The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Από Χαλίκο Ιωάννη ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε. Κύριο

(σ.σ. Για τα περί αμνοεριφίων Γ. Χαλίκου που τάχατες διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα)

Darwin, Ιούνιος 11, 2014

Αγαπητοί συμπατριώτες, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω από όλους σας συγγνώμη για όλη αυτή την αναστάτωση που προκάλεσα στο νησί μας, λόγω του γνωστού θέματος που έλαβε χώρα τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Ειλικρινά συμπατριώτες, δεν ήταν η πρόθεση μου αυτή..!!

 Μετά από όλα όσα ακούστηκαν και έγιναν, πήρα την απόφαση μαζί με την Καλυμνιακή κοινότητα, να καλέσουμε όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων να επισκεφθούν το Darwin τις ημέρες της γιορτής της ελληνικής ομογένειας και όλοι μαζί να καθίσουμε και να λύσουμε την όποια παρεξήγηση δημιουργήθηκε. Όπως γνωρίζετε, δε μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία... Τέλος πάντων, πάνω που είπα να τα αφήσουμε όλα πίσω, ήρθε η γνωστή συνέντευξη τύπου του κ. Μαστροκούκου... Εκεί άκουσα κάτι για "τούρτες", "γροθιά στο στομάχι της Καλυμνιακής κοινωνίας", "αμνούς και μαντρί", και στο τέλος ήρθε και το ότι εγώ με τα 517 αρνιά, “ξεπέρασα τα όρια της συναλλαγής"...!!!

 Εντάξει κύριε Μαστροκούκο, θα πρέπει ενώπιον της δικαιοσύνης να κατονομάσετε το "μαντρί" και να αποδείξετε την συναλλαγή στην οποία με εμπλέκεται, και εγώ βέβαια, από την πλευρά μου θα αποδείξω με στοιχεία (μάρτυρες) πού οφείλεται αυτό το “παραλήρημα” και αυτή η απαξίωση στην κρίση του Καλύμνιου ψηφοφόρου. Ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο πρέπει να καταφύγω στην δικαιοσύνη, είναι ότι πρέπει να προστατεύσω την αξιοπρέπεια κάποιων βιοπαλαιστών συνεργατών μου, οι οποίοι δεν ωφελήθηκαν ποτέ από κανέναν Δήμαρχο, εργάζονται μαζί μου τίμια και με απόλυτη αφοσίωση. Σε κανέναν δεν ταιριάζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί κ. Μαστροκούκο, απορώ με το θράσος σας, αν είναι δυνατόν, χάσαμε την ‘καρέκλα’ και μας φταίνε όλοι…!!! Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με αυτό το θέμα...

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την παράταξη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” για την στάση τους πάνω σ’ αυτό το θέμα όλη αυτήν την περίοδο, όπως επίσης να επισημάνω το γεγονός ότι η αντίδραση των ΜΜΕ σε αυτό το “παραλήρημα” ήταν σχεδόν ανύπαρκτη… Κύριοι των ΜΜΕ ο Καλύμνιος πολίτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, με ποιό τρόπο θα εκφράσει αυτός ο πολίτης την αγανάκτηση του για όλα αυτά που ακούγονται από τους Μεγάλους Πολιτικούς Άντρες του τόπου μας; Κύριε Μαστροκούκο, λυπάμαι για όλα αυτά όσο δεν φαντάζεστε, σας θυμίζω όμως ότι η εξουσία δεν είναι για χόρταση, αφήστε χώρο σε νέους ανθρώπους να προσφέρουν και να πάνε το νησί ένα βήμα μπροστά...    

Με Εκτίμηση και Αγάπη για το νησί μας και τους ανθρώπους του  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΚΟΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις

7 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

    ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. Σ. ΖΕΡΒΟ

    Αγαπητέ μου Σάκη.
    Κατ’ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω,γιατί χαρακτήρισες το δημοσίευμά μου για τον κ.Χαλίκο,έστω από όποια πλευρά και όποια διάθεση- η γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει, ως πραγματεία,και τούτο γιατί οι πραγματείες είναι πολύ πιο σοβαρές από τα τετριμμένα δημοσιογραφικού τύπου κείμενα.Όσο για το αν είναι άξιος ο μι-σθός μου δεν το γνωρίζω, αφού, πλήν της εργασίας μου, ούτε ζήτησα, ούτε και έλαβα ποτέ μισθό, ή κάποιου άλλου είδους υλική αμοιβή από κανένα .Τώρα το ότι ρίχνω τουφεκιές στον αέρα, πιστεύω πως τα κειμενά μου ,από πλευράς τουλάχιστον ρεαλισμού, διακρίνονται για την ευστοχία τους και ο βαθμός της αποδοχής τους κρίνεται από τους αποδέκτες τους.Αν αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των «ού με πείσεις καν με πείσεις»,τότε σίγουρα - εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου,είναι τουφεκιές στον αέρα!.. Δηλαδή μόνος μου τα λέω μόνος μου τα ακούω…
    Και τώρα στο προκείμενο: Όσο να ’ναι, κάποιο μυαλό διαθέτουμε και εμείς, οι κατά τους πολιτικούς-πολιτικολογούντες-πολιτικάντηδες,άσχετοι ιθανενείς αυτής της νήσου, οπότε μπορούμε να αντιληφθούμε και τους λόγους και τις προθέσεις, ακόμα και τις μύχιες σκέψεις,της στρουθοκαμήλου που κρύβει το κεφαλάκι της με το πολύ μυαλό,ενώ αφήνει ακάλυπτο το τεράστιο σώμα της πιστεύοντας ότι οι αλλοι δεν μπορούν να τη δουν.
    Εγώ μίλησα για εμπλοκή προσώπου που δεν την άξιζε, σε διαμάχη εκλογικού αποτε-λέσματος και βέβαια ψηφοθηρικής δεοντολογίας.Το ότι τρέφετε βαθύτατα αισθήματα γι’ αυτό το πρόσωπο,αφού σας είναι γνωστή και απολύτως εκτιμητέα η αγαθοεργός δράση του είναι άλλη υπόθεση.Κανείς δεν σας το αμφισβήτησε αυτό.Όμως επειδή όσοι εμπλέκονται με τη πολιτική ,γνωρίζουν ασφαλέστατα το περιώνυμο του Μακιαβέλλι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»,δεν διστάζουν, προκειμένου να στηρίξουν τις απόψεις τους,να συμπεριλάβουν,έστω εμμέσως,ή και από σπόντα άτομα με εγνωσμένη σπουδαία αγαθοεργό δράση.Και αυτό ισχύει για όλες αν θέλεις τις παρατάξεις,ντόπιες και άλλες. Εγώ δεν κάνω διάκριση.Απλά αναφέρθηκα σε παράταξη που η ίδια έδωσε και τη σχετική λαβή.Λαβή, που για προφανείς λόγους δεν έδωσε,αν και είχε κατά την ομολογία της τα πειστήρια και τους λόγους της,πριν την οριστική κρίση του εκλογικού αποτελέσματος.Τα ίδια θα έγραφα και για όποια άλλη. Αυτά.
    Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο κ.Χαλίκος δυσαρεστήθηκε-ως να μην όφειλε- και η δυσαρέσκειά του έχει προκύψει από επώνυμους ανθρώπους οι οποίοι,επιεικώς κρινόμενοι, μίλησαν άστοχα.Τώρα, το να μεταθέτουν ευθύνες σε άλλα πρόσωπα και να αναζητούν τον σύντακτη της επιστολής Χαλίκου, είναι κατά την άποψή μου εν γνώσει τους κυνήγι μαγισσών ή αυτό που λένε τα λέω στη νύφη,γιατί δεν μπορώ να τα πω στον γαμπρό.Κανένας κυβερνήτης,πλήν εντελώς ελαχίστων περιπτώσεων δεν γράφει μόνος του τους λόγους του.Υπάρχουν πάντα οι ειδικοί.Εκείνος τους βλέπει ολοκληρωμένους, τους εγκρίνει και τους υπογράφει αναλαμβάνοντας ασφαλώς και την ευθύνη.Άρα θα πρέπει οι ευθύνες να ριχθούν ευθέως στον κ.Χαλίκο.Σε κανένα άλλο!…
    Φίλε Σάκη,είσαι άνθρωπος ευφυέστατος και έχεις τη ικανότητα-το αναγνωρίζουν α-παξάπαντες-να κάνεις λεκτικά με μεγάλη άνεση το μαύρο άσπρο και το αντίθε-το.Όμως η ικανότητά σου αυτή σαφώς δεν μπορεί να καλύψει τα εντελώς ακάλυ-πτα,όπως π.χ.τα όσα ο ίδιος ο κ.Χαλίκος άκουσε και κυρίως το ότι «ξεπέρασε τα ό-ρια της συναλλαγής…»,εξ ου και η οργή του.Μην εκτίθεσαι,λοιπόν.
    Ναι, δεν υπάρχει διαμάχη και δεν καταφέρεται η συγγεκριμένη τοπική δημοτική παράταξη η οποία μάλιστα κατά συγκυρία διαθέτει στις τάξεις της και πολύ προσφιλές μου συγγενικό πρόσωπο, κατά του κ.Χαλίκου.Είναι σίγουρο αυτό.Άλλωστε, εδώ που τα λέμε,δεν τη συμφέρει κιόλας.Όμως, πασιφανές είναι,επίσης,και το ότι τον εμπλέξατε. Θα πρέπει επομένως αντί για την αναζήτηση του συντάκτη της επιστολής και τα: δεν φταίει ο Χαλίκος και δεν έχουμε τίποτα με τον Χαλίκο, να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη για το ηθελημένο ή αθέλητο λάθος που έγινε,με την παραδοχή του και την υπόσχεση ότι δεν ξανασυμβεί.Όλα τα λοιπά συνεχιζόμενα μόνο ζημιά κάνουν και χειροτερεύουν την κατάσταση.Εδώ μου’ρχεται στο νου,αυτό που λένε σε όποιον συλλάβουν οι αστυνόμοι της Αμερικής, το: « ό,τι πεις θα είναι εις βάρος …σου»

    ΥΓ.Το ύφος της γραφής της επιστολής δεν με ενδιαφέρει, ούτε και ανταγωνίζομαι κανέναν,προβαίνοντας σε άχαρο έως και γελοίο ανταγωνισμό,έκφρασης βαθιάς έως και βαθύτερης εκτίμησης και ερμηνείας των καλών προθέσεων του κ.Χαλίκου.Ούτε υφέρποντας το έκαμα, ποτέ, ούτε και ζήτησα από κανένα ανταμοιβή. Ό,τι γράφω,ό,τι λέω και ό,τι πράττω, μου το υπαγορεύει η λογική, η συνείδησή μου και η αυξημένη,αν μου το επιτρέπεις, αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που διαθέτω...
    Αυτά και εδώ τέλος…Δεν θα επανέλθω.

  • Σύνδεσμος σχολίου Αγγελική δημοσιεύθηκε από Αγγελική

    Εντωμεταξύ όλος αυτός ο μηρυκασμός των αμνοεριφίων έχει κουράσει πολύ...

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟ/ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ omΕΠΙΧΕΙΡΟΜΑΤΙΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ.
    ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.
    .

  • Σύνδεσμος σχολίου Σάκης Αντ. Ζερβός δημοσιεύθηκε από Σάκης Αντ. Ζερβός

    Συμφωνώ και προσυπογράφω το κείμενο της Βαγγελιώς. Θεωρώ ωστόσο σκόπιμες μερικές παρατηρήσεις. Το συμπλεγματικό και εμπαθές κείμενο, που εμφανίζεται ως επιστολή του κ. Χαλίκου, αποκαλύπτει όχι μόνο τους πραγματικούς του συντάκτες, αλλά και την αδίστακτη πρόθεση τους να εκμεταλλευτούν την γνωστή αγαθοεργό διάθεση του, για αλλότριες δικές τους επιδιώξεις. Δεν τους έφτασε η καταχρηστική διαχείριση της δωρεάς του, των 517 αρνιών, για ανεπίτρεπτη και προφανώς ανεπιθύμητη από τον δωρητή ψηφοθηρία!!! Παραδόξως βέβαια δεν περιέχει η βαρύγδουπη επιστολή, ούτε λέξη, για τις αναφορές που έκανε πρώτος ο κ. Διακομιχάλης, σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν τα περιβόητα αρνιά, στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος !! Ο κ, Μαστροκούκος μίλησε πράγματι για αμνούς και μαντρί . Το μαντρί είναι αναφορά στον κ. Γαβαλά, πού σε ανύποπτο χρόνο προέβλεψε, ότι τη δεύτερη Κυριακή θα γυρίσουν όλοι στο μαντρί του κ. Διακομιχάλη. Οι αμνοί είναι τα συγκεκριμένα 517 αρνιά που πλήρωσε μεν ο κ. Χαλίκος, διέθεσαν όμως οι γνωστοί κομματάρχες, ψηφοθηρώντας αδίστακτα. Είναι άδικο για τον κ. Χαλίκο και την εγνωσμένη σπουδαία αγαθοεργό δράση του να διασύρεται από ανεύθυνους παρατρεχάμενους.
    Στο μεταξύ διάβασα και την πραγματεία του κ. Χατζηθεοδώρου.
    Άξιος ο μισθός σου Γιώργο ! Μόνο που ρίχνεις τουφεκιές στον αέρα.!
    Με εντυπωσιάζει η προσπάθεια ( γιατί χρειάζεται πράγματι προσπάθεια ) να μην θέλεις να καταλάβεις, ότι αυτό που μας ενόχλησε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΛΙΚΟΣ και η εν γένει γνωστή και απολύτως εκτιμητέα αγαθοεργός δράση του !!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως κακώς και αυθαιρέτως ισχυρίζεσαι, « διαμάχη μεταξύ του συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Χαλίκου και τοπικής δημοτικής παράταξης… , υπάρχει ΑΠΕΧΘΕΙΑ προς τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι, ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΈΟΙ, διαχειρίστηκαν το περιεχόμενο της αγαθοεργίας με διπλή ιδιότητα, αυτή του εκπροσώπου του κ. Χαλίκου και του κομματάρχη συγκεκριμένης παράταξης.
    Αν πάψεις να παριστάνεις ότι δεν κατάλαβες αυτή την διαφορά, θα μιλήσουμε όλοι την ίδια γλώσσα, χωρίς να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ τον κ. Χαλίκο προβαίνοντας σε άχαρο έως και γελοίο ανταγωνισμό, έκφρασης βαθιάς έως και βαθύτερης εκτίμησης και ερμηνείας των καλών προθέσεων του κ. Χαλίκου. ΑΛΛΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο κ. ΧΑΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ… .περί αυτόν συντάκτες της επαίσχυντης επιστολής!
    Και μη μου πεις Γιώργο ότι γνώρισες το ύφος γραφής του κ. Χαλίκου γιατί τότε θα λυπηθώ πολύ!!!

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΗΖΘΕΟΔΩΡΟΥ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΗΖΘΕΟΔΩΡΟΥ

    Βλέπω, με λύπη μου, αυτές τις ημέρες να σέρνεται κατά πως λέει ο λαός μια ιστορία η οποία, αν δεν μας χαρακτηρίζει διαχρονικά ως λαό,είναι ίσως σημείο των καιρών που διανύουμε.
    Αναφέρομαι στη διαμάχη μεταξύ τοπικής δημοτικής παράταξης και του συμπατριώτη μας επιχειρηματία κ.Γιάννη Χαλίκου,ο αχός της οποίας,αν κρίνω από το κομψά δια-τυπωμένο,αλλά με σαφή εννοιλογικό προσδιορισμό, σχόλιο της κ.Ευαγγελίας Μπιλ-λήρη, δείχνει πως θα έχει και διάρκεια και δυναμική.
    Κατ αρχήν θεωρώ πολιτικό ολίσθημα την προκάλυπτη καταγγελία περί εξαγοράς ψήφων,μέσα από τη δωρεάν χορήγηση των αμνοεριφίων, και τούτο γιατί ενώ θίγει σίγουρα όχι μόνον εκείνους που έδωσαν τα αμνοερίφια, αλλά και εκείνους που τα έλαβαν,δεν αποδεικνύει ούτε στο ελάχιστο του λόγου το αληθές,αφού ο ψήφος μπαί-νει κατά μόνας στην κάλπη.Μόνο εικασίες μπορούν να διατυπωθούν.Με εικασίες όμως δεν στηρίζεται κατηγορία και βέβαια δεν οικοδομείται σοβαρός πολιτικός λό-γος.Εξ’ άλλου δεν πρόκειται για κάτι το έντελώς πρωτόγνωρο,το να μοιράζεται δηλα-δή από δημοτικές αρχές ή και ιδιώτες κάτι σε γιορτινές ημέρες. Όλα θα πρέπει πάντα να τα βάζουμε κάτω από την κρισάρα της ψηφοθηρίας;
    Ερχόμαστε τώρα στο πρόσωπο του κ.Χαλίκου.Κατ’ αρχήν δε άρχισε αυτός την αντι-δικία. Εδώ από την Κάλυμνο ξεκίνησε και έφθασε,ταχύτατα βέβαια,όπως άλλωστε όλες οι «καλές μας ειδήσεις», στην Αυστραλία. Διατυπώθηκε ότι από την επομένη των τελικών εκλογών,δηλαδή την 27 Μαίου γράφτηκε η απάντηση του στα σχετικά σχόλια . Όμως η φήμη για τα περίφημα αμνονερίφια ήδη ειχε αρχίσει να κάνει το γύρω της από την επομένη των εκλογών της πρώτης Κυριακής, δηλαδή στις 20 του μηνός,οπότε σαφώς υπήρξε ικανός χρόνος για να την πληροφορηθεί. Αντέδρασε,γιατί κατά τη γνώμη του θίχθηκε η αξιοπρέπειά του.Τώρα σωστά έπραξε,λάθος, τί να πει κανείς.Εγώ πάντως εάν ήμουν στη θέση του, επειδή γνωρίζω «όποιος ανακετεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες» μάλλον δεν θα έκανα τίποτα.Από εκεί και πέρα ό-μως το να λέγονται η και να υπονοούνται τόσα για ένα προσωπο που έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του στη νησί του και στους συμπατριώτες του ,νομίζω πάει πο-λύ.Το να του απαγορεύεται ως ευεργέτης που είναι να ασκήσει το δικαίωμα της προ-στασίας του ονόματός του νομίζω είναι υπερβολική απαίτηση.Ποιος μας είπε ότι οι ευεργέτες μικροί ή μεγάλοι του τόπου μας ή και πιο πέρα δεν ήταν και άνθρωποι που βάζανε πάνω από όλα την τιμή του ονόματός τους και δεν διεκδικούσαν τη δι-καίωσή τους ακόμα και με ένδικα μέσα. Ακόμα και ο Βουβάλης μπροστά στα όσα του καταμαρτυρούσαν μια εποχή μας διαολόστειλε, έφυγε από την Κάλυμνο και πή-γε στη Σύμη!.Και μετά παρακαλούσαμε να ξαναγυρίσει.
    Έπειτα εκείνη η επίπλαστη ευγένεια,με φράσεις εκτίμησης της προσφοράς του Γιάν-νη Χαλίκου,και θαυμασμού αξίας το ότι κατόρθωσε να γίνει και πολλά άλλα βαρλύ-γδουπα , μετά από την οποία,ως επωδός, αρχίζει το «ναι μεν αλλά δε»,είναι αυτό που λέμε: «να σε κάψω Γιάννη και να σ’ αλείψω μετά με λάδι για να γειάνεις». Έρχεται μετά στη συνέχεια και το: « βραβεύτηκε επίσημα από θεσμοθετημενους φορείς» που με άλλα λόγια εννοεί: τί άλλο θέλεις, σε ξωφλήσαμε και όλα καλά.(μια διευρκίνηση εδώ.Η όποια βράβευση αποτελεί μια στιγμιαία οφειλόμελη ενέργεια.,ενώ η ευεργεσία μη οφεριλόμενη και διαρκή.). Μετά φθάνουμε στο ψητό:Ξεπέρασμα ορίων συναλλα-γής,αυλή και περιβάλλον που χειραγωγεί τον αγαθό (στις ημέρες μας η λέξη είναι αμφίβολης και μάλλον όχι κολακευτικής ερμηνείας) άνθρωπο,ο οποίος εκ των πραγ-μάτων δεν μπορεί μόνος του (αγράμματος γαρ-τρομάρα μας εμείς βλέπετε οι γραμμα-τιζούμενοι τα προκόψαμε καλύτερα από εκείνον…) να γράψει μια επιστολή και τον οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς και άλλα πολλά.
    Επειδή εγώ τυχαίνει να ανήκω στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον (δεν τον έχω ποτέ προσεγγίσει και ζητήσει τίποτα από αυτόν,μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος) γνωρίζω το πόσο ανεξάρτητος και ανιδιοτελής άνθρωπος είναι,καθώς και το το πόσο λίγο απηρεάζεται από το στενό και το ευρύτερό του περιβάλλον.Αν επηρεαζό-ταν σίγουρα δεν θα είχε επιτύχει ούτε το δέκατο των όσων πέτυχε.Όσο για τις αυλές και τα λοιπά, όλοι γνωρίζουν ότι απαξάπαντες-εγώ και από πρώτο χέρι- οι πολιτικοί μας άνδρες είχαν και έχουν από κοντά τον Χαλίκο.Αν αυτό αποτελεί αυλή και περι-βάλλον τότε ναι.Και δεν ειναι κακό εάν πρόκειται για το καλό του νησιού μας.
    Το ότι η αντίδραση του δεν συνάδει σε ευεργέτη,ε΄,ας του συγχωρεθεί το μικρό του αμάρτημα να θέλει να υπερασπισθεί την τιμή του…
    Η δική μας συμπεριφορά προς τους ευεργέτες θα πρέπει να μας απασχολεί,όχι των ιδίων των ευεργετών. Αυτοί έτσι και αλλιώς κάτι δίνουν με τη θέλησή τους στο κοινό καλόν.Ή υλικό ή πνευματικό.Εμείς οι άλλοι πως το παραλαμβάνομε, πως το αξιολο-γούμε και πως το αξιοποιουμε.Αυτό έχει σημασία,και ασφαλώς ποια είναι η όλη μας συμπεριφορά απέναντί τους.Πολύ δε περισσότερο, στις ημέρες μας που όπως όλοι παραδεχόμαστε ότι πλέον «ο Ζάπας πέθανε», κάτι τέτοιους ανθρώπους,που λες έρ-χονται από άλλες μακρινές εποχές,από εποχές που οι ίδιοι ζητούσαν να κάμουν κάτι για την πατρίδα και όχι η πατρίδα να κάμει κάτι γι’ αυτούς, θα πρέπει να τους φυλάμε σαν ατίμητο τζοβαϊρικό και όχι να τους υποβαθμίζουμε ή να τους εμπλέκουμε στα πεδία της δικής μας σκέψης και δράσης.Ή ακόμα καλύτερα να μην τους υποδεικνύ-ουμε να δράσουν «κάποτε-πότε έδρασε- εντός παιδιάς»,λες και εμείς έχουμε περισ-σότερο μυαλό από εκείνους που αποδεικνύουν με έργο τίς δυνατότητες και τις διαθέ-σεις τους για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο με λόγια του αέρα ή με λόγια που πίσω τους υποκρύπτουν μικροπολιτικές ή και προσωπικές σκοπιμότητες .Μια τέτοια αντιμετώπιση όχι μόνο τους πικραίνει αλλά και τους απομακρύνει.Ήδη ο Χαλίκος,όσο αγαθών προθέσεων, καθώς γράφει στο σχόλιό της η κ.Μπιλλίρη και να είναι, το σκέπτεται και όλο αραιώνει την παρουσία του στην Κάλυμνο.Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά τη στιγμή που ο άνθρωπος έρχεται εδώ για να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες και αυτομάτως γίνεται πόλος έλξεως πάσης φύσεως αιτημάτων και τρά-κας, από τους περισσότερους ,για να μην πω από όλους που τον πλησιάζουν πάντα φιλικώτατα…Τώρα εσχάτως ακούει και τα γνωστά περί εριφίων και αμνών και δι-καίως αγανακτεί ο άνθρωπος…Αυτός φταίει;
    Καλό κάνει να έχουμε όλοι μας λίγη ευσχημοσύνη και λίγη αιδώ.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ευαγγελία Μπιλλήρη δημοσιεύθηκε από Ευαγγελία Μπιλλήρη

    Εκτιμώ βαθιά το γεγονός ότι o συμπατριώτης μας κ. Χαλίκος, από μετανάστης έφηβος κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος, βαθύπλουτος επιχειρηματίας, παράγοντας δύναμης και εξουσίας όπου δραστηριοποιείται.
    Θεωρώ άξια θαυμασμού την συνεχή προσφορά του σε αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας, σε φορείς και συλλόγους. Αυτή, η προσφορά πέραν της γενικής αποδοχής που έχει στη συλλογική συνείδηση, επιβραβεύτηκε και «τύποις» από τους θεσμοθετημένους εκπροσώπους του τόπου, δημόσια, με την αρμόζουσα διαδικασία σε ανάλογη τελετή.
    Ολο το «υπόλοιπο», που παρακολουθούμε ως δρώμενο, το οποίο δεν συνάδει με κοσμοθεωρία ευεργέτη, αλλά απορρέει -χρόνια τώρα- από την προφανή χειραγώγηση ενός ανθρώπου καλών προθέσεων, από αυλές και περιβάλλοντα, όχι μόνο δεν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, αλλά οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς, με θλιβερά και ήδη ορατά σε κάποιες περιπτώσεις αποτελέσματα.
    Εξυπνος, αδιαμφισβήτητα, άνθρωπος είναι, ας το καταλάβει επιτέλους και ας δράσει κάποτε "εντός παιδιάς" !
    Με εκτίμηση
    Ευαγγελία Μπιλλήρη

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Όλα αυτά τα έγραψε ή τα υπαγόρευσε στο/στη γραμματέα του ο Γιάννης Χαλίκος, με τέτοια φρασεολογία, τέτοιο ύφος και τόση συναισθηματική φόρτιση; Λιγάκι τραβηγμένο μου φαίνεται...
    Όσο για τα αμνοερίφια, ε να τελειώνει το ανέκδοτο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos