The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σκόπιμη η σύγχυση και πρωτοφανής εμφύλιος πόλεμος Κύριο

Μετά την οδυνηρή ήττα που υπέστη η παράταξη του κ. Γ. Μαστροκούκου,

έχει βυθιστεί στο σκοτάδι ενός σκληρού εμφύλιου πολέμου, ανελέητα σκληρού.

Αφορμή, το ανακάτεμα δύο εντελώς διαφορετικών θεμάτων σε ένα «χαρμάνι» που συντελεί στο να αναπαράγονται οι εχθροπραξίες μεταξύ των διχασμένων κομματιών της πρώην συμπαγούς παράταξης. Αυτή είναι η αφορμή. Τα αίτια είναι βαθύτερα και παλιά, από τον καιρό της ίδρυσης της παράταξης – και δεν είναι του παρόντος.

Καταλύτες του εμφύλιου έγιναν δύο στελέχη της παράταξης, ο κ. Γιάννης Μαγκάκης, νεοεκλεγείς δημ. σ/λος της ηττηθείσας παράταξης Μαστροκούκου (τέως δημ. σ/λος της παράταξης Γαλουζή), και ο κ. Μιχ. Μπούκης (φωτο, δεξιά), δημ. σ/λος της παράταξης Μαστροκούκου και νεοεκλεγείς περιφ/κός σ/λος με την παράταξη Γ. Μαχαιρίδη. Και οι δύο βγήκαν την τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ TV για να αναλύσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, πρώτα ο κ. Μαγκάκης και μετά ο  κ. Μπούκης. Η παρουσία του κ. Μπούκη, με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ. Μ. Χαραμαντά και κ. Μπ. Μαΐλλη, ανέβασε τη «θερμοκρασία». Ειπώθηκαν από τον κ. Μπούκη με ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και αποκάλυψε, επίσης, πολλά δημοσιογραφικο-πολιτικά ίσαμε χθες «άδηλα και κρύφια».

Ο αποκαλυφθείς σήμερα διχασμός της παράταξης Ρούσσου-Μαστροκούκου έχει στο ένα της κομμάτι, μαζί με τον αρχηγό κ. Μαστροκούκο , τους Μιχ. Λελέκη και Σ. Ζερβό. Δεύτερο κομμάτι, ο πρώην αρχηγός της παράταξης Γ. Ρούσσος και ο Μ. Μπούκης (φωτο, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα), και μαζί τους συναισθηματικά είναι και αυτοί που έχουν αποσυρθεί από την πολιτική, οι κ.  Φ. Χριστοδούλο, Αγ. Σκουμπουρδής και Απ. Τρουμουλιάρης. Με άλλα λόγια διασπάστηκε ο πυρήνας της παράταξης και μέγα χάσμα άνοιξε ανάμεσά τους, αγεφύρωτο πια.

Και τώρα, το ερώτημα: Γιατί βγήκαν τα σπαθιά; Η παράταξη Μαστροκούκου επέρριψε σοβαρές ευθύνες για την ήττα της στον κ. Γ. Ρούσσο, γιατί την πρώτη Κυριακή των εκλογών έτρεχε για τον κ. Μπούκη στα περιφερειακά, ενώ στα δημοτικά στήριξε την παράταξη του κ. Γ. Μαύρου (πρώην δημ. σ/λο του κ. Ρούσσου). Και το μέγα θέμα που προβάλλουν είναι ότι πήγαινε έξω από τα εκλογικά κέντρα και μοίραζε ψηφοδέλτια.

Και συνέβη στο λεγόμενο «δημόσιο διάλογο» (το ανέκδοτο της εποχής που… σέρνεται πολύ), με τη μέθοδο της πονηρής(!) διολίσθησης,  δύο διαφορετικά θέματα να χτυπηθούν στο μίξερ του ενδοπαραταξιακού διαλόγου και να γίνουν ένα: περιφερειακο-δημοτικές εκλογές. Το νέο αυτό ποτό (με πολύ οινόπνευμα…) άναψε το «φλας» και εντόπισε ως υπεύθυνος για την ήττα της παράταξης Μαστροκούκου τον κ. Ρούσσος – που μοίραζε ψηφοδέλτια έξω από τα εκλογικά κέντρα για τις περιφερειακές μεν εκλογές, αλλά ένας Θεός ξέρει τι άλλα ψηφοδέλτια μοίραζε, λέει η δεύτερη σκέψη των «αναλυτών».

Πέρα όμως από τον διακαή πόθο των «εμπολέμων» κομματιών της παράταξης να φουντώσει ο εμφύλιος (και να «τελειώνει το καλαμπούρι», όπως συνήθιζε να λέει και έτερος ηγέτης), πρέπει να διαχωρίσουμε τα δύο διαφορετικά θέματα: άλλο οι περιφερειακές εκλογές και άλλο οι δημοτικές εκλογές. Αν ο κ. Ρούσσος μοίραζε ψηφοδέλτια ή όχι είναι ένα θέμα. Σοβαρό ή όχι είναι άλλη υπόθεση. Όχι όμως όσο τραγική όσο θέλουν να το παρουσιάσουν οι αρχηγοί και οι τουφεκιοφόροι της παράταξης Μαστροκούκου. Αυτή η «ανάλυση» είναι απλώς βολική. Είναι υποκριτικό να σχίζουν τα ρούχα τους για το «ανοσιούργημα» του κ. Ρούσσου να στηρίζει ένα φίλο του υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές, έστω και εις βάρος των συνυποψήφιων του, των κ. Σταυλά και Κατσοτούρχη. Είναι υποκριτικό, γιατί, πρώτον, όλοι στήριζαν κάποιο, δεν «αμάρτησε» μόνον ο Ρούσσος. Και όλοι οι υποψήφιοι είχαν τους δικούς τους που έτρεχαν ανά τας οδούς και τας ρύμας. Δεύτερον, από τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων άλλος υποψ. δημ. σ/λος έτρεχε για την παράταξη Γ. Μαχαιρίδη, άλλος για την παράταξη Γ. Χατζημάρκου και άλλος για την παράταξη Μπ. Σπύρου - που στηρίζονταν, αντίστοιχα, από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Όλοι έμπλεξαν τους μηρούς των. Δεν κοίταζαν τα χάλια τους, έτρεχαν για το δικό τους περιφερειάρχη. Ο Ρούσσος τους μάρανε;

Αλλά, όπως και να ‘χει όμως το πράγμα,  για το «ανοσιούργημα» Ρούσσου, έχουν δικαίωμα να μιλάνε και να διαμαρτύρονται όσο θέλουν οι κ Σταυλάς και Κατσοτούρχης. Οι άλλοι γιατί μπερδεύονται;  

Γιατί λοιπόν και με ποιο απώτερο σκοπό κάποιοι μπλέκουνε τα πράγματα; Να μιλάμε καθαρά: Αν ο κ. Ρούσσος έδωσε μάχη υπέρ του υποψηφίου δημάρχου κ. Γ. Μαύρου, να βγουν και να το πούνε ανοιχτά. Να ξέρουμε κι εμείς με ποιους μιλάμε και για τι μιλάμε. Ψιθυριστά εξαπολύουν αυτή την κατηγορία εις βάρος του κ. Ρούσσου, που δεν αποκλείεται και να έχει βάση (προσωπικά δεν γνωρίζω αλλά και δεν το εξετάζω) δημόσια όμως όλοι αυτοί οι «αναλυτές» δεν την αναφέρουν τη λέξη «Μαύρος». Για ποιο λόγο; Γιατί αυτή η αποσιώπηση;  

Ο κ. Μπούκης, κατά τη χθεσινή (16.6.14.) τηλεοπτική του παρουσία, έκανε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει τα δύο αυτά θέματα,  αλλά η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που τελικά η σύγχυση παρέμεινε. Οι τηλεθεατές, στην πλειοψηφία τους, έχασαν την ουσία του θέματος και έμειναν με τις «πικάντικες» αποκαλύψεις του Μπούκη - που σίγουρα θα έχουν και συνέχεια στα πολιτικά «δρώμενα».

Να επισημάνουμε όμως και το σπουδαιότερο: Τα ηγετικά στελέχη και οι εξωτερικο-εσωτερικοί συνεργάτες της παράταξη Μαστροκούκου και δεν μπορούν να κάνουν μονίμως «ανάλυση» της ήττας τους και «αυτοκριτική» κρεμασμένοι από το παράθυρο, για να βλέπουν ποιος κυκλοφορεί για να τον βαρέσουν.

Πιο ωφέλιμη γι’ αυτούς «θέαση» της ήττας είναι να βάλουν μέσα τα κεφάλια και να ανοίξουν με ηρεμία μια ειλικρινή και φιλική αναζήτηση τγια τα λάθη εκ μέρους των ηγετικών στελεχών αλλά και των υποψηφίων δημ. σ/λων της παράταξης. Αυτή είναι η μόνη οδός που ανοίγει και καθαρή πορεία προς το μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται η παράταξη τόσο συντριπτική ήττα και να φορτώνει την ήττα της στους «άλλους», στους «εχθρούς», τους οποίους μάλιστα «εντοπίζει» στην παράταξη Ρούσσου, από την οποία ξεφύτρωσε. Ο εμφύλιος δε θα φέρει λύση, θα φέρει γενική διάλυση.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos