The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Μνημόνιο» από Αυστραλία για τη μετανάστευση (2 vd)

Η Αυστραλία μάς έστειλε στην Κάλυμνο «Μνημόνιο» που καθορίζει τους όρους

για τη μετανάστευση στο Ντάργουιν και γενικότερα στην Αυστραλία.

Το κλιμάκιο της κυβέρνησης του Ντάργουιν,  με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ (4/11/14), έριξε άπλετο φως στο τι ακριβώς θέλει στο θέμα της μετανάστευσης.  

Πού έχουν δίκιο οι Αυστραλοί

Οι Αυστραλοί έχουν απόλυτο δίκιο στα εξής: 

1) Σήμερα ο ανειδίκευτος εργάτης δεν έχει καμιά θέση πουθενά. Ούτε ακόμη και αυτός ο τεχνίτης, που γνωρίζει μεν καλά τη δουλειά του, αλλά πρέπει να παρουσιάσει την αναγκαία πιστοποίηση. Τέλος το ελληνικό ρητό «είσαι ό,τι δηλώσεις».

2)  Ήταν εγκληματική η ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα της πιστοποίησης επαγγελμάτων και επαγγελματιών. Αυτή την ολιγωρία δε θα συνεχίσει (1955-2015)να την πληρώσει η Αυστραλία. Τέλος. Η Ελλάδα οφείλει να ιδρύσει Κέντρο Πιστοποίησης  Επαγγελματιών (ΚΕ.Π.Ε.) με δαπάνες που θα αναλάβουν ομογενείς «σπόνσορες» και μαζί θα αναλάβουν και την υποχρέωση να κάνουν πρόσκληση στους «προστατευόμενους» μαθητές τους να τους πάρουν στην Αυστραλία και να τους απασχολήσουν στις δουλειές του.

Μας τα είπαν απλά και ωμά…

Με άλλα λόγια, οι Αυστραλοί μας είπαν με όλη την «αγγλοσαξωνική» ευγένεια που διαθέτουν είπαν καθαρά και ξάστερα:

«Φίλοι Έλληνες, που θέλετε να ρθείτε στο Ντάργουιν, αλλάζει το σύστημα: Βρείτε συμπατριώτες σας στο Ντάργουιν που θα σας αναλάβουν εξολοκλήρου: 1) Να καλύψουν τα έξοδα πιστοποίησής σας (μεροκάματα και δίδακτρα), και (2) μετά την πιστοποίησή σας να σας καλέσουν στην Αυστραλία για να εργαστείτε στις δουλειές τους. Εμείς, αν γίνουν έτσι τα πράγματα, δεν έχουμε αντίρρηση να σας δεχτούμε στην Αυστραλία.  

 

Αλλά,  προσέξτε και δύο κρίσιμες λεπτομέρειες:

Πρώτη: Όποιος έρθει στην Αυστραλία ως» τουρίστας και μετά επιδιώξει να πάρει κάρτα παραμονής, θα υποχρεώνεται να επιστρέψει στην πατρίδα του και από εκεί να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες (σπόνσορας, πιστοποίηση, πρόσκληση  κ.λπ.) για τη μετανάστευσή του. 

Δεύτερη: Κόβεται ο τουρισμός στην Αυστραλία με σκοπό να εργαστείτε για κανένα 6μηνο και μετά να επιστρέψετε στην χώρα σας. Στο εξής, μόλις πατήσετε το πόδι σας στην Αυστραλία ως τουρίστες θα πρέπει να παρουσιάσετε και το ανάλογο για τα έξοδα του τουρισμού σας στην Αυστραλία. Αλλιώς, επιστρέφετε στη χώρας σας. 

Ακούγεται ωραίο, είναι σκληρό

Το «Μνημόνιο» αυτό «συνεργασίας» Ντάργουιν - Καλύμνου στην πρώτη του «ανάγνωση» ακούγεται ωραίο, γιατί βάζει τα πράγματα σε μια τάξη. Ουσιαστικά όμως πρόκειται, κατά την άποψή μας, για ένα εντελώς νέο καθεστώς και πολύ σκληρό. Γιατί, στην πράξη, σχεδόν βάζει τέλος στη μετανάστευση νέων Καλύμνιων στην Αυστραλία.

Αυτό το «Μνημόνιο» δε βγαίνει με «καμία κυβέρνηση». Γιατί το ερώτημα είναι απλό: Θα βρεθεί έστω και ένας "πατριώτης" Καλύμνιος που θα στείλει λεφτά στην Κάλυμνο για να "σπουδάζει" ο τεχνίτης του (μάλλον για 2 χρόνια  - κι άντε να μάθει Αγγλικά ο 30άρης-40άρης …), ώστε μετά από δύο χρόνια να τον πάρει στη δουλειά του;  Άποψή μου, ούτε ένας. Μόνο κανένας πατέρας ή αδελφός/αδελφή κ.α.   

Κατά συνέπεια και η λειτουργία του ΚΕΠΕ είναι στο αέρα. Γιατί η αμοιβή καθηγητών και μαθητευόμενων (συν το ΙΚΑ τους!) θα είναι «υποχρέωση» των σπονσόρων(!).

Ραντεβού το Δεκέμβρη για τη σύγκλιση

Το Δεκέμβρη θα έρθει μικτό κλιμάκιο από το Ντάργουιν αποτελούμενο με καθηγητές του Πανεπιστημίου του Ντάργουιν και (;) Αυστραλούς κυβερνητικούς παράγοντες. Σκοπός τους,  να βρουν τη σύγκλιση των εκπαιδευτικών συστημάτων Ντάργουιν και ελληνικών εκπ/κών ιδρυμάτων στην Κάλυμνο: ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.  

Τρεις αλλαγές στο «Μνημόνιο»

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα βρεθούν Καλύμνιοι της Αυστραλίας που θα αναλάβουν τόσες υποχρεώσεις με μηδενική προσδοκία κέρδους; Να είμαστε προσγειωμένοι. Προτείνουμε τρεις αλλαγές στο «Μνημόνιο»

1)   Η Αυστραλιανή κυβέρνηση να ξεχάσει τον σπόνσορα.  

2)   Ο Δήμος της Καλύμνου να αναλάβει, σε στενή συνεργασία με το ΙΕΚ, τη λειτουργία του, στο πρότυπο της λειτουργίας της Σχολής Δυτών.  Να πληρώνει τους διδάσκοντες – γιατί «σπόνσορες στα τυφλά»…,   δεν υπάρχουν. Τους εκπαιδευτικούς να τους προσλαμβάνει ο Δήμος με σύμβαση έργου - συνεργαζόμενος πάντα με το ΙΕΚ. Οι μαθητευόμενοι δε θα πληρώνονται, γιατί θα έχουν δωρεάν εκπαίδευση. Αν ο Δήμος δεν αναλάβει αυτή την ευθύνη, η όλη υπόθεση είναι ένα «άδειο πουκάμισο».

3)   Η Αυστραλία να δεχτεί τη λειτουργία ΚΕΠΕ. Αν επιμείνει στο να πληρώνουν οι σπόνσορες τους μαθητές και τους καθηγητές του Κέντρου, θα είναι καταφανέστατο ότι κλείνει την πόρτα της μετανάστευσης.   

(Η ΑΡΓΩ - Σακ. Τρικοίλης, υπέβαλε 2 ερωτήσεις - το  2ο video))

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos