The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Γκρίζα» η απόφαση για τη Χωράφα… (+ σχόλια)

Χθες (20.8.14) το απόγευμα, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία

(καταψήφισε η παράταξη Γιάννη Γαλουζή), υπέρ της αγοράς του κτήματος της Φωκίαινας, 3,5 στρ., στον Άγ. Θεολόγο (που όμως είχε πάρει την ίδια απόφαση και το 2006... και επανήλθε το 2014!!!).

Από την παράταξη της πλειοψηφίας, του κ. Διακομιχάλη, απουσίαζαν 6 δημ. σ/λοι:Ανδρέου, Κουτρούλης, Λεβέντης, Τρικοίλης, Τάτσης, Τσέρος, και από την αξ. αντ/τευση ο κ. Μ. Μουσελλής. Μίλησαν υπέρ της αγοράς ο κ. Διακομιχάλης, ο κ. Μαστροκούκος και Σ. Ζερβός, ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος, ο κ. Γ. Μαύρος, και ο εφημέριος του ναού αιδ. Ν. Καζαβούλης, και ενορίτες του Αγ. Θεολόγου.

Ο ρεπόρτερ μου, όπως μου περιέγραψε τη συνεδρίαση, αφού άκουσε όλους και μπερδεύτηκε πάνω στο ποιοι συνεργάζονται με ποιους, μου είχε χαρακτηριστικά με το χιούμορ που διαθέτει: "Έμεινα με την απορία... ποιος είναι ο Βενιζέλος και ποιος ο Σαμαράς. Βρε, πώς μπλεχτήκαν έτσι;" Του εξήγησα ότι έχει λάθος... απορία.

*

Τα δύο γκρίζα σημεία της απόφασης αυτής

Α)  Ο από 1/9/14 νέος δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής και οι δημ. σ/λοι, Ψαράς και Ρήγας, καταψήφισαν την απόφαση. Ο κ. Γαλουζής είναι αντίθετος με τις διαδικασίες (απαλλοτρίωση αντί αγοράς) αλλά και με το ύψος της τιμής του κτήματος. Βρίσκει διπλάσια την τιμή, γιατί κατά τη γνωμοδότηση δικών του επαγγελματιών εκτιμητών το κτήμα αξίζει 250.000€ ή 260.000€. Και το βασικότερο, ότι έπρεπε να γίνει αγορά, ώστε να υπάρχει διαπραγμάτευση, και όχι απαλλοτρίωση.   

Β)  Ο ταμίας του Δήμου, κ. Π. Πίκος είχε επιφυλάξεις-αρνήσεις διοικητικού χαρακτήρα. Μίλησε για "υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Διακομιχάλη, που έχει αρμοδιότητες μόνο διεκπεραίωσης, όχι αναπτυξιακών αποφάσεων".  Η άποψη του κ. Πίκου βαραίνει ιδιαίτερα γιατί είναι ο αρμόδιος αλλά και υπεύθυνος για την εκταμίευση του ποσού – 390.000€ του προγράμματος + έτερα 72.000€ από το ταμείο του Δήμου, ενώ έπεσαν κανονικά και οι 30.000€  ως πρόστιμο υπέρ του εργολάβου κ. Κρούσκου, για υπερημερίες από καθυστέρηση έργων του, με ευθύνη και απόφαση του κ. Διακομιχάλη, ενώ για τον ίδιο λόγο (επίσης ως πρόστιμο) κατέβαλε ο Δήμος στον ίδιο εργολάβο άλλες 40.000€, για την καθυστέρηση του έργου στο δημοτικό μέγαρο. Σύνολο προστίμων 70.00€ και όλα αυτά με «ανάληψη ευθύνης» εκ μέρους του κ. Διακομιχάλη, αλλά η πληρωμή από το ταμείο του Δήμου.  

Η απόφαση βγήκε αλλά η υλοποίησή της είναι μάλλον γκρίζα.

Τελευταία τροποποίηση στις

18 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

    Επειδή η σκέψη του Νικόλα Σδρέγα αναρτήθηκε και στην δική μου ιστοσελίδα στο FB και προκειμένου να μην κοπιάζουμε διπλά , ήδη του έστειλα ερώτημα για το που θέλει να συνεχίσουμε την συζήτηση επί του συλλογισμού του. Εδώ ή εκεί? Περιμένω λοιπόν την απάντηση του για δώσω συνέχεια στην συζήτηση. Η πρόταση μου είναι να συνεχιστεί η συζήτηση εδώ.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΣΔΡΕΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΣΔΡΕΓΑΣ

    Αγαπητέ Γιώργο θέλω κι εγώ με την σειρά μου να θέσω κάποιες σκέψεις μου,πρώτα απ όλα εκτιμώ την προσφορά και κατανοώ την αγωνία σου για το αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης για την αγορά του περιβολιού που θα είναι μια όαση πνοής για τους κατοίκους και όχι μόνο της περιοχής. Γιώργο σε εποχή προ κρίσης το περιβόλι εκτιμήθηκε 443.692 ευρώ εκτός τω δικαστικών εξόδων, που εκτιμάτε ότι η τελική τιμή θα είναι 462000 περίπου,από αυτά τα 390000 υπάρχουν από το πρόγραμμα Θησέας,εάν γινόταν εκτίμηση της αγοράς του περιβολιού σήμερα σίγουρα θα ήταν πολύ χαμηλότερη η αξία του,εύλογα λοιπόν ο νέος Δήμαρχος να θέλει να το ψάξει ώστε να γλυτώσει ο Δήμος το επιπλέον ποσό των 72000 μπορεί και περισσότερα από την αρχική αγορά. Νομίζω πως το ποσό των 390000 του Θησέα περιλαμβάνοντας μέσα και τα δικαστικά έξοδα για τους ιδιοκτήτες είναι μια καλή προσφορά γι αγορά αυτήν την εποχή, ας το μελετήσουν και ας πάρουν τις σωστές αποφάσεις...Με εκτίμηση Νίκος Σδρέγας

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

    Αγαπητέ μου Σακελλάρη ,
    1. πάγια άποψη μου είναι ότι όσοι θέλουν να είναι πολιτικά πρόσωπα με θετική πρωταγωνιστική παρουσία δεν πρέπει να υποτάσσουν ποτέ τις ανάγκες τις κοινωνίας σε σκοπιμότητες μεσοπρόθεσμων , κοντοπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων δικών τους σχεδιασμών αλλά ακριβώς αντίθετα να προσαρμόζουν όλους τους σχεδιασμούς τους σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας . Τότε μόνο είναι χρήσιμοι πολίτες. Η άποψη περί ατσαλάκωτων πολιτικών με βρίσκει από αδιάφορο έως και αντίπαλο. Πιστεύω πάντα στην δημιουργική «φθορά» και στην ζωοποιό «αλλοίωση» του πολιτικού στην υπηρεσία στόχων , στην υπεράσπιση αξιών κ.λ.π. , μια «φθορά» και μια «αλλοίωση» αναγεννητική του προσώπου και γι’ αυτό ίσως και της κοινωνίας.
    2. Δανειζόμενος εν μέρει την ωραία φράση που χρησιμοποιείς στο τέλος και απαντώντας εν μέρει στην προτελευταία φράση σου για το ρόλο μου από εδώ και πέρα λέω και το εννοώ: «Ο Ρούσσος Γιώργος είναι έξω από ανίερες και έξω από ιερές συμμαχίες και συνεργασίες αλλά αγωνίζεται για την οικοδόμηση μιας μεγάλης πολιτικής συμμαχίας της λογικής απέναντι στον ανορθολογισμό και παραμένει πάντα μακριά από συμπαιγνίες.
    3. Αυτά προς γνώση αλλά όχι συμμόρφωση γιατί δεν μου αρέσει καθόλου να προκαλώ την συμμόρφωση αλλά θέλω να πετυχαίνω την λογική σύνθεση και την σύμπραξη με διάφανη πολιτική συμμαχία για την αποτελεσματικότητα.
    Καθώς έγγραφα τα παραπάνω Σακελλάρη απαντώντας στην προτελευταία ανάρτηση σου , εν τω μεταξύ είδα ότι προχώρησες και στην τελευταία σου παρέμβαση οπότε με πρόλαβες και έτσι σου απαντώ και σε αυτήν ως ακολούθως
    1. Δεν «ενοχοποίησα» ούτε ενοχοποίησα τον Δήμαρχο κ. Γαλουζή ως ρεπόρτερ σου ή ρεπόρτερ σου. Απλώς με τα μέχρι τότε στοιχεία που είχα στην διάθεση μου (Δεν είχες αναρτήσει ακόμα τις δηλώσεις που πήρες από τον κ. Γαλουζή) προέκυπτε λογικά και αυτή η περίπτωση και καθώς επιδιώκω με πηγαίο τρόπο ως μαθηματικός την πληρότητα σε κάθε διαδικασία διερεύνησης ενός προβλήματος έγραψα και αυτή την λογικώς συνεπαγόμενη περίπτωση σύμφωνα με τα έως τότε δεδομένα. Μετά την ανάρτηση των δηλώσεων του κ. Γαλουζή έμενε προφανώς μόνο η περίπτωση να ήταν κάποιο άλλο πρόσωπο κάτι που ήδη είχα γράψει στο ανωτέρω σημείο 4 αλλά πάλι προλαβαίνοντάς με μου το ξεκαθάρισες με την τελευταία παρέμβαση σου στην οποία δεν χρειαζόταν να δώσεις τόσες εξηγήσεις και ούτε το επιδίωκα. Απλώς μου αρκούσε και μου αρκεί ότι κάποιος συμπολίτης μας , παρών στην συνεδρίαση , σου έκαμε το ρεπορτάζ.
    2. Από την εξέλιξη της συζήτησης μας φαίνεται ότι πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτά που σου είπε ο κ. Γαλουζής και σε αυτά που σου είπε ο ρεπόρτερ σου . Άλλωστε αν ξαναδιαβάσεις τις παρεμβάσεις μου θα δεις ότι στο τι λέει και τι είπε στο Δ.Σ. ο κ. Γαλουζής δεν αμφισβήτησα τον ρεπόρτερ σου. Για όλα τα άλλα όμως εξακολουθώ να το αμφισβητώ και συγχρόνως να τον σέβομαι και να τον αγαπώ , άλλωστε κατάλαβα πλέον ποιος είναι. Έχω ήδη δώσει τα γεγονότα όπως έγιναν και δεν χρειάζεται να επανέλθω. Ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται και έχει την διάθεση μπορεί να τα βρει τόσο στην παρούσα συζήτηση όσο και στην προηγούμενη για το ίδιο θέμα (http://www.argokalymnos.gr/v2/ειδήσεις/κάλυμνος/item/1961-«γκρίζα»-η-απόφαση-για-τη-χωράφα….html#comment3948)
    3. Έχεις δίκιο και επιβεβαιώνω ότι πάντα μου μιλάς με καθαρότητα και με ειλικρίνεια , χαίρομαι τις συζητήσεις μας και όταν διαφωνούμε και σε ευχαριστώ .

    Νομίζω Σακελλάρη , αν δεν έχεις αντίρρηση , ότι σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε αυτή η κοπιαστική αλλά ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση.
    Σε ευχαριστώ και σου ζητώ συγνώμη αν σε κούρασα και σου στέρησα πολύτιμες ώρες . Προσωπικά στερήθηκα αρκετό τέτοιο πολύτιμο χρόνο αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο.
    Ας βγάλει ο κάθε αναγνώστης σου τα συμπεράσματά του.
    Εύχομαι το τέλος αυτής της υπόθεσης να είναι ευτυχές για την Κάλυμνο και τους Καλύμνιους , για την ποιότητα της ζωής όλων μας
    Ευχαριστώ
    Πάντα με εκτίμηση , αγάπη και σεβασμό

    Γιώργος Α Ρούσσος
    τ. Δήμαρχος Καλυμνίων
    Συντονιστής της Ειδικής Άτυπης Επιτροπής του Αγ. Θεολόγου για το συγκεκριμένο θέμα

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Γιώργο, επειδή άδικα "ενοχοποιείς" το δήμαρχο κ. Γαλουζή θεωρώντας τον ως τον πιθανόν "ρεπόρτερ", σε πλητροφορώ ότι ο εν λόγω συνεργάτης μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολιτευτής μικρού κόμματος, ήταν υποψήφιος δημ. σ/λος (δεν εξελέγη) και είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος, πολιτικά καλλιεργημένος. Έχει και κάποια ηλικία, καθότι συνταξιούχος. Άντε να σου δώσω και τα αρχικά του ονόματός του, για να μη σκέφτεσαι το Γαλουζή: Π.Μ. είναι τα αρχικά του.
    Για τα υπόλοιπα, αν θέλεις, άκουσέ με. Εγώ πάντα σου μιλάω με καθαρότητα και ειλικρίνεια.
    Αλλά κι αν ακόμη ήταν ο Γαλουζής, βρε αδερφέ, τι κακό θα είχα κάνει;
    Η απάντηση του Γαλουζή τις έγραψα, όπως είπα, επιγραμματικά. Δε χρειάζονται ούτε περιγραφή ούτε ανάλυση. Μιλάνε από μόνες τους,είναι σαφέστατες και, επιπλέον, δικαιώνουν τον "ρεπόρτερ" μου.

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήυμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήυμαρχος Καλυμνίων

    Αγαπητέ Σακελλάρη
    1.Ίσως να πήρα μεγάλη φόρα αλλά δεν νιώθω να βρίσκομαι σε καμιά κατηφόρα. Αυτό που ξέρω από την αρχή είναι ότι ο δρόμος που διαλέγω να συνεχίσω την προσφορά μου στον τόπο που ζω εγώ και τα παιδιά μου είναι μια συνεχής και τις περισσότερες φορές μοναχική ανηφόρα
    2.Μια από τις ανηφορικές λοιπόν επιλογές μου είναι να μην μιλώ κατά πως με "βολεύει" αλλά να με βολεύει πάντα η καθαρότητα και η αλήθεια.
    3. Δεν ήσουνα παρών στην συνεδρίαση και συνεπώς είναι σίγουρο ότι κάποιος ήταν πραγματικά ο ρεπόρτερ σου και όχι ο "ρεπόρτερ σου".
    4.Ο δεύτερος ανηφορικός δρόμος που διάλεξα είναι να μην βλέπω ποτέ τα πράγματα όπως θα ήθελα να είναι αλλά αντίθετα να τα αντιλαμβάνομαι και κυρίως να τα περιγράφω με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και σεβασμό.
    5.Δεν ωραιοποιώ μια δύσκολη κατάσταση. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και η σαφήνεια και η καθαρότητα των θέσεων του καθενός πολιτικού παράγοντα αναδεικνύει ακριβώς αυτή την δυσκολία. Η ακριβής περιγραφή μου στα γεγονότα δεν συνιστά ωραιοποίηση αλλά στεγνή παρουσίαση τους αφήνοντας στον κάθε αναγνώστη να αντιληφθεί την πραγματική τους δυσκολία χωρίς δικά μου σχόλια συγκεχυμένα με τα γεγονότα. Την δική μου άποψη την έγραψα στο τέλος και εντελώς διακριτά.
    6. Δεν θέλω να αναδείξω και εγώ "στη συνέχεια (μετά το Διακομιχάλη) κάποιον "εχθρό του λαού" που ανέτρεψε τη "νομιμότητα", που ζημιώνει την Κάλυμνο, κι αυτός θα είναι, εξ ανάγκης..., ο δήμαρχος Γαλουζής". Αλλοίμονο!!!!! Έχω άποψη που ήδη την έχω εκφράσει δημοσίως ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε την νέα Δημοτική Αρχή καταθέτοντας την όπια άποψή μας και την όποια ενεργητική συμμετοχή μας με ευγένεια και καλή προαίρεση για όποιο θέμα έχει άποψη ο καθένας και θα επιμείνω στην συνέχεια της πενταετίας σε αυτήν την θέση και κυρίως σε αυτή την πρακτική. Αντίθετα , μια σιωπή συμπαράστασης είναι απλώς αναπαραγωγή της Κουτσογιώργιας αντίληψης του δεκαετίας του 80 : "Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε" όσον αφορά αυτόν που επιβάλει την σιωπή ή μια πράξη βολικής αποποίησης ευθυνών ή και βολέματος προσωπικών βλέψεων σε όποιον αποδέχεται να μην μιλά. Αναλυτικά όμως για το δέον γενέσθαι στην πολιτική κατά την νέα πενταετία (πάντα κατά την άποψη μου) , προσεχώς ....
    7.Δεν μπόρεσα να εντοπίσω στην 1η σελίδα , όπως λες τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Γαλουζή επί του θέματος. Ίσως εννοείς ότι θα τις αναρτήσεις αμέσως προσεχώς. Τιε περιμένουμε όλοι οι αναγνώστες σου με πραγματικό ενδιαφέρον. Αν εννοείς ότι το παρόν άρθρο-ρεπορτάζ σου παρουσιάζει τις δηλώσεις του κ. Γαλουζή , τότε συμπεραίνω με προφανή τρόπο ότι ο ρεπόρτερ σου είναι ο ίδιος ο κ. Γαλουζής , διά των εν λόγω δηλώσεων του . Περιμένω λοιπόν , μαζί και οι υπόλοιποι αναγνώστες σου την απαραίτητη διευκρίνιση γιατί όσο δεν είμαι σίγουρος τι από τα δύο ισχύει , δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μου να σχολιάσω περεταίρω το σημείο αυτό της απάντησης σου.
    8. Αν έως την 31/08/14 δεν ολοκληρωθεί η παρακατάθεση των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τότε δυστυχώς για όλους μας δεν θα υπάρχει καν θέμα να διαχειριστεί ο κ. Γαλουζής : δεν θα υπάρχει το οικόπεδο , δεν θα υπάρχουν τα χρήματα!!!!!...... Εκτός και αν στην συνέχεια (μετά την 31/08/14) υλοποιήσει ο κ. Γαλουζής ότι λέμε εμείς σήμερα που εκείνος σήμερα το αρνείται , δηλαδή να πείσει τους ιδιοκτήτες (μετά την 31/08/14) να μην ματαιώσουν την απαλλοτρίωση και στην συνέχεια να παρακαταθέσει τα χρήματα στο ΤΠΔ. Αν είναι όμως έτσι γιατί δεν συμφωνεί από τώρα? Μόνο και μόνο για να υπογράψει εκείνος την τελική πράξη και όχι ο κ. Διακομιχάλης? Αν είναι έτσι , συμφωνείς πιστεύω ότι είναι μια πολύ κακή αρχή για μια ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟ.
    9. Δεν έχω θέμα συμβιβασμού ή μη συμβιβασμού με την νέα πολιτική πραγματικότητα . Ο συνεχής ανηφορικός δρόμος που έχω επιλέξει είναι η ουσιαστικοποίηση της πολιτικής διαδικασίας με επικέντρωση της συζήτησης του κάθε θέματος στο θέμα το ίδιο και όχι στα γύρω-γύρω του θέματος . Με αυτήν την διαχρονική πολιτική πραγματικότητα της παραπολιτικής ως κυρίαρχου υποκατάστατου της ουσιαστικής πολιτικής , είχα , έχω και θα έχω όσο ζω μια συνεχή ανηφορική σύγκρουση.
    10. Δεν νιώθω καθόλου άγαρμπος στην πολιτική συμπεριφορά μου και βέβαια δεν επανεμφανίζομαι!!!! Εδώ είμαι πάντα ως πολιτικό πρόσωπο άσχετα από το αν ήμουν Δήμαρχος ή ήμουν και είμαι ΠΟΛΙΤΗΣ της ΠΟΛΗΣ μου και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ….. Αγωνίζομαι κάθε φορά για ότι νιώθω ότι πρέπει και μπορώ να αγωνιστώ και να προσφέρω. Στην παρούσα περίοδο εκτός των άλλων αγωνίζομαι μαζί με άλλους γείτονες – συμπολίτες μου για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής όλων των Καλυμνίων με σεβασμό και διακριτικότητα προς όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα. Άλλοι (δεν εννοώ εσένα) έχουν διαρκές πρόβλημα με εμένα. Θα προσπαθήσω ειλικρινά να με αγαπήσουν αλλά αν δεν το αντέχουν τελικά , τι να κάνω άλλο αγαπητέ μου Σακελλάρη? Όλοι εδώ θα είμαστε , ας προσπαθήσουμε λοιπόν τουλάχιστον όταν δεν αγαπιόμαστε να μην μισιόμαστε. Αλλά και για αυτά και άλλα παρόμοια προσεχώς …..

    ΥΓ:
    1. Ευχαριστώ για την ευκαιρία αυτού του διαλόγου
    2. Αν παρατηρήσεις , ήδη σε αυτή την συζήτηση έχω δεχθεί προσωπικές αναφορές και χαρακτηρισμούς. Αντίθετα εγώ δεν έχω κάμει κανένα παρόμοιο χαρακτηρισμό ή προσωπική αναφορά. Το επισημαίνω γιατί πιστεύω ότι το θέμα αυτό (της αποφυγής των προσωπικών αναφορών και χαρακτηρισμών) πρέπει να είναι πρώτο μέλημα όλων μας ως θεμελιώδες στοιχείο του οράματος της νέας Δημοτικής Αρχής για μια Νέα Κάλυμνο , θεμελιώδες στοιχείο στο οποίο και συμφωνώ απολύτως και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις να το υπηρετήσω στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
    3. Δεν σου είπα ποτέ ότι εσύ είπες κάτι αναληθές . Αυτό που είπα είναι ότι ο ρεπόρτερ σου , σου είπε αρκετά αναληθή. Αν ήσουν παρών στην συνεδρίαση είμαι σίγουρος ότι θα χαιρόμασταν ένα πλήρες και διεισδυτικό άρθρο.

    Πάντα με εκτίμηση , αγάπη και σεβασμό

    Γιώργος Α Ρούσσος
    τ. Δήμαρχος Καλυμνίων
    Συντονιστής της Ειδικής Άτυπης Επιτροπής του Αγ. Θεολόγου για το συγκεκριμένο θέμα

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Προς Γ. Ρούσσο.
    Γιώργο, ξαναδιάβασε το σχετικό άρθρο μου για την "γκρίζα απόφαση" με ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν είπα κάτι αναληθές για την αξ. αν/τευση και τον κ. Γ. Μαύρο.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Γιώργο, πήρες μεγάλη φόρα και δεν πρόσεξες την κατηφόρα. Θα σε βόλευε να είναι "αναξιόπιστος" ο "ρεπόρτερ μου". Βλέπεις όμως τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι, όπως θα σε βόλευαν. Ωραιοποιείς μια δύσκολη κατάσταση, προφανώς για να αναδείξεις και εσύ στη συνέχεια (μετά το Διακομιχάλη) κάποιον "εχθρό του λαού" που ανέτρεψε τη "νομιμότητα", που ζημιώνει την Κάλυμνο, κι αυτός θα είναι, εξ ανάγκης..., ο δήμαρχος Γαλουζής.
    Εγώ, για να σου απαντήσω καταλυτικά, μια κι έξω, πήγα στο δήμαρχο κ. Γαλουζή και πήρα δηλώσεις. Τις παρουσιάζω σε ειδικό άρθρο, στην 1η σελίδα. Αυτός θα διχειριστεί, τελικά, το θέμα. Πρέπει να συμβιβαστείς, Γιώργο, με τη νέα πολιτική πραγματικότητα. Επανεμφανίζεται στην πολιτική σκηνή άγαρμπα.

  • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από Γιώργος Α Ρούσσος , τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

    Αγαπητέ Σακελλάρη , θα πρέπει να κάμεις αυστηρή επίπληξη στον ρεπόρτερ σου γιατί εξαιτίας των λαθεμένων ή και ανυπόστατων πληροφοριών που σου έδωσε , υπάρχουν πολλά σοβαρά λάθη ή και εντελώς αναλήθειες στο παραπάνω άρθρο-ρεπορτάζ σου και συγκεκριμένα:

    Α.ΣΤΗΝ 1η ΠΑΡΆΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 1ου ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΈΡΩ ΆΡΘΡΟΥ-ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΣΟΥ
    1.Δεν καταψήφισε μόνο η παράταξη Γαλουζή όπως γράφεις αλλά καταψήφισε και η Παράταξη Μαστροκούκου πλην Μπούκη
    2.Η ψήφιση ή η καταψήφιση δεν αφορούσε όπως γράφεις το υπέρ ή εναντίον της αγοράς αλλά αφορούσε το υπέρ ή εναντίον του να απαντήσει θετικά ή αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο στο έγγραφο-αίτημα των ιδιοκτητών για ξεκαθάρισμα της θέσης του Δήμου και συγχρόνως στην όμοια έγγραφη απαίτηση του Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας προκειμένου αυτός να προχωρήσει στην εκκαθάριση της δαπάνης και την παρακατάθεση των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και έτσι να ολοκληρωθεί ή όχι η απαλλοτρίωση και όχι η αγορά όπως γράφεις στο ξεκίνημα του άρθρου σου.
    3.Δεν πρόκειται για την ίδια απόφαση με αυτή του 2006. Το 2006 πάρθηκε η απόφαση της απαλλοτρίωσης . Χθες πάρθηκε η απόφαση επαναβεβαίωσης της θέλησης του φορέα απαλλοτρίωσης για την ολοκλήρωση η μη της απαλλοτρίωσης και αυτή η απόφαση ζητήθηκε επίσημα και υπηρεσιακά από τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας βασιζόμενος αυτός σε σχετική νομοθεσία που προβλέπει ότι πρέπει να γίνει επαναβεβαίωση της θέλησης του φορέα της απαλλοτρίωσης αν αυτή δεν συντελεστεί στις αρχικές προθεσμίες της. Άρα η χθεσινή είναι διαφορετική απόφαση από αυτήν του 2006.

    Β. ΣΤΗΝ 2η ΠΑΡΆΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 1ου ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΈΡΩ ΆΡΘΡΟΥ-ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΣΟΥ
    1. Δεν μίλησαν υπέρ της αγοράς αυτοί που γράφεις στην 2η παράγραφο του άρθρου σου. Υπέρ της αγοράς μίλησε μόνο ο κ. Γαλουζής ενώ αυτοί που γράφεις μίλησαν υπέρ της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά υπέρ της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης μίλησαν επίσης η κα. Ψαρομπά και ο κ. Λελέκης ενώ ο κ. Μαύρος δεν μίλησε όπως γράφεις αλλά όμως (το ουσιαστικότερο) ψήφισε θετικά όπως και ο κ. Μπούκης υπέρ της επιβεβαίωσης της θέλησης του Δήμου να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση. Επίσης οι κύριοι Μαστροκούκος και Ζερβός δεν μίλησαν υπέρ της αγοράς αλλά μίλησαν υπέρ την ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης ενώ στο τέλος δεν ψήφισαν την επιβεβαίωση της θέλησης του Δήμου να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση αλλά ψήφισαν μαζί με τον κ. Λελέκη την δική τους πρόταση που είναι να μην ληφθεί καμιά νεώτερη απόφαση (διαφωνώντας με τον κ. Πίκο) αλλά να δώσει τελική εντολή ο Δήμαρχος (Διακομιχάλης) ώστε να προχωρήσει η παρακατάθεση των χρημάτων θεωρώντας ότι δεν χρειάζεται η εν λόγω νέα απόφαση του Δ.Σ. που είχε ζητήσει ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας.
    2.Δεν μίλησε καθόλου ο εφημέριος του Αγίου Θεολόγου π. Καζαβούλης Ν!!!!! (ήταν βέβαια παρών).Εκ μέρους της γειτονιάς του Αγ. Θεολόγου μίλησαν κατά σειρά εγώ , ο κ. Χαλκίτης Αριστείδης και η κα. Τρουμουλιάρη Μαρία.

    Γ. ΣΤΗΝ 2η ΠΑΡΆΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 2ου ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΈΡΩ ΆΡΘΡΟΥ-ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΣΟΥ
    1. Ο κ. Πίκος Πανορμίτης δεν ήταν καν παρών στην συνεδρίαση!!!!!!
    Πως είναι δυνατόν να σου είπε ο ρεπόρτερ σου όλη αυτή την ΑΝΥΠΌΣΤΑΤΗ παράγραφο Β του 2ου μέρους του ανωτέρω ρεπορτάζ σου? Όλη αυτή η παράγραφος πρέπει να διαγραφεί ως εντελώς αναληθής!!!! Και βέβαια ο κ. Πίκος Πανορμίτης δεν είναι ο ταμίας του Δήμου όπως γράφεις αλλά είναι ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ακόμα ο κ. Πίκος δεν εκφράστηκε ποτέ υπέρ ή εναντίον της απαλλοτρίωσης ή της αγοράς γιατί άλλωστε δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Απλώς ως υπηρεσιακός υπεύθυνος και αρμόδιος παράγοντας που πρέπει οπωσδήποτε να εκδώσει και να υπογράψει το ένταλμα παρακατάθεσης των χρημάτων , ζήτησε από το Δ.Σ. να λάβει την εν λόγω απόφαση σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας που κατά την γνώμη του το απαιτεί αυτό.

    ΕΠΙΛΟΓΟΣ
    1.Όλα τα ανωτέρω δεν αποτελούν απόψεις μου αλλά συνιστούν αληθή διόρθωση των όσων περιλαμβάνει το ανωτέρω άρθρο-ρεπορτάζ σου και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση από κανένα , ως γεγονότα.
    2. Αμέσως μετά παραθέτω και την γνώμη μου για τη κρίση του ανωτέρω άρθρου-ρεπορτάζ σου ότι είναι γκρίζα η απόφαση του Δ.Σ. και προφανώς ως γνώμη μου υπόκειται σε κάθε πιθανή κριτική ή αντιπαράθεση. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου γκρίζα η απόφαση αυτή αλλά αντίθετα είναι πεντακάθαρη , κρυστάλλινη και ωφέλιμη γιατί
    2.1.Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας (πλην των απόντων) και μαζί με τις ψήφους των κυρίων Μπούκη και Μαύρου , το Δ.Σ. απάντησε στην εισήγηση-αίτηση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Παράγοντα(του Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας ) και στους ιδιοκτήτες , ότι επιβεβαιώνει την θέληση του να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης , όπως απαιτείται από το Κώδικα Απαλλοτριώσεων , στις περιπτώσεις όπως η δική μας , που έχει εκπνεύσει η αρχική προθεσμία.
    2.2. Με τις ψήφους της Μείζονος Μειοψηφίας(Μαστροκούκος) (πλην Μπούκη που ψήφισε όπως εξήγησα προηγουμένως)ξεκαθαρίστηκε (και συνεπώς ούτε εδώ υπάρχει γκρίζο χρώμα)ότι η Μείζων Μειοψηφία(πλην Μπούκη) ενώ συμφωνεί με την Πλειοψηφία ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η (ισχύουσα) απαλλοτρίωση , στο τέλος δεν ομοφώνησε μαζί της και αντίθετα ψήφισε την δική της πρόταση ότι δεν χρειάζεται να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσει τελική υποχρεωτική εντολή ο κ. Διακομιχάλης στον κ. Πίκο να παρακαταθέσει τα χρήματα στο ΤΠΔ
    2.3. Με τις ψήφους του κ. Γαλουζή ξεκαθαρίστηκε (και συνεπώς ούτε εδώ υπάρχει γκρίζο χρώμα)ότι η Ελάσσων Μειοψηφία(και νέα δημοτική αρχή σε λίγες ημέρες) ενώ ομοφωνεί με την Μείζονα Μειοψηφία και την Πλειοψηφία ότι πρέπει να ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ το εν λόγω ακίνητο , στο τέλος κράτησε αντίθετη στάση προς τις προτάσεις και των δύο για τους λόγους που ορθώς αναφέρεις στην παράγραφο Α του 2ου μέρους του ανωτέρω άρθρου-ρεπορτάζ σου

    4.Συμπερασματικά:
    Ήταν μια ξεκάθαρη από όλους απόφαση καθόλου γκρίζα με την οποία όλοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους απέναντι στο θέμα θετικά ή αρνητικά. Άλλωστε αυτό είναι η ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας.

    5.Τέλος:
    Προσωπικά συμφωνώ με την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία και την οποία στηρίξαμε όσοι μιλήσαμε εκ μέρους της Άτυπης Επιτροπής του Αγ. Θεολόγου και η οποία επιτρέπει πλέον να προχωρήσει ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας , ήδη από σήμερα και τις προσεχείς ημέρες, σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες παρακατάθεσης των χρημάτων στο ΤΠΔ και ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης πριν την 31/08/14 και συνεπώς συντέλεσης της απόκτησης του περιβολιού από τον Δήμο , ενώ κάθε άλλη επιλογή από τις άλλες δύο που κατατέθηκαν είτε θα έθετε σε κίνδυνο αυτή την προοπτική (πρόταση Μαστροκούκου) ή θα την ματαίωνε οριστικά (πρόταση Γαλουζή) δεδομένου ότι
    5.1. Την 31/08/14 εκπνέει η η τελική προθεσμία που έθεσε η πλευρά των ιδιοκτητών και σε περίπτωση μη παρακατάθεσης των χρημάτων έως τότε , αυτοί θα ακυρώσουν (όπως πλέον έχουν το νόμιμο δικαίωμα) την απαλλοτρίωση και
    5.2. Η μη ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης σημαίνει αυτόματη απένταξη του έργου από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ χωρίς δυνατότητα επανένταξης του γιατί αυτό πλέον απαγορεύεται εδώ και αρκετό καιρό(επιτρέπονται πλέον μόνο πληρωμές ήδη ενταχθέντων έργων/ενεργειών και μέχρι την 31/12/2014) . Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι θα χαθούν για τον Δήμο τα 390.000 ευρώ (και συνεπώς και το περιβόλι)γιατί συγχρόνως απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν τα 390.000 ευρώ για κανένα άλλο σκοπό (και όλα αυτά τα εξήγησα επανειλημμένως ο ίδιος στον κ. Γαλουζή τόσο στην διάρκεια της συνεδρίασης Του Δ.Σ. όσο και σε μεταξύ μας σχετικές συζητήσεις είτε μόνος μου είτε με την ειδική άτυπη επιτροπή του Αγίου Θεολόγου που συστήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα είτε στην σύσκεψη που έγινε πριν 3 ημέρες με την συμμετοχή των Διακομιχάλη Δ, Γαλουζή Ι , Ρούσσου Γ , Χριστοδούλου φ, Πίκου Π και Ξυλουρά Κ μετά από πρόταση του κ. Γαλουζή.

    Πάντα με εκτίμηση , αγάπη και σεβασμό

    Γιώργος Α Ρούσσος
    τ. Δήμαρχος Καλυμνίων
    Συντονιστής της Ειδικής Άτυπης Επιτροπής του Αγ. Θεολόγου για το συγκεκριμένο θέμα

    ΥΓ:
    1.Θα μπορούσα Σακελλάρη να στα εξηγήσω όλα αυτά αν απλώς μου έκανες ένα τηλέφωνο. Δεν ήταν καθόλου καλός ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ σου.
    2. Ειπώθηκαν βέβαια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σχετικά ή άσχετα με το θέμα τα οποία δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν για λόγους οικονομίας χώρου και ουσίας στην παρούσα παρέμβαση μου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos