Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Γ. Κοπανέζος δίδαξε πολιτικό ήθος στην πράξη

Ο Γιώργος Κοπανέζος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  & και

πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος  της ALPHA BANK στην Κάλυμνο, έφυγε στις 14.9.14, από ανακοπή, στις 7πμ., σε ηλικία 58 ετών, πατέρας 5 αγοριών.

Η κηδεία του έγινε την επομένη 4.9.14, στον Άγ. Νικόλαο, την πατρική του ενορία, με την παρουσία του μητροπολίτη κ. Παϊσίου και μεγάλης ακολουθίας ιερέων.  Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας εκφωνήθηκαν επικήδειοι και διαβάστηκαν ψηφίσματα.

Η προσέλευση του κόσμου για το τελευταίο αντίο στον αγαπητό σε όλη την Κάλυμνο Γιώργο ήταν συγκλονιστική.   Κι ήταν αυτό η πιο τρανή απόδειξη ότι ο εκλιπών ήταν αγαπητός σε όλη την Καλυμνιακή κοινωνία και έχαιρε της εκτίμησης όλων των συμπολιτών του ανεξάρτητα δημ. παρατάξεις.

Στον ατέλειωτο πόλεμο των δημοτικών παρατάξεων ο ήταν πάντα χαμηλών τόνων, συναινετικός και  οικοδόμος της συνεργασίας και σύμπνοιας , κάτι ξένο  με την κουλτούρα της πολιτικής μας  ζωής.

Με το παράδειγμά του δίδαξε τη συνέπεια, την προσήλωση στο καθήκον, την πολλή δουλειά και τα λίγα λόγια. Είναι βέβαια ότι ο θάνατος τον βρήκε πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντός του.  Πέρασε στη ΔΕΥΑΚ μια 4ετία αγωνιώδους προσπάθειας, για την παραγωγή έργου. Κορύφωση του αγώνα του ήταν οι  ατέλειωτες ώρες δουλειάς στο γραφείο του προέδρου, προκειμένου να παραδώσει στο διάδοχό του πρόεδρο, της νέας δημ. Αρχής, μια εταιρία τακτοποιημένη στην εντέλεια και χωρίς προβλήματα ή εκκρεμότητες.  Στις επάλξεις αυτού του καθήκοντος και της κοινωνικής προσφοράς τον βρήκε ο θάνατος.

Ο μακαρίτης Γιώργος ήταν πολύτιμο στέλεχος της παράταξης Διακομιχάλη και εκλεκτός δημ. σύμβουλος για την Κάλυμνο. Ο τρόπος του πολιτεύεσθαι και η προσφορά του στα κοινά θα αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για όσους συμμετέχουν ή σκοπεύουν να εμπλακούν (γιατί κυρίως περί … εμπλοκής πρόκειται) στα κοινά της μικρής Καλύμνου με τα μεγάλα πολιτικά προβλήματα. 

Η ΑΡΓΩ εκφράζει θα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του θανόντος και σε όλους του οικείους του.  Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

*

Ο αείμνηστος Γιώργος Κοπανέζος δίδαξε όχι μόνο με το παράδειγμά του και τη συμπεριφορά του ως πολιτικού ανδρός, αλλά, θα λέγαμε, δυστυχώς δίδαξε ακόμη και με τον αδόκητο θάνατό του. Φεύγοντας απ’ τη ζωή τόσο αιφνίδια και πρόωρα, μας άφησε και το τελευταίο του δίδαγμα, το πιο σοβαρό για τον άνθρωπο, ότι στη ζωή των αλαζόνων πολιτικών  είναι  «πάντα σκιάς ασθενέστερα, πάντα ονείρων απατηλότερα» .  και επομένως,  ο πολιτικός  πρέπει πάντα να δημιουργεί  καθημερινά έργα προοπτικής αλλά και να διαχειρίζεται την καθημερινότητα της πολιτικής, να συμπεριφέρεται,  σαν  να περνάει την τελευταία ημέρα της ζωής του».  

Δυστυχώς όμως το μόνο που δε βλέπουμε στην πολιτική μας ζωή είναι ο ανθρωπισμός  και η καθαρότητα σκέψεων και πράξεων .  Οι διακηρύξεις υψιπετείς, οι πράξεις έρπουσες.   Ευτυχώς ο πολίτης έχει τη ψυχική δύναμη να ανανεώνει τις ελπίδες του κάνε νέα 4ετία (5ετία από δω και πέρα), με κάθε νέα δημ. Αρχή.

***

Συλλυπητήρια από το δήμαρχο Ιω. Γαλουζή.  

   Ο  Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Α. Γαλουζής -επικεφαλής της παράταξης Νέα Κάλυμνος-οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και τα μέλη της παράταξης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Κοπανέζου. Εκφράζουν επίσης τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.  

Ας είναι  ελαφρύ το χώμα  της Καλύμνου.

Από το γραφείο τύπου.

***

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  Δ/ΝΣΗ  Α/ΘΜΙΑΣ& Β/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ

8/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΝΟΡΜΟΥ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος 14-9-2014

Αρ. Πρωτ: Φ15/266

Προς

Τα ΜΜΕ της Καλύμνου

Θέμα: «Αντίγραφο Πράξης 3/14-9-2014 του Συλλόγου Διδασκόντων του 8/Θ Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου Καλύμνου»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8/Θ Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου Καλύμνου, στο άγγελμα του αιφνίδιου και αδόκητου θανάτου του

Γεωργίου Κοπανέζου,

συνήλθε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2014, σε έκτακτη συνεδρίαση.

                Ο Δ/ντής του σχολείου αναφέρθηκε διεξοδικά στη πολιτεία, το έργο και τη δράση του εκλιπόντος τόσο στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο της Καλύμνου, όσο και ιδιαίτερα στην τεράστια προσφορά του στο σχολείο του Πανόρμου.

                Διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, όσο και της Σχολικής Επιτροπής με μια πρωτόγνωρη, πολύπλευρη και  αξιοζήλευτη δράση.

Με προσωπική του δραστηριοποίηση, επεκτάθηκε το σχολείο με νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διεύθυνσης και διδακτικού προσωπικού, εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης και εξοπλίστηκε με έπιπλα και εποπτικό υλικό.

Κατασκευάστηκε το Νηπιαγωγείο. Μερίμνησε προσωπικά για την δημιουργία ενός άρτιου παιδαγωγικά αύλειου χώρου, με γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, παιχνίδια, σκακιέρα, κερκίδες και καλαίσθητου πελεκητού βάθρου με ιστό, για τη σημαία του σχολείου.

Όλα αυτά τα έπραξε με υπέρμετρο ζήλο, προσωπική επιστασία και εργασία και πολλές φορές με προσωπική δαπάνη.

Συνεργάστηκε προ 15/ετίας με τον τότε διευθυντή του σχολείου στα πλαίσια προγράμματος Comenius, για τη μεταφορά 25 μαθητών της χορωδίας μαζί με ορχήστρα, στην πόλη Arles της Γαλλίας. Η επίσκεψη αυτή έγινε η απαρχή της αδελφοποίησης του νησιού μας με την πόλη αυτή, που μόνο οφέλη έχει φέρει.

Η προσωπική του γνωριμία με τον τότε πρόεδρο του ΟΣΚ, έγινε η αιτία να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος μας με ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δραχμών, που έλυσε σε ένα μεγάλο βαθμό τα κτιριακά προβλήματα όλων των σχολείων της Καλύμνου.

Για όλα αυτά ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και αποφασίστηκε ομόφωνα:

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Διδακτικό Προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου στην εξόδιο ακολουθία του μεταστάντος.
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στη σύζυγο, τα παιδιά και τους συγγενείς του.
  3. Να γίνει αναφορά στο πρόσωπο και την προσφορά του, κατά την πρωινή προσευχή την ημέρα της κηδείας του και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
  4. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και επικήδειος από τον διευθυντή του σχολείου στην κηδεία του.
  5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.
  6. Να ανακηρυχθεί ευεργέτης του σχολείου.
  7. Η φωτογραφία του να αναρτηθεί δίπλα στους άλλους δωρητές και ευεργέτες του σχολείου.
  8. Να ονομαστεί μια αίθουσα του ορόφου,

«Αίθουσα Γεωργίου Κοπανέζου».

  1. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευτεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Ο Δ/ντής του σχολείου

Δουρόπουλος Ηλίας

 

Τελευταία τροποποίηση στις

5 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Πολύ ωραίο το ποίημά σου, Ιερόθεε. Συγχαρητήρια.

  • Σύνδεσμος σχολίου  Ιερόθεος Σπανός δημοσιεύθηκε από Ιερόθεος Σπανός

    Μόλις 2 ώρες πριν μάθω απ' την εξαδέλφη μου το θλιβερό γεγονός,ευρισκόμενος στο Πόρτο Χέλι για Σαββατοκύριακο,με τη σύζυγο μου,είχα γράψει το ακόλουθο ποίημα το οποίο αφιερώνω στον αγαπημένο φίλο και γείτονα,ένα απ' τα λίγα διαμάντια της πολιτικής ζωής της Καλύμνου :

    Υπάρχουν άνθρωποι που όταν φεύγουν
    παίρνουν μαζί τους τις εποχές
    και μένουμε μόνοι πάνω στα σύρματα
    που μας χωρίζουν από το χθες

    Μένουμε μόνοι πάνω στα σύρματα,
    του χρόνου αθύρματα,
    γυμνές σκιές
    απ'τα χρόνια που πέρασαν,
    απ'τους φίλους που έφυγαν
    και πήραν μαζί τους τις εποχές

    14 / 9 / 2014

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Εγώ είχα μαθητές μου στο 1ο Λύκειο, απ' τα παιδιά του, το Μανόλη και τον Αντώνη - εξαιρετικά παιδιά. Την ώρα της κηδείας ρώτησα έναν παλιό συνεργάτη του μακαρίτη και οικογενειακό του φίλο, και μου είπε ότι είχε 5 παιδιά. Δέχομαι, Νικόλα, τη δική σου πληροφόρηση ως πιο έγκυρη.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΕΒΕΛΑΣ δημοσιεύθηκε από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΕΒΕΛΑΣ

    4 παιδιά είχε

  • Σύνδεσμος σχολίου ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ δημοσιεύθηκε από ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Ας είνα ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.
    Υπήρξε λαμπρό παραδειγμα για όσους τον ήξεραν. Ηταν παντα ήπιων τόνων, δημιουργικός, παραγωγικός απο όπου και αν πέρασε,ενάρετος με ανθρωπιά και ευαισθησίες.Θα τον θυμομαστε
    Τα θερμα συλληπητήρια μας στην οικογένεια του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version