Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις δρόμων στην καθαριότητα

Η κεντρική και μοναδική λεωφόρος από τις Ελιές προς Μυρτιές, Μασούρι κ.λπ.

δηλαδή. προς τις κυρίως τουριστικές περιοχές, εδώ και πολλά χρονάκια… έχει εξαιρεθεί από την καθαριότητα του οδοστρώματος.

Τα δημοτικά συνεργεία επιδεικνύουν όλη τους την αποτελεσματικότητα στα 50 μ. των Πηγαδιών (λόγω του εκεί αρχαιολογικού χώρου). καθαρίζουν στις Ελιές και μετά, αφού κάνουν ένα άλμα περίπου 1000μ., πιάνουν από το Γαϊδουρόραχο και προχωράνε προς τις τουριστικές περιοχές. Από τις Ελιές μέχρι το Γαϊδουρόραχο, απόσταση περίπου 1000 μ. καθαρισμός του δρόμου δε γίνεται. Ο λόγος άγνωστος… Η στρατηγική… της καθαριότητας έχει εξαιρέσει αυτό κομμάτι. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις δρόμων. Ακόμη και τα μαζεμένα σε σακούλες σκουπίδια του δρόμου δεν τα παίρνουν. Μέχρι και την αμίμητη φράση ακούσαμε από δημ. σ/λο των απερχομένων: «από άλλους τα παίρνουμε κι από άλλους δεν τα παίρνουμε» - το γράψαμε τότε στην ΑΡΓΩ.  Εξουσία είναι κάνει ό,τι θέλει. Γούστο της και καπέλο της – μόν που τώρα παίρνει το καπέλο της και φεύγει.

Μια χρονιά καθάρισαν το δρόμο οι πρόσκοποι. Άλλη μια χρονιά ο στρατός - και οι δύο προφανώς από λύπηση, επειδή έβλεπαν να μην έχει όρια η δημοτική ανομία ή ανικανότητα ή…  Μια άλλη χρόνια ο γράφων καθάρισε περί τα 100μ. , τα έβαλε σε σακούλες, έδωσε και 30 ευρώ σε φορτηγατζή, για να εισπράξει τελικά ένα χαμογελαστό «μπράβο» από τον αντιδήμαρχο επί της καθαριότητας της δημαρχίας που απέρχεται.

Και φέτος το ίδιο έκανε ο γράφων (20 & 21/9), αλλά αυτή τη φορά δε θα πληρώσει και φορτηγό. Θα περιμένει να δει και πάλι την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. Αυτή όμως την εξαίρεση του κεντρικού δρόμου Ελιές - Γαϊδουρόραχος αδυνατώ να την καταλάβω…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version