Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εγκαταστάθηκε ο δήμαρχος Γ. Γαλουζής χωρίς παραλαβή

Ο νέος δήμαρχος Καλυμνίων κ. Γιάννης Γαλουζής εγκαταστάθηκε στο δημοτικό κατάστημα,

χωρίς όμως να γίνει καμιά παραλαβή-παράδοση ούτε καν του δημοτικού καταστήματος και των κυρών χώρων του.

Την 1.9.14, από τις 7 η ώρα το πρωί, ο κ. Γαλουζής παρέλαβε, όπως ορίζει ο νόμος (Καλλικράτης), από το διευθυντή του Δήμου κ. Μιχ. Αλαχούζο, τα κλειδιά του δημοτικού μεγάρου (τα οποία κλειδιά της ένας κλειδαριάς που τοποθετήθηκε στην πόρτα της εισόδου, είχε καταθέσει ο κ. Αλαχούζος στην Αστυνομία, απ’ όπου και τα πήρε το πρωί λόγο πριν τις 7 η ώρα), άνοιξε τη μεγάλη σιδερένια είσοδο, έσπασε το ρόδι (έθιμο της πρωτοχρονιάς του εκκλησιαστικού έτους, που αρχίζει 1η Σεπτεμβρίου) και ανέβηκε στο γραφείο δημάρχου με την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που εφερε μαζί του, ως Γιάννης ο ίδιος και από τον Πρόδρομο Χώρας. Εγκαταστάθηκε στο γραφείο αυτό, το παραδοσιακό γραφείο των δημάρχων – ο απελθών δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, όπως και ο προηγούμενος, ο κ. Ρούσσος, προτίμησαν ως έδρα τους γραφεία σε άλλα δημοτικά κτήρια.

Η έκπληξη όμως για τον κ. Γαλουζή ήταν ότι η από ημέρες διαφημιζόμενη από τον κ. Διακομιχάλη παραλαβή-παράδοση που επιφύλασσε στο νέο δήμαρχο, που θα γινόταν «με όλους τους τύπους, με πρωτόκολλα, υπογραφές και φακέλους» δεν έγινε. Ο κ. Διακομιχάλης δεν εμφανίστηκε. Από την Παρασκευή, 29.9.14, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών και της διοίκησης, ο κ. Ηλ. Τσέρος, παρέδωσε στον κ. Γαλουζή τους φακέλους που περιέχουν θέματα οικονομικών. Όμως ούτε καν η παραλαβή του δημοτικού καταστήματος δεν έγινε, ούτε παραλαβή των Τεχνικών Υπηρεσιών, ούτε της Δημοτικής Αγοράς, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Γενικώς καμιά παράδοση δεν έγινε, τίποτα δεν καταγράφηκε, όλα αφέθησαν χύμα. Ο κ. Γαλουζής έδωσε εντολή να καταγραφεί το τι παραλαμβάνει – στην Κω ο νέος δήμαρχος για να παραλάβει το Δήμος όρισε ορκωτούς λογιστές.

Επίσης, στις πρώτες του κινήσεις ο νέος δήμαρχος λίγο έλειψε να πέσει σε γραφειοκρατικές… παγίδες. Πρώτα-πρώτα, κλήθηκε να βάλει υπογραφές σε κατάσταση παραλαβής φακέλων, χωρίς να υπάρχουν συνημμένα, χωρίς καταγεγραμμένα σε κάθε φάκελο τα περιεχόμενα έγγραφα.  Στη συνέχεια από λίγο, όταν πήγε να δώσει εντολή να εξευρεθεί το απαιτούμενο ποσό για να καθαριστούν οι δρόμοι από τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών, τα μπάζα κ.λπ. πήρε την απάντηση-έκπληξη ότι στο ταμείο δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Γνώστης όμως ο κ. Γαλουζής του δικτύου διάθεσης των χρημάτων, υπέδειξε αμέσως να αντληθούν χρήματα από παραπλήσια πηγή, την οποία και υπέδειξε, και έτσι το θέμα   έληξε «λίαν πρωί».

Σωρός τα προβλήματα που βρήκε μπροστά του ο κ. Γαλουζής, αλλά δήλωσε αισιόδοξος και βέβαιος ότι όλα θα ξεπεραστούνε και σύντομα. Πάντως, ο απελθών δήμαρχος άφησε πίσω τους άδεια τα ταμεία του Δήμου. Ακόμη και την τελευταία στιγμή μοίραζε λεφτά εδώ κι εκεί. Ως και την αγορά κατερειπωμένου σπιτιού, στο Χωριό, «τακτοποίησε»  τις τελευταίες ώρες της Δημαρχίας του, την Παρασκευή 29.9.14, διά του ποσού των 40.000€ .

Ο κ. Γαλουζής, μετά την εγκατάστασή του στο δημοτικό μέγαρο, προσπάθησε μαζί με τους συνεργάτες του να βάλει μια τάξη το ρημαδιό του Δήμου

*

Στις 11π.μ. τελέστηκε ο αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παΐσίου και συνιερουργούντων των ιερέων Κρούσκου και Μπουλαφέντη.

Χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε ο σεβασμιότατος και εν συνεχεία ο τέως αντιδ/ρχος της απελθούσας δημ. Αρχής, κ. Τσέρος -  ο οποίος παρέστη στον αγιασμό από την παράταξη του κ. Διακομιχάλη. Ο κ. Τσέρος τόνισε ότι ο κ. Γαλουζής παραλαμβάνει το Δήμο υπό καλύτερες συνθήκες από οικονομική άποψη, απ’ ό,τι εκείνοι το 2011, καθώς βρήκαν ένα χρέος άνω των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέβασαν στα 2.700 εκ.  Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η νέα δημ. Αρχή θα επιτύχει. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του ότι αυτή την ημέρα, που είναι ημέρα αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο που μπορεί να κερδίσει η Κάλυμνο, θα έπρεπε να ήταν παρόντα όλα τα πολιτικά στελέχη χωρίς διάκριση συμπολίτευσης και αντ/τευσης.

Ο κ. Γαλουζής στο σύντομο χαιρετισμό του υποσχέθηκε ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση με όλο το προσωπικό του Δήμου, χωρίς διακρίσεις σε ημέτερους και μη. Δήλωσε δε έτοιμος και αποφασισμένος για πολλή δουλειά, ώστε η Κάλυμνος να μπει σε μια νέα πορεία.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε τους αντιδημάρχους και είναι οι εξής: Γ. Γαλιμιτάκης επί των οικονομικών και της διοίκησης. Κ. Ζαΐρης υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών, των τεχνικών έργων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μ. Ρήγας επί της καθαριότητας, της καθημερινότητας και του πρασίνου.  

Μες στη βδομάδα ο κ. Γαλουζής θα ανακοινώσει και τη συγκρότηση των Δημοτικών Επιτροπών.

***

Το πρώτο δελτίο τύπου

Από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, το πρώτο της νέας δημ. Αρχής:

ΔΗΜΟΣ  ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ                                                                            ΚΑΛΥΜΝΟΣ 01/09/2014

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ,Δευτέρα 01  Σεπτεμβρίου 2014, η εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής .Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 07:00πμ ο νέος Δήμαρχος Καλυμνίων κος Γαλουζής Ιωάννης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, προσήλθε στο Δημοτικό Μέγαρο και ανέλαβε τα καθήκοντα του. Ο νέος Δήμαρχος ,κατά τη συνήθεια ,προτού εισέλθει στο δημοτικό μέγαρο, «έσπασε» ένα ρόδι για καλή τύχη. Στις 11:00, με την παρουσία του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Παϊσίου και ιερέων του νησιού μας ,πραγματοποιήθηκε αγιασμός ενώ στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος μίλησε στους υπαλλήλους του δήμου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κος Τσέρος Ηλίας.

Σήμερα επίσης εκδόθηκαν και οι πρώτες αποφάσεις το νέου Δημάρχου .Ορίστηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι και καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες τους .Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών θεμάτων ορίστηκε ο κος Γαλιμιτάκης Ιωάννης. Αντιδήμαρχος καθημερινότητας-ανάπτυξης –εμπορίου ορίστηκε ο κος Ρήγας Μικές ενώ αντιδήμαρχος  ανάπτυξης και προγραμματισμού ,τεχνικών υπηρεσιών ,προστασίας περιβάλλοντος και πρασίνου ορίστηκε ο κος Ζαΐρης Κωνσταντίνος. Αποφάσεις επίσης ελήφθησαν για την καθαριότητα καθώς και τη συλλογή απορριμμάτων από περιοχές της Πόθιας και των τουριστικών περιοχών.

Από το γραφείο επικοινωνίας.   

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

6 σχόλια

Argo Kalymnos