεπτομερή απάντηση εναντίον των ισχυρισμών του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη περί του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και των 390.000€ που πήρε ο Δήμος για την αγορά του κτήματος Φωκίου:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

Α.Π.: 0007/23-03-11

 

ΠΡΟΣ: Εφημερίδα ΑΡΓΩ , κ. Τρικοίλη Σ.

 

ΚΟΙΝ:

1.Δημοτικούς Συμβούλους Καλύμνου

2.ΜΜΕ Καλύμνου

 

ΘΕΜΑ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΑ(όμως ποια ΣΑΤΑ?)- ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ  ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

 

 Κύριε Τρικοίλη ,

Με προηγούμενη επιστολή μας (ΑΠ:0005) προς την ΑΡΓΩ και τα άλλα ΜΜΕ της Καλύμνου (http://argokalymnos.gr/politiki/dimos/item/198-απάντηση-του-γ-ρούσσου-στο-δ-διακομιχάλη-για-το-θησεασ.html) ανακοινώσαμε και αποδείξαμε ότι με δικές μας ενέργειες ήρθαν  390.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στον Δήμο μας για την απόκτηση του οικοπέδου Φωκίου στον Αγ. Θεολόγο και αποδείχθηκαν έτσι τελεσίδικα τα ψέματα του κ. Διακομιχάλη για το θέμα που μαζί με άλλα παραπλάνησαν στις πρόσφατες εκλογές το εκλογικό σώμα.

Σε αυτήν λοιπόν την επιστολή μας σημειώναμε εκτός των άλλων ότι:

«Τα ανωτέρω είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, και για εμάς κάθε περεταίρω σχετική συζήτηση υποχρεωτικά θα πρέπει να στηρίζεται σε αυτά.

Όσον αφορά τώρα τις σημερινές του προσπάθειες σύγχυσης και αποπροσανατολισμού της συζήτησης σχετικά με ΣΑΤΑ κ.λ.π. θα επανέλθουμε αμέσως προσεχώς αφού πρώτα εκτιμήσουμε ότι εξαντλήσαμε κάθε επικοινωνιακή δυνατότητα που έχουμε ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητά και αποδεκτά τα ανωτέρω τόσο από τα ΜΜΕ της Καλύμνου όσο και από τους συμπολίτες μας. Ενόψει δε αυτής της συνέχειας της συζήτησης είναι για μας απολύτως χρήσιμο ως ντοκουμέντο το σημερινό δημοσίευμά σας με νεώτερες δηλώσεις του κ. Διακομιχάλη περί ΣΑΤΑ κ.λ.π. (Ηλεκτρονική ΑΡΓΩ-18-03-11 http://argokalymnos.gr/politiki/dimos/item/195-δ-διακομιχάλης-τα-χρήματα-του-θησεασ-βγήκαν-από-τη-σατα.html) ………..

Παρακαλώ οποιονδήποτε αμφισβητεί τα ανωτέρω να συζητήσει την αμφισβήτηση του μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής ΑΡΓΩ μόλις δημοσιευθεί η παρούσα και εφόσον η εφημερίδα μας δώσει το δικαίωμα και την δυνατότητα κάτι το οποίο θεωρούμε δεδομένο»

Από τότε και μέχρι σήμερα κανείς δεν αμφισβήτησε την ανωτέρω  επιστολή μας και συνεπώς με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι τα αναφερόμενα σε αυτήν είναι πλέον για όλους ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ και έτσι συνεχίζουμε σήμερα με την αποκάλυψη των ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΨΕΥΔΩΝ του κ. Διακομιχάλη που λέγονται προκειμένου τα νέα ψέματα να καλύψουν τα παλιά.

Σύμφωνα με το ως άνω ντοκουμέντο-ρεπορτάζ σας , που επιβεβαιώνεται και από το συνοδευτικό video – ντοκουμέντο υποκριτικού ύφους και παραπλανητικού λόγου ,του χωρίς ντροπή κ. Διακομιχάλη . αφού πλέον δεν του βγήκε ο προεκλογικός ισχυρισμός του περί ανυπαρξίας χρημάτων , αφού δεν του βγήκε η μετεκλογική καταστροφική του ελπίδα να μη μπορέσουν να δοθούν τελικά τα χρήματα στον Δήμο μας , αφού δεν γλύτωσε το πικρό για αυτόν ποτήρι να πάρει χρήματα που του βρήκε ο Ρούσσος για να πληρώσει την απόκτηση οικοπέδου που για χρόνια κορόιδευε την γειτονιά μας του Αγ. Θεολόγου , αφού λοιπόν έχασε ολοκληρωτικά αυτό το άθλιο υπονομευτικό του παιχνίδι, τότε όπως κάνει πάντα όταν χάνει , δεν δίστασε να προχωρήσει στο προβλέψιμο και σταθερό βήμα που κάνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις με το ακόλουθο σταθερό και αλλοίμονο εκλογικά αποτελεσματικό στρατήγημα: Να πει ένα μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ψέμα ώστε να ξεχαστεί η συζήτηση και να μπλέξει ο απλός πολίτης σε νόμους άρθρα και παραγράφους και να μετατρέψει την τελική εντύπωση στο ότι «λένε και οι δύο ποιόν να πιστέψουμε». Και το είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ σας (http://argokalymnos.gr/politiki/dimos/item/195-δ-διακομιχάλης-τα-χρήματα-του-θησεασ-βγήκαν-από-τη-σατα.html) :

«Ο κ. Διακομιχάλης μίλησε για τρικ της κυβέρνησης, γιατί οι πόροι που ξαφνικά βρέθηκαν στα «ταμεία» του «ΘΗΣΕΑΣ» είναι χρήματα από τη ΣΑΤΑ, που έχουν να λαβαίνουν οι δήμοι. Δηλαδή, η κυβέρνηση τα πήρε από τη ΣΑΤΑ και τα έβαλε στο «ΘΗΣΕΑΣ». Μετέφερε  πόρους των δήμων από το ένα ταμείο στο άλλο και, επομένως, δεν υπάρχει καμιά επιτυχία κι ούτε χωράνε θριαμβολογίες. Το πρόγραμμα με τα λεφτά που πήρε από τη ΣΑΤΑ, εξήγησε ο κ. δήμαρχος, έρχεται να πληρώσει τα χρέη του προς τους δήμους, οι οποίοι ξεκίνησαν κάποια έργα, αγορές, δράσεις κ.λπ. και στο δρόμο έμειναν χωρίς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα».

Απαντάμε λοιπόν με επιχειρήματα και γνώση και ελπίζουμε μόνο στην υπομονή του αναγνώστη να εμβαθύνει υποχρεωτικά σε αυτά:

  1. «Ο κ. Διακομιχάλης μίλησε για τρικ της κυβέρνησης, γιατί  οι πόροι που ξαφνικά βρέθηκαν στα «ταμεία» του «ΘΗΣΕΑΣ» …»

      Απάντηση

      Δεν πρόκειται για «τρικ της Κυβέρνησης» και οι πόροι δεν βρέθηκαν «ξαφνικά» αλλά:

1.α. Προβλέπονται από τον Νόμο Ν.3274/2004 με τον οποίο θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και στο Άρθρο 6:Σκοπός και διάρκεια του ΘΗΣΕΑΣ και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 αναφέρει ότι : «Το πρόγραμμα έχει πενταετή διάρκεια (2005-2009) , η οποία μπορεί να παραταθεί , με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δύο επιπλέον έτη (2005-2011)».

1.β. Το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» παρατάθηκε με την πράξη 27/22-12-2009 του Υπουργικού Συμβουλίου – ΦΕΚ 233 Α/2009 , σύμφωνα με την οποία και υπό τον τίτλο «Παράταση εκτέλεσης Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ»» και συγκεκριμένα στο αποφασιστικό μέρος αυτής αναφέρεται ότι «Η εκτέλεση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» παρατείνεται για δύο (2) επιπλέον έτη , ήτοι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011»

      Αν μη τι άλλο θα πρέπει να απαντήσει η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Καλύμνου και ο κυβερνητικός βουλευτής Καλύμνου κ. Κασσάρας Γ. σε αυτή την προσβλητική για την Κυβέρνηση συμπεριφορά του κ. Διακομιχάλη με ξεκάθαρο και κρυστάλλινο τρόπο όχι αμφισβητώντας τα ανωτέρω αλλά στηλιτεύοντας την συμπεριφορά του κ. Διακομιχάλη που προκειμένου να ικανοποιήσει τον εγωισμό του δεν διστάζει να κατηγορεί αδίκως την Κυβέρνηση και να υπονομεύει την γενικότερη προσπάθεια προγραμματικής αξιοπιστίας της εν μέσω οικονομικής στενότητας  την στιγμή που αυτή του δίνει προγραμματισμένα  χρήματα με μόνη «αφανή» αιτία της στάσης του , το ότι για αυτά τα χρήματα δούλεψε ο Ρούσσος.

 

  1. «…γιατί οι πόροι που ξαφνικά βρέθηκαν στα «ταμεία» του «ΘΗΣΕΑΣ» είναι χρήματα από τη ΣΑΤΑ, που έχουν να λαβαίνουν οι δήμοι. Δηλαδή, η κυβέρνηση τα πήρε από τη ΣΑΤΑ και τα έβαλε στο «ΘΗΣΕΑΣ». Μετέφερε  πόρους των δήμων από το ένα ταμείο στο άλλο και, επομένως, δεν υπάρχει καμιά επιτυχία κι ούτε χωράνε θριαμβολογίες.»

 

      Απάντηση

 

1.Η ΣΑΤΑ είναι τα ένα κονδύλι που χωρίζεται (νομοθετικά) από την Κυβέρνηση πάντοτε σε δύο μέρη . Το 1ο μέρος είναι αυτό που πάντοτε κρατά η Κυβέρνηση για να το μοιράσει στους Δήμους μέσω ειδικών πολιτικών και προγραμμάτων που εκείνη αποφασίζει κάθε τόσο σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων  ενώ το 2ο μέρος είναι αυτό που κατανέμει απευθείας στους Δήμους για το διαχειριστούν αυτοί όπως θέλουν για έργα , μελέτες και επενδύσεις.

      Για την συνεννόηση μας ας λέμε το πρώτο μέρος ΣΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΗΜΩΝ  και το 2ο μέρος να το λέμε ΣΑΤΑ ΔΗΜΩΝ.

2.   Με την ΣΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΗΜΩΝ έχουν χρηματοδοτηθεί διάφορα προγράμματα όπως το ΕΠΤΑ (επί προηγούμενης δημαρχίας Διακομιχάλη ) , το ΕΛΛΑΔΑ-2004 (επί προηγούμενης δημαρχίας Διακομιχάλη και δημαρχίας Ρούσσου ) , το ΘΗΣΕΑΣ 2004 (επί δημαρχίας Ρούσσου  και τρέχουσας δημαρχίας Διακομιχάλη) , κ.λ.π.

3.   Με την ΣΑΤΑ ΔΗΜΩΝ οι εκάστοτε δημαρχίες χρηματοδοτούν έργα , μελέτες και επενδύσεις κατά την κρίση τους. Αυτή την ΣΑΤΑ ΔΗΜΩΝ έχουμε συνηθίσει να συζητάμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και έτσι όταν λέμε ΣΑΤΑ αυτήν εννοούμε . Σε αυτή την απλοποιημένη γνώση στηρίζεται το στρατήγημα-τέχνασμα του κ. Διακομιχάλη λέγοντας ότι η Κυβέρνηση παίρνει από την ΣΑΤΑ ΔΗΜΩΝ για να βάλει στην ΣΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΗΜΩΝ και άρα θα μειωθεί η ΣΑΤΑ ΔΗΜΩΝ . Αυτό είναι το τεράστιο ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι συνολικά η ΣΑΤΑ και στα δύο της τμήματα μειώνεται δραματικά και από τα μειωμένα δύο τμήματα γίνονται οι όποιες χρηματοδοτήσεις ανά τμήμα. Ειδικά για την ΣΑΤΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ από κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε έτος για το «ΘΗΣΕΑΣ» περιοριστήκαμε προς το παρόν μόνο σε 40.000.000 για το 2011 μόνο για πληρωμές υποχρεώσεων των δήμων για έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του ΘΗΣΕΑΣ και αυτό ήταν έτσι γνωστό ότι θα γίνει από τον Ιούνιο του 2010.

4.   Στον Νόμο Ν.3274/2004 με τον οποίο θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και στο Άρθρο 8 : Πόροι του Προγράμματος  «ΘΗΣΕΑΣ» και συγκεκριμένα στην παράγρ.1 αναφέρεται επί λέξη:

      «Πόροι του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» είναι:

      α)Ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του άρθρου 25 του Ν.1828 του 1989 που εγγράφονται στον τακτικό προϋπολογισμό.

β) ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) από των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του άρθρου 25 του Ν.1828 του 1989 που εγγράφονται στον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων (ΣΑΤΑ)

γ)…..

δ)…..

στ)…

ε)…..

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑ – ΑΣΧΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ (αυτή που όλοι μας ξέρουμε) ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο κ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Παιχνίδι με τις λέξεις και την άγνοια του απλού πολίτη ή όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Ξανά ο αγώνας της γνώσης , της τεκμηρίωσης , της αλήθειας , του δύσκολου και κοπιαστικού απέναντι στην αμάθεια ή ημιμάθεια , το «άρπα-κόλλα» , το ψεύδος , την ευκολία και το φυγόπονο.

Οι καιροί μας χαρακτηρίζεται από την νίκη των δεύτερων «αξιών».

Η ομορφιά όμως του ταξιδιού απέναντι και κόντρα σε τέτοιους καιρούς είναι συναρπαστική . Στους λαούς είναι ξανά η απόφαση με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Εμείς ούτως ή άλλως απολαμβάνουμε το ταξίδι ….

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Με εκτίμηση

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

Υ.Γ. Για τους δύσπιστους επισυνάπτουμε ηλεκτρονικά και τις σχετικές νομοθεσίες. Αν τις διαβάσουν θα έχουμε τουλάχιστον το κέρδος της απόκτησης γνώσεων , χρήσιμων για άλλες μελλοντικές μάχες…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version