Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το προσκλητήριο του Δήμου βρήκε ανταπόκριση

Ο Δήμος έκανε το προσκλητήριό του την 1/10/14 , και αμέσως ανταποκρίθηκαν

με θαυμαστή προθυμία σύλλογοι, σχολεία και ιδιώτες στην παγκαλυμνιακή εκστρατεία για καθαριότητα των δρόμων.

Την Κυριακή 5/10/14, συνεργεία  διατάχτηκαν σε περιοχές της Χώρας και της ευρύτερης περιοχής του Πανόρμου. Επικεφαλής της εξόρμησης ήταν αντιδήμαρχος επί της καθημερινότητας κ. Μικές Ρήγας και μαζί του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Γιώργος Τρικοίλης.

Από το Γαϊδουρόραχο προς τις Ελιές ήταν ο δραστήριος σύλλογος αυτοδυτριών γυναικών Καλύμνου «Η Κόρη της Καλύμνου» με τους φίλους του.  Εκεί τις συναντήσαμε, απ’ όπου είναι οι φωτο και τα βίντεο. Είδαμε κάτι πολύ περισσότερο από απλή συμμετοχή. Έναν θαυμαστό ζήλο με τον οποίο επιδόθηκαν στο έργο της καθαριότητας.

Το 1ο Δημ. Σχολείο Χώρας είχε αναλάβει το δρόμο που κατεβαίνει από τον Πρόδρομο προς το υπαίθριο θεατράκι και κάτω. Ο αθλητικός σύλλογος «Κάλυμνος 2000»  είχε το δρόμο από τον Ταξιάρχη προς τις βρύσες, και η Ενορία του Αγ. Μάμα ήταν στον Πλατύ Γιαλό.

Το προσκλητήριο του Δήμου έγινε την 1/10/14, μες στη βδομάδα ιδιώτες βγήκαν μεμονωμένα να συνδράμουν στην καθαριότητα της Καλύμνου, την Κυριακή 5/10/14 κορυφώθηκε η εξόρμηση, καθώς μπορούσαν να πάρουν μέρος σύλλογοι του νησιού,  και η εθελοντική αυτή εξόρμηση συνεχίζεται. Πρωτοπόροι στον εθελοντισμό για την καθαριότητα αλλά και σε κάθε μορφή εθελοντισμού είναι κατά κανόνα τα παιδιά και οι γυναίκες – οι άντρες συμμετέχουν στην αιμοδοσία.

Έγινε συνείδηση των πολιτών ότι όλοι πρέπει να βάλουν ένα χεράκι όχι μόνο για μια εθελοντική εξόρμηση καθαριότητας αλλά έναν εθελοντισμό διαρκείας, ώστε να διατηρείται καθαρή η Κάλυμνος.

Ο Δήμος από το μέρος του έχει βαρέσει συναγερμό στην υπηρεσία Καθαριότητας, η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται συστηματικά, ακόμη και τα Σάββατα, αν και σε μερικά σημεία του κεντρικού δρόμου διαπιστώνουμε ότι  μερικοί/ές δεν θέλουν να συνταχτούν στη γενική προσπάθεια για μια καθαρή Κάλυμνο. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version