Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αναρριχητικό Φεστιβάλ, πάνω από 400 αετόπουλα

Μέχρι την παραμονή της έναρξης των αγώνων, πάνω από 400 αναρριχητές

είχαν δηλώσει συμμετοχή στο «3ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου - North Face, 9-12/10/14».

Ο αριθμός αυτός, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ αυτό, αυξάνεται τις επόμενες ημέρες. Μαζί με τους αναρριχητές ήρθαν και πολλοί φίλοι του αθλήματος από χώρες της Ευρώπης.

Από τις παραμονές του φεστιβάλ οι δρόμοι και οι πλαγιές της κεντρικής ζώνης των αναρριχητικών πεδίων από Μασούρι ίσαμε το Καστέλι, γέμισαν από αναρριχητές. Και τα αεροπλάνα έφταναν στην Κω γεμάτα κυρίως με αναρριχητές που είχαν προορισμό την Κάλυμνο.

Το φετινό φεστιβάλ, με του πολύ καλή προετοιμασία που έχει κάνει η διοργανώτρια εταιρία, North Face, εκτός από τον πολύ μεγάλο αριθμό αναρριχητών που έφερε στην Κάλυμνο, με το κύρος που διαθέτει κατέβασε στο νησί μεγάλα ονόματα της αναρρίχησης: το ΓάλλοJean- Baptiste Tribout, τον Άγγλο, τον ΆγγλοJhon Dunne, τον

ΙσπανόPatxi Arocena, τους Αυστριακούς Beat Kammerlander και Gerhard Horhager,τον ΙάπωναYuji Hirayamaκ.α.

Στην τελετή έναρξης, που έλαβε χώρα στη μεγάλη αυλή  του ξενοδοχείου ELENAVILLAGE, η North Face παρουσίασε τους αθλητές-ονόματα μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στους αναρριχητές οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού δημ. σ/λος κ. Νέστωρ Φραζής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αναρρίχησης κ. Δημ. Γεωργούλης.

Το «παρών» στην εκδήλωση της έναρξης του φεστιβάλ έδωσαν: από την αξ. αντ/τευση ο αρχηγός κ. Γ. Μαστροκούκος και ο δ.σ. κ. Μαν. Μουσελής, από την 2η αντ/τευση, του κ. Διακομιχάλη, δεν παρέστη κανένας (μας είπαν ότι απείχαν προς ένδειξη πένθους για το θάνατο του αειμνήστου Γ. Κοπανέζου), από την 3η αντ/τευση του κ. Γ. Μαύρου ήταν παρών ο κ. Γ. Μαγκάκης, και από την 3η αντ/τευση δεν ξέρουμε να παραβρέθηκε κάποιος της παράταξης. Από την παράταξη του κ. δημάρχου ήταν παρόντες ο αντιδ/ρχος κ. Μικές Ρήγας, ο (επί θύραις) πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Γ. Διαμαντής

Ήταν εντυπωσιακή η απλότητα των νεαρών αναρριχητών που καθήμενοι καταγής ή σε φουσκωτά στρώματα παρακολουθούσαν τους ομιλητές με πολύ σεβασμό και χειροκροτούσαν ένθερμα. 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

5 σχόλια

Argo Kalymnos