Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Γκρίζα» η απόφαση για τη Χωράφα… (+ σχόλια)

Χθες (20.8.14) το απόγευμα, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία

(καταψήφισε η παράταξη Γιάννη Γαλουζή), υπέρ της αγοράς του κτήματος της Φωκίαινας, 3,5 στρ., στον Άγ. Θεολόγο (που όμως είχε πάρει την ίδια απόφαση και το 2006... και επανήλθε το 2014!!!).

Από την παράταξη της πλειοψηφίας, του κ. Διακομιχάλη, απουσίαζαν 6 δημ. σ/λοι:Ανδρέου, Κουτρούλης, Λεβέντης, Τρικοίλης, Τάτσης, Τσέρος, και από την αξ. αντ/τευση ο κ. Μ. Μουσελλής. Μίλησαν υπέρ της αγοράς ο κ. Διακομιχάλης, ο κ. Μαστροκούκος και Σ. Ζερβός, ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος, ο κ. Γ. Μαύρος, και ο εφημέριος του ναού αιδ. Ν. Καζαβούλης, και ενορίτες του Αγ. Θεολόγου.

Ο ρεπόρτερ μου, όπως μου περιέγραψε τη συνεδρίαση, αφού άκουσε όλους και μπερδεύτηκε πάνω στο ποιοι συνεργάζονται με ποιους, μου είχε χαρακτηριστικά με το χιούμορ που διαθέτει: "Έμεινα με την απορία... ποιος είναι ο Βενιζέλος και ποιος ο Σαμαράς. Βρε, πώς μπλεχτήκαν έτσι;" Του εξήγησα ότι έχει λάθος... απορία.

*

Τα δύο γκρίζα σημεία της απόφασης αυτής

Α)  Ο από 1/9/14 νέος δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής και οι δημ. σ/λοι, Ψαράς και Ρήγας, καταψήφισαν την απόφαση. Ο κ. Γαλουζής είναι αντίθετος με τις διαδικασίες (απαλλοτρίωση αντί αγοράς) αλλά και με το ύψος της τιμής του κτήματος. Βρίσκει διπλάσια την τιμή, γιατί κατά τη γνωμοδότηση δικών του επαγγελματιών εκτιμητών το κτήμα αξίζει 250.000€ ή 260.000€. Και το βασικότερο, ότι έπρεπε να γίνει αγορά, ώστε να υπάρχει διαπραγμάτευση, και όχι απαλλοτρίωση.   

Β)  Ο ταμίας του Δήμου, κ. Π. Πίκος είχε επιφυλάξεις-αρνήσεις διοικητικού χαρακτήρα. Μίλησε για "υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Διακομιχάλη, που έχει αρμοδιότητες μόνο διεκπεραίωσης, όχι αναπτυξιακών αποφάσεων".  Η άποψη του κ. Πίκου βαραίνει ιδιαίτερα γιατί είναι ο αρμόδιος αλλά και υπεύθυνος για την εκταμίευση του ποσού – 390.000€ του προγράμματος + έτερα 72.000€ από το ταμείο του Δήμου, ενώ έπεσαν κανονικά και οι 30.000€  ως πρόστιμο υπέρ του εργολάβου κ. Κρούσκου, για υπερημερίες από καθυστέρηση έργων του, με ευθύνη και απόφαση του κ. Διακομιχάλη, ενώ για τον ίδιο λόγο (επίσης ως πρόστιμο) κατέβαλε ο Δήμος στον ίδιο εργολάβο άλλες 40.000€, για την καθυστέρηση του έργου στο δημοτικό μέγαρο. Σύνολο προστίμων 70.00€ και όλα αυτά με «ανάληψη ευθύνης» εκ μέρους του κ. Διακομιχάλη, αλλά η πληρωμή από το ταμείο του Δήμου.  

Η απόφαση βγήκε αλλά η υλοποίησή της είναι μάλλον γκρίζα.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

18 σχόλια

Argo Kalymnos