Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια ΚΝΕ απ’ τα παλιά, φεστιβάλ με περιεχόμενο

Η Κομμουνιστική Νεολαία Καλύμνου (ΚΝΕ) είχε μια δυναμική και ουσιώδη παρουσία

στο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, που διοργάνωσε το Σάββατο απόγευμα, 23.8.14, στην Πλατεία Χριστού.

Μέσα στους σκοτεινούς καιρούς της πολιτικής, ιδεολογικής και πολιτιστικής κρίσης, στην εποχή που διαλύθηκαν όλες οι κομματικές νεολαίες, ακόμη και αυτές των (ίσαμε χθες) κομμάτων εξουσίας, η ΚΝΕ παρέμεινε όρθια. Είναι η μόνη κομματική οργάνωση που δηλώνει παρούσα και κρατάει ψηλά την ιδεολογική και πολιτική της γνησιότητα.  

Η χωροταξική ανάπτυξη του φεστιβάλ κάλυψε όλο το διαθέσιμο χώρο της Πλατείας Χριστού, μέχρι και τον αναβαθμό κάτω από το καμπαναριό, χωρίς να «πατήσει» την αυλή της εκκλησίας και, το κυριότερο.

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ είχε μεγάλη ποικιλία. Εκτός από το συναυλιακό μέρος, είχε τις καθιερωμένες πολιτικές ομιλίες, οι οποίες όμως εμπλουτίζονταν με ενδιάμεσες μουσικές «ανάσες» και έσπαγαν το συνηθισμένο μοντέλο της απόστασης ανάμεσα στις ομιλίες και το μουσικό πρόγραμμα.

Η ΚΝΕ στο φεστιβάλ της αυτό έδωσε και πάλι το ιδεολογικό της στίγμα για την ανάγκη ευρύτερης παιδείας και καλλιέργειας των νέων. Οργάνωσε, σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου και στον αναβαθμό του καμπαναριού, τραπέζια πνευματικών παιχνιδιών, πάγκο πώλησης λογοτεχνικών και πολιτικών βιβλίων, καθώς και τραπέζια παιδικής δημιουργίας.

Ήταν ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ με ποιότητα και μορφωτική πρόταση. Ήταν μια ΚΝΕ απ’ τα παλιά και σε πείσμα των καιρών και των πολιτικών-εκπαιδευτικών μηχανισμών που πιέζουν τους νέους να απομακρύνονται μακριά από την πολιτική και από την την πολιτιστική δράση.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version