The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συζήτηση για τη «διαχείριση» των Ιμίων; (video) Κύριο

Το ακούσαμε και αυτό από τοπική  τηλεόραση και πέσαμε από τα σύννεφα.

Πάει να «ζεσταθεί» και πάλι θέμα «τσιπούρα & Ίμια» από τους ψαράδες.

Ο πρόεδρος της παράκτιας αλιείας και επαρχιακός-περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κατσοτούρχης, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα δυσχερούς συνεννόησης μεταξύ των Ελλήνων και τούρκων ψαράδων που πάνε για τσιπούρες στα Ίμια, ήρθε σε επαφή και συνεργασία με τους Τούρκους ψαράδες των απέναντι παραλίων - λέγεται ότι έκανε και ειδικό ταξίδι στην Τουρκία. Εξέλιξη αυτών των επαφών ήταν η επίσκεψη στην Κάλυμνο και ειδικά στο Επαρχείο δύο Τούρκων συνδικαλιστών ψαράδων. Ο ένας ήταν πρόεδρος των συλλόγων παράκτιας αλιείας της περιοχής μας (Αλικαρνασσός, Τουρκούτρεϊς κ.λπ.) και ο άλλος πρόεδρος παντουρκικού συνδικαλιστικού οργάνου, της παράκτιας αλιείας της αιγαιακής Τουρκίας, από τον Ελλήσποντο ίσαμε το Καστελλόριζο. Μαζί τους είχαν και Τούρκο διερμηνέα, ενώ η συνάντηση είχε τηλεοπτική κάλυψη από το ΑΙΓΑΙΟ TV και τους δημοσιογράφους του καναλιού κ. Μ. Χαραμαντά και Μπ. Μαΐλλη. Το ρεπορτάζ προβλήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και έτσι ενημερωθήκαμε πλήρως για το γεγονός.

Πού είναι το πρόβλημα: Ακούσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη ότι τα δύο μέρη, δηλαδή οι συνδικαλιστές της Τουρκίας και ο Καλύμνιος πρόεδρος, συζητάνε τη διευθέτηση του προβλήματος της ειρηνικής και φιλικής συνεκμετάλλευσης της θάλασσας των Ιμίων για την αλίευση της τσιπούρας. Και ότι μετά από αυτές τις πρώτες συζητήσεις θα ακολουθήσει συνέδριο των ψαράδων του Αιγαίου και των αιγαιακών παραλίων της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, το χειμώνα.

Επειδή το θέμα αντιμετωπίστηκε με ελαφρότητα, ως κάτι το απλό και αθώο, ανησυχήσαμε και την επομένη αμέσως (13.6.14) ζητήσαμε ενημέρωση από τον έπαρχο, κ. Σταυλά, γιατί η συνάντηση έγινε στο Επαρχείο και όχι σε χώρο των ψαράδων, π.χ. στην Ιχθυόσκαλα, ή ακόμη και στο Πνευματικό Κέντρο. Επομένως προσέλαβε επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα.

Εμείς τις συζητήσεις αυτές τις θεωρήσαμε επικίνδυνο διάβημα και τόλμημα, εάν δεν είναι εις γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών ή και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Γιατί τα Ίμια δεν είναι τυχούσες βραχονησίδες. Είναι τα εθνικά μας σύνορα, τα οποία μάλιστα αμφισβητούν οι γείτονες μας Τούρκοι και δεν εννοούν να αποδεχτούν τα δύο αυτά νησάκια ως μέρος της εθνικής μας επικράτειας και σε πρώτη φάση τα θεωρούν «γκρίζα ζώνη», δηλαδή ουδέτερο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, και, σε δεύτερη βαθμίδα στρατηγικής τους, ορατή με τις καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου και τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, τα διεκδικούν ως τουρκικά.

Πώς γίνεται λοιπόν με τόση αφέλεια και απερισκεψία (1) να υποκαθιστούν οι ψαράδες μας το ελληνικό κράτος με διαπραγματεύσεις επί συνοριακών θεμάτων και (2) να βάζουν σε συζήτηση την από κοινού εκμετάλλευση των Ιμίων, δηλαδή να δέχονται, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν ότι τα σύνορά μας τα βάζουν υπό διαπραγμάτευση και μάλιστα μεταξύ ψαράδων.  

Αυτές μας τις ανησυχίες και τους φόβους, απευθυνθήκαμε στον έπαρχο κ. Σταυλά και θέσαμε όλα τα ως άνω ζητήματα. Η διαπίστωσή μας είναι ότι δεν είχα καμιά απολύτως γνώση ή προηγούμενη ενημέρωση ο κ. έπαρχος καθώς, βέβαια και το επαρχιακό συμβούλιο. Ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου των ψαράδων κ. Κατσοτούρχη, η οποία βρίσκεται στην εκκίνησή της. Και ότι την επίσκεψη αυτή την εξέλαβε ως εθιμοτυπική.

Και βέβαια η κυβέρνηση πρέπει να τραβήξει μια πιστολιά ως «αφέτης» αυτής της εκκίνησης, και να πει αυστηρά «η εκκίνηση… είναι άκυρη και εθνικά επικίνδυνη, ηρεμήστε». Ένα τέτοιο θέμα είναι πρώτα και κύρια θέμα των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Αυτοί διεξάγουν… τη διπλωματικές επαφές και διακρατικές συμφωνίες. Ακόμη και για τουριστικές ανταλλαγές τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Συζήτηση για τη «διαχείριση» των ακριτικών Ιμίων, της ελληνοτουρκικής μεθορίου, είναι κάτι το ασύλληπτο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Φίλε Παρατηρητή, στα σύνορα με την Τουρκία δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να συνεννοείται με τους απέναντι και να κάνει του κεφαλιού του. Σκέψου να πάνε Καλύμνιοι ψαράδες στα τουρκικά παράλια, για ψάρεμα, επειδή τα συμφωνήσανε με τους συναδέλφους Τούρκους. Θα τους μπαγλαρώσουνε και θα τους χώσουνε στα μπουντρούμια, με όλο τους το δίκιο. Ξαναδιάβασε το ρεπορτάζ μου με προσοχή.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ Κε. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΤΡΙΚΟΙΛΗ,
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΟΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ Κο. ΚΑΤΣΟΤΟΥΡΧΗ ΚΑΜΑΝΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΙΡΙΝΙΚΑ (ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΗΚΑ)ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΗΝΥΓΗΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ.
    ΕΠΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΡΙΜΙΩΤΕΣ ΟΠΟΥ ΕΒΑΖΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΙΚΑ ΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΡΚΟΙΛΗ (ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ Η ΜΑΝΩΛΑ )ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΒΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1965 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΙΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΗΚΟ ΠΛΟΙΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΑΠΗΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΟΙΑ ΚΑ ΑΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩ ?
    ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ .
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΗΖΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΨΑΡΕΥΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑ ΛΟΓΩ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΗΝΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1996 ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΜΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΙΜΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΟ, ΠΙΤΤΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos