The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δήμαρχος Γαλουζής: «Όλα είναι ανοικτά για τη χωράφα»

Προκάλεσε έντονη αντίδραση το άρθρο μας για «γκρίζα απόφαση»

του δημ. σ/λίου πάνω στο θέμα της χωράφας.

Ο πρώην δήμαρχος, επικεφαλής της κίνησης «Θεολογιτών» για την αγορά του κτήματος της Φωκίαινας, απάντησε στο άρθρο μου με μακροσκελέστατο σχόλιο-άρθρο. Έβγαλε μειωμένης αντίληψης τον «ρεπόρτερ» μου και συνεχίζει να επιμένει ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Πιστεύει ότι η απόφαση του δημ. σ/λίου, της 28ης/8/14, ήταν η τελική πράξη που άνοιξε διάπλατα το δρόμο στην επίλυση του θέματος.  Στο σχόλιο του κ. Ρούσσου, απάντησα με σχόλιο επιγραμματικά και τώρα, με το παρόν άρθρο μου, ξεδιπλώνω το «γκρίζο» του θέματος.

Σήμερα το πρωί (22/8/14), αμέσως μετά την ανάρτηση του σχολίου του κ. Ρούσσου,  βγήκα σε αναζήτηση του δημάρχου κ. Γ. Γαλουζή, για να ακούσω από το στόμα του πώς βλέπει τις εξελίξεις στο θέμα της απαλλοτρίωσης του κτήματος και πώς αξιολογεί την απόφαση του δημ. σ/λίου της 20ης/814. 

Απάντηση από τον κ. Γαλουζή

Η απάντηση του κ. Γαλουζή επιγραμματικά:

-   Όλα είναι ανοικτά για τη χωράφα. Τίποτα δεν έκλεισε με το δημ. σ/λιο της 20ης/8/14.

-   Δεν ήταν αρμόδιο το παρόν δημ. συμβούλιο να πάρει απόφαση για την απαλλοτρίωση.  Η απόφαση είναι άκυρη.

-   Υπάρχει η δυνατότητα να ξαναδούμε το θέμα και μετά την ανάληψη της εξουσίας από 1/9/14. Δεν έληξε καμιά προθεσμία.

-   Δεν είμαστε αρνητικοί για την απαλλοτρίωση της χωράφας. Όμως θα επανεξετάσουμε την απόφαση (σ.σ. για την τιμή αγοράς…).

-   Θα διαπραγματευτούμε  την αγορά (σ.σ. για χαμηλότερη τιμή…).

-   Σε ένα νέο δημ. σ/λιο με σύνθεση που βγήκε από τις εκλογές και εκφράζει την πλειοψηφία του λαού, θα το εξετάσουμε καλύτερα το θέμα.

 

Ελπίζω ο κ. Ρούσσος να θεωρεί «αξιόπιστο» τον κ. Γαλουζή.

Δεν ξέρω ποια συνέχεια βλέπει ο κ. Ρούσσος στον μεσοπρόθεσμο πολιτικό του ρόλο με εφαλτήριο τη… χωράφα της Φωκίαινας. Εγώ, πάντως βλέπω άστοχη και βεβιασμένη την αρχή που επέλεξε…

Η ΑΡΓΩ είναι έξω από συμμαχίες (ιερές ή ανίερες), έξω από πολιτικές συνεργασίες (λογικές ή τυχοδιωκτικές, τις οποίες δυστυχώς βλέπει να κορδακίζονται) και παραμένει πάντα μακριά από συμπαιγνίες.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση…     

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο κ.ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΑΛΟΥΖΗ¨"Αν πάλι ξέρετε κάτι άλλο γιατί δεν το λέτε να μας πείσετε ότι έχουμε άδικο? "
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΙΩΠΗΣ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΣΕΑΣ ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/12/2014 ;
    ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 390.000 ΕΥΡΩ;

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

    Γράφτηκε πριν την τελευταία παρέμβαση του κ. Τρικοίλη και παραθέτω το κείμενο χωρίς αλλαγή. Θα ακολουθήσει η τελική μου παρέμβαση.
    Αγαπητέ Σακελλάρη ,
    1. Δεν είμαι επικεφαλής καμιάς κίνησης για το συγκεκριμένο θέμα. Η Ειδική Επιτροπή των κατοίκων του Αγ. Θεολόγου μου εμπιστεύτηκε απλώς τον ρόλο του συντονιστή της
    2. Δεν έβγαλα μειωμένης αντίληψης κανένα «ρεπόρτερ» σου. Είπα ότι ο ρεπόρτερ σου δεν σου είπε αλήθεια σε πολλά σημεία του ρεπορτάζ.
    3. Δεν είπα ποτέ και δεν επέμεινα ποτέ και προφανώς δεν συνεχίζω να επιμένω ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Ομοίως δεν πίστεψα ποτέ και δεν πιστεύω ούτε και τώρα ότι «η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, της 28ης/8/14, ήταν η τελική πράξη που άνοιξε διάπλατα το δρόμο στην επίλυση του θέματος». Αντίθετα ανησυχώ βαθύτατα έως την οριστική θετική ολοκλήρωση του θέματος και τότε θα σου γνωστοποιήσω αμέσως την χαρά μου ότι το θέμα έχει κλείσει θετικά οριστικά και αμετάκλητα. Προς το παρόν πιστεύω ότι έγινε μια σημαντικά θετική και εκ των πραγμάτων αναγκαία εξέλιξη , με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξέρω όμως πολύ καλά ότι θα προκαλέσει την κορύφωση της αντίθεσης όσων δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η παρακατάθεση των χρημάτων έως και την 31/08/14. Οι ημέρες από σήμερα έως και την λήξη του θέματος , αν τελικά το καταφέρουμε είναι «σπαρμένες από διαόλους κρυμμένους στις γωνίες».
    4. Καλώς λοιπόν δεν πήρα θέση επί της ανακοινωθείσας συνομιλίας σου με τον κ. Γαλουζή στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης μας στο άλλο σου σχετικό άρθρο ( http://www.argokalymnos.gr/v2/ειδήσεις/κάλυμνος/item/1961-«γκρίζα»-η-απόφαση-για-τη-χωράφα….html). Συνεπώς ολοκληρώνοντας τον εκεί προβληματισμό μου και παίρνοντας υπόψη το παρόν άρθρο σου , καταλήγω ότι δεν ήταν ο ρεπόρτερ σου ο κ. Γαλουζής και εξακολουθούμε να μην τον ξέρουμε. Μάθαμε όμως τι σου είπε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος και σε ευχαριστούμε για αυτό , θα σχολιάσω δε παρακάτω σχετικά με ότι είπε ο κ. Γαλουζής.
    Αγαπητέ μου Γιάννη , κε Δήμαρχε
    1. Συμφωνώ μαζί σας ότι «όλα είναι ανοικτά για τη χωράφα και τίποτα δεν έκλεισε στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης/8/14». Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα να προλάβουμε να τελειώσει θετικά το θέμα αυτό ενώ εσείς θα αγωνίζεστε να μην το καταφέρουμε αυτό. Αν κρατούσατε όμως μια άλλη στάση , μια θετική στάση τώρα ήδη θα είχε κλείσει οριστικά και αμετάκλητα αυτό τα θέμα.
    2. Το δημοτικό συμβούλιο δεν πήρε καμιά «απόφαση για την απαλλοτρίωση» όπως έχει λέτε. Το Δ.Σ. πήρε απόφαση επαναβεβαίωσης της θέλησης όλων μας για να ολοκληρωθεί η ήδη αποφασισθείσα από το 2006 , απαλλοτρίωση. Η απόφαση είναι καθόλα έγκυρη. Καλό είναι όμως να εξηγήσετε γιατί κατά την γνώμη σας είναι άκυρη , ως υπεύθυνος νεοεκλεγμένος Δήμαρχος . Αλλιώς λέτε απλώς ένα δόγμα, ένα ισχυρισμό χωρίς απόδειξη
    3. Κάθε θέμα μπορούμε να το ξαναδούμε όποτε θέλουμε. Το θέμα είναι ότι εμείς για το συγκεκριμένο θέμα θέλουμε πάντα ενώ εσείς θέλετε μετά και όχι τώρα. Το θέμα επίσης είναι πάντοτε με τι συνθήκες και σε τι προοπτικές βλέπει κανείς ένα θέμα και αυτό στην πολιτική και αναπτυξιακή διαχείριση οφείλετε να καταλάβετε ως νέος Δήμαρχος ότι δεν εξαρτάται πάντα από τους δικούς σας σχεδιασμούς αλλά από τις αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες και δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως ενημερώνω εσάς αλλά και κάθε άλλον που αγωνίζεται να μην τελειώσει το θέμα τώρα , ότι εμείς όχι μόνο ως γειτονιά πλέον αλλά ως πραγματικό κίνημα Καλυμνίων πολιτών σε περίπτωση που επιτύχετε τον στόχο σας και δεν ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση τώρα θα θέσουμε από την 01/09/14 επιτακτικά και με κάθε νόμιμο τρόπο την απαίτηση μας να αποκτηθεί το οικόπεδο με τα λεφτά πλέον του Δήμου , αφού θα έχουν χαθεί τα χρήματα του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Στην περίπτωση αυτή να μην υπολογίζει κανείς στην ισχύ του ρητού «κάθε θαύμα τριήμερο».
    4. Έχετε την προθεσμία τουλάχιστον των ιδιοκτητών ,31/08/14, (υπάρχουν και άλλες) γιατί επιμένετε ετσιθελικά ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες? Εν προκειμένω προτείνετε κατά την έναρξη της θητείας σας ένα καταστροφικό τρόπο δημόσιας συζήτησης: Να λέμε ότι θέλουμε άσχετα από τα δεδομένα. Αυτό όμως είναι σε πλήρη αντίθεση με ότι διακηρύξατε προς τον Καλυμνιακό Λαό και κυρίως καθιερώνει ξανά τον ανορθολογισμό. Τι να πω. Έτσι είναι γιατί έτσι μου αρέσει? Αυτός είναι ο τρόπος συζήτησης από εδώ και πέρα? Μια συνέχεια αυτού που θέλουμε υποτίθεται όλοι να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε?
    5. Πως μπορείτε να αντιφάσκετε τόσο κραυγαλέα και να μην το καταλαβαίνετε? Λέτε ότι δεν είσαστε αρνητικοί στην ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ αλλά θέλετε να επαναδιαπραγματευθείτε την ΑΓΟΡΑ!!!! Πλήρης σύγχυση , συγνώμη δεν βρίσκω άλλη λέξη. Σας ξαναλέω : Είτε θα γίνει η απαλλοτρίωση στην τιμή που αποφάσισε το δικαστήριο , είτε απλώς δεν θα γίνει και αν δεν γίνει τότε το έργο απεντάσσεται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ γιατί η απόφαση ένταξης του αφορά την απαλλοτρίωση και όχι την αγορά. Στην συνέχεια απεντασσόμενο το έργο από τον ΘΗΣΕΑ θα πρέπει να εντάξετε νέο έργο ως αγορά. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί πλέον έχει κλείσει ο ΘΗΣΕΑΣ για εντάξεις νέων έργων και απλώς υπάρχει προθεσμία πληρωμών των ήδη ενταγμένων έργων έως την 31/12/14. Σας τα έχω εξηγήσει αυτά πολλές φορές. Ειλικρινά σηκώνω τα χέρια αν δεν τα καταλαβαίνετε. Αν πάλι ξέρετε κάτι άλλο γιατί δεν το λέτε να μας πείσετε ότι έχουμε άδικο? Και πάλι απλώς ισχυρίζεστε χωρίς λογική απόδειξη. Με ισχυρισμούς κόντρα στα επίσημα δεδομένα θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα?
    6. Μπορείτε πάντα να διαπραγματευτείτε την τιμή αγοράς οποιουδήποτε πράγματος αρκεί να έχετε τα χρήματα και το τρόπο . Όμως με δεδομένα όσα ανέλυσα προηγουμένως η μόνη περίπτωση διαπραγμάτευσης είναι με χρήματα του Δήμου. Πολύ καλά…..
    7. Όσον αφορά την τελευταία σας φράση «Σε ένα νέο δημ. σ/λιο με σύνθεση που βγήκε από τις εκλογές και εκφράζει την πλειοψηφία του λαού, θα το εξετάσουμε καλύτερα το θέμα» δεν θα κάμω τώρα κανένα σχόλιο γιατί κατά την γνώμη μου ακουμπά την ουσία του πολιτικού προβλήματος σήμερα τοπικά και γενικά και θα πρέπει να το συζητήσουμε ως κοινωνία άσχετα από την συγκυρία και το συγκεκριμένο πρόβλημα , με νηφαλιότητα και άνεση χρονου. (πάντα κατά την άποψή μου)
    Αγαπητέ μου Σακελλάρη ,
    1. πάγια άποψη μου είναι ότι όσοι θέλουν να είναι πολιτικά πρόσωπα με θετική πρωταγωνιστική παρουσία δεν πρέπει να υποτάσσουν ποτέ τις ανάγκες τις κοινωνίας σε σκοπιμότητες μεσοπρόθεσμων , κοντοπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων δικών τους σχεδιασμών αλλά ακριβώς αντίθετα να προσαρμόζουν όλους τους σχεδιασμούς τους σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας . Τότε μόνο είναι χρήσιμοι πολίτες. Η άποψη περί ατσαλάκωτων πολιτικών με βρίσκει από αδιάφορο έως και αντίπαλο. Πιστεύω πάντα στην δημιουργική «φθορά» και στην ζωοποιό «αλλοίωση» του πολιτικού στην υπηρεσία στόχων , στην υπεράσπιση αξιών κ.λ.π. , μια «φθορά» και μια «αλλοίωση» αναγεννητική του προσώπου και γι’ αυτό ίσως και της κοινωνίας.
    2. Δανειζόμενος εν μέρει την ωραία φράση που χρησιμοποιείς στο τέλος και απαντώντας εν μέρει στην προτελευταία φράση σου για το ρόλο μου από εδώ και πέρα λέω και το εννοώ: «Ο Ρούσσος Γιώργος είναι έξω από ανίερες και έξω από ιερές συμμαχίες και συνεργασίες αλλά αγωνίζεται για την οικοδόμηση μιας μεγάλης πολιτικής συμμαχίας της λογικής απέναντι στον ανορθολογισμό και παραμένει πάντα μακριά από συμπαιγνίες.
    3. Αυτά προς γνώση αλλά όχι συμμόρφωση γιατί δεν μου αρέσει καθόλου να προκαλώ την συμμόρφωση αλλά θέλω να πετυχαίνω την λογική σύνθεση και την σύμπραξη με διάφανη πολιτική συμμαχία για την αποτελεσματικότητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos