Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ 9-12/10/14 - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, στις 7:30΄μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης

του Φεστιβάλ Αναρρίχησης, στο ξενοδοχείο ELENA VILLAGE, και η  εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το φεστιβάλ και φέτος (για τρίτη συνεχή χρονιά) το διοργανώνει η εταιρία The North Face (TNF), που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Την Κυριακή 12/10/14,  το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του φεστιβάλ, στο ίδιο ξενοδοχείο και από τη Δευτέρα, 13/10/14, ο Δήμος πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες του. Να δει τι πρόγραμμα έχει ο ίδιος και όχι μόνο οι εταιρίες που «ενοικιάζουν» το φεστιβάλ.  

*

Η Κάλυμνος έχει καταλάβει μια από τις πρώτες θέσεις παγκόσμια στον αναρριχητικό τουρισμό, χάρη στα ωραία της βουνά και το ωραίο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον που απολαμβάνουν οι αναρριχητές με το συνδυασμό των εκπληκτικών γκρεμών - θαυμαστά γλυπτά της φύσης - και το γαλάζιο αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας. Αυτά τα δύο φυσικά αγαθά της Καλύμνου τα ενώνει  το μοναδικό άρωμα της καλυμνιακής χλωρίδας των βουνών της: θυμάρι, αλισφακιά, θρύμπη, ρίγανη κ.α.

Η διοργανώτρια εταιρία αναλαμβάνει τα πάντα για τη διοργάνωση και την επιτυχία του φεστιβάλ, σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπέγραψε ο Δήμος με την εταιρία. Με  μόνα τα συμφωνητικά και τις ξένες εταιρίες δεν ασκείται αναπτυξιακή πολιτική στον τουρισμό.  Ο Δήμος της Καλύμνου πρέπει να βγει μπροστά δυναμικά, γιατί είναι προφανέστατο ότι καρκινοβατεί στην ανάπτυξη του αθλήματος αυτού, χρόνια τώρα, όπως επίσης είναι ανύπαρκτος στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, αφού το Καταδυτικό Κέντρο στα Αργινώντα έχει πιάσει αράχνες, παρά τις αντίθετες «ηχηρές» δηλώσεις, προ 3,5 ετών, της δημαρχίας Διακομιχάλη.

*

 Η νέα δημ. Αρχή, του κ. Γαλουζή, έχει υποσχεθεί να κάνει τομές στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της προώθησης και των δύο αυτών μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Ο αναρριχητικός επείγεται να αποκτήσει νέα αναρριχητικά πεδία και να έχει συντηρημένα τα παλαιά (δεν αρκεί να ψηφίζονται 200.000€ για συντήρηση  των αναρριχητικών πεδίων, πρέπει ο σκοπός να γίνεται πράξη). Παρομοίως, και ο καταδυτικός τουρισμός πρέπει κάπου να δείξει ότι είναι παρών.  

Και να προσθέσουμε και κάτι εξαιρετικά σημαντικά: Και για τις δύο αυτές μορφές τουρισμού να υπάρχει Σταθμός Ιατρικής Υποστήριξη – το νοσοκομείο δεν είναι μονάδα ατυχημάτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos