The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αναρριχητικό Φεστιβάλ, πάνω από 400 αετόπουλα

Μέχρι την παραμονή της έναρξης των αγώνων, πάνω από 400 αναρριχητές

είχαν δηλώσει συμμετοχή στο «3ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου - North Face, 9-12/10/14».

Ο αριθμός αυτός, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ αυτό, αυξάνεται τις επόμενες ημέρες. Μαζί με τους αναρριχητές ήρθαν και πολλοί φίλοι του αθλήματος από χώρες της Ευρώπης.

Από τις παραμονές του φεστιβάλ οι δρόμοι και οι πλαγιές της κεντρικής ζώνης των αναρριχητικών πεδίων από Μασούρι ίσαμε το Καστέλι, γέμισαν από αναρριχητές. Και τα αεροπλάνα έφταναν στην Κω γεμάτα κυρίως με αναρριχητές που είχαν προορισμό την Κάλυμνο.

Το φετινό φεστιβάλ, με του πολύ καλή προετοιμασία που έχει κάνει η διοργανώτρια εταιρία, North Face, εκτός από τον πολύ μεγάλο αριθμό αναρριχητών που έφερε στην Κάλυμνο, με το κύρος που διαθέτει κατέβασε στο νησί μεγάλα ονόματα της αναρρίχησης: το ΓάλλοJean- Baptiste Tribout, τον Άγγλο, τον ΆγγλοJhon Dunne, τον

ΙσπανόPatxi Arocena, τους Αυστριακούς Beat Kammerlander και Gerhard Horhager,τον ΙάπωναYuji Hirayamaκ.α.

Στην τελετή έναρξης, που έλαβε χώρα στη μεγάλη αυλή  του ξενοδοχείου ELENAVILLAGE, η North Face παρουσίασε τους αθλητές-ονόματα μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στους αναρριχητές οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού δημ. σ/λος κ. Νέστωρ Φραζής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αναρρίχησης κ. Δημ. Γεωργούλης.

Το «παρών» στην εκδήλωση της έναρξης του φεστιβάλ έδωσαν: από την αξ. αντ/τευση ο αρχηγός κ. Γ. Μαστροκούκος και ο δ.σ. κ. Μαν. Μουσελής, από την 2η αντ/τευση, του κ. Διακομιχάλη, δεν παρέστη κανένας (μας είπαν ότι απείχαν προς ένδειξη πένθους για το θάνατο του αειμνήστου Γ. Κοπανέζου), από την 3η αντ/τευση του κ. Γ. Μαύρου ήταν παρών ο κ. Γ. Μαγκάκης, και από την 3η αντ/τευση δεν ξέρουμε να παραβρέθηκε κάποιος της παράταξης. Από την παράταξη του κ. δημάρχου ήταν παρόντες ο αντιδ/ρχος κ. Μικές Ρήγας, ο (επί θύραις) πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Γ. Διαμαντής

Ήταν εντυπωσιακή η απλότητα των νεαρών αναρριχητών που καθήμενοι καταγής ή σε φουσκωτά στρώματα παρακολουθούσαν τους ομιλητές με πολύ σεβασμό και χειροκροτούσαν ένθερμα. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

5 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    "Νέος τοίχος αναρρίχησης «Κάλυμνος»στην Ουτρεχτη της Ολλανδιας!

    Ο αθλητικός όμιλος "Όλυμπος" του πανεπιστημιίου της Ουτρέχτης, διαθέτει πλέον μια συναρπαστική νέα αθλητική εγκατάσταση! Έναν ολοκαίνουργιο τοίχο αναρρίχησης, ονόματι «Κάλυμνος», απ’ το ελληνικό νησί γνωστό για τα εξαιρετικά του αναρριχητικά πεδία. Δεν είναι μονάχα η θέση του αναρριχητικού τοίχου «Κάλυμνος» καινοτόμα (επάνω στο νέο πολυόροφο πάρκινγκ αυτοκινήτων του πανεπιστημίου), αλλά και ο σχεδιασμός, η κατασκευή και το ύψος εντυπωσιάζουν. Τα δύο τμήματα του τοίχου είναι κατασκευασμένα από μπετόν. Το μεγαλύτερο φτάνει τα 30,8 μέτρα σε ύψος, γεγονός
    που καθιστά τον τοίχο αναρρίχησης «Κάλυμνος» ως τον μεγαλύτερο στην κεντρική Ολλανδία. Στο μέσον της διαδρομής, το υψηλότερο τμήμα έχει γωνία κλίσης 8 μοιρών. Το δεύτερο τμήμα (ύψους: 14,2 μέτρων) βρίσκεται σε γωνία 15 μοιρών. Οι χρήστες μπορούν να αναρριχηθούν και από τις δύο πλευρές των τμημάτων. Συνολικά επιτρέπονται 20 σχοινιά για ταυτόχρονη χρήση και προσφέρονται τουλάχιστον 40 διαφορετικές αναρριχητικές διαδρομές. Οι διαδρομές αυτές θα αλλάζουν τακτικά για ποικιλία και επιπλέον πρόκληση.")

  • Σύνδεσμος σχολίου Θανάσης Αθανασίου δημοσιεύθηκε από Θανάσης Αθανασίου

    Είναι αγαπητοί μου μια τέραστια συζήτηση το θέμα της Αναρρίχησης αλλά και του ιδίου του Φεστιβάλ.
    Συμφωνώ απόλυτα με τον Σακελλάρη πως δεν υπήρξε σχεδιασμός για την προβολή του γεγονότος στα Κεντρικά ΜΜΕ και αυτό ήταν αποτέλεσμα της "συγκυρίας", δηλαδή του ότι είχαν προηγηθεί οι εκλογές, έχασε η απελθούσα Δημαρχία, που φυσικό ήταν να αδιαφορήσει για όλα αυτά και επιπλέον μεσολάβησαν 3 μήνες από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη από την νέα Δημοτική Αρχή (άλλη μια πατάτα του περιβόητου Καλλικράτη), διάστημα κατά το οποίο τα πάντα στο νησί ήταν στον αυτόματο, αφού οι μεν έχασαν και θα έφευγαν και σιγά μην τρέχανε για την προβολή του Φεστιβάλ και οι δε, οι νέοι, δεν είχαν στα χέρια τους τον Δήμο και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μέσα σε λίγες μέρες.
    Από την άλλη όμως, επειδή σε έναν Δήμο υπάρχει συνέχεια και υπάρχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και επιπλέον υπάρχει η εμπειρία τόσων ετών με παρόμοιες εκδηλώσεις, θα μπορούσε να οργανωθεί η όποια προβολή και να μην υπάρχει η ανάγκη της όποιας πρωτοβουλίας ενός πολιτικού παράγοντα.
    Εδώ βρίσκεται και η ερμηνεία για την απουσία των πολιτικών της περιοχής. Αφού γνώριζαν πως δεν έγινε "ντόρος" στα Αθηναϊκά μέσα, γιατί να έλθουν οι άνθρωποι, δεν θα είχαν να αποκομίσουν το ελάχιστο όφελος από την προβολή τους στις αναρριχητικές ηλεκτρονικές σελίδες. Άρα συμφωνώ με τον συντάκτη του άρθρου, πως η ευθύνη για όλα αυτά ανήκει σε εμάς τους ιδίους.
    Τώρα σε σχέση με την εταιρεία που διεξήγαγε και φέτος το φεστιβάλ και θα είναι η τελευταία, απ' ότι φαίνεται χρονιά, ακριβώς γι αυτό τον λόγο, δεν έδωσε την βαρύτητα όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, από πλευράς προβολής, βέβαια είναι μια άλλη ιστορία αυτό και θα πρέπει να εξεταστεί αργότερα, ως απολογισμός της όλης διοργάνωσης.
    Επίσης είναι πολλά εκείνα που θα πρέπει να εξεταστούν (ή να επανεξεταστούν) σε σχέση με την Αναρρίχηση εν γένει!
    Θανάσης Αθανασίου
    Φιλόλογος - Διαχειριστής ενημερωτικής ιστοσελίδας

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΤΙΑΣΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Συμφωνώ με τον Νικόλα αλλά έχω και μια άλλη, συμπληρωματική, αντίληψη για το όλο θέμα. Να εξηγήσω το "συμφωνώ": Κανένας πολιτικός δεν πάτησε το πόδι του στην Κάλυμνο, ούτε βουλευτής ούτε κυβερνητικός. Οι πολιτικοί ξέρουνε να πουλάνε τον κόσμο. Οι μεν βουλευτές είναι για προεκλογικές λογάρες και "δέσιμο" κοντραμπατζήδων της ψήφου. Οι δε κυβερνητικοί είναι αραχτοί - καλά περνάνε. Έχουμε και μια υπουργό Πολιτισμού πολύ δυναμική, ωραία και εμφανίσιμη, αλλά δυστυχώς γι' αυτήν υπάρχει μόνο η Κρήτη, η πατρίδα της.
    Να πω και για τη δική μου οπτική στο θέμα, συμπληρωματικά στα πιο πάνω: Μ' αρέσει να βλέπω πρώτα το τι έπρεπε να κάνουμε εμείς μετά να κατακρίνουμε τους άλλους, που ως πολιτικά υπεύθυνοι δεν έκαναν ούτε καν στοιχειωδώς το χρέος τους. Πιστεύω λοιπόν ότι εμείς στην Κάλυμνο κάτι δεν κάναμε καλά. Να ψάξουμε να το βρούμε, χωρίς τη μέθη του πολιτικού αυτοθαυμασμού... Η ξένη εταιρία έκανε την προβολή και διαφήμιση που εκείνη έκρινε. Γι' αυτό και έφερε στην Κάλυμνο πολλούς "δικούς" της. Αναρριχητές ενε ενεργεία και απόμαχους ή εραστές του αθλήματος. Την ενδιαφέρουν οι αναρριχητές. Διαφήμισε το φεστιβάλ στα περιοδικά των αναρριχητών, σε όλο τον κόσμο, και πέτυχε το σκοπό της. Η διαφήμιση όμως του νησιού δεν είναι δικό της θέμα. Είναι, πρέπει να είναι, δική μας έγνοια, δικός μας σχεδιασμός, δική μας δράση. Όταν γίνεται χαλασμός στην Κάλυμνο με ένα εντυπωσιακό άθλημα και δεν έρχεται κανένα κανάλι από Αθήνα (βρε, ούτε καν από Κω και Ρόδο!!!), τότε να ψάξουμε το δικό μας λάθος, τη δική μας έλλειψη. Να κάνουμε άλλους σχεδιασμούς για το μέλλον. Έρχεται κόσμος και κοσμάκης, κανάλια ελληνικά και ξένα, για το ηλίθιο "έθιμο" των δυναμιτών το Πάσχα και δεν πατάει κανένα κανάλι σε ένα τέτοιο εκπληκτικό φεστιβάλ.
    Τι υποθέτω ότι συνέβη; Η απελθούσα δημαρχία, του κ. Διακομιχάλη, αφού έχασε τις εκλογές πριν το καλοκαίρι, δεν είχε καμιά όρεξη να τρέχει για την αναρρίχηση και να ετοιμάσει "τραπέζι" εντυπώσεων για τη δημαρχία Γαλουζή - η καλύμνικη νοοτροπία είναι γνωστή. Άφησε την υπόθεση στον "αυτόματο", αφού η εταιρία θα διεκπεραίωνε την ιστορία. Οι Διακομιχαλικοί ούτε στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ δεν πάτησαν. Δεν ανέχονται να είναι δεύτεροι. Εδώ, μετά τις εκλογές και όλο το καλοκαίρι, άφησαν την Κάλυμνο να πνιγεί στα σκουπίδια, την αναρρίχηση θα προωθούσαν;
    Από την άλλη, η σημερινή δημ. Αρχή πήρε το "τιμόνι" του Δήμου την 1η Σεπτεμβρίου, στο παρά 5΄του φεστιβάλ και ήταν "ψαρωμένη". Δεν είχε το χρόνο να κάνει κάτι ουσιαστικό, αν βέβαια είχε να παρουσιάσει κάποιον άλλο σχεδιασμό.
    Συμπερασματικά, έχω να πω ότι το φεστιβάλ είχε καταπληκτική επιτυχία σε συμμετοχές και ομαλή εξέλιξη, αλλά εμείς ως νησί αποτύχαμε στην προβολή και διαφήμιση μιας τόσο σημαντικής και μεγάλης κίνησης. Η νέα Δημαρχία οφείλει να δει πιο πλατιά και ολοκληρωμένα το θέμα. Δε μας αρκεί να πετυχαίνει το φεστιβάλ. Η Κάλυμνος πρέπει να κάνει πάταγο, να τρελαίνει τα αθηναϊκά ΜΜΕ και όλο το νομό.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ,- ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ - ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤ`ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ...
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΟΠΩΣ Η NORTH FACE ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΠΑΡΟΛ` ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΗΥΚΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ "ΤΙΜΗΣΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΙΣΗΣ...
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ .......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos