The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ψηφίστηκε Κανον. Λειτουργίας των δημ. σφαγείων

Μετά από εγκατάλειψη τεσσάρων ετών, τα νέα  δημοτικά σφαγεία,  στα Γιαννοχώραφα,

θα επαναλειτουργήσουν. Αυτή τη φορά με Κανονισμό Λειτουργίας, τον οποίο ψήφισε ομόφωνα το δημ. σ/λιο της 20.10.14.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Κώστας Ξυλουράς, προϊστάμενος  του τοπικού καταστήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδ/νήσου και  (άμισθος) επιστημονικός συνεργάτης του κ. δημάρχου. Η εισήγησή του ήταν εμπεριστατωμένη και αναλυτική.

Μετά τον εισηγητή τοποθετήθηκαν επί του θέματος οι κ. Γ. Μαύρος, Δ. Διακομιχάλης, Μ. Μουσελλής, Σ. Ζερβός,  Σ. Χούλης, Ν. Μαργαρίτης,  Σ. Τηλιακός και  ο περ. σ/λος, πρώην αντιδ/ρχος) κ. Μ. Μπούκης.

Από την αξ. αντ/τευση (Μουσελλή-Ζερβό) έγινε η πρόταση να δοθούν τα σφαγεία  σε ιδιώτη έναντι συμβολικού μισθώματος, γιατί θα είναι ασύμφορα για το Δήμο, αφού , σύμφωνα με τα υπάρχοντα τιμολόγια, για  σφαγή βοοειδούς θα εισπράττει 5€ και αμνοεριφίου 0,80€.

 Εις απάντηση  ο δήμαρχος  κ. Γ. Γαλουζής τόνισε ότι τα σφαγεία δεν ιδρύθηκαν με την προοπτική να είναι μια επικερδής επιχείρηση για το Δήμο, αλλά για να εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία.  Επομένως θα μείνουν καθαρώς δημοτικά  και θα είναι μία κοινωφελής επιχείρηση, κι ας μπαίνει μέσα. Προς το σκοπό αυτό, ο Δήμος, πρόσθεσε ο κ. δήμαρχος,   να συνεργαστεί με τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες. Θα εξυπηρετούνται επαγγελματίες και ιδιώτες, αλλά παράλληλα να τελούν υπό την εποπτεία του Δήμου, ώστε να τηρούνται σχολαστικά οι όροι σωστής  λειτουργίας.  Η συζήτηση έκλεισε με ομόφωνη απόφαση.

***

Τα νέα δημοτικά σφαγεία είναι μικρής ηλικίας αλλά έχουν μεγάλη ιστορία. ολοκληρώθηκαν  επί δημαρχίας Γ. Ρούσσου με την αποκλειστική ευθύνη του τότε αντιδ/ρχου κ. Μιχ. Μπούκη, αφού πρώτα νομιμοποίησε το υπάρχον αυθαίρετο ημιτελές κτίσμα της προηγούμενη δημαρχίας, του κ. Διακομιχάλη,  και  επιπλέον το επέκτεινε και τροποποίησε την εσωτερική του διαρρύθμιση,  ώστε να είναι λειτουργικό και άνετο. Τα εργαστήρια των σφαγείων εξοπλίστηκαν με την πιο σύγχρονη τεχνολογία   και  παρείχαν άριστες υπηρεσίες στους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες.

Στη συνέχεια, μετά τη δημαρχία Γ. Ρούσσου, η δημαρχία Δ. Διακομιχάλη τα παραμέλησε και έφτασαν να έχουν οικτρή εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο τους.  Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε ο κ. Διακομιχάλης στο ως άνω αναφερόμενο δημ. σ/λιο,  τα σφαγεία λειτουργούσαν έστω και… παράνομα, με τη φροντίδα των κρεοπωλών.  Κάποια στιγμή όμως έσπασε ένα μαχαίρι της μηχανής, ο Δήμος το έστειλε στην Αθήνα για επιδιόρθωση, αλλά δε διέθεσε τα 300€ ούτε και εξοφλούσε ένα παλιό του χρέος.  Έτσι τα ολοκαίνουργα σφαγεία σταμάτησαν να λειτουργούν.  

Τώρα μπαίνουνε σε περίοδο επαναλειτουργίας τους και μάλιστα με Κανονισμό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos