Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση του Γ. Ρούσσου στο Δ. Διακομιχάλη για το «ΘΗΣΕΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

 

Α.Π.: 0005/18-03-11

ΠΡΟΣ: Εφημερίδα ΑΡΓΩ , κ. Τρικοίλη Σ.

ΚΟΙΝ:

1.Δημοτικούς Συμβούλους Καλύμνου

2.ΜΜΕ Καλύμνου

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΩΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΘΕΟΛΟΓΟ-ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ για τις προεκλογικές αμφισβητήσεις και καταγγελίες του εναντίον του κ. Ρούσσου ότι δήθεν δεν υπήρχαν χρήματα εξασφαλισμένα για την απόκτηση του εν λόγω οικοπέδου.

 Κύριε Τρικοίλη ,

            Σε συνέχεια του σχετικού με το θέμα δημοσιεύματος της έγκριτης εφημερίδας σας (Ηλεκτρονική ΑΡΓΩ 17-03-11 390.000€ από το «ΘΗΣΕΑΣ» στο Δήμο- http://argokalymnos.gr/anaptiksi/oikonomia/item/192-390000€-από-το-θησεασ-στο-δήμο.html) και με στόχο την συμπλήρωση της ενημέρωσης των αναγνωστών σας , σας παρακαλούμε για την δημοσίευση της παρούσας επιστολής μας με την οποία επισημαίνουμε και  διευκρινίζουμε ότι:

 

1.Ο κ. Διακομιχάλης σε όλη την διάρκεια των ετών 2008 , 2009 και 2010 και ιδίως κατά τους προεκλογικούς μήνες μας άσκησε ολοκληρωτική πολεμική για το θέμα λέγοντας στον Καλυμνιακό Λαό ότι τον κοροϊδεύουμε και ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η απόκτηση του εν λόγω οικοπέδου γιατί εκτός των άλλων (και όσον αφορά την τελευταία φάση του θέματος) δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Και με αυτό το θέμα κοντά σε τόσα άλλα κατάφερε να πείσει προεκλογικά σημαντικό πλήθος συμπατριωτών μας , ιδίως κατοίκων του Αγ. Θεολόγου ότι δήθεν τους λέμε ψέματα και ότι η σεμνή τελετή ανάδειξης της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης του ήταν μια φιέστα χωρίς αντίκρισμα.

2.Εμείς πάντα διαβεβαιώναμε τους συμπολίτες μας ότι υπάρχουν τα χρήματα και ότι πρόκειται να δοθούν σε προσεχή κατανομή πιστώσεων του ΘΗΣΕΑΣ από το ΥΠΕΣ και φυσικά εργαζόμασταν όλο αυτό το διάστημα τόσο όσο ήμασταν στην ευθύνη του Δήμου όσο και μετά και  μέχρι πρόσφατα προκειμένου να διασφαλιστούν αυτά τα χρήματα και να σταλούν στον Δήμο ώστε να ολοκληρωθεί η απόκτηση του οικοπέδου. Σε όλο αυτό το διάστημα βιώσαμε ξανά το γνωστό και άδικο για εμάς και την αλήθεια μοτίβο: «λέει ο Ρούσσος , λέει και ο Διακομιχάλης , για να δούμε τελικά ποιος έχει δίκιο». Διευκρινίζαμε δε από τότε ότι ναι μεν έκλεισε το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για ένταξη νέων έργων αλλά συνεχίζεται παρατεινόμενο έως και το 2011 προκειμένου να εξοφληθούν  όλες η αναληφθείσες υποχρεώσεις του.

3.Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ δεν προέκυψε το θέμα σε ανταπάντηση μου στον κ. Διακομιχάλη αλλά αντίθετα έθεσα πρώτος ερωτήματα διακρίβωσης της γνώσης του και εκείνος μου απάντησε. Μέσω δε των ερωτημάτων μου αυτών και των αντιστοίχων απαντήσεων του , αποδείχθηκε για τελευταία και επίκαιρη φορά ότι εξακολουθούσε μέχρι και εκείνη την στιγμή , προχθές , να έχει αυτή την άποψη και το κυριότερο αποδείχθηκε ότι δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα εδώ και μήνες  και δεν ήξερε τις σχετικές θετικές εξελίξεις. Το σημείο αυτό είναι κρίσιμο δεδομένου ότι τώρα και μετά την αποκάλυψη της αλήθειας προσπαθεί να θολώσει ως συνήθως την εικόνα και να μας παρασύρει ξανά στο γνωστό μοτίβο….(παρανοϊκής δημόσιας συζήτησης όπου  δεν πρέπει με τίποτα να υποστεί την διαπίστωση της ήττας του σε ένα θέμα μην τυχόν και χαλάσει η εικόνα του ως δήθεν αλάνθαστου και πανταχού παρόντα που πάντα έχει δίκιο. Αυτό το μοτίβο θα συμβαίνει πλέον πολύ συχνά… όπως άλλωστε στο ξεχασμένο όμοιο παρελθόν του)

4. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ ενημέρωσα αυτοπροσώπως το σώμα για την ευτυχή κατάληξη του θέματος μετά από ιδιαίτερες υπηρεσιακές-προσωπικές μου ενέργειες τόσο ως Δήμαρχος όσο και στην συνέχεια , προς το Υπουργείο Εσωτερικών και αποδείχθηκε ότι κανένας από την δημοτική αρχή ή από τους άλλους συναδέλφους δεν ήξερε τίποτα ούτε είχε ασχοληθεί με το θέμα που έστεκε στο Υπουργείο με βάση τις υπηρεσιακές ενέργειες που είχαμε κάμει εμείς ως Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά από τα παραπάνω κοινοποιήσαμε τα σχετικά έγγραφα του ΥΠΕΣ στα ΜΜΕ και σας ευχαριστούμε τόσο για το σχετικό ρεπορτάζ σας όσο και για την δημοσίευση του ενός από τα δύο έγγραφα που αφορά άμεσα το θέμα – Ηλεκτρονική ΑΡΓΩ 17-03-11 390.000€ από το «ΘΗΣΕΑΣ» στο Δήμο- http://argokalymnos.gr/anaptiksi/oikonomia/item/192-390000€-από-το-θησεασ-στο-δήμο.html (το 2ο , που δεν δημοσιεύσατε , αποδεικνύει ότι μοιράστηκαν συνολικά 40.000.000 ευρώ για πληρωμές υποχρεώσεων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ).

Τα ανωτέρω είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ , και για εμάς κάθε περεταίρω σχετική συζήτηση υποχρεωτικά θα πρέπει να στηρίζεται σε αυτά.

Όσον αφορά τώρα τις σημερινές του προσπάθειες σύγχυσης και αποπροσανατολισμού της συζήτησης σχετικά με ΣΑΤΑ κ.λ.π. θα επανέλθουμε αμέσως προσεχώς αφού πρώτα εκτιμήσουμε ότι εξαντλήσαμε κάθε επικοινωνιακή δυνατότητα που έχουμε ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητά και αποδεκτά τα ανωτέρω τόσο από τα ΜΜΕ της Καλύμνου όσο και από τους συμπολίτες μας. Ενόψει δε αυτής της συνέχειας της συζήτησης είναι για μας απολύτως χρήσιμο ως ντοκουμέντο το σημερινό δημοσίευμά σας με νεώτερες δηλώσεις του κ. Διακομιχάλη περί ΣΑΤΑ κ.λ.π. (Ηλεκτρονική ΑΡΓΩ-18-03-11 http://argokalymnos.gr/politiki/dimos/item/195-δ-διακομιχάλης-τα-χρήματα-του-θησεασ-βγήκαν-από-τη-σατα.html) στο οποίο θα επανέλθουμε αμέσως προσεχώς για να ολοκληρωθεί η αποκάλυψη (για πόσες φορές άραγε?) των αναληθειών του κ. Διακομιχάλη που στηρίζεται δυστυχώς στο διαχρονικό (και αλλοίμονο!!!! αποτελεσματικό για αυτόν) μοτίβο (λέει ο ένας , λέει ο άλλος , δεν ξέρουν οι πολίτες , αναξιόπιστοι πολιτικοί , διάσωση μέσα από την θολούρα κ.λ.π.)

Παρακαλώ οποιονδήποτε αμφισβητεί τα ανωτέρω να συζητήσει την αμφισβήτηση του μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής ΑΡΓΩ μόλις δημοσιευθεί η παρούσα και εφόσον η εφημερίδα μας δώσει το δικαίωμα και την δυνατότητα κάτι το οποίο θεωρούμε δεδομένο.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Με εκτίμηση

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version