The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξαιρετική η εκδήλωση του Σωματείου της κας Μ. Θεοδωρίδου

Για 21η χρονιά φέτος το Σωματείο Διεθνών Σχέσεων & Πολιτιστικών Ανταλλαγών Αθήνας-Καλύμνου

πραγματοποίησε, το Σάββατο απόγευμα, 19.7.14, στην αυλή του Δημ. Σχολείου Πανόρμου, πλούσια καλλιτεχνική εκδήλωση, για τη  λήξη του φετινού προγράμματος φιλοξενίας ξένων φοιτητών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 27 φοιτητές από διάφορες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, και στην ύλη διδασκαλίας περιλαμβάνονταν, κατά την πάγια θεματολογία, η  Ελληνική Γλώσσα, ο Ελληνικός Πολιτισμός και μορφές της καλυμνιακής παράδοσης και κουλτούρας.  Διδάσκοντες ήταν φίλοι και συνεργάτες του σωματείου στην Κάλυμνο και την Αθήνα.

Το σωματείο ιδρύθηκε από την κα. Μ. Θεοδωρίδου, η οποία παραμένει, στα 21 συναπτά έτη αδιάλειπτης λειτουργίας του προγράμματος, η ψυχή της όλης προσπάθειας, που είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διεθνή προβολή της χώρας μας.   

Στη φετινή εκδήλωση το καλλιτεχνικό θεματολόγιο ήταν πλούσιο και ενδιαφέρον, καθώς οι φιλοξενούμενοι φοιτητές, εκτός από τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους που εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους, τραγούδησαν και χόρεψαν σκοπούς από τις χώρες τους. Μαζί όμως τραγούδησαν και νησιώτικα τραγούδια, κυρίως καλύμνικα, και χόρεψαν με κέφι καλύμνικους χορούς.

Τη διδασκαλία των καλύμνικων χορών είχε αναλάβει  το Λύκειο Ελληνίδων με την κα. Οικονομίδου - όπως κάθε χρόνο, ενώ τα τραγούδια δίδαξε στους ξένους φοιτητές ο καθηγητής μουσικής κ. Σωτ. Κυπραίος και το αποτέλεσμα ήταν αξιοθαύμαστο. Μάλιστα ο κ. Κυπραίος πρωτοτύπησε με επιτυχία με την τετραφωνική διασκευή των παραδοσιακών μας τραγουδιών.   

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν και η παρουσία δύο 15ρηδων Καλύμνιων οργανοπαικτών, του Αγγέλου Μιχ. Κυράννη, στο βιολί,  και του Σπύρου Ν. Κάππα, στο λαούτο. Παρομοίως εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του νεαρού χορευτή Μικέ Μιχ. Κυράννη, μπροστελάτη στους Καλύμνικους χορούς.

Ήταν ένα πλούσιο 2ωρο πολυπολιτισμικών εκφράσεων και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κα. Θεοδωρίδου και στα παιδιά που πρωταγωνίστησαν στη σκηνή, σ’ αυτούς που προσέφεραν τεχνική και κάθε μορφής υποστήριξη: στο δ/ντη του σχολείου κ. Ηλ. Δουρόπουλο, και τους κ. Μικέ Κουλλιά, Γιάννη Λισγάρη, Σκ. Δουρόπουλο κ.α

Την εκδήλωση άνοιξε η φιλόλογος κα Στέλλα Βουτσά και την έκλεισε η πρόεδρος κα. Μ. Θεοδωρίδου με σύντομη απολογιστική και ευχαριστήρια ομιλία της.        

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Μιχάλης Κυράννης δημοσιεύθηκε από Μιχάλης Κυράννης

    Δάσκαλε σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για τα παιδιά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos