Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Πρόβα δελφίνων» της διαδοχής ήταν οι ακρότητες στο δημ. σ/λιο

Με την κοινή λογική είναι αδύνατο να ερμηνευτούν οι εξαλλοσύνες που έλαβαν χώρα στο δημ. σ/λιο της 16/3/11, με «σάκο του μποξ» τον κ. Ρούσσο.

 

Συμβαίνει όμως στη μικρή μας κοινωνία να έχουμε όλοι μας γνώση για πρόσωπα και χαρακτήρες, για απλούς στρατιώτες και για «λοχαγούς» που πάνε για καριέρα «στρατηγού».

Πάντως, τη «ζημιά» την έκανε, εδώ και μήνες,  ο κ. Διακομιχάλης με τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται να κατέβει και πάλι ως υποψήφιος δήμαρχος – το πού θα πάει ο κ. Διακομιχάλης, είναι ένα ζήτημα με το οποία θα ασχοληθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, δεν είναι του παρόντος.

Με άλλα λόγια, δήλωσε ότι αποχωρεί από τα δημοτικά μας πράγματα, με συνέπεια να «ανάψουν τα αίματα» στους «δελφίνους» της παράταξής του αλλά και σε στελέχη της «αδελφής παράταξης» του κ. Γαλουζή, γιατί οι παρατάξεις Διακομιχάλη - Γαλουζή κατοικούν στην ίδια «πολυκατοικία».

Η διαβεβαίωση, λοιπόν, του κ. Διακομιχάλη ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι κάνει μια τετραετία επιτυχίας, για να φύγει από το Δήμο αφήνοντας την ανάμνηση του καλού δημάρχου και να έχει κερδίσει την υστεροφημία, έκανε τους επίδοξους διαδόχους της ηγεσίας στην παράταξή του να αρχίσουν νωρίς-νωρίς τις επιδείξεις ηγετικού προφίλ. Πλειοδοτούν σε μαχητικότητα, πολιτική καπατσοσύνη ή ικανότητα, ώστε να αναδειχτούν άξιοι για την αρχηγία της παράταξης. Ει δυνατόν, μιας παράταξης με ενωμένους όλους τους ένοικους της «πολυκατοικίας».

Από την «πολυκατοικία» σε πρώτο πλάνο διαγράφονται με προφίλ «δελφίνων» οι κ. Γαβαλάς και Μαγκάκης (φωτο, αριστερά) με διαθέσεις δυναμικών παραστάσεων στο δημ. σ/λιο, ενώ ο κ. Γαλουζής (φωτο, δεξιά) διατηρεί και χωρίς σκαμπανεβάσματα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ισχυρή πολιτική παρουσία. Σε δεύτερο πλάνο είναι πολλοί με «σεμνές» επιθυμίες, αλλά πού να τολμήσουν μέσα σε τέτοιο κακό να ανοίξουν το στόμα τους. Στην αξ. αντ/τευση τα πράγματα είναι πολύ καθαρά και διάφανα, καθώς ο κ. Ρούσσος παραμένει ο μοναδικός και αναντικατάστατος αρχηγός της παράταξης. Και μέχρι στιγμής, μετά από δημαρχιακή θητεία οκτώ χρόνων, όλα δείχνουν ότι ακόμη δεν αναδείχτηκε ο αδιαμφισβήτητος υπαρχηγός.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι αρκετά… κοντά. Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, θα διεξαχθούν τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου του 2013. Προς το παρόν όλοι οι «δελφίνοι» έχουν ως εύκολο στόχο τον κ. Ρούσσο. Εύκολος, από δύο απόψεις: 1) Είναι «εξωτερικός» ο πόλεμος και τα βρίσκουν μεταξύ τους εύκολα σε έναν κοινό εξωτερικό στόχο. 2) Ο ίδιος ο κ. Ρούσσος εύκολα προσφέρεται σαν «εθελόθυτο θύμα», δε διαθέτει τη φλεγματικότητα και τη νηφαλιότητα στη διαχείριση κρίσεων.

Μέχρι τότε η «προθέρμανση» των «δελφίνων» με στόχο τον Ρούσσο είναι ρίσκο… Και η πολλή προθέρμανση «καίει» τον… άνδρα.

Μεταξύ τους οι «δελφίνοι», εντός των κόλπων της ενιαίας, ομοουσίου και  αδιαιρέτου παρατάξεως της «πολυκατοικίας» θα δώσουν τη μάχη της «πρόκρισης» βήμα προς βήμα, σε έκταση χρόνου, με προσοχή, με ασκήσεις ισορροπίας, καλής διάθεσης, ηπιότητας και με το αθόρυβο πλην πονηρό «περπάτημα της γάτας».     

 

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΣΔΡΕΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΣΔΡΕΓΑΣ

    ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΠΛΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version