Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δήμε, Δήμε είσαι εδώ; Τα προβλήματα σωρό… Κύριο

Τέτοιο κενό εξουσίας δε γνώρισε ποτέ η Κάλυμνος. Τα προβλήματα σωρεύονται καθημερινά

και βουλιάζουν την Κάλυμνο. Ο Δήμος είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει το ίδιο είναι…   

Αν δεχτούμε αυτά που λέει ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης (δήμαρχος 12ετίας + άλλα 12 εξουσιαστικής εμπειρίας), ότι δηλαδή δεν έχει λεφτά και δεν μπορεί να κινηθεί, θα πρέπει να δεχτούμε ότι είναι ο πιο άτυχος δήμαρχος Αιγαίου, Ιονίου, όλης της Ελληνικής επικράτειας, πιθανόν και της Μεσογείου, που βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση, ώστε να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου όχι απλά κινούνται αλλά τρέχουν, και η Κάλυμνος σέρνεται. Ξεχωρίζω μόνο τρία προβλήματα-φωτιά για τον τουρισμό μας.

Σκουπίδια:  Πνίξανε την Κάλυμνο. Οι τουρίστες άρχισαν να λυπούνται το νησί μας. 

Συγκοινωνία:  Χαλασμένα μονίμως τα λεωφορεία. Οι τουρίστες αγανακτήσανε.

Θόρυβος:  Οι μηχανόβιοι στη λεωφόρο Μασουριού-Καστελιού. Οι τουρίστες τρελαίνονται.

Μένω σ’ αυτά μόνο, που έχουν σχέση με τον τουρισμό – που να πάμε στην ανεργία, τα ναρκωτικά και το γενικό ρημαδιό που κυριαρχεί στην Κάλυμνο.

Αυτά τα τρία προβλήματα είναι θανατηφόρα για τον τουρισμό της Καλύμνου. Ακόμη και οι τουρίστες ρωτάνε αν το νησί έχει δήμαρχο – οι επιχειρηματίες είναι πιο χαλαροί…

Εμείς φωνάζουμε «Δήμε, Δήμε, είσαι εδώ;» «Λύκε, λύκε…» γιατί τον ακούμε καθημερινά. Φωνές και τις απειλές εναντίον του νέου δημάρχου που θα αναλάβει την εξουσία μετά το καλοκαίρι;  Είναι κι αυτό μια πολιτική «τέχνη» (μάθε τέχνη κι άστηνε, κι όταν πατώσεις πιάστηνε) να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με «συνεντεύξεις» εναντίον του αυριανού διαδόχου του. Τα σταματημένα λεωφορεία, τα σκουπίδια, ο καιόμενος σκουπιδότοπος-καρκίνος σκεπάζονται κάτω από το χαλί.    

Είναι δυνατόν οι καθαρίστριες που εργάζονται σε μονάδες των Μυρτιών, του Μασουριού, του Καστελιού κ.λπ.  να πηγαίνουν στη δουλειά τους το πρωί με ταξί και ο κ. Διακομιχάλης να απειλεί τον κ. Γαλουζή και να τον καθυβρίζει σε τηλεοπτική συνέντευξη (15.6.14) για την ενημέρωση, προφανώς της κοινής γνώμης, λέγοντας τα ανήκουστα και για πολιτικούς ζούγκλας ότι ο νέος δήμαρχος «είναι αγενής», «είναι νυχτωμένος παρά δέκα» (!!!), ότι «δεν ξέρει από πού βγαίνει ο ήλιος», και ό,τι (παρ’ όλα αυτά τα κακά που κουβαλάει) εκείνος «έβαλε πλάτη για να τον βγάλει δήμαρχο;»

Τέτοιο κενό πολιτικής, τέτοιο κενό εξουσίας δεν ξαναζήσαμε στην Κάλυμνο. Μήπως, τελικά, μας ψεκάζουν;   

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

3 σχόλια

Argo Kalymnos