The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

 

                                                                                            Του Γεωργίου Ι. Χατζηθεοδώρου

     Τύχη αγαθή, βρέθηκα, μετά από τιμητική πρόσκληση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου σε μια εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, που έγινε στις 16 του μηνός που διανύουμε, προκειμένου να συμμετάσχω στην εκδήλωση με σχετική εισήγηση. Οι εντυπώσεις που απεκόμισα από την τετραήμερη εκεί παραμονή μου είναι πολλές, έντονες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Αξίζει μια ενημερωτική αναφορά  για καλά τεκταινόμενα εκτός Καλύμνου.Eίναι καλό να τα μαθαίνουμε

Η εκδήλωση  ήταν βασικά μουσικολογική και είχε ως θέμα την παρουσίαση ενός πολυτελούς Άλμπουμ με 16 cds,στα οποία ψάλλει ο χορός των μοναζουσών της Ι. Μ. Παναγίας του Έβρου.

Εισηγήσεις σχετικές με το θέμα έκαμαν ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως και δρ. Θεολογίας, αιδ. Κων/νος Κωστάκης, ο ομότιμος καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Στάθης και εγώ. Συντονιστής της εκδήλωσης  ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Γεώργιος Μηνόπουλος. Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου κ. Παύλος, όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού, το σύνολο των μελών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αλεξανδρουπόλεως και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε στην κυριολεξία το Δημοτικό Θέατρο της πόλεως. Η διοργάνωση της εκδηλώσεως άψογη. πλούσια  και φροντισμένη στην τελευταία της λεπτομέρεια.

Επισημάνσεις-διαπιστώσεις:

1.Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου. Ιδρύθηκε μόλις πριν από 40 χρόνια, κοντά στο χωριό Νέα Μάκρη και σήμερα εγκαταβιώνουν σ’αυτήν παρισσότερες 50 μοναχές, οι οποίες διακρίνονται εκτός από την συνειδητή ευλάβειά τους και για τη μόρφωσή τους (όλες με πτυχίο ανωτάτων ή ανωτέρων σχολών - μεταξύ αυτών και 4 με πτυχίο ιατρικής).Η απλότητα, αγάπη και καλλιέργεια. Αντανακλά στο πρόσωπό τους. Η  πολυσχιδής  πνευματική, κοινωνική, φιλανθρωπική, ιεραποστολική και δημιουργική δράση της Μονής-πάσης φύσεως εκκλησιαστικού χαρακτήρα εργαστήρια, εκδόσεις βιβλίων κ.λ.π.-,σε συνδυασμό με το παραδείσιο φυσικό περιβάλλον -σωστός ανθώνας-,την υψηλή σε ποιότητα, τάξη και καθαριότητα κτηριακή υποδομή, την καθιέρωσαν και τη κατέστησαν πόλο έλξεως στην Βόρειο Ελλάδα και στον βαλκανικό γενικότερα χώρο.

2. Χορωδία. Ο χορός της Ι.Μονής, αληθινά αγγελικός, κατανύσσει τους πιστούς που συρρέουν στη Μονή. Πρόκειται για τον τελειότερο γυναικείο μοναστικό χορό της Ελλάδας. Αξίζει να ακούσετε κάτι από ο Άλμπουμ που προανέφερα. Θα εκπλαγείτε.

3.Μητρόπολη - Μητροπολίτης: Άψογη οργάνωση, φροντισμένη και στη πιο μικρή λεπτομέρεια. Υψηλότατο σε ποιότητα και πλούσιο σε δράση πνευματικό και κοινωνικό έργο. Ο Μητροπολίτης, άνθρωπος δύο μέτρα-είναι δεν είναι 50 ετών, διαθέτει ανάλογες με το ανάστημά του ικανότητες και ιδιαίτερα ποιμαντικά προσόντα. Δραστήριος, επιβλητικός, πνευματικός, κοινωνικός, αρχοντικός, ποιοτικός, προοδευτικός, προσηνής, με λεπτό χιούμορ, πηγαία ευγένεια και με αγάπη στο ωραίο και το καλό. Άνθρωπος, τέλος, με υψηλή αίσθηση του θρησκευτικού και εθνικού του καθήκοντος και της αποστολής του στη ευαίσθητη ακριτική περιοχή του Έβρου. Αρχοντικός, τίποτα όμως το κραυγαλέο πάνω του, αλλά και τίποτα το λαϊκίστικο… Απόλυτα αποδεκτός, αγαπητός και σεβαστός από το ποίμνιό του… Ιεράρχης σέμνωμα και από τους ελάχιστους που διαθέτει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

4.Σύλλογος Ιεροψαλτών: Πολύ συγκροτημένος, πειθαρχημένος, με ωραιότατη μουσική απόδοση και ενδιαφέρον για μάθηση-παρακολούθησε δύο διδασκαλίες μου.

Συμπέρασμα: Ι. Μονή, Ι. Μητρόπολη, Χορός μοναζουσών, Σύλλογος Ιεροψαλτών, πρότυπα προς μίμηση. Ο Θεός να τους σκέπει και να τους ενδυναμώνει στο έργο τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos