The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

2 νέα λεωφορεία, επιτρ. ναυαγίων, ορκωτοί λογιστές (2vd)

Δύο σοβαρά θέματα, εκτός ημερήσιας διάταξης, απασχόλησαν το πρώτο δημ. σ/λιο

της νέας δημαρχιακής περιόδου, στις 2/10/14: η αγορά 2 νέων λεωφορείων και η συγκρότηση επιτροπής ναυαγίων. Τρίτο θέμα, το πιο σοβαρό του πινακίου, ήταν η απόφαση για πρόσκληση ορκωτών λογιστών, ώστε τώρα στην αρχή της 5ετούς δημαρχιακής περιόδου να  καταγραφεί η οικονομική και διαχειριστική εικόνα του Δήμου.

Τα εκτός ημερ. διάταξης θέματα ήταν 4 και του πινακίου 21.

Αγορά 2 νέων λεωφορείων

Για την αγορά των δύο νέων λεωφορείων και την ενοικίαση επίσης δύο λεωφορείων ενόψει του αναρριχητικού φεστιβάλ και λόγω του φθινοπωρινού τουρισμού, και μέχρι να γίνει η αγορά των νέων, όλες οι πτέρυγες της αντ/τευσης ήταν σύμφωνες, αλλά ήταν εμφανής η προσπάθεια να διατυπωθεί κάποια διαφορά.

 Ο κ. Γ. Μαστροκούκος, επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης πρότεινε να γίνει ενοικίαση μόνο ενός λεωφορείου για ένα μήνα και στο μεταξύ να επιδιορθωθούν τα δύο χαλασμένα λεωφορεία της δημ. συγκοινωνίας και να έρθει από την Κω το τρίτο λεωφορείο.

Ο κ. Δ. Διακομιχάλης της ελ. αντ/τευσης πρότεινε ενοικίαση δύο λεωφορείων για ένα μήνα και αν χρειαστεί να συνεχιστεί η ενοικίαση για δεύτερο μήνα, ενώ στο μεταξύ πρέπει να επισκευαστούν γρήγορα τα χαλασμένα λεωφορεία.

Ο κ. Γ. Γαλουζής στην πρωτολογία του είχε πει ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην επισκευή των χαλασμένων λεωφορείων και ότι ήδη κινήθηκε για την επιστροφή του τρίτου λεωφορείου από την Κω, αφού πρώτα πληρώσει τα χρονίζοντα μεγάλα χρέη προς το εκεί συνεργείο – χρέος που άφησε η δημαρχία του κ. Διακομιχάλη.

Οι κ. Μ. Μαύρος και Σ. Χούλης συμφώνησαν με την πρόταση του Δήμου για την αγορά και την ενοικίαση.

Έτσι, αν και συμφωνούσαν η α΄ και β΄ αντ/τευση, διαφώνησαν μερικώς, για να ψηφίσουν τελικά ομόφωνα.

Επιτροπή Ναυαγίων ΔΛΤ

Η συζήτηση για την Επιτροπή Ναυαγίων του Δημ. Λιμενικού Ταμείου (ΕΝΔΛΤ) είχε το δικό της άξιο προσοχής γνώρισμα. Στο Δημ. Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ) είχε συζητηθεί η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής και η πλειοψηφία του διοικ. σ/λίου όρισε τα δύο δικά της μέλη. Μετά, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, παρουσίασε το θέμα στο δημ. σ/λιο, ώστε η αντιπολίτευση (με σειρά προτεραιότητας: Μαστροκούκου, Διακομιχάλη, Μαύρου, Χούλη) να ορίσουν το δικό τους μέλος. Αρνήθηκε ο κ. Γαλουζής, αρνήθηκε και ο κ. Διακομιχάλης, ο οποίος και δήλωσε ότι η  ΕΝΔΛΤ είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και, γι’ αυτό, πρέπει να περάσει κανονικά από το δημ. σ/λιο και όχι έτσι όπως το έφερε η δημοτική πλειοψηφία εκτός ημερήσιας διάταξης. Στο ίδιο πνεύμα κινούμενη και η δ.σ. του κ. Διακομιχάλη, η κ Σεμ. Ψαρομπά, είπε ότι η δημ. Αρχή έφερε το θέμα στο «άρπα κόλλα», ενώ είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να έρθει ως θέμα του πινακίου και όχι εκτός ημερ. διάταξης.

Αρνήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν στην επιτροπή ο κ. Μαύρος και ο κ. Χούλης. Όμως, στην πορεία της συζήτησης ο κ. Μαύρος είναι το «ναι» στη συμμετοχή του και έτσι έληξε το θέμα.   

Όμως  το σπουδαίο (= άξιο σπουδής) είναι ότι σε κάποια φάση της συζήτησης ο κ. δήμαρχος ρώτησε τον πρόεδρο του ΔΛΤ, κ. Σακ. Τηλιακό,  αν ποτέ συγκροτήθηκε ΕΝΔΛΤ, και πήρε την απάντηση ότι είχε συγκροτηθεί επί δημαρχίας Δ. Διακομιχάλη, αλλά ποτέ δε λειτούργησε. Μετά από αυτή τη «λεπτομέρεια» έγινε κατανοητό τι εννοούσε ο κ. Διακομιχάλης λέγοντας ΕΝΔΛΤ είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».  

Ορκωτοί Λογιστές

Το θέμα της πρόσκλησης ορκωτών λογιστών για την επίσημη και θεμελιωμένη επιστημονικά καταγραφή της οικονομικής και διαχειριστικής εικόνας του Δήμου, όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε έντονες αντιρρήσεις από τις αντιπολιτεύσεις. Κατατέθηκαν επιχειρηματολογίες που κατέληγαν στο ότι ο δήμος δεν πρέπει να προβεί σ’ αυτή την ενέργεια. Ότι είναι αρκετός ο εσωτερικός έλεγχος, από τον κ. δήμαρχο, και δεν χρειάζονται ορκωτοί λογιστές.  Πλην όμως η δημ. Αρχή προχώρησε στην απόφασή της.

Και τα τρία θέματα αξίζει να τα προσέξει ο κάθε πολίτης και να βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα.

(φωτο: επάνω, από δεξιά: Γαλουζής-δήμαρχος, Μαγκούλιας-γραμματέας, Ψαράς-πρόεδρος, Μουσελής-αντ/δρος. κάτω, οι αντιδήμαρχοι, από δεξιά: Ρήγας, Γαλιμιτάκης, Ζαΐρης)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos