The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δήμαρχος: «Εχουμε κι άλλη λύση για τη χωματερή» (V)

Αιφνιδίασε τις αντιπολιτεύσεις ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής με την απάντησή του

σε ερώτηση της αξ. αντ/τευσης για τη χωματερή και τα καιόμενα σκουπίδια. Είπε καθαρά και ξάστερα: «Έχουμε ετοιμάσει δική μας λύση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, αν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες συνεχίσουν να έχουν μπλοκαρισμένο το έργο του ΧΥΤΑ, στα Γιαννοχώραφα. Αν δε συμφωνήσουν μαζί μας, σύντομα θα φέρω στο δημ. σ/λιο την πρόταση μας».

Η ερώτηση στο δημ. σ/λιο

Την ερώτηση προς τον κ. δήμαρχο, στο δημ. σ/λιο της 20ης/10/14, είχε υποβάλει ο δημ. σ/λος της αξ. αντ/τευσης κ. Σ. Ζερβός, με τη φράση «τι προτίθεσθε να κάνετε για τη χωματερή», αλλά  προτάσσοντας ως αιτιολογικό  της πρότασής του αυτής το εξής: «Και εγώ που υποτίθεται, γνωρίζω κάποια πράγματα, εξεπλάγην όταν διάβασα πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία του ανθρώπου οι τοξίνες από τα καιόμενα σκουπίδια».  Παρομοίως και οι ακροατές «εξεπλάγησαν» από την έκπληξη ενός μορφωμένου πολίτη, αρχιτέκτονα μηχανικού στο επάγγελμα, και πεπειραμένου πολιτικού με αδιαμφισβήτητη γνώση των τοπικών προβλημάτων, ο οποίος υπηρέτησε την τοπική πολιτική πάνω από 35 χρόνια, από τις θέσεις επάρχου, δημ. σ/λου και προέδρου του δημ. σ/λίου μιας δημοτικής αρχής, του κ. Γ. Ρούσσου, 8ετούς θητείας.

Εν συντομία το ιστορικό

Για την (γνωστή σε κάθε Καλύμνιο) ιστορία του προβλήματος να θυμίσουμε, εν συντομία,  ότι η δημαρχία Ρούσσου έκανε πρώτη την σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος ξεκινώντας την κατασκευή ΧΥΤΑ. Αντέδρασε όμως «επαναστατικά» η τότε αντιπολίτευση του κ. Διακομιχάλη καταγγέλλοντας ότι (α) υπάρχει σκάνδαλο 500.000€ υπέρ του εργολάβου (και φυσικά όλων εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί του) και (β) έπρεπε να γίνει απαλλοτρίωση του χώρου κατασκευής του ΧΥΤΑ, τον οποίο όμως είχε παραχωρήσει το Δημόσιο ως δική του ιδιοκτησία και, συνεπώς, όποιος τη διεκδικούσε έπρεπε να καταφύγει  στα δικαστήρια. Με «προεκλογικό λάβαρο» αυτό το «σκάνδαλο» ο κ. Διακομιχάλης κέρδισε τις δημοτικές εκλογές, υποσχόμενος, συν τοις άλλοις, άμεση απαλλοτρίωση υπέρ των φερόμενων ως ιδιοκτητών.

Η 4ετία της ιερής σιωπής…

Έφυγε η τετραετία και ο κ. Διακομιχάλης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, ενώ η χωματερή συνέχισε να εκπέμπει τους καπνούς της. Αυτό το διάστημα και η ΑΡΓΩ και άλλα ΜΜΕ τόνιζαν κατά κόρον και «φορτικά» τους κινδύνους από τις τοξίνες της χωματερής. Γράφαμε και ξαναγράφαμε ότι είναι επιβεβαιωμένο επιστημονικά πως προκαλούν στείρωση στους άνδρες και καρκίνο του στήθους στις γυναίκες. Όμως, αντίδραση καμία, ιερή σιωπή της αντ/τευσης Ρούσσου-Μαστροκούκου και όλων της «ακολουθίας».

Τώρα στις επάλξεις…

Σήμερα, βγήκε στις επάλξεις πολύς «ευαισθητοποιημένος» πληθυσμός ενεργών πολιτών, που έλυσε επιτέλους η γλώσσα του. Καλό αυτό, ασκεί πίεση στη δημ. Αρχή. Όμως ο τόπος απαιτεί να μιλάμε σε όλες τις εποχές, με κάθε δημαρχία. Ακόμα και όταν τη δημαρχία τη συμπολιτευόμαστε είτε ως «ευαίσθητοι» και «ενεργοί πολίτες» είτε ως δημοσιογράφοι. Τα άρθρα και οι φωτογραφίες να πατάνε στην αλήθεια και όχι στην παραποίηση .

Η απόφαση Γ. Γαλουζή

Το σπουδαίο της ιστορίας είναι ότι ο νέος δήμαρχος, κ. Γαλουζής, από τις πρώτες ημέρες της εκλογής του είχε δηλώσει στην ΑΡΓΩ ότι το πρώτο θέμα που θα «κυνηγήσει» είναι ο ΧΥΤΑ ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διαχείρισης στων απορριμμάτων, γιατί πρέπει άμεσα να σβήσει η χωματερή. Δεν γράψαμε τίποτα, γιατί ο νέος δήμαρχος ήταν ακόμη στο στάδιο των υποσχέσεων, δεσμεύσεων κ.λπ. 

Ευτυχώς σήμερα η υπόσχεσή του προχωράει αποφασιστικά στην πράξη. Ανακοίνωσε στο δημ. σ/λιο ότι συνεργάστηκε με την οικογένεια των φερόμενων ιδιοκτητών και τους έβαλε προ του διλήμματος: ή αφήνουν να ολοκληρωθεί το έργο του ΧΥΤΑ και, αν τα δικαστήρια τους δικαιώσουν, ο Δήμος θα τους προχωρήσει αμέσως στην απαλλοτρίωση, ή θα ξεκινήσει ο Δήμος την υλοποίηση της λύσης που επεξεργάστηκε η νέα δημ. Αρχή και αυτί θα βρεθούν έξω από το «παιχνίδι». Επομένως ή με τη συναίνεση των φερόμενων ιδιοκτητών ή χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ο Δήμος προχωρεί άμεσα και μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει λήξει το πρόβλημα της χωματερής και θα γίνει παρελθόν ο κίνδυνος από τις τοξίνες των καιόμενων σκουπιδιών.

Η απάντηση του κ. δημάρχου στην ερώτηση της αξ. αντ/τευσης ικανοποίησε τους πάντες και δεν ακολούθησε καμιά συζήτηση και καμιά αντιπαράθεση. Δεν έσπευσε να κάνει δήλωση για την προσπάθειά του, τον υποχρέωσε η ερώτηση της αντιπολίτευσης και αποκάλυψε σε ποια φάση επίλυσης του προβλήματος βρίσκεται. Αν την ερώτηση αυτή την έκανε δημοσιογράφος θα τη χαρακτήριζαν «στημένη ερώτηση, αβανταδόρικη».         

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos