The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Από τον κ. Διακομιχάλη εξώδικο στην ΑΡΓΩ

Χθες απόγευμα,  9/10/14, μου επιδόθηκε εξώδικη πρόσκληση του κ. Διακομιχάλη,

  τέως δημάρχου και νυν επικεφαλής β΄ αντ/τευσης, για το άρθρο μου στην ΑΡΓΩ: «Ορκωτοί λογιστές στο Δήμο».

Με κατηγορεί ο κ. Διακομιχάλης  με τα εξής: «Ένα δημοσίευμα το οποίο περιλαμβάνει σωρεία ανακριβειών,  ψευδών αναφορών, ενώ αφήνετε υπονοούμενα σε βάρος μου, που σκοπό έχουν να πλήξουν την προσωπική, πολιτική και επαγγελματική μου τιμή και να προσβάλουν , την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά μου».

Ανακρίβειες και ψευδείς αναφορές κατά τον κ. Διακομιχάλη είναι:

1.   Ο τίτλος «Ορκωτοί λογιστές στο δήμο για έλεγχο των οικονομικών» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Και λέει  ότι σκοπός μου είναι να δημιουργήσω στο αναγνωστικό μου κοινό ψευδείς εντυπώσεις.

2.   Έγραψα ότι «ο νέος  δήμαρχος, επειδή  ανέλαβε ένα πλοίο με πολλά αμπάρια, θέλει να γνωρίζει με ακρίβεια  τι έχει σε κάθε ένα αμπάρι. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με επιστάμενο έλεγχο αφού ούτε η τυπική διαδικασία παραλαβής-παράδοσης δε διενεργήθηκε, γιατί τη θεώρησε τυπική ο κ. Διακομιχάλης, αν και διακήρυσσε ότι ετοιμάζει μια τέλεια παραλαβή-παράδοση, με πρακτικά και σφραγίδες».

3.    Επίσης, έγραψα: «Παραμύθι το ότι μπορεί να ενημερωθεί ο εκάστοτε δήμαρχος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.  Διακίνηση άδηλου και ανεπίσημου χρήματος με λαθραίες πληρωμές χωρίς να περάσουν από το δημ. σ/λιο., χωρίς ΦΠΑ, χωρίς αποδείξεις. Δεν πρόσεξε ούτε ο ίδιος ούτε ο/η δικηγόρος του ότι έγραψα «ο εκάστοτε δήμαρχος» - του χθες, του σήμερα και του αύριο -  και όχι ένας συγκεκριμένος δήμαρχος

Όλα αυτά συνιστούν κατά τον κ. Διακομιχάλη συκοφαντική δυσφήμιση, αμφισβήτηση του ήθους και της ακεραιότητάς του.

Για το τι ακριβώς έγραψα μπορεί να το δει ο αναγνώστης στο εν λόγω άρθρο που είναι αναρτημένο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Κύριε Διακομιχάλη, κατά πρώτον, έχω να σας δώσω τις εξής απαντήσεις στα σημεία της κατηγορίας που μου επιρρίπτεται καταλογίζοντάς μου δόλο κ.λπ. κλπ.:

1)  Ο τίτλος του άρθρου «Ορκωτοί λογιστές στο δήμο για έλεγχο των οικονομικών»:

α) Είναι αυτό ακριβώς που δήλωσε στην ΑΡΓΩ  ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής. Δεν είναι δικό μου συμπέρασμα ή δική μου εκτίμηση. Είναι η ενημέρωση που είχα από τον κ. Γαλουζή για την απόφασή του να φέρει ορκωτούς λογιστές.  Χθες βράδυ, 9.10.14,  στο περιθώριο της τελετής έναρξης του αναρριχητικού φεστιβάλ, ζήτησα από τον κ. Γαλουζή να μου κάνει δήλωση, βιντεοσκοπημένη, αν πράγματι μου είπε για «ορκωτούς λογιστές». Μου το επιβεβαίωσε, να ξέρετε. Δε ρώτησα βέβαια για να βεβαιωθώ ότι καλώς άκουσα περί ορκωτών λογιστών, αλλά για να έχω μαγνητοσκοπημένη την απάντησή του - το βίντεο, τελικά, δε θα το αναρτήσω, γιατί η ποιότητα της εικόνα είναι άσχημη, πολύ σκοτεινή. Θα το κρατήσω όμως στο αρχείο μου. Σημασία για σας έχει ότι ο κ. Γαλουζής για άλλη μια φορά μου επανέλαβε τα περί «ορκωτών λογιστών», ότι είναι η δική του πρόταση. Στο δημ. σ/λιο είχε στόχο να εξασφαλίσει την έγκριση του σώματος για έλεγχο των οικονομικών και της διαχείρισης. Μετά, όπως μου είπε, θα επιλέξει αυτός τον τρόπο, που παραμένει πάντα η προκήρυξη για «ορκωτούς λογιστές», καθότι εκείνος δεν γνωρίζει κανένα γραφείο, ώστε να του αναθέσει το έργο αυτό.

β) Στο δημ. σ/λιο της 2ας Οκτ.  – ήσασταν παρών - στο πινάκιο είχε το 8ο θέμα  με τίτλο «διενέργειας οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Καλυμνίων, στα Νομικά Πρόσωπα  και τις Επιχειρήσεις (είδα βέβαια ότι δεν έγραφε «ορκωτούς λογιστές», αλλά αυτό το είχε δηλώσει στην ΑΡΓΩ). Πώς θα γινόταν ο έλεγχος στο Δήμο, στα Ν.Π. και στις επιχειρήσεις. Με απλή ενημέρωση του δημάρχου ή κάποιων δημ. σ/λων; Να μην τρελαθούμε… Υπέθεσα ότι εννοούσε τους ορκωτούς λογιστές και γι’ αυτό δε ζήτησα εξηγήσεις από τη δημ. Αρχή.

γ)  Κατά τη συζήτηση του θέματος ο κ. δήμαρχος μίλησε και πάλι για ορκωτούς λογιστές (απ’  ό,τι άκουσα στην τηλεόραση). Μετά, και αφού είχε πέσει επάνω του σύσσωμη η αντ/τευση, συμβιβάστηκε με την απόφαση  απλώς για «έλεγχο» χωρίς να περιέχεται η φράση «ορκωτοί λογιστές».  Αυτή την κίνηση τακτικής του κ. Γαλουζή εκμεταλλεύεστε, προφανώς, και νομίζοντας ότι πατάτε σε στέρεο έδαφος, μου «εξαπολύσατε» το εξώδικο. Πιστεύετε ότι θα διαψευστεί ο τίτλος του άρθρου μου και επομένως… η ΑΡΓΩ πήγε να δημιουργήσει «ψευδείς εντυπώσεις»(!). Διάψευση δεν πρόκειται να υπάρξει, κ. Διακομιχάλη, ακόμη κι αν ο κ. Γαλουζής τελικά δεν προσκαλέσει ορκωτούς λογιστές.

δ)   Ο κ. Γ. Διαμαντής, (ο αυριανός) πρόεδρος της  ΑΝΕΚ,  πληροφορήθηκαν ότι σε τηλεοπτική του εμφάνιση , απ’ ό,τι μου είπαν, «μάσησε» τα περί ορκωτών λογιστών. Καταλαβαίνω ότι μια τέτοια τοποθέτηση με άδειασε  και στήριξε έμμεσα (χωρίς να το θέλει) το εξώδικο σας.  Όμως αυτό είναι θέμα της φωνής-παραφωνίας μεταξύ του δημάρχου και των στελεχών του πρέπει να το κοιτάξει ο ίδιος ο κ. δήμαρχος. Δεν είναι δυνατόν να λέει άλλα ο ίδιος και άλλα τα στελέχη του. Πάντως εγώ δε φέρω καμιά ευθύνη. Για ορκωτούς λογιστές μίλησε ο κ. Γαλουζής, για ορκωτούς κι εγώ μεταφέροντας τη δήλωσή του. Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της έναρξης του αναρριχητικού φεστιβάλ  ρώτησα τον κ. Διαμαντή για ποιο λόγιο «μάσησε» τα περί ορκωτών λογιστών και μου απάντησε ότι είπε ό,τι λέει ο δήμαρχος, τίποτα παραπάνω, τίποτα διαφορετικό. Και με διαβεβαίωσε ότι οι ορκωτοί λογιστές σύντομα θα έρθουν στο Δήμο.

ε)   Αλλά, κ. Διακομιχάλη, γίνεστε ακατανόητος, όταν στο εξώδικό σας, από τη μια με καταγγέλλετε ότι ψευδώς αναφέρθηκα σε ορκωτούς λογιστές, κι από την άλλη καυχιέστε ότι εσείς τους τριμηνιαίους απολογισμούς και τον ετήσιο Ισολογισμό τον θέτατε υπό τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Όταν καλείτε εσείς τους ορκωτούς λογιστές είναι καλό, ενώ  όταν τους καλεί ο διάδοχός σας δήμαρχος είναι πολύ κακό, και όταν απλώς το αναφέρει η ΑΡΓΩ είναι συκοφαντικό;

Αυτά κ. Διακομιχάλη για τον τίτλο και τους ορκωτούς λογιστές. Ο τίτλος ήταν απόλυτα εντός της πραγματικότητας.  Είστε πρωτοπόρος στους ορκωτούς λογιστές, σύμφωνα με αυτά που γράφετε. Επομένως, δεν ξέρω με ποια λογική βρήκατε τον τίτλο αυτό ότι «καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα» και ότι επιδίωξα τις «ψευδείς εντυπώσεις»

 

2)   Το πλοίο με αμπάρια:

α)   Ο Δήμος δεν είναι μόνο το δημ. κατάστημα. Ο ίδιος ο κ. Γαλουζής είπε  για τα Ν.Π. και τις επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα αμπάρια του Δήμου, όπου εκεί δε βρίσκεται ο δήμαρχος αλλά στελέχη της δημ. Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες. Εξάλλου, εσείς κ. Διακομιχάλη, σπεύσατε  να πείτε ότι ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στρέφεται «εναντίον του αντιδημάρχου κ. Ηλ. Τσέρου και του προϊσταμένου των Οικ. Υπηρεσιών κ. Πίκου». Πώς τώρα θεωρείτε ότι το άρθρο στρέφεται εναντίον σας προσωπικά, τη στιγμή που ο έλεγχος θα γίνει (αν… γίνει) και στα ΝΠ και στις Επιχειρήσεις του Δήμου, τομείς και χώροι που δεν είναι δυνατόν να ελέγχει ο δήμαρχος;

β)  Δεν έγινε η παραλαβή-παράδοση: Πράγματι αυτή την γνώση έχω κι αυτή την πληροφόρηση μου έδωσαν. Ξέρω ότι δεν την προβλέπει ο νόμος. Και ο κ. Τσέρος, επίσης, μου είπε ότι είναι περιττή. Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι με μια παραλαβή-παράδοση τίποτα το ουσιαστικό δε γίνεται. Όμως το πρόβλημα είναι δικό σας. Εσείς, κ. Διακομιχάλη,  είχατε καυχηθεί στην κάμερα του ΑΙΓΑΙΟ TV ότι θα κάνατε επίσημη «παραλαβή-παράδοση με υπογραφές και σφραγίδες».  Επομένως, να ψέξετε τον εαυτό σας και όχι εμένα. Τώρα, αν τη θεώρησε περιττή αυτή τη διαδικασία και ο κ. Γαλουζής, αυτό είναι άλλη ιστορία. Εγώ αναφέρθηκα στις δικές σας δηλώσεις.

 

3)  Η διακίνηση χρήματος:   Έγραψα ότι «κανένας δήμαρχος», δεν είπα εσάς, «δεν είναι σε θέση να ελέγχει τα οικονομικά του Δήμου, γι’ αυτό επιβάλλεται ο εξωτερικός έλεγχος – όπως λέτε ότι κάνατε εσείς κάθε χρόνο. Είπα ακόμη ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουν ούτε ο αντιδήμαρχος κ. Τσέρος ούτε ο προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών αν έγιναν πληρωμές (εννοούσα επαγγελματιών για μικροέργα, εθελοντών κ.α.) χωρίς να περάσουν από το δημ. σ/λιο, χωρίς τιμολόγιο με ΦΠΑ, χωρίς έκδοση απόδειξης. Και αυτό το έγραψα για να φτάσω στο συμπεράνω ότι ο έλεγχος ορκωτών λογιστών πρέπει να είναι υποχρεωτικός– όπως κάνατε εσείς κ. Διακομιχάλη.   

Διά ταύτα…

Κύριε Διακομιχάλη, στην αρχή της απάντησής μου έγραψα «κατά πρώτον» και ακολούθησαν όλα τα ανωτέρω. Τώρα προχωρώ στο δεύτερο μέρος της απάντησής μου, το καθαρά πολιτικό, αν βέβαια μπορεί κανείς να μιλάει ακόμη για πολιτική όταν περιίπτανται τα εξώδικα. Έχω λοιπόν να σας πως τα εξής:

Α.   Το όλο θέμα το «φουσκώσατε», ώστε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι η  διάθεση μου απέβλεπε στη «συκοφαντική δυσφήμηση» - άσε που μου ορίσατε προθεσμία μόλις 24 ωρών για να σας απαντήσω. Τόσα νεύρα; Νομίζω ότι με τις εξηγήσεις που σας έδωσα σας καλύπτω.

Και επειδή επικαλέστηκα δηλώσεις του κ. Γαλουζή και του κ. Διαμαντή, παρακαλώ, αν κάπου νομίζουν ότι αναφέρω ανακρίβειες ή δεν ακριβολογών, να με διορθώσουν.

Β.   Έχετε 30 χρόνια στην πολιτική, όπως καυχιέστε, αλλά  πρέπει να σας πω ότι πολιτική με απειλές, εξώδικα και μηνύσεις δε γίνεται. Τα εξώδικα είναι κίνηση πολιτικού που βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας και, πάντως, εκτός αυτοελέγχου.  Όποιος τολμήσει να σας κρίνει πολιτικά, του έχετε έτοιμη μιαν απάντηση: «στον εισαγγελέα». Ξεχνάτε ότι υπάρχει και ο εισαγγελέας-λαός, που θα σας αξιολογήσει και πάλι αν βγείτε στα μπαλκόνια.    

Γ.   Επειδή ορέγεστε και μια υποψηφιότητα βουλευτή, αν καλά κατάλαβα τις κατ’ επανάληψη τηλεοπτικές σας δηλώσεις (δεν ξέρω με ποιο κόμμα έχετε στο μυαλό και τις επιθυμίες σας) θα σας πω ότι «εθνοπατέρας» με όπλο τα εξώδικα δε γίνεται.         

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos