Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τα 10 επείγοντα θέματα του δημάρχου Γ. Γαλουζή (3vd)

Η ΑΡΓΩ είχε με το δήμαρχο Καλυμνίων κ. Γιάννη Γαλουζή μια πολύ ενδιαφέρουσα

συνέντευξη, το απόγευμα της 24.9.14, στο δημοτικό κατάστημα. Θέματα της συνέντευξης ήταν αυτά για τα οποία τρέχει ο κ. δήμαρχος  στις πρώτες 24 ημέρες της θητείας του (ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου) και έχει να παρουσιάσει έργο «ορατό».

Πριν θέσουμε στον κ. δήμαρχο τα δικά μας ερωτήματα, του ζητήσαμε να μας πει εκείνος ποια είναι τα θέματα αιχμής, με τα οποία παλεύει αυτές τις πρώτες ημέρες, και ενδιάμεσα θέταμε τα δικά μας ερωτήματα.

Παρακάμψαμε τα διοικητικά προβλήματα με υπηρεσίες και υπαλλήλους και την εσωτερική κινητικότητα του προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία, για την καλύτερη παραγωγή έργου. Αφήσαμε επίσης, για μια άλλη φορά,  σημαντικά κτιριακά θέματα όπως είναι το Δημαρχείο,  η πρώην αστυνομία Χώρας κ.α., προκειμένου να μην υπερφορτώσουμε τη συνέντευξη.

Η συνέντευξή μας με τον κ. δήμαρχο προσέγγισε επιγραμματικά 10 θέματα, τα πιο  «καυτά» της επικαιρότητας και πιστεύουμε ότι ενημερώνεται με επάρκεια η κοινή γνώμη. Τα θέματα αυτά είναι:

1.   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:   Το ξεκίνημα είναι πολύ καλό, απέδωσε καρπούς, συνεχίζεται η προσπάθεια. Ο δήμος θα αγοράσει γερανοφόρο όχημα και στη συνέχεια φορτηγά αποκομιδής των σκουπιδιών. 

2.  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ:  Παρέλαβε 7 χαλασμένα αυτοκίνητα και χρέος 9.000€ στο συνεργείο αυτοκινήτων Κω, στον κ. Μαντούκο. Ετοιμάζεται για την αγορά 2 νέων λεωφορείων και θα αλλάξει το σύστημα λειτουργίας της συγκοινωνίας, μέσω της Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου.

3.   ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ :  Ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο, για να μην ξανασυμβεί η καταστροφή στο Καλαμίτσι (Καντούνι) από το χείμαρρο που κατέβαζε το αεροδρόμιο.

4.   ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:  Μπορεί να επεκταθεί 30 ή 60-70 μέτρα.  Τα 30μ. θα κοστίσουν περίπου 1,5 εκατ. €, ενώ η λύση των 70 μ. θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. €. Με την εξής επισήμανση. Και στη μία και στην άλλη λύση (30μ. ή 70 μ. ) το αεροδρόμιο θα δέχεται πάλι τα ίδια αεροπλάνα με κέρδος μερικές θέσεις επιβατών παραπάνω.  

5.  ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΟΥ:  Στράφηκε προς την (προγραμματισμένη άλλωστε) κατασκευή της μεγάλης προβλήτας που θα δώσει πραγματική λύση στο πρόβλημα του λιμανιού.  Το περιβόητο «ξύρισμα» του μπετόν με το οποίο φόρτωσαν τη βάση της μικρής προβλήτας, το εγκαταλείπει, γιατί και αποδυνάμωση του υπάρχοντος έργου θα φέρει αλλά και λύση δεν φαίνεται να έρχεται.

6.  LEANDER ΑΛΙΕΙΑΣ:  Τρέχει να προλάβει τα έργα του Leander, γιατί  δεν υπάρχουν μελέτες και κινδυνεύουν να χαθούν τα λεφτά του ευρωπαϊκού προγράμματος.

7.  ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:  Δεν υπάρχει η πιστοποίηση για την οποία μιλούσε ο κ. Διακομιχάλης.  Το δείγμα που έστειλε αξιολογήθηκε ως μη ικανοποιητικό, ώστε να δοθεί πιστοποίηση. ακατάλληλο. Ο κ. Γαλουζής θα επανέλθει άμεσα με νέο μικροβιολογικό έλεγχο

8.  ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ:  Επισκευάζονται και θα οριστεί ειδικός υπάλληλος

9.  ΧΥΤΑ:  Μες στο 2014 θα αρχίσει η δεματοποίηση των απορριμμάτων και  θα πάψει να εκπέμπει τοξίνες το νέφος από το κάψιμο των σκουπιδιών.

10. ΔΗΜ. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΜΑΝΑ ΙΩΑΝΝΑ»: Προέβη σε δυναμική παρέμβαση προς την Κεντρική Ένωση Δήμων για ένταξη της Καλύμνου στο πρόγραμμα ενίσχυσης του Παιδικού Σταθμού – η Κάλυμνος βρέθηκε εκτός ενίσχυσης γιατί ο Δήμος έστειλε καθυστερημένα την αίτησή του.  Προς το παρόν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει με 50 παιδιά, αν και οι αιτήσεις ξεπερνούν μέχρι στιγμής, τις 70 και προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 80.

Τη  συνέντευξη έκλεισε ο κ. δήμαρχος με μήνυμα προς τον Καλυμνιακό λαό ότι ο Δήμος έχει την ανάγκη βοήθειας όχι απέξω αλλά μέσα από την Κάλυμνο, από τον ίδιο το λαό αλλά και τις αντιπολιτεύσεις, στις οποίες απάντησε για την αυστηρή κριτική που του ασκούν και τον απειλούν (ο κ. Διακομιχάλης), από τις πρώτες 15 μέρες της Δημαρχίας του. Και μάλιστα  πάνω σε προβλήματα που έμεναν χρόνια άλυτα ή τα δημιούργησαν οι ίδιοι.

Η πρώτη του φράση του κ. Γαλουζή, πριν αρχίσει η συνέντευξή μας,  ήταν: «Προσπαθώ να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα». Καλή ως τίτλος άρθρου…  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

2 σχόλια

Argo Kalymnos