Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ικανότατος αναρριχητής ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής (vd)

Ο δήμαρχος της Καλύμνου κ. Γιάννης Γαλουζής δεν πιστεύει απλώς στην αναρρίχηση,

αλλά απέδειξε ότι είναι γεννημένος… αναρριχητής – και δεν εννοώ ότι στο άψε-σβήσε ανέβηκε στην καρέκλα του δημάρχου, όταν οι άλλοι έκαναν ακόμη πρόβες στα κοστούμια. Μιλάμε για αναρρίχηση στους ωραίους αλλά δύσκολους γκρεμούς της Καλύμνου. Γιατρός, ορθοπεδικός-χειρουργός, παράλληλα «πρώτο ντουφέκι» στην πέρδικα και τώρα, με «έκτακτη» και ξαφνική συμμετοχή, ασυναγώνιστος ερασιτέχνης αναρριχητής.

Και μετά το φεστιβάλ αναρρίχησης (9-12/10/14), συνεχίζεται η αναρρίχηση στα καταπληκτικά αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Και βέβαια αναρρίχηση κυρίως από εκπαιδευμένους και επαγγελματίες του είδους.

Την έκπληξη όμως φέτος την έκανε ο νέος δήμαρχος του νησιού κ. Γ. Γαλουζής. Πήγε  στο αναρριχητικό πεδίο «Αρχή» (έτσι ονομάστηκε το πρώτο αναρριχητικό πεδίο), στον κόλπο των Αργινωντών, στη βόρεια πλαγιά και ζήτησε από τον γκουρού της αναρρίχησης κ. Άρη Θεοδωρόπουλο (αυτός που προώθησε τον αναρριχητικό τουρισμό στην Κάλυμνο) να του δώσει οδηγίες για να κάνει και εκείνος αναρρίχηση. Είναι τόσο εύκολο, ώστε με κάποιες οδηγίες να ανέβει κάποιος στο γκρεμό; Όχι βέβαια. Ούτε με μαθήματα μηνών, αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στον υποψήφιο αναρριχητή.

Αλλά ο κ. Γαλουζής τυχαίνει… να είναι Χωριανός και κυνηγός του βουνού (όχι του κάμπου). Και οι δύο του αυτές ιδιότητες (Χωριανός & κυνηγός), συν το γεγονός ότι είναι πολύ δυνατός στο σώμα και ασκημένος, ήταν οι ιδανικές προϋποθέσεις για να δοκιμάσει με επιτυχία – σκεφτείτε να μην τα κατάφερνε, τι καζούρα θα είχε και τι «καλύμνικο χιούμορ». 

Άφησε άναυδους τους πάντες. Τον (ευκαιριακά) εκπαιδευτή του, τον κ. Θεοδωρόπουλο, όλους που βρέθηκαν σε εκείνο το αναρριχητικό πεδίο αλλά και τους Καλύμνιους που είδαν από τις τηλεοράσεις του νησιού το δήμαρχο να σκαρφαλώνει στους γκρεμούς με ταχύτητα και εκπληκτική δεξιότητα.

Δεν ξέρουμε αν αυτές οι επιδόσεις του κ. Γ. Γαλουζή θα κάνουν τους πολιτικούς του αντιπάλους να ζηλέψουν, ώστε να πάνε κι αυτοί να δοκιμάσουν, ας πούμε, μια μίνι αναρρίχηση. Έστω μέχρι τη βάση του γκρεμού. Γιατί και το ανέβασμα της πλαγιά θέλει… πόδια και μικρό κοιλιακό εκτόπισμα.

(Tη φωτογραφία και το βίντεο είναι του κ. Ν. Μαμάκα – ALITHIA FM, στο youtube)     

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version