Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δήμαρχος Γαλουζής: «Όλα είναι ανοικτά για τη χωράφα»

Προκάλεσε έντονη αντίδραση το άρθρο μας για «γκρίζα απόφαση»

του δημ. σ/λίου πάνω στο θέμα της χωράφας.

Ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της κίνησης «Θεολογιτών» για την αγορά του κτήματος της Φωκίαινας, απάντησε στο άρθρο μου με μακροσκελέστατο σχόλιο-άρθρο. Έβγαλε μειωμένης αντίληψης τον «ρεπόρτερ» μου και συνεχίζει να επιμένει ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Πιστεύει ότι η απόφαση του δημ. σ/λίου, της 28ης/8/14, ήταν η τελική πράξη που άνοιξε διάπλατα το δρόμο στην επίλυση του θέματος.  Στο σχόλιο του κ. Ρούσσου, απάντησα με σχόλιο επιγραμματικά και τώρα, με το παρόν άρθρο μου, ξεδιπλώνω το «γκρίζο» του θέματος.

Σήμερα το πρωί (22/8/14), αμέσως μετά την ανάρτηση του σχολίου του κ. Ρούσσου,  βγήκα σε αναζήτηση του δημάρχου κ. Γ. Γαλουζή, για να ακούσω από το στόμα του πώς βλέπει τις εξελίξεις στο θέμα της απαλλοτρίωσης του κτήματος και πώς αξιολογεί την απόφαση του δημ. σ/λίου της 20ης/814. 

Απάντηση από τον κ. Γαλουζή

Η απάντηση του κ. Γαλουζή επιγραμματικά:

-   Όλα είναι ανοικτά για τη χωράφα. Τίποτα δεν έκλεισε με το δημ. σ/λιο της 20ης/8/14.

-   Δεν ήταν αρμόδιο το παρόν δημ. συμβούλιο να πάρει απόφαση για την απαλλοτρίωση.  Η απόφαση είναι άκυρη.

-   Υπάρχει η δυνατότητα να ξαναδούμε το θέμα και μετά την ανάληψη της εξουσίας από 1/9/14. Δεν έληξε καμιά προθεσμία.

-   Δεν είμαστε αρνητικοί για την απαλλοτρίωση της χωράφας. Όμως θα επανεξετάσουμε την απόφαση (σ.σ. για την τιμή αγοράς…).

-   Θα διαπραγματευτούμε  την αγορά (σ.σ. για χαμηλότερη τιμή…).

-   Σε ένα νέο δημ. σ/λιο με σύνθεση που βγήκε από τις εκλογές και εκφράζει την πλειοψηφία του λαού, θα το εξετάσουμε καλύτερα το θέμα.

 

Ελπίζω ο κ. Ρούσσος να θεωρεί «αξιόπιστο» τον κ. Γαλουζή.

Δεν ξέρω ποια συνέχεια βλέπει ο κ. Ρούσσος στον μεσοπρόθεσμο πολιτικό του ρόλο με εφαλτήριο τη… χωράφα της Φωκίαινας. Εγώ, πάντως βλέπω άστοχη και βεβιασμένη την αρχή που επέλεξε…

Η ΑΡΓΩ είναι έξω από συμμαχίες (ιερές ή ανίερες), έξω από πολιτικές συνεργασίες (λογικές ή τυχοδιωκτικές, τις οποίες δυστυχώς βλέπει να κορδακίζονται) και παραμένει πάντα μακριά από συμπαιγνίες.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση…     

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

2 σχόλια

Argo Kalymnos