Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και αυτά στην τελετή παραλαβής – παράδοσης

Την Παρασκευή θα υπογραφεί η παραλαβή-παράδοση της Δημαρχίας με όλα της

τα παρελκόμενα:σκουπίδια, χωματερή, χαλασμένα λεωφορεία, διαλυμένα αμάξια της Καθαριότητας, «ξύρισμα» λιμενοβραχίονα και άλλα «προικώα».

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Διακομιχάλης αφήνει βαριά προίκα. Ασήκωτη. Όλα τα προβλήματα που, ας πούμε, ξεκίνησε, τα άφησε στη μέση. Αλλά εκεί που άφησε εποχή είναι η καθαριότητα της Καλύμνου. Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι γεμάτοι με μαύρες σακούλες σκουπιδιών, άλλες της υπηρεσίας Καθαριότητας και άλλες των γυναικών και των εμπόρων της Καλύμνου.  Τα πρωτεία βέβαια τα έχουν οι γυναίκες. Για όλες αυτές τις σακούλες ο κ. δήμαρχος μαζί και ο υπεύθυνος αντιδ/ρχος ή δημ. σ/λος επί της καθαριότητας θα υπογράψουν πρακτικό παράδοσης στο νέο δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή.

Ειδικό όπως πρακτικό πρέπει να συνταχτεί για το λιμενοβραχίονα του έξω λιμανιού. (φωτο - άλμπουμ). Μια σωρός από συσκευασμένες έγχρωμες σακούλες σκουπιδιών κ.α. κατέλαβε μια θέση βιτρίνας με θέα το λιμάνι και την κίνηση των πλοίων. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι στην παραλιακή της (… αναμενόμενης) μαρίνας υπάρχει πηγάδι σκουπιδιών και θα μπορούσαν εκεί να τα πετάξουν, αλλά και έξω από το πηγάδι θα μπορούσαν να σωριάσουν τις σακούλες τους.  Όμως προτίμησαν να δημιουργήσουν δικό τους… σκουπιδότοπο. Περί τινος πρόκειται; ΄χει πολιτικό χρώμα αυτή η ενέργεια ή είναι τυχαίο κατά συρροή; Πάντως, «είδεν ο Δήμος και είπε καλόν προικώον» για τη νέα Δημαρχία.

Δεύτερη σωρός αλιευτικών σκουπιδιών κατέλαβε τη δική της θέση στο ίδιο κορδόνι. Δεν είναι μόνο τα σάπια σχοινιά και τα κομμάτια από διαλυμένα παλαμάρια. Είναι και τα λάδια των μηχανών που έχουν λιγδιάσει το οδόστρωμα. Φοβερή κατάσταση. Αλλά και εδώ «είδεν ο Δήμος και είπε καλόν προικώον»  για τη νέα Δημαρχία.

Και τα δύο αυτά «προικώα» θα γραφούν σε ειδικό πρακτικό παραλαβής-παράδοσης.

*

Αυτά για τη δημοτική Αρχή που απέρχεται μετά τυμπάνων και τυμπανισμών…  Αυτό που γεννά απορίες είναι η τακτική της αντιπολίτευσης, της χθεσινής και αυριανής, της παράταξης του κ. Γ. Μαστροκούκου και των ηγετικών στελεχάριων του. Δύο περίπου χρόνια έχουν να ασκήσουν σοβαρή κριτική στον κ. Διακομιχάλη. Προεκλογικά δεν έβγαλαν άχνα για τον κ. Διακομιχάλη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα άλλο λόγο παρά ότι τον ήθελαν σύμμαχο τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Τα αποτελέσματα όμως οδήγησαν σε Βατερλό – το ίδιο «στρατήγημα» ειχε εφαρμόσει η ίδια παράταξη και στις προηγούμενες εκλογές, με αρχηγό τότε τον κ. Γ. Ρούσσου, αλλά έβγαλε δήμαρχο τον κ. Διακομιχάλη. Αυτή τη φορά έβγαλε δήμαρχο τον κ. Γαλουζή. Τελικά, είναι η παράταξη που… βγάζει δημάρχους.

Με την αντιπολίτευση λοιπόν να κλείνεται στην αιδήμονα σιωπή της λόγω προεκλογικού μορατόριουμ, και με τα ΜΜΕ να μην βλέπουν τίποτα απολύτως, αλλά να ελέγχουν την εξουσία με βαθιά χαμόγελα και με τρυφερά τσιμπηματάκια χαϊδολογικής κριτικής, η Κάλυμνος δεν μπορεί να περιμένει και πολλά.

Εκτός κι αν τώρα, με τη νέα Δημαρχία, εγερθεί εξ ύπνου ο γίγαντας της κριτικής και το μάτι του γίνει βιονικό. 

Πάντως από τους ρήτορες της κενολογίας να μην περιμένουμε και τίποτα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version