Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δ. Διακομιχάλης: Τα χρήματα του «ΘΗΣΕΑΣ» βγήκαν από τη ΣΑΤΑ Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, εξαιτίας του δημοσιεύματος της εφημερίδας μας για τις 390.000€ του «ΘΗΣΕΑΣ» προς το Δήμο Καλυμνίων, προέβη σε δήλωση με την οποία δίδει μιαν άλλη ερμηνεία στο γεγονός αυτό.

 Η αντιπαράθεση του επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσου με τον κ. δήμαρχο, στο δημ. σ/λιο της 16ης/3/11, είχε ως θεματικό κέντρο το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Ο μεν δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσου, είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο εν λόγω πρόγραμμα, ενώ ο κ. Ρούσσος επέμενε ότι υπάρχουν, και εις επιβεβαίωση των ισχυρισμών του ανακοίνωσε ότι ήρθαν στο Δήμο, μέσω του «ΘΗΣΕΑΣ», 390.000€ για την αποπληρωμή του οικοπέδου που αγόρασε ο Δήμος στον Αγ. Θεολόγο. Εν συνεχεία, την επομένη 17/3/11, το Γραφείο Τύπου της παράταξης Ρούσσου έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο του υπ. Εσωτερικών (με ημερομηνία 16/3/11) για την επιχορήγηση δήμων του Ν. Αιγαίου μέσω του «ΘΗΣΕΑΣ» και τον πίνακα κατανομής των κονδυλίων του προγράμματος.

Σήμερα, 18/3/11, απάντησε ο κ. δήμαρχος με δήλωσή του στα ΜΜΕ, δίνοντας μιαν άλλη διάσταση στη χρηματοδότηση των 390.000€ - αλλά και τις λοιπές χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους που είχαν να λαβαίνουν από το «ΘΗΣΕΑΣ». Ο κ. Διακομιχάλης μίλησε για τρικ της κυβέρνησης, γιατί οι πόροι που ξαφνικά βρέθηκαν στα «ταμεία» του «ΘΗΣΕΑΣ» είναι χρήματα από τη ΣΑΤΑ, που έχουν να λαβαίνουν οι δήμοι. Δηλαδή, η κυβέρνηση τα πήρε από τη ΣΑΤΑ και τα έβαλε στο «ΘΗΣΕΑΣ». Μετέφερε  πόρους των δήμων από το ένα ταμείο στο άλλο και, επομένως, δεν υπάρχει καμιά επιτυχία κι ούτε χωράνε θριαμβολογίες. Το πρόγραμμα με τα λεφτά που πήρε από τη ΣΑΤΑ, εξήγησε ο κ. δήμαρχος, έρχεται να πληρώσει τα χρέη του προς τους δήμους, οι οποίοι ξεκίνησαν κάποια έργα, αγορές, δράσεις κ.λπ. και στο δρόμο έμειναν χωρίς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα.

Ο κ. Διακομιχάλης τονίζει με έμφαση: Αν το πρόγραμμα είναι ενεργό, ας ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι οι δήμοι μπορούν να εντάξουν σ’ αυτό καινούρια έργα. Κλείνοντας ο κ. Διακομιχάλης υπογράμμισε: Θα περιμένουμε να δούμε τι περικοπές θα κάνει η κυβέρνηση από τη ΣΑΤΑ που δικαιούται ο Δήμος μας, εξαιτίας αυτής της αφαίρεσης πόρων από τη ΣΑΤΑ υπέρ του «ΘΗΣΕΑΣ».

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version