Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

ΦΑΝΗ ΚΑΠΕΛΛΑ-ΚΟΥΤΟΥΖΗ: Σχόλιο στην επικαιρότητα

με το λόγο ενός συγγραφέα

 

Κάλυμνος 2 Σεπτεμβρίου2014

...Ο κύριος Αργύρης, πατέρας του Λάζαρου, κατά τη διάρκεια της Χούντας, έγινε πιο σαφής. Διακονούσε έναν επιχειρηματία ο οποίος του επαναλάμβανε κατά καιρούς: «Αργύρη, εμείς πρέπει να είμαστε πάντοτε με το Δοβλέτι*, σημασία έχει πρωτίστως το ψωμί μας!».

    Τη συμβουλή αυτή προσπαθούσε να μεταλαμπαδεύσει στην οικογένειά του… Ο Λάζαρος, ο γιος του, στο άκουσμα της συμβουλής εκείνης, ιδιαίτερα της λέξης «Δοβλέτι», του γύριζαν τ’ άντερα. Κάποτε δεν άντεξε και ειρωνικά και ψιθυριστά ,για να μην τον ακούσει ο πατέρας του, είπε:

«Μάλιστα, ό,τι πεις ραγιά μου!».

______________

Δοβλέτι* η κυβέρνηση, οι άρχοντες , η εξουσία (+Εμμ. Κριαράς)

Από το βιβλίο του Νίκου Θέμελη « Η αναχώρηση», εκδόσεις Μεταίχμιο, Αθήνα 2014. ( Με ελάχιστες αλλαγές, για να γίνει πιο κατανοητό το απόσπασμα αυτό).

 

Φανή Καπελλά - Κουτούζη

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version