Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καλή η αρχή του σχολ. έτους, με μικρά προβλήματα

Η ΑΡΓΩ ήταν στο Μανιάειο 6ο Δημ. Σχολείο την ημέρα

του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μεγάλο το πλήθος μαθητών στο σχολείο αυτό. Είναι το μεγαλύτερο 12θέσιο της Καλύμνου. Το διδακτήριο ιδανικό, πολύ άνετοι οι ελεύθεροι χώροι, αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Είχαμε σύντομη συνομιλία με το διευθυντή του σχολείου, κ. Μουζουράκη Ιω.(φωτο), ο οποίος εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για το πόσο καλό μπορεί να αξιολογηθεί το ξεκίνημα των μαθημάτων, όταν στην Α΄ τάξη έχει τμήματα των 25 παιδιών. Ελπίζει σύντομα να του καλύψουν τα 2 κενά σε δασκάλους. Πάντως, το γενικό κλίμα της ημέρας έβγαζε ενθουσιασμό εκ μέρους των μαθητών και αρκετό…  άγχος μέρους των γονέων.

Ωστόσο το σχολείο αυτό, το Μανιάειο, δωρεά της αείμνηστης δασκάλας Κ. Μανιά, είναι το ωραιότερο διδακτήριο απ’ τα δημοτικά σχολεία που έχει η Κάλυμνος. Διαθέτει πολύ μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, ευήλιες και ευάερες, και πολύ μεγάλο προαύλιο χώρο, διδακτικό προσωπικό που κρατάει την παράδοση του σχολείου αυτού στους τομείς της εργατικότητας, της ευσυνειδησίας και της αποδοτικότητας σε εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο.

Ένα είναι το μειονέκτημα που του φορτώσανε: Κρύβει στην πλάτη του (για να μη χαλάει την εικόνα) δύο μεγάλες λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας, που είναι εντελώς ξένες αισθητικά προς την ωραία αρχιτεκτονική του σχολείου, αλλά και διδακτικά-παιδαγωγικά είναι από τη φύση τους προβληματικές, όσο κι αν θεωρούνται λύσεις στο κτηριακό.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos