Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Μ. Ρήγας: Πρόγραμμα εξπρές στην καθαριότητα (vd)

Ο αντιδήμαρχος κ. Μικές Ρήγας, αρμόδιος για θέματα καθημερινότητας, με «καυτό» θέμα την καθαριότητα,

ξεκίνησε από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του (1.9.14) πρόγραμμα ταχύτατης αποκατάστασης της καθαριότητας στην Κάλυμνο.

Το πρόγραμμα εξπρές το έχει καταστρώσει ο κ. Ρήγας από κοινού με το δημ. σ/λο κ. Γ. Τρικοίλη (προοριζόμενο για την προεδρία της ΔΕΥΑΚ) και το υλοποιεί με τους δημοτικούς υπαλλήλους Καθαριότητας και Πρασίνου. Η επιτυχία ξεπέρασε το Άριστα. Από τις δύο πρώτες μέρες εξαφανίστηκαν όλες οι μεγάλες μαύρες σακούλες της Καθαριότητας από τους κεντρικούς δρόμους, που έμεναν εκεί πάνω από μήνα. Μπουλντόζες γέμιζαν φορτηγά με κάθε λογής απορρίμματα και σωρευμένα ρυπαρά αντικείμενα, στο λιμάνι και επί της κεντρικής λεωφόρου. Παράλληλα, συνεργείο του Πρασίνου κλαδεύει με ταχύτατους ρυθμούς δέντρα και πικροδάφνες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Για την καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας, καταρτίζει πρόγραμμα τακτής αποκομιδής των σκουπιδιών και ετοιμάζει τον κανονισμό για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, που θα κληθούν να εφαρμόζουν οι δημότες με σεβασμό και συνέπεια. Η εφαρμογή του κανονισμού δε θα επαφίεται στον πατριωτισμό των δημοτών, την περιβαλλοντική τους συνείδηση και την κοινωνική τους ευαισθησία. Για τους παραβάτες θα προβλέπονται ποινές.

Αλλά η καθημερινότητα στην Κάλυμνο πάσχει σε πολλούς τομείς. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, (1) η νέα δημ. Αρχή παρέλαβε σαν «προίκα» 7 χαλασμένα φορτηγά, και (2) διαλυμένη τη δημοτική συγκοινωνία (ακόμη δεν ήρθε από την Κω το λεωφορείο που έστειλε ο κ. Διακομιχάλης για επιδιόρθωση μιας και μόνο βλάβης, ηλεκτρολογικής).

Πολλά είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το δημότη στην καθημερινότητά του, αλλά  η πρώτη 5ήμερο (1-5/9) της θητείας της στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας καθαριότητας έκανε τη διαφορά και μας επιτρέπει να περιμένουμε πολύ περισσότερα.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΕ. ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΣΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΟ ΣΚΛΗΡΑ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!! ΟΤΑΝ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, Η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΤΩΝ ....... ΕΙΔΙΚΩΝ ( ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!! ). ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ!!!! ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ. ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΛΥΜΝΟ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version