Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σκουπίδια-δηλητήριο δίπλα σε σπίτια στο Χωριό Κύριο

Μες στην καρδιά του Χωριού, στο Σταθμό, ο κάδος των σκουπιδιών είναι

μια μόνιμη εστία μόλυνσης και πηγή προβλημάτων υγείας στους περίοικους. Τοποθετήθηκε δίπλα σε σπίτια και εκπέμπει ανυπόφορες αναθυμιάσεις, οι οποίες βέβαια δε φτάνουν μέχρι το δημοτικό… μέγαρο, ούτε φυσικά και μέχρι τα σπίτια των δημοτικών μας αρχόντων. Εισβάλλουν όμως στα γειτονικά σπίτια που πληρώνουν και φόρο γι’ αυτή την καθαριότητα.

Μάταια ο κ. Νικόλας Ι. Τρικοίλης, ο πιο κοντινός γείτονας…  του κάδου-τέρατος, παρακαλεί τη δημ. Αρχή να απομακρύνει τον κάδο αυτό. Είναι μετανάστης στην Αυστραλία και έρχεται περιοδικά στην Κάλυμνο για να χαρεί το νησί του και το σπίτι (απέναντι από το φαρμακείο Ποθ. Γλυνάτση), αλλά ο κάδος του προξενεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ο «αποτελεσματικός» Δήμος Καλυμνίων αδυνατεί… να δώσει λύση ακόμη και σε ένα πρόβλημα κάδου! – κι εμείς περιμέναμε να λύσει το πρόβλημα του καιόμενου σκουπιδότοπου στα Γιαννοχώραφα και να βρει τη λύση για το ΧΥΤΑ.  

Ο συγκεκριμένος κάδος στην πλατεία Χώρας πάντα «έβγαζε μάτι». Από εκεί περνάει όλη η Κάλυμνος. Οι τρύπιες ή ανοικτές τσάντες των σουπερ μάρκετ και οι σωροί των σκουπιδιών γύρω από τον κάδο, τα χοντρά κόκκαλα καταγής και τα ζουμιά από τα υπολείμματα φαγητών σε ακτίνα 2-3 μέτρων, δε συγκινούσαν τη δημ. Αρχή.

Τον τελευταίο μήνα καταβάλλει κάποιες προσπάθειες, για μια καθαρή Κάλυμνο. Αλλά το να καθαρίσεις τους δρόμους την ώρα που εγκαταλείπεις την εξουσία και ενόψει των μεγάλων καλυμνιακών εορτών του Αγ. Παντελεήμονος (27/7) και της Παναγιάς (15/8), αυτό δε σβήνει... τις αμαρτίες μιας ολόκληρης 4ετίας πάνω στο πρόβλημα της καθαριότητας.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας για μια καλή εικόνα πολιτικής στην καθαριότητα, ο κάδος-πρόβλημα αποσύρθηκε για πλύσιμο (φωτο), όπως είπαν οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Το ζήτημα όμως δεν είναι να δοθεί μια ανάσα δύο-τριών ημερών και να επανέλθει στη θέση του ο κάδος.

Επειδή για τα μεγάλα προβλήματα της καθαριότητας η Δημαρχία αυτή δεν είχε ούτε τη δύναμη ούτε την πολιτική (εκτός κι αν είχε και δε φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού) να δώσει λύσεις, τουλάχιστον για τον κάδο στο σταθμό Χώρας ας βρει μια λύση…

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου MYROS δημοσιεύθηκε από MYROS

    PALLI TA IDIA THA LEME,,HTAN IKANOS NA VAZEI TOUS KROUSKOUS,,KKK STO STO EIDOLEIO,,KAI NA PSALEI ALAZAROUS,,,NA TA APOTELESMATA,,,GIA TON XYTA?AYTOS EINAI H AITIA POU TA PRAGMATA EINAI ETSI...H KATASTROFH THS KALYMNOU MAS EINAI AYTOS DIAKOM@...@S

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version