The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Αναμέτρηση» ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ/Γαλουζή -Διακομιχάλη (V)

Ακριβώς στα δεύτερα «γενέθλια» της πολιτικής του κ. Δ. Διακομιχάλη (20/10/2012 & 2014)

πάνω στο θέμα της ίδρυσης ΟΚΑΝΑ ή ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της ίδρυσης του ΚΕΘΕΑ, για την «ξηρή» απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Αυτή τη φορά με σαφείς προοπτικές για πρόοδο του θέματος.

Στις 20/10/2012, με πρωτοβουλία των γονέων που έχουν παιδιά εξαρτημένα από τα ναρκωτικά, ήρθε στην Κάλυμνο ο δημοσιογράφος (της ΝΕΤ τότε) κ. Κ. Αρβανίτης και ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης είχε συγκαλέσει δημ. σ/λιο με θέμα την ίδρυση σταθμού ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο. Ακριβώς δύο χρόνια μετά, στις 20ης/10/14, ήρθε και πάλι στο δημ. σ/λιο το θέμα ίδρυσης του ΚΕΘΕΑ με ερώτηση του δ.σ. κ. Σακ. Χούλη. Η παλαιά απόφαση θάφτηκε, αλλά τώρα η νέα δημ. Αρχή είναι έτοιμη για την ίδρυση σταθμού ΚΕΘΕΑ στην Κάλυμνο και δηλώνει καθαρά ότι πιστεύει τον οργανισμό αυτό.

Η ερώτηση του δ.σ. Σ. Χούλη

Ο δημ. σ/λος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σακ. Χούλης ρώτησε τον κ. δήμαρχο τι προτίθεται να κάνει για την ίδρυση του ΚΕΘΑ στην Κάλυμνο, αφού λίγες ημέρες πριν δέχτηκε επίσκεψη του συλλόγου «Φίλοι του ΚΕΘΕΑ Καλύμνου». Ο κ. Χούλης στο σκεπτικό του υπογράμμισε ότι πριν 6 μήνες είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΚΕΘΕΑ, όμως σήμερα αγνοείται η τύχη του Μνημονίου αυτού – να υποθέσουμε ότι υπάρχουν φανατικοί «αντιμνημονιακοί»;

Η ερώτηση του κ. Χούλη είχε ουσιαστικό κοινωνικό περιεχόμενο, καθώς εύστοχα το συνέδεσε ο ώριμος πολιτικά νεαρός δ.σ. με το ζήτημα της ανάπτυξης. Ήταν από τις πιο σοβαρές ερωτήσεις και τοποθετήσεις που έχουν ακουστεί στις συνεδριάσεις του δημ. σ/λίου, σ’ αυτό το πρώτο δίμηνο της νέας δημ. Αρχής.

Η απάντηση του κ. Γ. Γαλουζή

Ο κ. Γαλουζής είχε έτοιμη απάντηση. Ανακοίνωσε ότι έχει κάνει τις προετοιμασίες του και σύντομα θα καλέσει στην Κάλυμνο τον  κ. Αρβανίτη, δημοσιογράφο, για να βοηθήσει ο Δήμος στην ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

Ο κ. δήμαρχος συμπληρωματικά, και με την ευκαιρία της ερώτησης, έκανε σαφή και την ιδεολογική του τοποθέτηση: τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι είναι αντίθετος με τον ΟΚΑΝΑ και ότι πιστεύει μόνο στην προσφορά του ΚΕΘΕΑ.

Διαφωνίες, ερωτήσεις, απορίες, παρατηρήσεις κ.λπ. δεν υπήρξαν.

Η δήλωση κ. Δ. Διακομιχάλη

Μόνο ο τέως δήμαρχος κ. Διακομιχάλης πήρε το λόγο, μετά τον κ. Γαλουζή, για να ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε από το υπουργείο Υγείας πώς η υφυπουργός κα Κατ. Παπακώστα έχει καταρτίσει πρόγραμμα για την άμεση ενεργοποίηση των κατά τόπους ΟΚΑΝΑ και ότι μέσα στο πρόγραμμα αυτό περιέχεται και η Κάλυμνος. Έτσι, είπε ο κ. Διακομιχάλης, θα υπάρχουν στην Κάλυμνο δύο παράλληλες δομές, και ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Ριζική η αντίθεση Γαλουζή-Διακομιχάλη

Οι δύο άνδρες απέφυγαν να κοντραριστούν, γιατί το θέμα είναι πολύ λεπτό. Έμειναν ο μεν κ. Διακομιχάλης να περιμένει τον ΟΚΑΝΑ και να δέχεται την παρουσία του ΚΕΘΕΑ ως «παράλληλη δομή», ο δε κ. Γαλουζής να είναι κάθετα αντίθετος με τον ΟΚΑΝΑ, γιατί, όπως είπε, ως γιατρός έχει δει πολλά στο νοσοκομείο. Η αντίθεση όμως Γαλουζή-Διακομιχάλη είναι ριζική και είναι παλιά «κολόνια». Από τις 20/10/2012, επαναβεβαιώθηκε στις 20/10/2014. Πώς θα εκδηλωθεί στο μέλλον, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Η διαφορά αυτή απόψεων ξεκινά από τον τρόπο λειτουργίας των δύο οργανισμών. Ο (κρατικός) ΟΚΑΝΑ θεραπεύει(;) με την παροχή υποκατάστατων (αλλά κατηγορείται ότι η μέθοδος του αναπαράγει τον «κύκλο εργασιών» εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών), ενώ το (μη κρατικό) ΚΕΘΕΑ εφαρμόζει τη θεραπεία της «ξηρής» απεξάρτησης, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων. Είναι θέμα… ιδεολογίας.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

    Όχι Σακελλάρη, ιατρικές ή θεραπευτικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να είναι θέμα "ιδεολογίας" αλλά μόνο θέμα επιστημονικής προσέγγισης.
    Η παροχή υποκαταστάτων είναι η μόνη δυνατή θεραπεία για κάποιους ασθενείς. Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για όλους, αλλά μόνο για την/τον συγκεκριμένο ασθενή.
    Δεν θεραπεύουμε π.χ όλους τους καρδιακούς με μπαλονάκι. Σε κάποιους ενδείκνυται το μπαιπας σε άλλους φθάνει μία φαρμακευτική αγωγή.
    Στο ερώτημα τι χρειάζεται η Κάλυμνος στο άμεσο μέλλον δεν μπορώ να πώ κάτι, ούτε τις δομές ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ γνωρίζω, ούτε τον αριθμό και τις ανάγκες των ναρκομανών στην Κάλυμνο.
    Αλήθεια όμως υπάρχουν τέτοια στοιχεία; Πόσοι είναι περίπου οι ασθενείς, τι ναρκωτικά παίρνουν, ποιοι/πόσοι απο αυτούς είναι βαριά άρρωστοι/εξαρτημένοι, υπάρχει και πρόβλημα αλκοoλισμού;
    Μόνο με βάση αυτά τα δεδομένα μπορεί να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός.

    φιλικά,

    Βλάσης Κάππος
    Ψυχίατρος / Βιέννη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos