Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

10 μήνες φυλάκιση στο μαιευτήρα - άσκησε έφεση Κύριο

Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε πρωτόδικα ο Καλύμνιος μαιευτήρας. Άσκησε έφεση.

 

Η υπόθεση είναι γνωστή, όπως την περιέγραψε στην ανακοίνωση-καταγγελία της  η πλευρά της παθούσας 34χρονης Νικολέτας Τρουμουλιάρη, μητέρας  του ανάπηρου πια νεογνού, και δημοσιεύσαμε στις 25.6.14

Σήμερα, 3/7/14, η κ. Ελένη Κουνέλη (Κως), δικηγόρος της κας Τρουμουλιάρη, μας πληροφόρησε τηλεφωνικά ότι η υπόθεση εκδικάστηκε χθες  (2.7.14) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω και ο Καλύμνιος μαιευτήρας καταδικάστηκε χθες σε 10 μήνες φυλάκιση. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.  Το πότε θα εκδικαστεί η έφεση είναι άγνωστο προς το παρόν. Η υπόθεση ήδη περιφέρεται στο γραφειοκρατικό λαβύρινθο 5,5 χρόνια και το νεογνό ανάπηρο…

*

Θυμίζουμε το ιατρικό πόρισμα, που ήταν και η επιστημονική βάση της κατηγορίας:

«Η χορήγηση δύο χαπιών cytotec είναι ολέθριο ιατρικό λάθος. Μετά την κατάποση των δύο χαπιών ακολούθησε τετονική σύσπαση της μήτρας, αφόρητοι πόνοι της μητέρας, εγκεφαλική υποξαιμία του εμβρύου, τοκετός ενός νεογνού, το οποίο γεννήθηκε άπνοο, άσφυγμο , χλωμό και αναντίδραστο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΦ και το έντυπο που εσωκλείεται στη συσκευασία το φαρμάκου, «το CYTOTEC αντενδείκνυται σε εγκύους γυναίκες γιατί προκαλεί συσπάσεις της μήτρας με ενδεχόμενα αποτελέσματα την αποβολή, τον πρόωρο τοκετό και τον εμβρυικό θάνατο. Η χρήση της μισοπροστόλης έχει συσχετισθεί με γενετικές ανωμαλίες».

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Αγαπητέ/ή Γ.Π., βλέπεις ότι κι εσύ κάνεις το σχόλιό σου ανώνυμα και μετά ζητά ονόματα; Και εσένα μεν είναι αδύνατο να σε "ανακαλύψουν" με το "Γ.Π", ρίχνεις σκοτάδι. Εγώ αντίθετα έχω δώσει όλα τα στοιχεία του "δράστη"-γιατρού καθώς και το τηλέφωνο της δικηγόρου από το μέρος της παθούσης οικογένειας.Το όνομα της άτυχης μητέρας το αναφέρουμε, όπως λες, όμως γιατί και εκείνη συναίνεσε σ' αυτό.
    Τώρα, αγαπητέ/ή Γ/Π, Αν είσαι Καλύμνιος/ιά, το όνομα του γιατρού σίγουρα το γνωρίζεις. Αν πάλι είσαι μη Καλύμνιος/ιά, τηλεφώνησε στη δικηγόρο, το τηλέφωνο είναι στην ανακοίνωσή της. Τηλεφώνησέ της. Αλλά, επαναλαμβάνω, ένας ανώνυμος δεν είναι σωστό να απαιτεί ονόματα.

  • Σύνδεσμος σχολίου P. Xenos δημοσιεύθηκε από P. Xenos

    Μια ερωτησουλα αγαπητε Σακελλαρη: Γιατι δεν αναφερεται πουθενα και το ονομα του διακεκριμενου γυναικολογου, ενω το ονομα της ατυχης μητερας φιγουραρει παντου? Μηπως δεν πρεπει καποτε να ξερει ο αμοιρος κοσμος ποιους γιατρους να εμπιστευεται και ποιους οχι? Στο κατω κατω της γραφης η αποφαση του δικαστηριου ειναι ονομαστικη, ναι????
    Με απειρο σεβασμο σε οσα κανεις μεσω αυτης της εφημεριδας, ακομη και γι αυτα με τα οποια δεν συμφωνω...
    Συνεχιζε παντα ετσι,

    Γ.Π

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version