The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εγκαταστάθηκε ο δήμαρχος Γ. Γαλουζής χωρίς παραλαβή

Ο νέος δήμαρχος Καλυμνίων κ. Γιάννης Γαλουζής εγκαταστάθηκε στο δημοτικό κατάστημα,

χωρίς όμως να γίνει καμιά παραλαβή-παράδοση ούτε καν του δημοτικού καταστήματος και των κυρών χώρων του.

Την 1.9.14, από τις 7 η ώρα το πρωί, ο κ. Γαλουζής παρέλαβε, όπως ορίζει ο νόμος (Καλλικράτης), από το διευθυντή του Δήμου κ. Μιχ. Αλαχούζο, τα κλειδιά του δημοτικού μεγάρου (τα οποία κλειδιά της ένας κλειδαριάς που τοποθετήθηκε στην πόρτα της εισόδου, είχε καταθέσει ο κ. Αλαχούζος στην Αστυνομία, απ’ όπου και τα πήρε το πρωί λόγο πριν τις 7 η ώρα), άνοιξε τη μεγάλη σιδερένια είσοδο, έσπασε το ρόδι (έθιμο της πρωτοχρονιάς του εκκλησιαστικού έτους, που αρχίζει 1η Σεπτεμβρίου) και ανέβηκε στο γραφείο δημάρχου με την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που εφερε μαζί του, ως Γιάννης ο ίδιος και από τον Πρόδρομο Χώρας. Εγκαταστάθηκε στο γραφείο αυτό, το παραδοσιακό γραφείο των δημάρχων – ο απελθών δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, όπως και ο προηγούμενος, ο κ. Ρούσσος, προτίμησαν ως έδρα τους γραφεία σε άλλα δημοτικά κτήρια.

Η έκπληξη όμως για τον κ. Γαλουζή ήταν ότι η από ημέρες διαφημιζόμενη από τον κ. Διακομιχάλη παραλαβή-παράδοση που επιφύλασσε στο νέο δήμαρχο, που θα γινόταν «με όλους τους τύπους, με πρωτόκολλα, υπογραφές και φακέλους» δεν έγινε. Ο κ. Διακομιχάλης δεν εμφανίστηκε. Από την Παρασκευή, 29.9.14, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών και της διοίκησης, ο κ. Ηλ. Τσέρος, παρέδωσε στον κ. Γαλουζή τους φακέλους που περιέχουν θέματα οικονομικών. Όμως ούτε καν η παραλαβή του δημοτικού καταστήματος δεν έγινε, ούτε παραλαβή των Τεχνικών Υπηρεσιών, ούτε της Δημοτικής Αγοράς, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Γενικώς καμιά παράδοση δεν έγινε, τίποτα δεν καταγράφηκε, όλα αφέθησαν χύμα. Ο κ. Γαλουζής έδωσε εντολή να καταγραφεί το τι παραλαμβάνει – στην Κω ο νέος δήμαρχος για να παραλάβει το Δήμος όρισε ορκωτούς λογιστές.

Επίσης, στις πρώτες του κινήσεις ο νέος δήμαρχος λίγο έλειψε να πέσει σε γραφειοκρατικές… παγίδες. Πρώτα-πρώτα, κλήθηκε να βάλει υπογραφές σε κατάσταση παραλαβής φακέλων, χωρίς να υπάρχουν συνημμένα, χωρίς καταγεγραμμένα σε κάθε φάκελο τα περιεχόμενα έγγραφα.  Στη συνέχεια από λίγο, όταν πήγε να δώσει εντολή να εξευρεθεί το απαιτούμενο ποσό για να καθαριστούν οι δρόμοι από τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών, τα μπάζα κ.λπ. πήρε την απάντηση-έκπληξη ότι στο ταμείο δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Γνώστης όμως ο κ. Γαλουζής του δικτύου διάθεσης των χρημάτων, υπέδειξε αμέσως να αντληθούν χρήματα από παραπλήσια πηγή, την οποία και υπέδειξε, και έτσι το θέμα   έληξε «λίαν πρωί».

Σωρός τα προβλήματα που βρήκε μπροστά του ο κ. Γαλουζής, αλλά δήλωσε αισιόδοξος και βέβαιος ότι όλα θα ξεπεραστούνε και σύντομα. Πάντως, ο απελθών δήμαρχος άφησε πίσω τους άδεια τα ταμεία του Δήμου. Ακόμη και την τελευταία στιγμή μοίραζε λεφτά εδώ κι εκεί. Ως και την αγορά κατερειπωμένου σπιτιού, στο Χωριό, «τακτοποίησε»  τις τελευταίες ώρες της Δημαρχίας του, την Παρασκευή 29.9.14, διά του ποσού των 40.000€ .

Ο κ. Γαλουζής, μετά την εγκατάστασή του στο δημοτικό μέγαρο, προσπάθησε μαζί με τους συνεργάτες του να βάλει μια τάξη το ρημαδιό του Δήμου

*

Στις 11π.μ. τελέστηκε ο αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παΐσίου και συνιερουργούντων των ιερέων Κρούσκου και Μπουλαφέντη.

Χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε ο σεβασμιότατος και εν συνεχεία ο τέως αντιδ/ρχος της απελθούσας δημ. Αρχής, κ. Τσέρος -  ο οποίος παρέστη στον αγιασμό από την παράταξη του κ. Διακομιχάλη. Ο κ. Τσέρος τόνισε ότι ο κ. Γαλουζής παραλαμβάνει το Δήμο υπό καλύτερες συνθήκες από οικονομική άποψη, απ’ ό,τι εκείνοι το 2011, καθώς βρήκαν ένα χρέος άνω των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέβασαν στα 2.700 εκ.  Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η νέα δημ. Αρχή θα επιτύχει. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του ότι αυτή την ημέρα, που είναι ημέρα αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο που μπορεί να κερδίσει η Κάλυμνο, θα έπρεπε να ήταν παρόντα όλα τα πολιτικά στελέχη χωρίς διάκριση συμπολίτευσης και αντ/τευσης.

Ο κ. Γαλουζής στο σύντομο χαιρετισμό του υποσχέθηκε ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση με όλο το προσωπικό του Δήμου, χωρίς διακρίσεις σε ημέτερους και μη. Δήλωσε δε έτοιμος και αποφασισμένος για πολλή δουλειά, ώστε η Κάλυμνος να μπει σε μια νέα πορεία.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε τους αντιδημάρχους και είναι οι εξής: Γ. Γαλιμιτάκης επί των οικονομικών και της διοίκησης. Κ. Ζαΐρης υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών, των τεχνικών έργων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μ. Ρήγας επί της καθαριότητας, της καθημερινότητας και του πρασίνου.  

Μες στη βδομάδα ο κ. Γαλουζής θα ανακοινώσει και τη συγκρότηση των Δημοτικών Επιτροπών.

***

Το πρώτο δελτίο τύπου

Από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, το πρώτο της νέας δημ. Αρχής:

ΔΗΜΟΣ  ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ                                                                            ΚΑΛΥΜΝΟΣ 01/09/2014

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ,Δευτέρα 01  Σεπτεμβρίου 2014, η εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής .Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 07:00πμ ο νέος Δήμαρχος Καλυμνίων κος Γαλουζής Ιωάννης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, προσήλθε στο Δημοτικό Μέγαρο και ανέλαβε τα καθήκοντα του. Ο νέος Δήμαρχος ,κατά τη συνήθεια ,προτού εισέλθει στο δημοτικό μέγαρο, «έσπασε» ένα ρόδι για καλή τύχη. Στις 11:00, με την παρουσία του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Παϊσίου και ιερέων του νησιού μας ,πραγματοποιήθηκε αγιασμός ενώ στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος μίλησε στους υπαλλήλους του δήμου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κος Τσέρος Ηλίας.

Σήμερα επίσης εκδόθηκαν και οι πρώτες αποφάσεις το νέου Δημάρχου .Ορίστηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι και καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες τους .Αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών θεμάτων ορίστηκε ο κος Γαλιμιτάκης Ιωάννης. Αντιδήμαρχος καθημερινότητας-ανάπτυξης –εμπορίου ορίστηκε ο κος Ρήγας Μικές ενώ αντιδήμαρχος  ανάπτυξης και προγραμματισμού ,τεχνικών υπηρεσιών ,προστασίας περιβάλλοντος και πρασίνου ορίστηκε ο κος Ζαΐρης Κωνσταντίνος. Αποφάσεις επίσης ελήφθησαν για την καθαριότητα καθώς και τη συλλογή απορριμμάτων από περιοχές της Πόθιας και των τουριστικών περιοχών.

Από το γραφείο επικοινωνίας.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

6 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος. πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος. πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

    Σακελλάρη για τα δύο σημεία που μου απάντησες:
    1) Σχετικά με την στάση της Παράταξης μου στις εκλογές του 2010.
    Έχω ήδη αναφέρει στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο μου ότι "Οφείλω πραγματικά να συστηματοποιήσω την τεκμηρίωσή και την επικοινωνιακή προώθηση και αποδοχή αυτής της από τότε θέσης μου που κατά την γνώμη μου έχει στρατηγικά σημαντική βαρύτητα για το μέλλον της Καλύμνου και την ποιότητα της ζωής όλων μας. Άλλωστε ήδη εδώ και λίγους μήνες βρίσκομαι σε τροχιά εσωτερικής ωρίμανσης των απαραίτητων ενεργειών και ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση με ολοκληρωμένο τρόπο να παρουσιάσω αυτή την πρόταση μου". Προς το παρόν ενημερώνω όποιον ενδιαφέρεται ότι
    α)με τίποτα δεν ήταν "προεκλογικό "κόλπο" με το μυαλό στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών" όπως έχεις την εντύπωση και
    β)Ήταν κατά την γνώμη μου η καλύτερη και δημιουργικότερη κριτική που άσκησα στον κ. Διακομιχάλη , επί της ουσίας και με το βλέμμα στραμμένο με ευθύνη και αγωνία για το τότε άμεσο ζοφερό παρόν και κοντινό μέλλον που ήδη ήταν τότε ορατή πραγματικότητα και σήμερα καυτή καθημερινότητα.

    Νομίζω Σακελλάρη η κατηγορηματικότητα της φράσης σου: "Και αυτή σου η στάση δεν είχε να κάνει ούτε με κάποιο νέο πολιτικό ήθος ούτε καμιά αλλαγή πολιτικής κουλτούρας" το ολιγότερο είναι βιαστική. Η ιστορική αλήθεια είναι ένας ατελείωτος Μαραθώνιος άρρηκτα διασυνδεδεμένος με τις συγκυρίες , τα άρρητα και τα ρητά της πράξης , της σκέψης και της ψυχής όσων πρωταγωνιστούν και δεν έχω μιλήσει ακόμα για εκείνη την περίοδο ..... Άλλωστε ήδη δήλωσα παραπάνω ότι προτίθεμαι να κάμω κάποιες ενέργειες που θα απαντήσουν και σε αυτό το εύλογο κατά τα άλλα ερώτημά σου που πιθανόν να είναι και ερώτημα πολλών ή λίγων άλλων συμπατριωτών μας, ερώτημα όμως που από την δική μου την σκοπιά , του δίνεις μια άδικη για μένα απάντηση , προκαταβολικά.

    Όσον αφορά το τι έκαμε η παράταξη Μαστροκούκου στις τελευταίες εκλογές δεν θα ήθελα καθόλου να πω οτιδήποτε παρά μόνο ότι , για ότι έκαμε καλό ή κακό , όχι μόνο δεν είχα καμιά συμμετοχή αλλά συστηματικά δεν ήθελαν ούτε καν επαφή μου με την πολιτική διαχείριση της προεκλογικής περιόδου (και όχι μόνο). Συνεπώς όταν αναφέρεσαι σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα το δίκαιο είναι να μην με εμπλέκεις ούτε καν φραστικά.

    2) Από και ως που κάνω πολιτικά άλματα που "κουφαίνουν" όπως ισχυρίζεσαι Σακελλάρη? Δεν μου προκύπτει ούτε καν ως αυθόρμητη εσωτερική σκέψη. Νομίζω ότι απλά προτείνω στην πράξη κάθε φορά τις επόμενες απαιτούμενες πολιτικές και συμπεριφορές αξιοπρέπειας , αυτονομίας , χειραφέτησης και συνεργασίας ή αντιπαλότητας που θα γίνουν κατανοητές όταν ίσως θα έχει παλιώσει η χρησιμότητά τους κ.ο.κ. Αλλά και για αυτό (κυρίως για αυτό) προσεχώς στις ενέργειες που σκέφτομαι να κάμω.
    Δεν είναι fair play Σακελλάρη να χρησιμοποιούμε φράσεις και ενέργειες του απώτερου παρελθόντος που ήδη κρίθηκαν αυστηρά , έτυχαν της απαραίτητης αυτοκριτικής και τιμωρίας και συνιστούν στοιχεία της ιστορίας αλλά και τεκμήρια βελτίωσης των πολιτικών προσώπων για την παρούσα δράση τους. Καλώς έκαμες τότε (2003)που όχι μόνο εσύ αλλά ευτυχώς , η πλειοψηφία των Καλυμνίων , δεν με ακολούθησε στην ατυχέστατη και βλαβερή εκείνη παρότρυνση μου "να μην λέμε καλημέρα στον Διακομιχάλη και τον Θανάτση". Και η μεγάλη αυτοκριτική για εκείνη την παρέμβαση μου έγινε με πληρότητα και οριστικά στις εκλογές του 2010 μπροστά στον Λαό και για αυτό περίμενα να με επαινέσεις και όχι να με κατηγορείς σήμερα , δεν κατάλαβα ακόμα γιατί.

    Δεν νιώθω με τίποτα καμιά ανατροπή πολιτικής στάσης εκ μέρους μου. Αντίθετα αυτό που νοιώθω με αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης είναι ότι είμαι ακόμα σε θέση να επιστρέφω με βλέμμα και αγωνία μέλλοντος στα αρχικά συστατικά της ύπαρξής μου , έχοντας γλυτώσει από την καταστροφική οξείδωση της νοτιάς των ανθρώπων , και έχοντας συγχρόνως ρουφήξει , εξοβελίζοντας κάθε σύμπλεγμα αυτάρκειας και αλαζονείας , ότι καλύτερο , χρήσιμο , ανθρώπινο και αναπτυξιακό συμπέρασμα , σχέση και βίωμα μου πρόσφερε η υπηρεσία μου στην Πατρίδα μου έως σήμερα , και όλο αυτό με διατηρεί και με δυναμώνει ως σταθερό υπερασπιστή της πολιτικής με αυτό το συναμφότερον νόημα.

    Είναι λογικό Σακελλάρη η σημερινή πραγματικότητα της Καλύμνου να διαφωνεί μαζί μου. Πως άλλωστε θα γινόταν να συμφωνεί μια πραγματικότητα με κάποιον ή με μια άποψη που θέλει πάντα να την αλλάξει αυτή την πραγματικότητα? Άλλωστε από αυτήν την συνεχή διαπάλη της συμφωνίας , του συμβιβασμού και της διαφωνίας μας με την εκάστοτε πραγματικότητα σε ατομικό , σε συλλογικό και σε θεσμικό επίπεδο κρίνεται τελικά και το στοίχημα του καθενός με την Ιστορία για την Συντήρηση ή την Αλλαγή όχι ως στιγμιαίο και εφάπαξ γεγονός αλλά ως συνεχής και όμορφη διεργασία και αλληλουχία , μεταρρυθμίσεων , αλλαγών , βελτιώσεων με συμφωνίες και αντιπαλότητες και ενίοτε και ρήξεων με διαδικασίες , και κατεστημένα κάθε είδους.

    ΥΓ: Μόλις αναρωτήθηκα: Ποιο ήταν το αρχικό θέμα? Κοιτάζω τον τίτλο του αρχικού σου άρθρου Σακελλάρη:
    "Εγκαταστάθηκε ο δήμαρχος Γ. Γαλουζής χωρίς παραλαβή" .

    Συγνώμη κ. Δήμαρχε . Αυτή η ώρα είναι η δική σου ώρα και δεν αισθάνομαι καθόλου ωραία με όλη αυτή την περί εμού συζήτηση αυτή την ώρα....Δεν έφτιαξα όμως εγώ.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Γιώργο, σου απαντώ μόνο σε δύο σημεία, τα σπουδαιότερα: 1) Και εσύ με την παράταξή σου, το 2010 (έχεις δίκιο, 2010, όχι το 2011), αλλά και ο Μαστροκούκος με τη δική του παράταξη, το 2014, κατά την προεκλογική σας εκστρατεία δεν βγάλατε άχνα για τον, ας πούμε..., αντίπαλό σας Διακομιχάλη. Σε σένα, θυμάσαι, σου έκανα αυτή την παρατήρηση λέγοντάς σου μάλσιτα ότι "πας να βγάλεις δήμαρχο τον Διακομιχάλη άρον άρον". Αυτά σ' τα είπα έξω από το κιόσκι που είχε η παράταξή σου, στην πλατεία Επαρχείου. Και επανήλθα με την ίδια παρατήρηση αμέσως μετά τις εκλογές. Και την πρώτη και τη δεύτερη φορά δεν με ικανοποίησες για τις απαντήσεις σου, αλλά ούτε και δημοσιοποίησα αυτό μας το διάλογο. Και αυτή σου η στάση δεν είχε να κάνει ούτε με κάποιο νέο πολιτικό ήθος ούτε καμιά αλλαγή πολιτικής κουλτούρας. Ήταν καθαρά προεκλογικό "κόλπο" με το μυαλό στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
    Αλλά το ίδιο έκανε και η παράταξη Μαστροκούκου. Προεκλογικά δεν ασχολήθηκε... καθόλου με τη δημοτική Αρχή Διακομιχάλη. Και στην παράταξη αυτή έκανα σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ ο προεκλογικός εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, ο Μαν. Γιαμαίος.
    Δεν είναι, Γιώργο, άσχετες αυτές οι δύο "συμπτώσεις" γιατί (α) η παράταξη Μαστροκούκου ήταν διάδοχος της δικής σου παράταξης και βγήκε μέσα από (γκρινιάρικες) παραταξιακές διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, του Γιάννη Μαστοκούκου, και (β) τα στελέχη του Μαστροκούκου ήταν τα δικά σου στελέχη - πλην Μπούκη και Χριστοδούλου που απείχαν από τις δημοτικές εκλογές, με το δικό του σκεπτικό ο καθένας.
    2) Είναι δικαίωμά σου, Γιώργο, να αλλάζεις συμπεριφορά και στάση, ακόμη και πολιτικές προτιμήσεις, τόσο ως αρχηγός όσο και ως απλός πολίτης. Δεν μπορείς όμως να απαιτείς ο κόσμος να σου αναγνωρίζει άλματα που "κουφαίνουν". Ο κόσμος θα έχει τις δικές του εκιμήσεις τόσο για το Διακομιχάλη όσο και για σένα έτσι όπως μετάλλαξες τις απόψεις σου για το Διακομιχάλη. Εγώ, για παράδειγμα, ούτε την πρώτη φορά σε ακολούθησα, όταν ελεγες ότι οι Καλύμνιοι δεν πρέπει να λένε καλημέρα στο Διακομιχάλη (μου φαίνεται, και στο Θανάτση), ούτε και τη δεύτερη φορά ανέχτηκα τη νέα σου "ειρηνική" διακήρυξη. Αν εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να σε ακολουθούν οι Καλύμνιοι σε κάθε σου ανατροπή πολιτικής στάσης, δικαίωμά σου. Η πραγματικότητα όμως διαφωνεί μαζί σου.

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος. πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος. πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

    Σακελλάρη θα προσπαθήσω ναι είμαι ακριβολόγος και οριστικός
    α. Για την έδρα του Δημάρχου
    Σωστά θυμάσαι ότι είχα γραφείο ΚΑΙ στο ΚΕΠ Χώρας. Μόνο που πρέπει από ότι φαίνεται να διευκρινίσω κάποια πράγματα που κατά την άποψη μου και πριν την συγκεκριμένη αναφορά σου στο παρόν άρθρο σου δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπήρχε ανάγκη να διευκρινίσω.

    Συγκεκριμένα:
    1.Το Γραφείο Δημάρχου ήταν πάντα το κλασικό γραφείο του Δημάρχου στο κεντρικό Δημαρχικό Κτίριο σε όλη την διάρκεια της θητείας μου. Εκεί συνέβαιναν όλα τα επίσημα και όλα τα ουσιαστικά πολιτικά και διοικητικά γεγονότα εκεί ήταν πάντα η έδρα του Δημάρχου.
    2.Στην Χώρα διατηρούσα ένα γραφείο εργασίας όπου πήγαινα εναλλακτικά και για χάρη της παραγωγικότητας , όταν έπρεπε να συγκεντρωθώ και να δουλέψω χωρίς πολλές διακοπές . Αλλά εκτός από το γραφείο στην Χώρα είχα επίσης γραφείο και στην Τεχνική Υπηρεσία και κατά περίπτωση χρησιμοποιούσα και τα Γραφεία των υπόλοιπων υπηρεσιών , επιχειρήσεων και οργανισμών του Δήμου και αυτό είναι μια φυσιολογική για εμένα λειτουργία που δεν καταλαβαίνω καν γιατί την συζητάμε ως θέμα. Είναι μια λειτουργία Δημάρχου εργασιοκεντρική και όχι επισημοκεντρική και νομίζω ότι απέδωσε σημαντικό έργο.

    β.Για το τσουβάλιασμα μου με τον κ. Διακομιχάλη

    Διευκρινίζω για πολλοστή φορά (εδώ και κάποιους μήνες). Ναι μπορώ να συνεργαστώ με αξιοπρέπεια και αυτοτέλεια με τον οποιονδήποτε επί της επίλυσης προβλημάτων της Καλύμνου όταν συγχρόνως είμαι έτοιμος να διαφωνήσω με τον οποιονδήποτε για τους ίδιους λόγους και πάντα καταλήγω : Θέλω να προσπαθήσω να προσφέρω στην δημόσια ζωή της Καλύμνου κάτι που και με δική μου ευθύνη το έχει στερηθεί και το έχει ανάγκη: Να διαφωνούμε με ευγένεια και ανεκτικότητα με τα πρόσωπα αλλά να διαφωνούμε με πάθος και με ένταση για τα προβλήματα και τις διαφορετικές μας απόψεις και όταν συμφωνούμε με μια στάση άποψη ή πρόταση να μην είμαστε αρνητικοί λόγω του προσώπου και να στερούμε την αναγκαία δυναμική από αυτήν ενώ πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμη για την πατρίδα μας. Να μην βάζουμε σε πρώτο πλάνο ποιος λέει κάτι αλλά να μας ενδιαφέρει κάθε φορά τι λέει. Άκουσα και βίωσα σκληρή κριτική από αντίπαλους και φίλους όλα τα προηγούμενα χρόνια για την συνεχή αντιπαλότητα μου όχι μόνο με τον κ. Διακομιχάλη. Νόμιζα ότι από υπηρέτες του δημόσιου διαλόγου αυτή η στάση βελτίωσης μου θα ήταν καλοδεχούμενη. Απορώ γιατί τυγχάνει από εσένα μια τέτοιας αρνητικής υποδοχής. Και φυσικά να είσαι έτοιμος , αλλά και κάθε ένας που με παρακολουθεί και τον ενδιαφέρουν τα δημόσια λόγια και οι δημόσιες πράξεις μου , να με βλέπετε και να με ακούτε άλλοτε να συμφωνώ με κάποιον για ένα θέμα και άλλοτε να διαφωνώ με αυτόν για ένα άλλο θέμα και μάλιστα ακόμα και την ίδια στιγμή . Αυτό δεν σημαίνει με τίποτα απώλεια μνήμης , και διαγραφή μιας ζωής ολόκληρης ...... με τα καλά της και με τα κακά της , αντίθετα σημαίνει αυτοπεποίθηση και περηφάνια για το παρελθόν και ανοικτό μυαλό και ανωτερότητα για το παρόν και το μέλλον.

    γ)Για το "χρέος": Μα δεν σε κατηγόρησα ποτέ στα προηγούμενα που έγραψα για αυτό. Γιατί μου απαντάς λες και σε κατηγόρησα? Εγώ απάντησα στον κ. Τσέρο και απλώς παρακάλεσα (λέγοντας μάλιστα ότι προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό)γράφοντας : "καλό θα ήταν (και σε καμιά περίπτωση υποχρεωτικό) να αναφέρεται από το μέσο που αναπαράγει την δήλωση τουλάχιστον να συμπληρώνει αναφέροντας και την δική μας άποψη" .

    Κατά την άποψη μου σε μείζονα θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος και συμφωνώντας μαζί σου , είναι λάθος να κάνει ένας (αντικειμενικά)διαμορφωτής της ιστορικής συνείδησης των συμπολιτών του τον υπερασπιστή κανενός όπως όμως είναι εξίσου λάθος να μην γράφει διακριτά την άποψη του (αν έχει άποψη) ή τουλάχιστον να μην αναφέρει και την άλλη άποψη σε κάθε περίπτωση(Θουκιδίδειος αμεροληψία)

    δ)Για τα περί "παράταξης Ρούσσου - τώρα Μαστροκούκου"
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί άνοιξες και αυτό το θέμα πάλι κατά την γνώμη μου από το πουθενά σε μια συζήτηση επίσης από το πουθενά. Δεν μας πρέπει Σακελλάρη , ούτε σε εσένα ούτε σε μένα μια συζήτηση που θα φεύγει με δηκτικές αναφορές από το ένα θέμα και θα πηγαίνει στο άλλο. Όμως αφού το έθεσες και αυτό το θέμα δημοσίως και ξέροντας ότι ίσως κουράζω τον όποιο υπομονετικό αναγνώστη μας και πάλι απορώ: Δεν σου έγινε ακόμα φανερό ότι μετά από όσα έγιναν προεκλογικά και μετεκλογικά (για την ακρίβεια τα τελευταία 2,5 χρόνια )δυστυχώς ή ευτυχώς απέδειξαν ότι δεν υπάρχει πλέον η παράταξη Ρούσσου? Η Παράταξη Ρούσσου είναι πλέον αντικείμενο της τοπικής μας ιστορίας. Σίγουρα η ιστόρηση κάθε μεταβατικής φάσης ενός πολιτικού υποκειμένου είναι δύσκολη υπόθεση αλλά νομίζω ότι έχει την γνώση των γεγονότων και την μεθοδολογική επάρκεια και πείρα ώστε για αυτή την μεταβατική φάση να με κρίνεις με αυτοτέλεια και όχι μα απανωτά τσουβαλιάσματα.

    Εννοείς πραγματικά ότι εγώ θεώρησα κάτι από τα γραφόμενά σου ως "γλείψιμο"? Δεν το πιστεύω!!!!

    Όσον αφορά τις δύο τελευταίες προεκλογικές περιόδους δεν νομίζεις ότι είναι εξωφρενικό να μου ρίχνεις ευθύνες για την όποια συμπεριφορά της παράταξης Μαστροκούκου προς εσένα? Τι δουλειά είχα εγώ από αυτά? Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω στο σημείο αυτό.

    Ειλικρινά χάνω την δυνατότητα λογικής επεξεργασίας με αυτό που γράφεις εναντίον μου για το ότι η παράταξη Μαστροκούκου δεν έβγαλε άχνα προεκλογικά για τον Διακομιχάλη. Το μόνο λογικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι με προκαλείς επίτηδες για αν ανοίξει ένας νέος γύρος σχετικών αντιπαραθέσεων των εμπλεκομένων κάτι το οποίο πλέον δεν με αφορά.

    Το τι έκαμα εγώ στην προεκλογική περίοδο του 2010 (όχι το 2011 όπως εκ παραδρομής γράφεις) προφανώς με δική μου ευθύνη δεν μπόρεσε να γίνει κατανοητό-αποδεκτό όχι μόνο από εσένα αλλά μάλλον από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας και μάλλον το ίδιο συμβαίνει και τώρα ως συνέχεια εκείνης της κατάθεσης ψυχής του 2010 που φιλοδοξούσε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή της Καλύμνου ξεκινώντας στην πράξη τότε μια νέα στάση πολιτικής συμπεριφοράς όπως και τώρα. Οφείλω πραγματικά να συστηματοποιήσω την τεκμηρίωσή και την επικοινωνιακή προώθηση και αποδοχή αυτής της από τότε θέσης μου που κατά την γνώμη μου έχει στρατηγικά σημαντική βαρύτητα για το μέλλον της Καλύμνου και την ποιότητα της ζωής όλων μας. άλλωστε ήδη εδώ και λίγους μήνες βρίσκομαι σε τροχιά εσωτερικής ωρίμανσης των απαραίτητων ενεργειών και ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση με ολοκληρωμένο τρόπο να παρουσιάσω αυτή την πρόταση μου.

    Για το περιβόλι του Αγ. Θεολόγου: Απλά συνεχίζω τον καλό αγώνα που πλέον είναι από πολύ δύσκολος έως και χαμένος. Όσο όμως υπάρχει ρανίδα δυνατότητας για την ευόδωση της προσπάθειας θα συνεχίζω. (και πάλι: Γιατί σε άσχετο θέμα συζητάμε για άσχετο θέμα?)

    Προς του υπομονετικούς αναγνώστες: Συγνώμη για τον αυτισμό της παρούσας συζήτησης αλλά ελπίζω τουλάχιστο να κατανοείτε ότι δεν φταίω εγώ. Θα ήθελα να συζητώ για τα πραγματικά προβλήματα της Καλύμνου

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΗΚΟΙ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
    Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ, ΣΥΜΠΗΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΙΕΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΘΕΙ ΤΟΣΟ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


    ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
    ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Γιώργο, για το πρώτο, την έδρα δημάρχου: Θυμάμαι ότι είχες γραφείο δημάρχου στο ΚΕΠ Χώρας. Ναι, είχες και στο Δημαρχείο, αλλά η επικοινωνία σου με τον κόσμο εκεί και γενικώς ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά, συγνώμη, δε σε τσουβαλιάζω εγώ με το να αναφέρω το όνομά σου μαζί με το Διακομιχάλη. Εσύ δήλωσες κατ' επανάληψη και δημόσια, τον τελευταίο καιρό, ότι τώρα πια είσαι έτοιμος να συνεργαστείς ακόμη και με το Διακομιχάλη - "τα πάντα ρει".
    Δεύτερο θέμα, το ύψος του χρέους: Εγώ έγραψα τι είπε ο κ. Τσέρος, τα λόγια του ανέφερα, χωρίς δικό μου σχόλιο. Ούτε συμφώνησα ούτε διαφώνησα. Δε θα έκανα εγώ τον υπερασπιστή της παράταξης Ρούσσου - τώρα Μαστροκούκου. Αυτό είναι δική σας δουλειά. Εξάλλου, να σου θυμίσω, τέτοια αποκατάσταση της αλήθειας, αντίθετη στις διακηρύξεις... Διακομιχάλη περί χρέους, έχω κάνει κατά καιρούς, όμως δυστυχώς..., παρεξηγήθηκε η στάση μου αυτή ακόμη και από την παράταξή σου. Τη θεωρήσατε "γλείψιμο" προς εσάς. Για να μην αναφερθώ στις "συνέπειες" του αποκλεισμού από τη δημοσιογραφική πληροφόρηση που είχα από την παράταξή σας, κατά τις δύο τελευταίες προεκλογικές περιόδους. Λοιπόν Γιώργο, όσον αφορά τη δική μου πλευρά, την αποκατάσταση της αλήθειας την αφήνω σε εσάς. Όμως, οπως είδα, η παράταξή σου και εσύ προσωπικά δεν βγάλατε ούτε άχνα προεκλογικά για το Διακομιχάλη - το ίδιο έκανες, Γιώργο, κι εσύ στην τελευταία σου προεκλογική εκστρατεία, το 2011. Γιατί εγώ λοιπόν να είμαι "ετοιμοπόλεμος" για να υπερασπιστώ εσάς έναντι του Διακομιχάλη; Την άποψη σας να την προβάλλετε δημόσια και να τη γνωστοποιείτε στα ΜΜΕ. Όπως καλή ώρα αυτό εδώ σου το σχόλιο. Όπως και τις θέσεις σου για την περιβόητη χωράφα Θεολόγου, για την οποία τα κρίσιμα χρονικά σημεία βλέπω είναι, τελικά, κυλιόμενα.
    Προφανώς, το δεύτερο αυτό ζήτημα το θεωρώ πολύ σοβαρό και κρίσμο, γιατί φωτογραφίζει το πώς "παίζεται" στην Κάλυμνο η πολιτική.

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος- πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος- πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων

    Τα παρακάτω δεν είναι καθόλου ουσιαστικά για το παρόν και το μέλλον της Καλύμνου και συνιστούν μη χρήσιμη παρελθοντολογία για την οποία όμως δεν φταίω εγώ αλλά φταίνε τα σχόλια που ξεκίνησαν αυτή την παρελθοντολογία. Σε ότι με αφορά με ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον. Όποτε όμως υπάρχουν σχόλια για το δικό μας παρελθόν τότε είναι στοιχειώδης πράξη αυτοπροστασίας η σύντομη και επαρκής απάντηση μας.
    Αγαπητέ Σακελλάρη , αφού ευχηθώ και εγώ στην νέα Δημοτική Αρχή να έχει μια καλή και δημιουργική πενταετία θέλω να κάμω μια διόρθωση και να υπενθυμίσω μια διαφορετική άποψη σε αντίστοιχα δύο σημεία που αφορούν την δική μας δημοτική περίοδο, έτσι για την ιστορία που λένε:

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Γράφεις ότι "ο απελθών δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, όπως και ο προηγούμενος, ο κ. Ρούσσος, προτίμησαν ως έδρα τους γραφεία σε άλλα δημοτικά κτήρια" .

    Σε ότι με αφορά αυτό δεν είναι αληθές.

    Σε αυτό το γραφείο διατήρησα την έδρα του Δήμου και του Δημάρχου και στα 8 χρόνια της θητείας μου. Απορώ πως από το πουθενά , όσον με αφορά , έγραψες το εν λόγω σχόλιο και μάλιστα σε ένα φραστικό τσουβάλιασμά μου με τον κ. Διακομιχάλη.....

    ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: Αυτά που είπε ο κ. Τσέρος για το χρέος που παρέλαβε από την δική μας Δημοτική περίοδο είναι η άποψη και η αλήθεια της δημοτικής αρχής του κ. Διακομιχάλη και του κ. Τσέρου. Εμείς , ως γνωστόν , ισχυριζόμαστε ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και υπενθυμίζω ότι η σχετική συζήτηση ήταν κεντρική όλα τα προηγούμενα 4 χρόνια. Συνεπώς νομίζω ότι για λόγους ιστορίας πια το δίκαιο είναι όποτε δημοσίως αναφέρει κάποιο πολιτικό πρόσωπο της πλευράς Διακομιχάλη τα σχετικά με την δική τους αλήθεια για το χρέος καλό θα ήταν (και σε καμιά περίπτωση υποχρεωτικό) να αναφέρεται από το μέσο που αναπαράγει την δήλωση τουλάχιστον να συμπληρώνει αναφέροντας και την δική μας άποψη. Κάποτε βέβαια ίσως κάποιος αντικειμενικός μελετητής της οικονομικής ιστορίας του Δήμου μπορέσει να δώσει την πραγματική αλήθεια που φυσικά εμείς λέμε ότι είναι η δική μας άποψη. Διαφορετικά δημιουργείται και παγιώνεται μια ιστορική αντίληψη άδικη και μονομερής στον βαθμό που μια άποψη κυριαρχεί επικοινωνιακά. Στον βαθμό που η παράκληση μου αυτή γίνει δεκτή στον ίδιο βαθμό δεν θα χρειάζεται καμιά παρέμβαση μου στο μέλλον για αυτό το θέμα. Καλό θα είναι όμως κάποτε να σταματήσει αυτή η καραμέλα του χρέους από όσους τους βολεύει. Αυτά γνωρίζοντας ότι τα ανωτέρω δεν είναι σήμερα η ουσία της επιβαλλόμενης συζήτησης αλλά συγχρόνως γνωρίζοντας ότι κάποιος πρέπει να προσπαθεί να υπερασπίσει μια προσπάθεια 8 χρόνων από το να γίνει σιγά - σιγά και με την τακτική της διολίσθησης της αλλοίωσης της αλήθειας η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλους όσους ακολούθησαν ή πρόκειται να ακολουθήσουν σήμερα και στο μέλλον. Αρκετά πια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos