The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενδιαφέρον το «αίνιγμα»-Γαλουζής Κύριο

Ο νέος δήμαρχος της Καλύμνου, ο κ. Γιάννης Γαλουζής, είναι ένα ενδιαφέρον πολιτικό αίνιγμα.

 

Δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική σκηνή της Καλύμνου, όμως δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να παρουσιάσει «δείγματα γραφής». Ήταν δημ. σ/λος με την παράταξη του κ. Διακομιχάλη, στην αντ/τευση με δήμαρχο τον κ. Γ. Ρούσσο (επί 8 χρόνια). Εντυπωσιακό ήτανε ότι δεν έβγαλε την 4ετία με τον κ. Διακομιχάλη. Δεν «έκανε» μαζί του. Αποχώρησε, έμεινε ανεξάρτητος, μέχρι που στις επόμενες εκλογές κατέβηκε με δική του παράταξη.  Τότε δεν έπεισε. Αλλά και στις επόμενες εκλογές έπεσε θύμα μεθοδεύσεων και ξανά απέτυχε.

Φέτος πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή και αναδείχτηκε νικητής. Πρώτη φορά συνέβη στην Κάλυμνο μια τόσο συγκλονιστική εξέλιξη δημοτικών εκλογών. Μέχρι το Φλεβάρη το σκεφτόταν, τέλη του Φλεβάρη βγήκε στην επίθεση και, από τη μια, κατακρήμνισε το δήμαρχο, κ. Διακομιχάλη στο 22%, και, από την άλλη, εξουδετέρωσε το φαβορί των εκλογών κ. Μαστροκούκο, παίρνοντάς του τη Δημαρχία μέσα από τα χέρια  του. Δεν εφάρμοσε και καμιά περίτεχνη η περιπεπλεγμένη τακτική. Μιλούσε απλά, σχεδίαζε καθαρά, δεν έκρυβε «άσους στα μανίκια», έπαιζε με «ανοιχτά χαρτιά», που όμως αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της πολιτικής, όταν βέβαια έχεις αρχές και προτάσεις και δεν το «παίζεις» πονηρός και «στρατηγός» προεκλογικού «χημικού πολέμου».

Οι εκλογές όμως τέλειωσαν. Πρώτιστα μας ενδιαφέρει το από ’δω και πέρα. Ποιας ποιότητας πολιτικός θα αναδειχτεί ο κ. Γαλουζής. Ποια χαρακτηριστικά τον διαφοροποιούν από τους άλλους τέσσερις αντιπάλους που είχε;  Πώς θα πολιτευτεί;

Η δημοτική του ομάδα είναι εξ ολοκλήρου – εκτός από μια εξαίρεση, τον κ. Γ. Ψαρά – νέοι άνθρωποι, πρωτοεμφανιζόμενοι στην πολιτική. Δεν έχουν πείρα στην άσκηση εξουσίας. Όλοι όμως είναι με ικανότητες και γνώσεις. Και ο κόσμος αδημονεί, περιμένει να δει τη σύνθεση της δημοτικής του Αρχής: 3 αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημ. σ/λίου, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.α. – τον πρόεδρο ΑΝΕΚ τον ονομάτισε, είναι ο κ. Γ. Τρικοίλης, φοροτεχνικός. Η δημοτική του ομάδα, όπως συνέβη και με άλλα ψηφοδέλτια, είναι ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει μια δημαρχία και μάλιστα σε άριστο βαθμό. Τα στελέχη του καλύπτουν με πληρότητα και επάρκεια τους κρίσιμους τομείς: Οικονομικά, τεχνικά έργα, ΔΕΥΑΚ, ΑΝΕΚ, Καθαριότητα, Τουρισμός. Ο Καλυμνιακός λαός επέβαλε την ανανέωση του Δήμου και είπε καθαρά και φωναχτά… «τόπο στα νιάτα».

Αλλά ο κ. Γαλουζής έχει βάλει και ένα «στοίχημα», θέλει να βάλει στην κοινή προσπάθεια για μια «Νέα Κάλυμνο» (όπως ήταν και το λογότυπο της παράταξής του) όλα τα μέλη του συνδυασμού του και, επιπλέον, να τραβήξει κοντά του συνεργάτες και εκτός παράταξης, οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να τον βοηθήσουν σε ένα τομέα για το καλό της Καλύμνου. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιο της πρακτικής και εφαρμοσμένης συμμετοχής του λαού στην εξουσία, ώστε να υπάρχει σύμπραξη και συμπόρευση πάνω σε συγκεκριμένους δρόμους, ήταν πάντοτε μια εύηχη προεκλογική διακήρυξη, που κρατούσε από την εποχή του αείμνηστου Γ. Γεννηματά (που και εκείνος το είχε δανειστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Λίνκολ): «Από το Λαό, για το Λαό, μαζί με το Λαό». Μετά τις εκλογές όμως η κάθε δημαρχία κλεινόταν στο δωμάτιο των «επιτελικών της εξουσίας» της και ξεχνούσε το λαό. Ο κ. Γαλουζής θα κάνει κάτι το διαφορετικό.

Όλα αυτά τα ζητήματα: το πώς έκοψε το νήμα των εκλογών, ποια εξουσία θα ασκήσει, πώς θα «χτίσει» την «εκτελεστική ομάδα» της παράταξής του, πώς θα απλωθεί στην κοινωνία (σε τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, σε καινοτομίες και άνοιγμα νέων αναπτυξιακών οριζόντων όντων), όλα καθιστούν τον κ. Γαλουζή ένα ενδιαφέρον αίνιγμα, άλυτο μέχρι στιγμής. Οι προηγούμενοι δήμαρχοι ήταν δοκιμασμένοι στην εξουσία, πριν πάρουν μόνοι τους το τιμόνι, και ξέραμε από την πρώτη τους κουβέντα και την πρώτη πράξη που το πάνε… Με τον κ. Γαλουζή οι απορίες είναι πολλές.  

Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι, ότι θα δείχνει σεβασμό στον πολίτη, στον άνθρωπο. Δε θα διασύρονται υπολήψεις από αρρωστημένες εμπάθειες, μίση και εκδικητικότητα . Τέλος τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς, όσον βέβαια εξαρτάται από την ίδια τη δημ. Αρχή. Να το πρώτο μεγάλο κέρδος. Μαζί, η διαφάνεια και η «Διαύγεια», ως πολιτικές συμπεριφορές και διοικητικές υποχρεώσεις, θα γνωρίσουν την αξία τους.

Επίσης, ένα δεύτερο είναι βέβαιο: Με την εκλογή του κ. Γαλουζή και των νέων ανθρώπων της παράταξής του (στους 16 δ.σ. οι νέοι είναι 15!) μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Η μεταπολιτευτική «δυναστεία» που έβγαζε δημάρχους της ίδιας πολιτικής μήτρας: Θ. Παπαμιχαήλ, Μ. Ζαΐρης, Δ. Διακομιχάλης, Γ. Ρούσσος, Δ. Διακομιχάλη (παλινόρθωση), όλοι του λεγόμενου κεντρώου και κεντροδεξιού χώρου, εκμέτρησε τον βίο της. Ο κ. Γαλουζής έσπασε τα «καλούπια» και άνοιξε νέο κεφάλαιο δημαρχιακής ιστορίας, το «Μετά τη δυναστεία».  

Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά το ξεκίνημά του κ. Γαλουζή και την πυραμίδα εξουσίας που θα υψώσει. Μέχρι στιγμής είναι ένα ενδιαφέρον αίνιγμα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos