The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολομέτωπη Γ. Ρούσσου κατά δημάρχου Γ. Γαλουζή

Ο πρώην δήμαρχος κ. Γιώργος Ρούσσος επανήλθε με συνέντευξη τύπου, στις 10.9.14,

για τη χωράφα Φωκίου, στον Άγ. Θεολόγο, την οποία απαλλοτρίωσε ο Δήμος για παιδική χαρά (την πρώτη συνέντευξή του για το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων, την έδωσε στις 3.7.14, στο Ξενοδοχείο Θεμελίνα, επί δημάρχου Διακομιχάλη).

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Αγ. Θεολόγου. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ρούσσος ότι η συνεργασία του με τον κ. Διακομιχάλη πάνω στο θέμα αυτό είναι συστηματική. Επίσης, έγινε διάφανο πια ότι η υπόθεση έχει αναχθεί σε μείζον θέμα από τους συνεργαζόμενους για το συγκεκριμένο ζήτημα Γ. Ρούσσο, (άτυπη) επιτροπή ενοριτών του Αγ. Θεολόγου και του τέως δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη. Αρχίζει η αντιπολίτευση με υψηλούς τόνους και με αφορμή το κτήμα Φωκίου. Η κόντρα που άνοιξε ο κ. Ρούσσος και οι συνεργάτες του  εναντίον του δημάρχου είναι ολομέτωπη.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Ρούσσος μίλησε για δυσάρεστη εξέλιξη πάνω, καθώς το ένταλμα που έστειλε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προς το Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (στη Ρόδο), και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος κ. Παν. Πίκος, περιείχε λάθη, που όμως τα λάθη αυτά τον κάνουν να πιστεύει ότι υπήρξε υπονόμευση από το Δήμο.

Συναφές ζήτημα, σε σχέση με τον Επίτροπο, αποκάλυψε ο κ. Ρούσσος λέγοντας ότι επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Διακομιχάλη τον Επίτροπο, στη Ρόδο, για να τον πείσουν να υπογράψει το ένταλμα και να εκταμιευτούν τα λεφτά για την αγορά του κτήματος. Και η δική του εντύπωση που αποκόμισε κατά τη συζήτησή του με τον κ. Επίτροπο είναι ότι αν υπήρχε ομοφωνία, αν όλοι έλεγαν «ναι» στην αγορά, ο επίτροπος θα υπέγραφε το ένταλμα. Όμως, όπως είπε, η παρέμβαση του κ. Γαλουζή στον επίτροπο είχε ως αποτέλεσμα η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να είναι αρνητική, με σκεπτικό από 5 σημεία, στα οποία ο κ. επίτροπος επικαλέστηκε νόμους που δεν του επιτρέπουν να υπογράψει το ένταλμα. (Η δική μας πληροφόρηση λέει ότι ο κ. Γαλουζής ζήτησε από τον επίτροπο να εφαρμόσει τη νομιμότητα)

«Θα αγωνιστώ μέχρι τελευταίας ρανίδος» τόνισε με έμφαση ο κ. Ρούσσος για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης. Και η επόμενη κίνηση ήταν η ένσταση που υπέβαλαν προς το Κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Αθήνα, οι συνεργαζόμενοι (Ρούσσος, Διακομιχάλης, Χριστοδούλου κ.α.)  κατά της απόφασης του τοπικού επιτρόπου.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Ρούσσος διεκτραγώδησε το παρασκήνιο που ζει λέγοντας στη νέα Δημαρχία χτυπούν «σαν τις σφήκες» τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση και ότι ζει στιγμές «γκραν γκινιόλ».

Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι οι συνεργαζόμενοι φορεί συνεδρίασαν και ανέλαβαν:

1.   Τη διαφύλαξη των χρημάτων από κάποια λεπτή ή χοντρή παρανομία εκ μέρους της δημ. Αρχής, δηλαδή του κ. Γαλουζή.

2.   Τη διαφύλαξη του οικοπέδου, μην το πουλήσει η νέα Δημαρχία σε ιδιώτη.

3.   Τη διαφύλαξη της χρηματοδότησης.

4.   Μέσω των ΜΜΕ να αλλάξει την επιτροπή και να την κάνει επιτροπή όλων των Καλυμνίων.

5.  Καλεί το δήμαρχο να αλλάξει αμέσως στάση στο θέμα και να προσέλθει μαζί τους. Είναι μία πρόσκληση στη νομιμότητα και όχι προτροπή στην παρανομία.

*

Η ΑΡΓΩ (Σακ. Τρικοίλης) υπέβαλε στον κ. Ρούσσο δύο ερωτήσεις:

1.   Υπάρχουν δύο 10ήμερα στην υπόθεση του κτήματος, το ένα επί δημάρχου Διακομιχάλη, 20-31 Αυγούστου, και το δεύτερο επί δημάρχου Γαλουζή, 1-110 Σεπτεμβρίου. Στο πρώτο 10ήμερο υπήρχε η βεβαιότητα ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.  Δεν έγινε τίποτα, αλλά και καμιά ανακοίνωση δεν ακούστηκε. Γιατί στο 10μηέρο της νέας Δημαρχίας σημειώθηκε αυτή η έκρηξη ενεργειών;

2.   Στο σημείο της αναφοράς στον επίτροπο υπάρχει η εξής αντίφαση:  Από τη μια η εντύπωση του κ. Ρούσσου είναι ότι αν όλοι έλεγαν «ναι», δηλαδή και ο κ. Γαλουζής, ο επίτροπος θα υπέγραφε το ένταλμα. Κι από την άλλη είπε ότι η άρνηση του επιτρόπου στηρίχτηκε σε 5 σημεία επίκλησης νόμων. Πώς λοιπόν θα υπέγραφε ο επίτροπος έχοντας θεμελιωμένη αντίληψη για το σύννομο της άρνησής του;   

 

Στην 1η ερώτηση ο κ. Ρούσσος απάντησε ότι υπήρχε κινητικότητα και στο δεκαήμερο του κ. Διακομιχάλη, καθώς συνεργάζονταν οι δύο άντρες και συνεργάζονται. Στη 2η ερώτηση απάντησε ότι ο επίτροπος πήρε λάθος απόφαση.   

*

Θέμα με την αίθουσα του Αναγνωστηρίου προέκυψε, σύμφωνα με την περιγραφή του κ. Ρούσσου: Αποβραδίς ζήτησε την αίθουσα από το δ.σ. κ. Που. Μαγκούλια, υπεύθυνο για τα πολιτιστικά, και πήρε το «ναι». Την επομένη το πρωί όμως του τηλεφώνησε ότι πρέπει να υποβάλει αίτηση στο διευθυντή του Δήμου.  Κάτι που εκνεύρισε τον κ. Ρούσσο και στη συνέντευξη απαίτησε να ξεκαθαρίσουν τους ρόλους τους στη νέα Δημαρχία, ώστε να μην εκθέτει ο ένας τον άλλο.

Πράγματι πρέπει να είναι προσεκτική η νέα Δημαρχία, αλλά και το ότι, για να χρησιμοποιήσει κάποιος την αίθουσα, πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Δήμο, είναι γνωστό από ετών…  

Επίσης, όπως είπε ο κ. Ρούσσος, τον πήρε τηλέφωνο το πρωί ο κ. Μαγκούλιας για να του πει ότι χρειάζεται αίτηση. Ε, γιατί δεν την υπέβαλλε ο κ. Ρούσσος; Χρόνο είχε αρκετό…  Δεν έπρεπε να πει ότι θα την υποβάλει εκ των υστέρων.

Εντέλει, και ο Δήμος ενήργησε λανθασμένα, από το «ναι» στο «όχι», με αυστηρή τυπικότητα, κάτι που δε χρειαζόταν. Αλλά και ο κ. Ρούσσος κακώς απαίτησε πίστωση χρόνου, ενώ είχε χρόνο αρκετό. Απέναντι στους νόμους και τους κανονισμούς όλοι είμαστε ίσοι και δεν μπορεί κάποιοι να είναι περισσότερο… ίσοι.  

*

Η άποψή μας για την κινητοποίηση

 Η κινητοποίηση Ρούσσου και η νεοπαγής οργανωμένη συνεργασία του με τον κ. Διακομιχάλη, πέραν του πολιτικού παραδόξου που απαιτεί μεγάλη… κατανόηση από το λαό της Καλύμνου για να το δεχτεί χωρίς σχόλια, είναι κινητοποίηση που υστερεί σε πολιτική αξιοπιστία. Γιατί μια τέτοια ανάλογη κινητοποίηση δεν έγινε για πολιτικές του δημάρχου Διακομιχάλη: ούτε για το λιμάνι της Πόθιας και το ξύρισμά του, ούτε για το λιμάνι του Εμπορειού, ούτε για τον σκουπιδότοπο και τη θρυλούμενη «κομποστοποίηση», ούτε για τα πρόστιμα των 70 χιλ € που πληρώνει η Κάλυμνος στον εργολάβο κ. Κρούσκο. Επειδή έτσι το θέλησε ο κ. Διακομιχάλης, ούτε για κανένα σοβαρό έργο.

Αντί αυτών και άλλων πολλών, η παράταξη Μαστροκούκου υπέβαλε καταγγελία προς τον εισαγγελία για το ΧΥΤΑ στις 25 Αυγούστου. Όταν, δηλαδή έμεναν ουσιαστικά μόνο 3 ημέρες για τη Δημαρχία Διακομιχάλη (να πάει η καταγγελία στις 26 του μηνός, να την πάρει ο εισαγγελέας στα χέρια του στις 27 του μηνός, και στις 29 έφυγε ο Διακομιχάλης από το Δήμο). Επομένως η καταγγελία κατά του Δήμου στρεφόταν στον επόμενο δήμαρχο τον κ. Γαλουζή. Και είναι αξιοπρόσεκτο ότι η καταγγελία αυτή ήρθε τη μεθεπομένη της συνεργασίας των Ρούσσου-Διακομιχάλη, για τη σωτηρία της χωράφας, στα γραφεί της Τεχνικής Υπηρεσίας(!) χωρίς σχετική άδεια της νέας δημ. Αρχής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

8 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΣΟ,
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΗΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ,
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
    ΟΤΑΝ ΓΗΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΟΣΗ Η ΑΓΟΡΑΠΟΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΗΜΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ( ΠΩΛΗΤΗ ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ( ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ) ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
    ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΚΟΜΗΧΑΛΗΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝ ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.
    ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΟΠΗΝ ΕΒΡΕΘΗΣΑΝ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΟΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΑΞΗ ΑΓΟΡΑΠΟΛΗΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΚΗΓΟΡΟΥΣ - ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ Κ.Λ.Π ΓΙΑ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΞΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΓΗΝΕ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΗΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΗΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

    ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΣΟΥ
    ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Εκ παραδρομής έγραψα "η παράταξη Μαστροκούκου-Διακομιχάλη". Το διόρθωσα διαγράφοντας τη λέξη "Διακομιχάλη": «η παράταξη Ρούσσου» - γιατί δεν αμφιβάλλω ότι ο κ. Ρούσσος οικοδομεί μια κάποια νέα παράταξη και ξεκίνησε από τα ενοριακά συμβούλια, τη χωράφα κ.α. όπως ο Μάο Τσε Τούνγκ, στην Κίνα, ξεκίνησε την επανάστασή του από την περιφέρεια προς το κέντρο.
    Πώς έγινε το λάθος; Με παρέσυρε η συνεργασία Ρούσσου-Διακομιχάλη και, παράλ-ληλα, η σιωπή της παράταξης Ρούσσου επί 3,5 χρόνια στο θέμα του ΧΥΤΑ, μια σιωπή που τη θεώρησα "πλάτες" στο Διακομιχάλη με το μυαλό στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Έτσι προέκυψε το σφάλμα.
    Συγνώμη, αλλά και θέλω να ελπίζω ότι δε θα μας γεννηθεί άλλο ένα τέρας πολιτικής συνεργασίας.
    Πάντως όσον αφορά την προσωπική μου εκτίμηση «ολομέτωπη επίθεση», δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Γιατί όταν ο κ. Ρούσσος εγκαλεί το δήμαρχο ως παρανομούντα και προσθέτει την απειλή «στο τέλος ξυρίζουν όποιον ξυρίζουν», τι άλλο είναι παρά μια καθαρή και ανοικτή απειλή;
    Τέλος, σχετικά με την παράταξη Μαστροκούκου, θέλω να πω ότι, αν και βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της παράταξης Ρούσσου και με εκλογικές διαδικασίες κρατώντας ακόμη και τον τίτλο ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, τελικά μοιάζει με «τερατογέννηση». Ο εγγυητής της ενότητας Ρούσσος «κατοικεί» αλλού και οι «αδελφοί Ρούσσου» χωρίστηκαν σε «ομάδες αίματος». Θολούρα και χάος και ο Μαστροκούκος υποσκάπτεται αγρίως. Αργά ή σύντομα, θα υποχρεωθεί να άρει σοβαρές αποφάσεις.

  • Σύνδεσμος σχολίου Νικολας μακαρουνας δημοσιεύθηκε από Νικολας μακαρουνας

    Αυτο που παρατηρω το τελευταιο χρονικο διαστημα σχετικα με το θεμα της αγορας του οικοπεδου του Αγ.Θεολογου , ειναι οτι ολοι θελουν να ενημερωνουν σωστα τον κοσμο, αλλα τελικα ολοι αρκουνται μονο σε λεκτικους σχηματισμους (δηλαδη μονο λογια), χωρις να παρουσιαζουν και τα σχετικα εγγραφα.
    Μας αρεσει η` οχι μονο μεσω επισημων εγγραφων μπορουν να αποδεικτουν και να διαφωτιστουν μερικα πραγματα, εαν εν τελει θελει κανεις να ενημερωσει σωστα τον κοσμο, που μεσα στα δικα του αλυτα προβληματα,αντι να ακουσει λυσεις , ακουει μονο λογια...
    Πιο συγκεκριμενα,υπαρχει καποιο επισημο εγγραφο που να λεει με απλα λογια οτι το εν λογο ποσο των 390.000 ευρω της απαλλοτριωσης ,ειναι για την συγκεκριμενη αγορα του οικοπεδου του Αγ.Θεολογου ( βοηθειας μας κιολας!);
    Ακομα πιο απλα, υπαρχει στον δημο Καλυμνιων ονοματισμενη αναφορα σχετικα με την αγορα του οικοπεδου ΝΑΙ η` ΟΧΙ;
    Απλα πραγματα , και ο κοσμος ας βγαλει τα δικα του ασφαλη συμπερασματα.
    Ευελπιστω παντως στο μελλον η ιδια ευαισθησια να υπαρξει και σε αλλα θεματα της καλυμνου (π.χ. ΧΥΤΑ, ΛΙΜΑΝΙ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ κ.α.)και να μην αποτελει η " Χωραφα του Αγ.Θεολογου" - οπως ειναι γνωστη- "βεγγαλικο" που αφησε τον δικο της κροτο στον αερα της καλυμνου,αφηνωντας πισω της ΜΟΝΟ εντυπωσεις....

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

    ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ
    Αγαπητέ συμπατριώτη με σεβασμό στο σχόλιο σου και ανταποκρινόμενος στα ερωτήματά σου σημειώνω τα ακόλουθα:
    1. Για το συγκεκριμένο θέμα και όπως εξελίχθηκε η υπόθεση έχω βρεθεί εδώ και 2 μήνες περίπου στην ίδια όχθη του ποταμού με τον κ. Διακομιχάλη. Φυσικά και θα μπορούσα να του ασκήσω κριτική μικρή ή μεγάλη για όλο το προηγούμενο διάστημα. Όμως στο τελευταίο διάστημα όλες του οι ενέργειες είναι κατά τη γνώμη μου οι βέλτιστες δυνατές και πάντα σε συνεργασία μεταξύ μας με τον κ. Χριστοδούλου και την Επιτροπή που συστήσαμε στον Άγ. Θεολόγο για το θέμα. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε φάση κοινού αγώνα για το συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω ότι είναι προφανώς κατανοητό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απόλυτα βλαπτικό για τη κάθε φορά κοινή προσπάθεια το ένα μέρος να κατηγορεί το άλλο για λάθη του παρελθόντος. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί το θέμα τότε πιστεύω ότι είναι η ώρα να καταγραφεί για την ιστορία και για θετικό παραδειγματισμό η κριτική και αυτοκριτική όλων των εμπλακέντων στο θέμα. Αυτόν δε τον τρόπο τον προτείνω ως τον αποτελεσματικότερο για την επίλυση των προβλημάτων. Εφόσον κάποιοι συμφωνούν για τα επόμενα βήματα επίλυσης ενός προβλήματος , να μην χαλούν την καλή τους συνεργασία με αλληλοκατηγορίες για τις ασυμφωνίες , τις αντιδικίες και τα λάθη του παρελθόντος ή τις μη ουσιώδεις εκτιμήσεις , εκφράσεις , υπεραισιοδοξίες ή απαισιοδοξίες του παρόντος αλλά να επιφυλάσσονται να το κάνουν αυτό μετά την ολοκλήρωση του θέματος . Αν βέβαια διαφωνούν ουσιωδώς τότε θα πρέπει πάντα καλόπιστα και άμεσα να θέτουν δημόσια την διαφωνία τους είτε για να επιδιώξουν την σύγκλιση είτε τελικά για να συγκρουστούν αν δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση και το θέμα είναι σοβαρό και τότε η σύγκρουση είναι επωφελής και αναγκαία για το δημόσιο συμφέρον , πάντα όμως επί του θέματος και με αποφυγή προσωπικών συγκρούσεων (καταστάλαγμα μιας εμπειρίας πολύ έντονης σε τέτοια θέματα.....)

    2. Όπως πληροφόρησα στην εν λόγω συνέντευξη μου και αναφέρει και το παρόν άρθρο-ρεπορτάζ του κ. Τρικοίλη ο κ. Διακομιχάλης "τελικά υπέγραψε τέτοια εντολή" όπως ακριβώς εκφράσατε το ερώτημά σας.

    Με σεβασμό
    Γιώργος Α Ρούσσος
    πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιωργος Α Ρούσσος , πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιωργος Α Ρούσσος , πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

    ΠΡΟΣ ΠΟΘΗΤΟ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑ:
    Αγαπητέ Ποθητέ ,
    1. Επιβεβαιώνω την πληροφόρηση όπως την δίνεις για το έγινε μεταξύ μας.
    2. Υπενθυμίζω ότι: Η καθιερωμένη από εμάς (επί δικής μου Δημαρχίας) διαδικασία χρήσης της αίθουσας του ορόφου του Πνευματικού Κέντρου όπως τελικά ισορρόπησε μετά την καθιέρωση (επί δικής μας Δημαρχίας) της πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του Δ.Σ. σε αυτή την αίθουσα είναι ότι τον ναι ή το όχι για την χρήση του χώρου θα το δίνε στον κάθε ενδιαφερόμενο το Αναγνωστήριο "ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ" με άμεση ενημέρωση του Δήμου. Η ισορροπία αυτή προέκυψε μετά την προβληματική προσπάθεια μας να καθιερώσουμε ένα σύστημα με υποβολή αίτησης από τον κάθε ενδιαφερόμενο προς τον Δήμο. Η εν λόγω ισορροπία τελικά αποδείχθηκε ότι βολεύει όλους και έτσι συνεχίστηκα χωρίς καμιά περεταίρω συζήτηση και επί της Δημαρχίας του κ. Διακομιχάλη. Συνεπώς για εμένα ήταν δεδομένο ότι τουλάχιστον όλα τα δημόσια πρόσωπα και αν δεν ήξεραν τυπικά έπρεπε να ξέρουν βιωματικά ότι αυτό είναι το τελικώς καθιερωμένο σύστημα: Να τηλεφωνεί ο κάθε ενδιαφερόμενος στον κ. Γιαμαίο Π και να συνεννοείται μαζί του σε τελικό επίπεδο. Συνεπώς όταν καλώς μου απάντησες όπως μου απάντησες απλώς αυτό ήταν για εμένα ότι συνεχίζεται και επί Δημαρχία Γαλουζή το εδώ και χρόνια γνωστό και καθιερωμένο σύστημα. Συνεπώς κακώς αναρωτιέσαι "πως είναι δυνατόν να ην γνωρίζει ο κος Ρούσσος από διαδικασίες". Και ήξερα και σου συμπληρώνω με το παρόν σχόλιο μου την απαραίτητη γνώση που πρέπει να έχεις για την ιστορία της παγιωμένης διαδικασίας την οποία βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να την αλλάξει η νέα δημοτική αρχή.
    Όποιος σε μπέρδεψε και σου μίλησε όπως είπες για "συγκεκριμένη διαδικασία σχετικά με την παραχώρηση δημοτικών χώρων" απλώς σου έδωσε μια πονηρής στόχευσης γενική απάντηση τυπικά σωστή αλλά απολύτως ανεπαρκή και απλώς σε οδήγησε σε μια συμπεριφορά λαθεμένη. Είμαι στην διάθεση σου για τέτοιου είδους θέματα σε ενημερώνω όποτε το κρίνει σκόπιμο. Ως γενική συμβουλή λέω προς τον οποιονδήποτε καινούριο στην άσκηση της διοίκησης. Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις καθιερωμένες διαδικασίες έως ότι με πλήρη συνείδηση και γνώση αποφασίσουμε να τις αλλάξουμε , για οποιοδήποτε θέμα , εκτός από τα θέματα για τα οποία έχουμε εδραία άποψη ότι πρέπει άμεσα να αλλάξουν.

    3. Ήδη στην συνέντευξη μου για την οποία έγινε το εν λόγω άρθρο του κ. Τρικοίλη είπα δημοσίως ότι ζητώ συγνώμη από τον συνάδελφό μου Ποθητό για την ένταση της φωνής μου στο πρωϊνό ξύπνημα που μου έκαμε γιατί μετά από ψυχραιμότερη σκέψη κατάλαβα ότι δεν έφταιγε εκείνος . Αυτό όμως δεν το έγραψε ο Σακελλάρης στο άρθρο του και διαπιστώνω ότι δεν το λες και εσύ στο σχόλιο σου για αυτό το αναφέρω εγώ εδώ προς γνώση των αναγνωστών μας. Συνεπώς μην βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις τους ανθρώπους ιδίως όταν τους ξυπνά το πρωί ....Καμιά φορά τα αυθόρμητα νεύρα είναι ίδιον των καλών ανθρώπων

    4. Καλά κάνεις , εκ του δημόσιου ρόλου σου και επιμένεις ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου...." . Όμως εγώ οφείλω ως παλιότερος να είμαι δίκαιος και θα συνεχίσω όποτε τίθεται το εν λόγω θέμα να λέω ότι εσύ μια χαρά το χειρίστηκες . άλλος ή άλλοι έχουν την ευθύνη του κακού χειρισμού.

    5. Η παρατήρηση σου ότι οι διαδικασίες είναι για τηρούνται από όλους με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω ότι αυτή η παρατήρηση δεν με αφορά.

    Αγαπητέ Ποθητέ
    θεωρώ ότι είσαι από τα πλέον ελπιδοφόρα και αξιόλογα πρόσωπα της νέας δημοτικής αρχής και προσβλέπω και πιστεύω στην δημιουργική σου και ωφέλιμη εργασία σου ως μέλος της νέας δημοτικής αρχής. Το περιστατικό αυτό δεν χρεώνεται ει μέρους μου σε εσένα. Μην διστάσεις να ζητήσεις από εμένα οποιαδήποτε πληροφόρηση , ενημέρωση κ.λ.π. και μην διστάσεις να μου υποβάλεις δημόσια ή κατ' ιδίαν οποιαδήποτε παρατήρηση ή παράπονο. Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σου.

    Με εκτίμηση και αγάπη
    Γιώργος Α Ρούσσος
    πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΣΟ,
    ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΑΚΟΜΗΧΑΛΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟ T.V,KAI ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΗΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ (ΔΕΝ ΞΕΡΟΜΕ ΑΝ ΤΕΛΗΚΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ).
    ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΗΓΟΥΡΟΣ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο.Κ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΗΝΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Κ.Λ.Π.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΡΑΣ ( ΑΝ ΕΝΘΥΜΗΣΤΕ Ο ΔΙΑΚΟΜΗΧΑΛΗΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΓΗΝΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ) ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ποθητός Μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από Ποθητός Μαγκούλιας

    Θα ήθελα για την ολόπλευρη πληροφόρηση να καταθέσω και τη δική μου άποψη για το θέμα της αίθουσας.Καταρχάς πρέπει νομίζω να ξεκινήσουμε από μια παραδοχή.Ο κος Ρούσσος έχει χρηματίσει έπαρχος Καλύμνου ,δήμαρχος και γνωρίζει πολύ καλά από διαδικασίες σε αντίθεση με μένα που ασχολούμαι για πρώτη φορά με τα κοινά.Μου τηλεφώνησε λοιπόν την Τρίτη 8/9/2014 και ώρα 12:26μμ και μου ζήτησε την παραχώρηση της αίθουσας.Αγνοώντας(λόγω απειρίας) τη διαδικασία τον παρέπεμψα στον κο Γιαμαίο. Δε με ρώτησε καθόλου για διαδικασίες ,όπως ανέφερε(άλλωστε, όπως τόνισα στην αρχή μου φαίνεται εντελώς παράξενο να μη γνωρίζει ο κος Ρούσσος από διαδικασίες).
    Αργότερα όμως ενημερώθηκα ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σχετικά με την παραχώρηση δημοτικών χώρων και προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω(από 22:30μμ-23:00,χωρίς αποτέλεσμα) με τον κο Ρούσσο για να τον ενημερώσω.Του έστειλα ωστόσο μήνυμα στις 23:11μμ(με αναφορά παράδοσης)γράφοντας του ότι πρέπει να κάνει αίτηση στο Δήμο.Την Τετάρτη στις 08:15πμ τον ξαναπήρα τηλέφωνο και τελικά κατόρθωσα να του μιλήσω και να του πω ότι πρέπει να κάνει αίτηση.Τότε δέχθηκα μια απροσδόκητα έντονη και ξένη σε μένα συμπεριφορά (οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους).Η ευθύνη λοιπόν είναι αποκλειστικά δική μου και ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία την οποία υπέστη εξαιτίας μου ο κος Ρούσσος.Πρέπει όμως να επισημάνω ότι οι διαδικασίες υπάρχουν για να τηρούνται και πρέπει όλοι όσοι τιμώνται με τη ψήφο του λαού να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα σεβασμού τους.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Ποθητός Μαγκούλιας

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος-πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος-πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

    Αγαπητέ Σακελλάρη επειδή θέμα είναι σοβαρό και ιδίως όπως το παρουσίασες πιθανόν να αποκτήσει και άλλα χαρακτηριστικά επίσης σοβαρά σε παρακαλώ αν δεν δημιουργώ πρόβλημα να δημοσιεύσεις την παρούσα απάντηση μου στο άρθρο σου ως κανονικό άρθρο με τίτλο "Απαλλοτρίωση Οικοπέδου Φωκίου-Απάντηση του Γ Ρούσσου στο άρθρο του Σ. Τρικοίλη". Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε ας δημοσιευτεί απλώς ως απάντηση μου σχόλιο κάτω από το παρόν άρθρο σου. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ τόσο για την παρουσίαση της συνέντευξης μου όσο και για την φιλοξενία τω σχολίων μου.

    Αγαπητέ Σακελλάρη χωρίς πολλά λόγια και για οικονομία χώρου και χρόνου διορθώνω και απαντώ στο άρθρο σου με τα παρακάτω σημεία:

    1. Ο τίτλος σου είναι κατά την κρίση μου αναντίστοιχος με το ουσιαστικό περιεχόμενο της συνέντευξης μου και η αποδίδων ούτε το γράμμα ούτε το πνεύμα της ούτε σε κάθε περίπτωση τις προθέσεις μου:
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΜΕΤΟΠΗ γιατί όπως λέει η λέξει ολομέτωπη = σε όλα τα μέτωπα . Εγώ όμως μίλησα μόνο για ένα μέτωπο αυτό της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου ακινήτου

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΓΑΛΟΥΖΗ: Εγώ δεν κατηγόρησα τον κ. Γαλουζή , απλώς σας ενημέρωσα πολύ περιληπτικά για το γεγονότα που μεσολάβησαν για το θέμα και για τον βασικό σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση του έως σήμερα. Αντίθετα έκαμα πρόσκληση συνεργασίας στον κ. Γαλουζή να προσέλθει στον αγώνα δικαίωσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς το συμφέρον της Καλύμνου.

    2. Ο Δήμος δεν έκαμε την απαλλοτρίωση για να γίνει παιδική χαρά!!!! όπως γράφεις. Ο επίσημος σκοπός της απαλλοτρίωσης περιγράφεται ακριβώς στην απόφαση απαλλοτρίωσης του 2006: Χώρος πρασίνου και αναψυχής , κ.λ.π.

    3. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ. Είναι όμως πολύ σημαντικό θέμα σε εξέλιξη και ενημερώνουμε κάθε τόσο τους συμπολίτες μας γιατί είναι θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα ολιγότερο.

    3. ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.
    4.ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΊΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΟΛΟΜΡΤΩΠΗ ΑΦΟΎ ΣΥΖΗΤΆΜΕ ΓΙΑ ΈΝΑ ΜΕΤΟΠΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ . ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟ-ΜΕΤΟΠΗ

    4. ΔΕΝ ΔΙΕΚΤΡΑΓΩΔΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΖΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ

    5. Δεν είπα ότι "η νέα δημαρχία χτυπά σαν τις σφήκες τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση". Είπα ότι την τελευταία Παρασκευή του Διακομιχάλη ως Δήμαρχος έγινε ..... και σε κάποια στιγμή στις 14:30 περίπου είμασταν μόνοι στην Τεχνική Υπηρεσία εγώ και ο κ. Διακομιχάλης και ερχόντουσαν σαν τις σφήκες τα στελέχη της νέας Δημαρχίας πιέζοντάς μας με τον τρόπο τους να τελειώνουμε και να φύγουμε.

    6. Δεν είπα ότι ζω στιγμές «γκραν γκινιόλ» αλλά ότι την τελευταία Παρασκευή της Δημαρχίας Διακομιχάλη έζησα στιγμές "γκραν γκινιόλ".

    7. Δεν είπα ότι αναλάβαμε τίποτα για το άμεσο μέλλον ή το απώτερο. Είπα ότι συνεδριάσαμε και θέσαμε τα μέτωπα του θέματος για τα οποία θα αγωνιστούμε στο άμεση και στο όποιο μέλλον

    8. Το 2ο μέτωπο του θέματος δεν είπαμε ποτέ ότι είναι "η διαφύλαξη του οικοπέδου, μην το πουλήσει η νέα Δημαρχία σε ιδιώτη". Αυτό που είπα είναι: "η διαφύλαξη του οικοπέδου, μην το πουλήσουν οι ιδιοκτήτες σε ιδιώτη".

    9. Δεν είπαμε ότι φιλοδοξούμε να κάνουμε την επιτροπή όλων των Καλυμνίων". Αυτό που είπαμε είναι ότι θέλουμε να διευρυνθεί η επιτροπή μας και στο όνομα και στην ουσία της και να γίνει μια επιτροπή με συμμετοχή του κάθε καλύμνιου που ενδιαφέρεται α ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του εν λόγω οικοπέδου.

    Η ΑΡΓΩ (Σακ. Τρικοίλης) υπέβαλε στον κ. Ρούσσο δύο ερωτήσεις:

    10. Δεν ζήτησα αποβραδίς την αίθουσα από το κ. Μαγκούλια Π. Διευκρινίζω ότι το την σχετική τηλεφωνική συζήτηση με τον κ. Μαγκούλια Π την έκαμα την προηγούμενη ημέρα αργά το πρωί προς το μεσημέρι.

    11. Δεν ισχύει το ότι "είναι γνωστό από ετών ότι για να χρησιμοποιήσει κάποιος την αίθουσα, πρέπει να υποβάλει ΓΡΑΠΤΗ αίτηση στο Δήμο. Αυτό που καθιερώθηκε επί της δημαρχίας μου είναι να συντονίζει και να απαντά για το ναι ή το όχι της χρήσης της αίθουσας ο κ. Γιαμαίος Παναγιώτης(Αναγνωστήριο "ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ") και νομίζω ακόμα ότι ήταν μια καλή ισορροπία στον τρόπο ελέγχου της διάθεσης του χώρου.....

    12. Αν νομίζετε ότι ενώ την προηγουμένη έχω ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΑΙΣΥΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ τηλεφωνήσει στην Δημοτική Αρχή και έχω συνεννοηθεί με θετικό τρόπο , παρόλα αυτά την επομένη πρωί - πρωί με ξυπνά από τον ύπνο ο άνθρωπος που είχα συνεννοηθεί και μου λέει με απόλυτη υπηρεσιακή ψυχρότητα ότι "κ.Ρούσσο θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση " συνιστά ευγενική και εποικοδομητική συμπεριφορά τότε αγαπητέ Σακελλάρη διαφωνούμε για το πως εκφράζεται η πολιτική , θεσμική και ανθρώπινη ευγένεια.

    13. Αν υπέβαλα την αίτηση Σακελλάρη θα επιβράβευα και αποσιωπούσα απαράδεκτη διοικητική ανθρώπινη και θεσμική συμπεριφορά και δεν νομίζω ότι έτσι θα βοηθούσα στην βελτίωση της πολιτικής διαδικασίας στην Κάλυμνο και στην άνοδο του επιπέδου των πολιτικών και διοικητικών σχέσεων του Δήμου με τους πολίτες.

    14. Από που και ως που Σακελλάρη κρίνει ότι χρόνο είχα αρκετό? ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική μας συνομιλία στις 08:30. Σηκώθηκα από τον ύπνο , έκαμα μπάνιο και πήρα τον πρωϊνό ου καφέ έως τις 09:00. Έκαμα μια επείγουσα οικογενειακή δουλειά έως την 09:30 και έπρεπε να είμαι στην περιοχή του Πνευματικού Κέντρου την Πλατεία από τις 09:30 έως τις 10:00 ως προσκαλών προκειμένου να ενημερώσω τους δημοσιογράφους και στην συνέχεια να βρεθούμε το συντομότερο στην άλλη αίθουσα κ.λ.π. …

    15. Δεν είπα ποτέ ότι θα την υποβάλω (την αίτηση) εκ των υστέρων. Είπα ότι πρότεινα στον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής να αποδεχθεί το αυτονόητο και πραγματικό γεγονός ότι υπεβλήθη η αίτηση μου προφορικά και έγινε δεχτή και εάν και εφόσον αποφασιστεί από την νέα δημοτική αρχή μια οποιαδήποτε διαδικασία για την χρήση της αίθουσας από εδώ και πέρα όχι μόνο θα την εφαρμόσω αλλά και θα στηρίξω αν χρειαστεί την καθολική εφαρμογή της

    16. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΌΤΙ: Απέναντι στους νόμους και τους κανονισμούς όλοι είμαστε ίσοι και δεν μπορεί κάποιοι να είναι περισσότερο… ίσοι. Διαπιστώνω απλώς ότι αυτή η απόφανση όχι μόνο δεν με αφορά αλλά αντίθετα εγώ για την δημοτική αρχή μάλλον είμαι λιγότερο και όχι περισσότερο ίσος σε σχέση με όποιον άλλον πολίτη .....


    17. Για την άποψη σου για την κινητοποίηση
    17.1. Κάθε θετική υπέρβαση μιας μίζερης πραγματικότητας είναι λογικό να θεωρείται από τους θεατές της ως πολιτικό παράδοξο. Δεν μπορώ όμως να αποδεχθώ ακόμη ότι εσύ Σακελλάρη το θεωρείς παράδοξο (κατά τύχη ολοκληρώνω αυτές τις βραδιές την 4η ανάγνωση μου στον Θουκυδίδη και στον Πελοποννησιακό Πόλεμο πριν από 2.400 χρόνια....)
    17.2. Δεν καταλαβαίνω τα περί πολιτικής αξιοπιστίας. Για κάποιους λόγους που κάποτε ίσως τους συζητήσουμε δημοσίως με πληρότητα , απείχα από την πρώτη (ακόμα και από την δεύτερη)γραμμή του δημόσιου διαλόγου όλη την προηγούμενη περίοδο είτε γιατί έτσι έπρεπε είτε γιατί άλλοι δεν ήθελαν . Όσο όμως ήμουν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης (έως τον Ιούνιο του 2012) νομίζω ότι μαζί με όλη την τότε παράταξη μου κάναμε με επάρκεια το καθήκον μας προς την πατρίδα μας , έστω και αν βρισκόμουν στην Αθήνα τον περισσότερο χρόνο για τους γνωστούς λόγους. Και αυτό έχει καταγραφεί και από την ΑΡΓΩ σε μεγάλη έκταση. Μάλλον ξεχνάς τα ίδια τα άρθρα σου και τα ίδια τα ρεπορτάζ σου
    Για τα περί παράταξής Μαστροκούκου - Διακομιχάλη δεν νομίζω ότι έχω κάποια αρμοδιότητα να σου απαντήσω..... Ας απαντήσου εκείνοι. Καμιά σχέση με το τι κάνω εγώ εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον. Επιτέλους ας ενσωματωθεί αυτό το δεδομένο στην ανάλυση των διαφόρων θεμάτων.... ότι γράφεις για συμπτώσεις και αξιοπρόσεκτα δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
    17.3. Για την φράση "χωρίς καμιά άδεια της νέας δημοτικής αρχής" δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς.

    Πάντα με εκτίμηση αγάπη και σεβασμό
    Γιώργος Α Ρούσσος
    πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos