Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Ιούλιος 2004

  -    Σε επίσκεψή του στην Κάλυμνο ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης μας ανακοίνωσε χωρίς περιστροφές ότι  «δεν υπάρχουν πλοία για την Κάλυμνο».

Κατά τον υπουργό  «η γενεσιουργός αιτία είναι η απουσία της ΔΑΝΕ, της οποίας τα πλοία αποσύρθηκαν». Ακολούθησε πρότασή του για το αεροδρόμιο: μέχρι να ολοκληρωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, να στηθούν προκατασκευασμένες αίθουσες, ώστε να λειτουργήσει άμεσα. Η πρότασή του κ. Παυλίδη βρήκε τη συγκατάθεση όλων των παρόντων. Όμως λίγες μέρες μετά, η Αθήνα δήλωνε άγνοια για την πρόταση Παυλίδη και ο βουλευτής κ. Καραμάριος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση εναντίον της πρότασης Παυλίδη.

  -    Πλοία τέλος. Το πήραμε απόφαση. Οι «συσκέψεις φορέων» ναυάγησαν. Το Δημοτικό και Επαρχιακό Συμβούλιο έστειλαν μηνύματα στην κυβέρνηση, αλλά «αναπάντητες κλήσεις παντού». Την ίδια στιγμή οι Ικαριώτες απείλησαν πως στις ευρωεκλογές δεν θα ψηφίσουν αν η κυβέρνηση τους …αψηφήσει στο ακτοπλοϊκό και την άλλη μέρα λύθηκε το πρόβλημα. Το ίδιο έγινε προ ετών και στην Αστυπάλαια. Στην Κάλυμνο πρέπει να κάνουμε αγιασμό. Πάλι «το χάσαμε το πλοίο της γραμμής».

  -    Το Νικηφόρειο 1ο Λύκειο πραγματοποίησε και φέτος της ετήσια «Δεξίωση των Τελειοφοίτων», την οποία καθιέρωσε πια σαν σχολικό θεσμό. Η εκδήλωση έγινε στην παραλιακή καφετέρια «Ντελ Μαρ» στο Καντούνι στις 7/6. Ήταν μια ευκαιρία συνάντησης όλης της μαθητικής κοινότητας του 1ου Λυκείου, σε φιλικό κλίμα, και με την παρουσία των τοπικών αρχών τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες.

  -    Στην κεντρική πλατεία οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στην παραλιακή, και ας είναι απαγορευμένη η στάθμευση. Το ίδιο κάνουν και οι καταστηματάρχες της πλατείας με τα δικά τους οχήματα. Κι ο ένας καταγγέλλει τον άλλο. Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο δεν τους διώχνει όλους να ησυχάσει;

 

                                                                                                                           Wink

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Argo Kalymnos