The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παρουσίαση του 20ου τ. των Καλυμνιακών Χρονικών

Με ομιλήτρια τη φιλόλογο κ. Μαρία Ζαΐρη, το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι»

πραγματοποίησε την επίσημη παρουσία του 20ου  τόμου της σειράς «Καλυμνιακά Χρονικά» - που εκδίδοντα κάθε δύο χρόνια.

Προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία των εκδόσεων του πνευματικού σωματείου, στις πολύτιμες εκδόσεις του και στην προσφορά των φίλων και συνεργατών των «Μουσών».

Η ομιλήτρια, κ. Μ. Ζαΐρη, παρουσίασε την εξαιρετική αυτή έκδοση του Αναγνωστηρίου με λιτότητα και γλαφυρή απλότητα, κρατώντας αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, αλλά και αναδεικνύοντας την αξία του τόμου αυτού.  Αναφέρθηκε σε όλες τις ενότητες και σε έναν-έναν συγγραφέα κάνοντας ταυτόχρονα παρουσίαση της εργασίας του και κριτική. Κάτι δύσκολο όταν οι συγγραφείς είναι πολλοί και ο τόμος ογκώδης –ξεπερνά τις 600 σελίδες. Όμως με ανεπιτήδευτη δεξιοτεχνία συνδύασε την ουσία με την αθόρυβη ομορφιά της λιτότητας, που όχι μόνο δεν κουράζει τον ακροατή αλλά τον κάνει να περιμένει με ενδιαφέρον την επόμενη αναφορά σε άλλη ενότητα και άλλο συγγραφέα.
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος δημοτικοί και επαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρ. βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας, ο διοικητής του συντάγματος κ.α.

Η άποψή μας για την έκδοση & τον πρόεδρο

Η κ. Ζαΐρη είχε αναλάβει ένα πολύ ευχάριστο έργο, γιατί ο πλούτος αυτής της έκδοσης και η ποικιλία των εξαιρετικών εργασιών κάνουν το έργο ευχάριστο. Και ο 20ος τ. αποτελεί μια πολύ  επιτυχημένη έκδοση συνέχεια του εκδοτικού έργου που επιτελεί το Αναγνωστήριο Καλύμνου.

Την ηλεκτρονική σελιδοποίηση και επεξεργασία του τόμου αυτού είχε ο εκλεκτός Καλύμνιος τυπογράφος κ. Γεώργιος Δροσάκης, ο οποίος παρέδωσε στο Αναγνωστήριο μια θαυμάσια δουλειά, καθώς είχε στην ευθύνη του την επιμέλεια της εκτύπωσης. Γιατί ήταν καθοριστική της ποιότητας η αισθητική του παρέμβαση, με την επεξεργασία-τοποθέτηση των φωτογραφιών, παλιών και νέων (Γ. Κουλλιά, Ν. Σμαλιού, Στ. Κλήμη, Μ. Πάου, Μ. Κουτελλά. Μηνιώτη κ.α.), των γραφικών, την επιλογή της γραμματοσειράς φιλοτέχνηση του εξωφύλλου και οπισθόφυλλου με πίνακες του Καλύμνιου ζωγράφου  Εμμ. Ζαΐρη.

Στην ύλη του ο τόμος έχει την κλασική διάταξη με μια εξαίρεση μόνο: Μετά τον πρόλογο του Δ.Σ. πρώτη ενότητα είναι το «Αφιέρωμα στην άξια Καλυμνιά Θεμελίνα Καπελλά», με κείμενα ανθρώπων που τη γνώριζαν από κοντά.

Ακολουθούν οι ενότητες Αρχαιολογία, Ιστορία, Γράμματα-Εκπαίδευση, Λογοτεχνία, Τέχνη, Η διετία που μας πέρασε, Αυτοί που έφυγαν.

Ο κ. Παν. Γιαμαίος, συν. Εκπ/κός, επιτελεί ως πρόεδρος πολύ σοβαρό έργο εντός και εκτός Αναγνωστηρίου. Και το μεν «εντός αναγνωστηρίου» δεν χρειάζεται επεξήγηση ως όρος, αλλά το εκτός είναι αυτό που έχει ανάγκη από κατανόηση και «φροντιστήριο», ώστε οι πρόεδροι συλλόγων να ξεφεύγουν από τον κλειστό τους κύκλο και ανοίγουν το σύλλογο προς την κοινωνία, χωρίς «εταίρους» και «ετέρους».  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos