Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιώργος Ρούσσος προς δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή Κύριο

Για  ΧΥΤΑ-ΧΥΤΙ, δημοτικά έργα Leader Αλιείας, οικόπεδο Φωκίαινας, Ιχθυοκαλλιέργειες

 

Γιώργος Αν. Ρούσσος

Μαθηματικός – τ. Δήμαρχος Καλυμνίων              ΑΠ: 0001

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

26.6.2014

 

Προς: κ. Γαλουζή Γιάννη , νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καλυμνίων

 

Κοινοποίηση:

1. κ. Διακομιχάλη Δ , Δήμαρχο Καλυμνίων

2. κ.κ. Επικεφαλής Δημοτικών Αντιπολιτεύσεων

3. κ.κ. νυν και νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους Καλύμνου (διά των επικεφαλής των παρατάξεων τους)

4. κ.κ. νυν και νεοεκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους Καλύμνου

5. ΜΜΕ Καλύμνου

 

Θέμα: Παρέμβαση τ. Δήμαρχου , Ρούσσου Γ για 4 σημαντικά θέματα επείγοντος χαρακτήρα

 

Κύριε Δήμαρχε , αγαπητέ Γιάννη

Με την ευκαιρία της παρούσας επιστολής μου , σας εκφράζω και γραπτώς τα συγχαρητήρια μου για την νίκη σας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και εύχομαι σε εσάς προσωπικά και σε όλους τους συνεργάτες σας , να έχετε πολύ δύναμη και ψυχραιμία στο δύσκολο έργο σας για τα επόμενα 5 χρόνια .

                Γνωρίζοντας το πολύτιμο του χρόνου σας , σκεφτόμενος  των κατάλογο των άπειρων θεμάτων που σίγουρα ήδη σας κατακλύζουν αλλά και με πιεστικό αίσθημα ευθύνης ως τ. Δήμαρχος που έχει μια γενική θεώρηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων της Καλύμνου , θεώρησα αναγκαίο , χρήσιμο και υποχρέωση μου να σας στείλω την επιστολή μου αυτή γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα σημαντικά θέματα για τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής έως την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δήμαρχος την 01/09/14.

Η επιστολή μου αυτή αφορά 4 από αυτά τα πολλά σημαντικά θέματα με κυριότερο το θέμα της αποπεράτωσης του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ   που προσωπικά αξιολογώ ως το πλέον επείγον.

Συγκεκριμένα:

 

ΘΕΜΑ 1: ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

1. Όπως πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ , ήδη έχετε ενημερωθεί αρμοδίως ότι δυστυχώς εξέπνευσε η περίοδος κατά την οποία θα μπορούσε να επανενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ή στο επόμενο ΕΣΠΑ με συνέχιση της αρχικής εργολαβίας.

2. Από αυτά τα οποία δηλώσατε στα ΜΜΕ καταλαβαίνω ότι μετά από αυτή την οδυνηρή διαπίστωση προσανατολίζεστε πλέον να ξεκινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες επικαιροποίησης μελετών και ωρίμανσης νέου φακέλου για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ και ανάθεση της αποπεράτωσης του μέσω νέου Διαγωνισμού. Το ίδιο άκουσα αυτοπροσώπως να προτείνει σε συνέντευξή του και ο νυν Δήμαρχος κ. Διακομιχάλης.

3. Επειδή ίσως νομίζετε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση , σας ενημερώνω ότι κατά την άποψη μου υπάρχει εναλλακτική , επισημαίνοντας κατ’ αρχήν ότι η διαφαινόμενη επιλογή σας όπως την προτείνει και ο κ. Διακομιχάλης  έχει τουλάχιστον τα ακόλουθα αρνητικά χαρακτηριστικά

a. Το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το νωρίτερο μετά την 01/01/2017 θεωρώντας  εξασφαλισμένη την ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ (κάτι όχι σίγουρο). Αυτό σημαίνει συνέχιση εισπνοής του καρκίνου από όλους μας για άλλα 5 χρόνια έως και την ολοκλήρωση και λειτουργία του.

b. Θα εμπλακεί ο Δήμος σε διαδικασίες  αποπληρωμής του περιβόητου 6ου λογαριασμού που έχει μείνει σε εκκρεμότητα όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν για εργασίες-προμήθειες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εργολάβου. Αυτό θα σημαίνει μια μάταιη πιθανή δαπάνη από ίδια κεφάλαια του Δήμου της τάξεως των 400.000 ευρώ

c. Θα εμπλακεί ο Δήμος σε διαδικασίες αποζημίωσης του εργολάβου λόγω διακοπής των εργασιών και διάλυσης της εργολαβίας  χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου. Αυτό θα σημαίνει μια μάταιη δαπάνη της τάξεως των 100.000 ευρώ

d. Θα εμπλακεί ο Δήμος σε διαδικασίες διεκδίκησης του εργολάβου για τόκους κ.λ.π. για όλα τα ανωτέρω ποσά. Αυτό θα σημαίνει μια μάταιη δαπάνη τουλάχιστον κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

4. Κατόπιν όλων των ανωτέρω προκύπτει ότι , με μια χονδρική εκτίμηση , η λύση αυτή εκτός της καθυστέρησης της επίλυσης ενός σημαντικού προβλήματος υγείας του πληθυσμού θα σημαίνει την επιβάρυνση του Δήμου από δικά του (ανύπαρκτα) χρήματα  με ένα ποσό της τάξεως τουλάχιστον των 500.000 ευρώ καθώς και με απώλεια πολύτιμου χρόνου και  κόπου και συνακόλουθης καθυστέρησης επίλυσης άλλων προβλημάτων…..

5. Η λύση αυτή δεν είναι μονόδρομος

6. Σας προτείνω λοιπόν να μην επιλέξετε αυτή την λύση πριν εξαντλήσετε την υπαρκτή δυνατότητα συνέχισης της παρούσας εργολαβίας με χρηματοδότηση από την ΣΑΤΑ , συμπληρωματικούς Εθνικούς πόρους (π.χ. Πράσινο Ταμείο αλλά και ΠΔΕ)  που πρέπει και μπορούμε άμεσα να διεκδικήσουμε ως Κάλυμνος καθώς και από άλλες πηγές χρηματοδότησης χωρίς να αποκλείεται η μερική κάλυψη μέσω δανεισμού  , σε συνδυασμό με διαπραγμάτευση με τον εργολάβο με στόχο τόσο την παραίτηση του από μέρος ή το σύνολο των διεκδικήσεων του σε τόκους και άλλες συναφείς αποζημιώσεις όσο και την συμφωνία του για πληρωμή του σε όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

7. Κατά την άποψη μου , δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησιακού. Το έργο μπορεί και πρέπει  να προχωρήσει ενώ συγχρόνως θα γίνονται οι διαδικασίες «απαλλοτρίωσης» ή απαλλοτρίωσης…..

 

ΘΕΜΑ 2: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ

1. Όπως πληροφορούμαι , επιτέλους και έστω με καθυστέρηση 3,5 χρόνων , η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προχωρά εντός των ημερών στην προκήρυξη των έργων αυτών (απομένει βέβαια να το δούμε να γίνεται και στην πράξη). Ο κίνδυνος όμως να μην προλάβουμε και να χαθούν τα χρήματα αυτά (περίπου 2.300.000 ευρώ) εξακολουθεί να είναι μεγάλος και δυστυχώς , εφόσον προκηρυχτούν τότε κατά άδικο πολιτικά τρόπο θα χρεώνεται όλο και περισσότερο σε εσάς αυτός ο κίνδυνος καθώς θα περνούν οι μήνες.

2. Στην κρίσιμη λοιπόν αυτή στιγμή πρέπει να σας επισημάνω μια τεχνική λεπτομέρεια πολύ σημαντική που από όσα έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής κανείς δεν σας την έχει επισημάνει και γι’ αυτό ίσως να μην την έχετε υπόψη σας. Συγκεκριμένα: Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για το LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ

a. η επιδότηση του Δήμου είναι 100%

b. τα χρήματα , κατ’ αρχήν , δεν δίνονται ούτε εν συνόλω ούτε εν μέρει στον Δήμο , προκαταβολικά

c. Τα χρήματα δίνονται στον Δήμο εκ των υστέρων σε δόσεις και μετά από πιστοποίηση των εργασιών κάθε φορά . Υπάρχει όμως στο πρόγραμμα αυτό μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με όλα τα άλλα προγράμματα. Ενώ στα άλλα προγράμματα (π.χ. ΕΣΠΑ) μετά την πραγματοποίηση εργασιών ενταλματοποιείται και εγκρίνεται από το επίτροπο η δαπάνη και στην συνέχεια αποστέλλοντα τα χρήματα από την Διαχειριστική Αρχή στον Δήμο και τέλος αυτός πληρώνει τον εργολάβο , στο LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ δεν γίνεται έτσι αλλά μετά την ενταλματοποίηση και την έγκριση του Επιτρόπου πρέπει πρώτα να πληρώσει ο Δήμος το αντίστοιχο ποσό στον εργολάβο από δικά του χρήματα και μετά να στείλει στην ΑΝΔΩ  φάκελο τεκμηρίωσης της σχετικής δαπάνης στο οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνονται και παραστατικά εξόφλησης του εργολάβου οπότε στην συνέχεια η ΑΝΔΩ δίνει τα αντίστοιχα χρήματα στον Δήμο.

d. Η ανωτέρω τεχνική λεπτομέρεια σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να διαθέτει δικά του χρήματα να πληρώνει τον ή τους εργολάβους και μετά θα πάρει την ισόποση επιδότηση από την ΑΝΔΩ. Τέτοια χρήματα δυστυχώς δε υπάρχουν.

e. Δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας του Δήμου η μόνη εφικτή λύση , κατά την άποψη μου , είναι: Να δανειοδοτηθεί ο Δήμος με μέρος των απαιτούμενων χρημάτων με αντίστοιχη εκχώρηση ισόποσης επιδότησης και έκδοση εγγυητικής επιστολής. Αυτό μπορεί να γίνει με ευλύγιστο και δυναμικό τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστον η επιβάρυνση του Δήμου. Για παράδειγμα μόλις λαμβάνεται μια επιδότηση αμέσως να αποπληρώνεται το αντίστοιχο μέρος του δανείου που της αντιστοιχεί και να εκταμιεύεται το επόμενο μέρος αυτού αντίστοιχο με την επόμενη ώριμη πληρωμή. Μια ειδική συμβουλή από τις τράπεζες μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την σύναψη της δανειακής σύμβασης θα ήταν πολύ χρήσιμη

f. Αν η ανωτέρω πρόταση μου είναι πράγματι η μόνη εφικτή λύση τότε  πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την βέλτιστη διαμόρφωση και υπογραφή της απαιτούμενης δανειακής σύμβασης το ταχύτερο δυνατόν.

g. Συγχρόνως πρέπει άμεσα:

i. Να διερευνηθεί η δυνατότητα μερικής ή και ολικής προκαταβολής των χρημάτων ανά έργο , μέσω της άμεσης ωρίμανσης και υποβολής σχετικού φακέλου-αιτήματος στην ΑΝΔΩ. (Υπάρχει τεχνικά αυτή η δυνατότητα)

ii. Να διεκδικηθεί  , σε συνεργασία και με άλλους δημόσιους φορείς-δικαιούχους  των υπόλοιπων 8 περιοχών του Leader Αλιείας , η τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων ώστε να επιτρέπεται η μεταβίβαση των ποσών των πληρωμών από τις διαχειριστικές αρχές στους δημόσιους φορείς υλοποίησης πριν την πληρωμή τους στους εργολάβους και η εκ των υστέρων τεκμηρίωση της ολοκλήρωσης των πληρωμών.

 

ΘΕΜΑ 3: ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΩΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟ

                Για το θέμα αυτό απλώς σας ενημερώνω ότι ήδη βρίσκομαι σε συνεννόηση με κατοίκους της γειτονιάς μου προκειμένου  να οριστικοποιηθεί μια άτυπη επιτροπή πολιτών της γειτονιάς που θα επιδιώξει τον ταχύτερο δυνατό απεγκλωβισμό του θέματος και επιτέλους , την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για την Κάλυμνο συνολικά. Θα σας κρατάμε ενήμερο για τις ενέργειές μας και θα σας επισκεφτούμε προσεχώς για τον απαιτούμενο συντονισμό των ενεργειών  μας. Επίσης θα επιδιώξουμε την επαφή μας και με τον νυν Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη και τον εργολάβο κ. Κρούσκο Ν καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κριθεί σκόπιμη και απαραίτητη.

 

ΘΕΜΑ 4: ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

                Για το θέμα αυτό απλώς σας ενημερώνω ότι κατά τις ημέρες της πρόσφατης επικαιρότητας του , και για δική μου κατανόηση και χρήση , το μελέτησα , πιστεύω σε ικανοποιητικό βαθμό , και μου προέκυψαν σοβαρά συμπεράσματα που κανονικά θα έπρεπε τότε να τεθούν στον δημόσιο διάλογο και να γίνουν οι αντίστοιχες ενέργειες. Όμως τότε ήταν προεκλογική περίοδος και κάθε δική μου εμπλοκή στο θέμα σίγουρα δεν θα είχε μια δημιουργική υποδοχή από κανένα και επίσης σίγουρα δεν θα είχε το παραμικρό πρακτικό αποτέλεσμα , δυστυχώς. Όμως έστω και τώρα υπάρχουν σοβαρές ενέργειες που πρέπει να γίνουν και οι οποίες είναι αδύνατο να αναπτυχθούν και να τεκμηριωθούν στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής-εισηγητικής επιστολής όπως η παρούσα.

                Είμαι στην διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια παρουσίαση αυτής της εργασίας και μια αντίστοιχη συζήτηση στο όποιο επίπεδο , με στόχο την κατανόηση του θέματος από όλους και για όλες τις πτυχές του και την άμεση λήψη αποφάσεων για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

 

Κύριε Δήμαρχε , αγαπητέ Γιάννη

Τα 5 χρόνια που θα είσαι Δήμαρχος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα καθορίσουν την ποιότητα της ζωής όλων μας , το μέλλον των παιδιών μας.

 

Θα είναι αυτοκτονικό για όλους μας αν δεν στηριχθεί η προσπάθειά σου από όλους και τουλάχιστον για ένα μεγάλο μέρος αυτής της πενταετίας έως ότου καταλήξει κανείς για το αν πετυχαίνεις ή όχι .

Ειλικρινά σου εύχομαι να πετύχεις. Το έχει ανάγκη η Κάλυμνος συνολικά και ο κάθε Καλύμνιος χωριστά.

Δέξου την παρέμβαση μου αυτή ως υλοποίηση του κοινού μας τόπου για έγκαιρη και τεκμηριωμένη συμμετοχή στην συζήτηση των δημόσιων θεμάτων , όλων των παραγόντων της δημόσιας ζωής της Καλύμνου ,  με διαφάνεια , καλοπιστία , σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α Ρούσσος

Μαθηματικός -τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

 

 

5 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Νικολας Μακαρουνας δημοσιεύθηκε από Νικολας Μακαρουνας

    κ. Ρουσσο μετα και την συνεντευξη πυ παραχωρησατε στα τοπικα ΜΜΕ ,και με δεδομενη την πολιτικη σας μαχη για την αξιοπιστια στην πολιτικη θεωρω, οτι καλως πραξατε σε πρωτη φαση με τα 4 θεματα ,και ισως στο μελλον και με αλλα θεματα που εχουν σχεση με την αναπτυξη της Καλυμνου.
    Επισης (χωρις ιχνος ειρωνειας) πιστευω οτι μια ριζοσπαστικη ενεργεια του νεου δημαρχου κ.Γαλουζη να σας εχει διπλα του ως συμβουλο σε διαφορα θεματα,και με την εμπειρια που διαθετε,θα φανειτε ιδιαιτερα χρησιμος στο νησι, ειναι-κατα την ταπεινη μου γνωμη- επιβεβλημενη.
    Μπορειτε να προσφερετε πολλα στην Καλυμνο απο ενα τετοιο ποστο.
    Σας ευχαριστω για την απαντηση.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΩΡΓΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ ,Μαθηματικός-τ. Δήμαρχος Καλυμνίων δημοσιεύθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ ,Μαθηματικός-τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

    Αγαπητέ Νικόλα στην καλοπροαίρετη απορία σου η απάντηση είναι η εξής:
    1. Αυτή η επιστολή δεν έχει σχέση με καμιά διαμάχη με κανέναν. Συνιστά μια ουσιαστική εκ μέρους μου παρέμβαση σε 4 σημαντικά θέματα για την Κάλυμνο και τους Καλύμνιους και συγχρόνως αποτελεί de facto μια σηματοδότηση προθέσεων μου στο πλαίσιο της νέας πενταετίας Δημοτικής Αρχής Περισσότερο χρήσιμο για όλους θα ήταν να σταματήσει η κατά την γνώμη μου ανούσια συζήτηση για τις προθέσεις μου και να γίνει (αν το κρίνει κανείς σκόπιμο)μια ουσιαστική συζήτηση για αυτά που προτείνω , το λάθος , το ορθόν , το ελλιπές ή το πλήρες του περιεχομένου της επιστολής μου.
    2.Αυτή η παρέμβαση μου δεν στοχεύει α υποκαταστήσει κανέναν και με κανένα τρόπο. Αντίθετα απευθύνεται σε όλους με στόχο την αξιοποίηση του θεσμικού ρόλου του καθενός για την βέλτιστη δυνατή διαμόρφωση των αποφάσεων της νέας δημοτικής αρχής μέσα από διαβούλευση , συμμετοχή , θεσμική υπευθυνότητα και διαφάνεια
    3. Για τους ίδιους λόγους που περιληπτικά αναφέρθηκαν προηγουμένως , αυτή μου η παρέμβαση δεν συνιστά , πράξη αντιπολίτευσης. Αντίθετα συνιστά πράξη υπεύθυνης συμμετοχής , και οφειλόμενης ενέργειας ενός πρώην Δημάρχου που γνωρίζοντας κάποια πράγματα πάνω από τον μέσο όρο , δεν έχει το δικαίωμα να τα κρατά για τον εαυτό του αλλά υποχρεούται να τα καταθέτει εγκαίρως και με τεκμηρίωση για να βοηθήσει την νέα δημοτική αρχή να πάρει με πλήρη γνώση και συνείδηση τις σχετικές αποφάσεις της.
    4. Τέλος ,έχω την άποψη ότι , η εμμονή της κάθε δημόσιας συζήτησης επί των προθέσεων του κάθε φορά προτείνοντος ή παρεμβαίνοντος ,καταλήγει να είναι μια καταστροφική για την επίλυση των προβλημάτων διαδικασία , αν σύντομα δεν εξελιχθεί σε επί της ουσίας συζήτηση των θεμάτων. Για να είναι ο δημόσιος διάλογος χρήσιμος και να ξεπερνά στην πράξη τις όποιες σκοπιμότητες οποιουδήποτε.

    Συνεπώς επιζητώ την όποια άλλη άποψη και κριτική επί της ουσίας των θεμάτων , κάτι που προς το παρόν κάνει ευτυχώς μέσω της θεμιτής διαφωνίας του και δυστυχώς μέσω της αθέμιτης υπερβολής και προσβλητικής του έκφρασης ,μόνο ο νυν Δήμαρχος ενώ ορθώς κατά την γνώμη μου δεν τοποθετείται ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος , οποίος αυτή την περίοδο συλλέγει πληροφορίες , απόψεις και προτάσεις ώστε εγκαίρως να εισηγηθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο προς λήψη των καλύτερων δυνατών αποφάσεων. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι (πρόσωπα , φορείς , παρατάξεις , συλλογικότητες κάθε είδους)οφείλουμε σε αυτό το διάστημα με υπεύθυνο τρόπο , όσο μπορεί και θέλει ο καθένας να συμβάλουμε μέσω του δημόσιου διαλόγου.

  • Σύνδεσμος σχολίου νικολας μακαρουνας δημοσιεύθηκε από νικολας μακαρουνας

    Μια καλοπροαιρετη απορια: εαν δεν ειχε προηγηθει η εμφυλια διαμαχη στην παραταξη που ιδρυσε ο κ. Ρουσσος μεταξυ του ιδιου και του νεου επικεφαλη της παραταξης( μαστροκουκο) θα ειχε αποσταλθει αυτη η επιστολη;
    Μηπως με αυτον τον τροπο ο κ. Ρουσσος υποκαθιστα κατα ενα τροπο την αξιωματικη αντιπολιτευση ;

  • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Α Ρούσσος - Μαθηματικός - τ. Δήμαρχος Καλύμνου δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Α Ρούσσος - Μαθηματικός - τ. Δήμαρχος Καλύμνου

    Ευχαριστώ Φανή για σχόλιο σου και θάρρος σου. Αυτή πραγματικά νέα προσέγγιση και στάση απέναντι στην αναγκαιότητα ουσιαστικού δημόσιου πολιτικού διαλόγου σίγουρα θα πάρει κάποιον χρόνο για να γίνει αποδεκτή και η παρέμβαση σου βοηθάει καταλυτικά την προσπάθεια. Είναι καιρός να αμφισβητήσουμε έμπρακτα ακόμα και τις δικές μας ατομικές παρελθούσες πρακτικές και να βελτιωθούμε όλοι μας στους δημόσιους ρόλους μας. Ουσιαστικά κάνω κάτι που ένιωσα την αναγκαιότητα του από το 2006 αλλά δεν τόλμησα τότε να το υλοποιήσω , συμμορφούμενος στην τότε κατεστημένη αντίληψη περί του τρόπου της δημόσιας συζήτησης. Στις εκλογές του 2010 προσπάθησα να το πω όσο καθαρότερα μπορούσα αλλά ήδη είχε χαθεί το σωστό timing . Τώρα είναι πιστεύω μια καλή ευκαιρία να το προσπαθήσουμε όλοι
    Να είσαι καλά. Συνεχίζουμε.....

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Κύριε Ρούσσο,
    Θεωρώ την παρέμβασή σας μια πολιτική πράξη υψηλού ήθους και ευθύνης, απ'αυτές που δικαιώνουν την πολιτική και κοινωνική σας υπόσταση. Μετατρέψατε σε πράξη τις αόριστες,σχετικές παραινέσεις! Έίναι φανερό ότι αυτή τη μορφή πρέπει να έχουν πλέον οι παρεμβάσεις από τα πρόσωπα που έχουν τη γνώση ,την πείρα, αλλά και την ανιδιοτέλεια να θέλουν να συμβάλουν, μαζί με τη νέα δημοτική αρχή, στη σωτηρία του νησιού μας. Τα όσα έχουν"μάθει" από την άσκηση της εξουσίας δεν τους ανήκουν. Πρέπει να επιστρέφονται για το κοινό καλό. Είμαι βέβαιη ότι η τεκμηριωμένη πληροφόρηση και η γνώμη σας θα εκτιμηθούν και θα αποτελέσουν βάση για εκτενέστερο διάλογο.
    Με την εικαιρία αυτή θέλω να διατυπώσω την παρακάτω άποψη: Το διάστημα αυτό που μεσολαβεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής μοιάζει να είναι απλώς χρόνος αναμονής και ουδέτερος πολιτικά .Προσωπικά δεν το κρίνω έτσι.Πιστεύω ότι,ακριβώς επειδή "ο κύβος ερρίφθη" οι εκλογές δηλ. είναι πίσω μας και οι πολιτικές συμπεριφορές θα είναι ή τουλάχιστον, πρέπει να είναι πιο νηφάλιες , οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν κι'αυτοί με νηφαλιότητα και το υπόλοιπο της θητείας του κ. Διακομιχάλη αλλά και κάθε πολιτική συμπεριφορά των υπολοίπων παρατάξεων, σε επίπεδο πλέον ατομικής παρουσίας. Θα είναι ένα πρόκριμα για το πώς θα πολιτευθούν εν συνεχεία. Εύχομαι να πάρουν όλοι "καλούς βαθμούς" σ'αυτή την προαξιολόγηση και να μας βοηθήσουν να δούμε την πενταετία με αισιόδοξη προοπτική.
    Φανή Καπελλά - Κουτούζη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version