Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καπνογόνος σκουπιδότοπος, 20 χρόνια «πολιτικής»

Σε 8 μέρες ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης θα παραδώσει τη δημαρχία στον κ. Γ. Γαλουζή.

Θα ανέβει δήμαρχος και θα κατέβει δημ. σ/λος,  αρχηγός 3μελούς παράταξης στο δημ. σ/λιο. Στην παραλαβή-παράδοση θα μεταβιβαστεί και η μεγάλη «προίκα» του φλεγόμενου και καπνίζοντος  σκουπιδότοπου (φωτο 20.8.14), που για 20 χρόνια δηλητηριάζει την Πόθια και τα πέριξ, Βαθύ-Χαλή-Κω.

8 χρόνια Διακομιχάλη, 8 χρόνια Ρούσσου και 4 χρόνια Διακομιχάλη, σουμάρουν 20 χρόνια εξουσίας και 2 δημάρχους, 20 χρόνια αναποτελεσματικότητας.

Και βέβαια δε βάζουμε στο «ίδιο σακί» και τους δύο. Το «έπος ΧΥΤΑ» (δήθεν σκάνδαλο) που ανέστειλε τη δρομολογημένη και υλοποιούμενη λύση, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή Διακομιχάλη.  Με λάβαρο το «σκάνδαλο ΧΥΤΑ» ο κ. Διακομιχάλης κέρδισε μεν τις εκλογές (προ 4 ετών), αλλά μέσα σε τρία χρόνια πνίγηκε στους καπνούς του σκουπιδότοπου, με αποτέλεσμα να υποστεί μια ταπεινωτική ήττα.

Αυτό όμως δεν αθωώνει τον κ. Ρούσσο, γιατί ήταν στην καρέκλα του δημάρχου 8 ολόκληρα χρόνια, ενώ προηγουμένως είχε θητεύσει 4 χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης (με δήμαρχο τον κ. Διακομιχάλη) και ακόμη πιο πριν ήταν στην «καρέκλα» έχοντας, εκ του νόμου κεντρική πολιτική την Ανάπτυξη. Σύνολο 16 χρόνια. Αλλά, κι αν μείνουμε μόνο στην 8ετή δημαρχιακή του θητεία, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο «δουλευταράς», ο «άριστος γραφειοκράτης», «ο γνώστης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων» κ.λπ. ιδιότητες που αποδίδουν οι φίλοι του στον κ. Ρούσσου και δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, δεν νίκησε το τέρας του σκουπιδότοπου. Ούτε κανένα πολιτικό τέρας.

Σήμερα ο νέος δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής υπογράφει την παραλαβή του Δήμου μαζί και το «προικώο» του σκουπιδότοπου, για τον οποίο μάλιστα απειλείται με χαστούκια προστίμων. Τι θα κάνει λοιπόν;  Περιμένουμε να δούμε την πράξη. Αυτή μετράει.

Πάντως, μόλις κέρδισε τις εκλογές, δήλωσε στην ΑΡΓΩ ότι το πρώτο έργο για το οποίο θα παλέψει σκληρά και με πείσμα, είναι ο καρκινογόνος σκουπιδότοπος. Θα τα καταφέρει; Δεν έχει περιθώρια ούτε να καθυστερήσει. Η λύση είναι μονόδρομος και «με το πιστόλι στην πλάτη».

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version