Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Παραιτήθηκε η Φανή Καπελλά από το Δ.Σ. το Αναγνωστηρίου

«Ο κύριος λόγος είναι ότι λόγω οικογενειακών αναγκών απουσιάζω…»

 

Αθήνα 11 Ιουνίου 2014

Γνωστοποίηση

Θεώρησα ότι έχω υποχρέωση προς τα μέλη και το κοινό του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» να τους γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου, την οποία υπέβαλα στις 29 /4/ 2014/ και η οποία έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.

Ο κύριος λόγος που με οδήγησε , στη δυσάρεστη  για μένα, απόφαση αυτή είναι ότι , λόγω οικογενειακών συνθηκών, απουσιάζω μεγάλο χρονικό διάστημα από την  Κάλυμνο. Έτσι, αφενός δεν μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, αφετέρου δεν είχα τη δυνατότητα να ενημερώνομαι για τις δραστηριότητες του, τις εκδηλώσεις κ.τ.λ. ώστε να συμβάλλω κι’ εγώ στη διαμόρφωση  της ακολουθητέας «πολιτικής» ή  τουλάχιστον να καταγράφεται η γνώμη μου.

Ευχόμενη στο αγαπημένο μου σωματείο να συνεχίσει να υπηρετεί τους ιστορικούς  από της ιδρύσεώς του το1904, καταξιωμένους στόχους του, προσαρμοσμένους βέβαια στις σημερινές συνθήκες, αντιγράφω μια παράγραφο από  το κεφάλαιο «Ιστορία του Αναγνωστηρίου» από το βιβλίο της Θεμελίνας Καπελλά: «Ιστορικές μνήμες Καλύμνου», Σειρά Αυτοτελών Εκδόσεων  αρ.25 Αναγνωστηρίου Καλύμνου .Θεωρώ ότι  περιλαμβάνει μια  ,σχετική  με τους στόχους, πληροφορία, που δεν πρέπει να ξεχνάμε:

… «Και για όλα τα κοινωνικά θέματα, τον πρώτο λόγο είχε το Αναγνωστήριο. Εκεί  πλασσόταν η κοινή γνώμη, ήταν η προφορική δημοσιογραφία του νησιού, η τέταρτη εξουσία, που ασκούσε  μια  αυστηρή κριτική  σε θεσμούς και πρόσωπα που όλοι την υπολογίζανε»!

 

Φανή Καπελλά-Κουτούζη

συνταξιούχος εκπαιδευτικός

τ. μέλος του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι»

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

5 σχόλια

Argo Kalymnos