Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μεγάλες «Ημέρες Καλύμνου» - φωτο & video Κύριο

3ο Συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων, 6 – 8 Ιουνίου

 

Το απόγευμα της 6.6.14, άρχισαν οι εργασίες του «3ου Συνεδρίου Καρδιαγγειακών Παθήσεων – «Ημέρες Καλύμνου», στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Ελιές» στον Πάνορμο. Το συνέδριο αυτό γίνεται στα οργανωτικά πλαίσια του «6ου Περιφερειακού Συνεδρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας», της οποίας πρόεδρος είναι ο συμπατριώτης μας καρδιολόγος κ. Γιάννης Καλλικάζαρος, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθήνας.

Το επιστημονικό μέγεθος των καθηγητών καρδιολογίας που παρέστησαν και μίλησαν στο συνέδριο, ο μεγάλος αριθμός των συμμετασχόντων γιατρών, το πολύ υψηλό επίπεδο των επιστημονικών εισηγήσεων πάνω σε θέματα των προόδων και κατακτήσεων της καρδιολογίας, η ποιότητα του επιστημονικού διαλόγου στα στρογγυλά τραπέζια αλλά και η ευρύτητα των εργασιών του συνεδρίου, κατέστησαν τις «Ημέρες Καλύμνου» μέγα γεγονός όχι μόνο για την Κάλυμνο αλλά και γι’ αυτή την επιστημονική κοινότητα των καρδιολόγων. 

Και μόνο τα ονόματα: Π. Τούτουζας, Χ. Μπουντούλας, Χ. Στεφανάδης, Δ. Φούσας, Δ. Κρεμαστινός, υπογράφουν και σφραγίζουν την ποιότητα του συνεδρίου, το οποίο λίγα μέρη της Ελλάδας έχουν την εύνοια να φιλοξενούν, όπως η Κάλυμνος χάρη στον καλυμνιολάτρη συμπατριώτη μας Γ. Καλλικάζαρο (φωτο, αριστερά).

Αλλά και για το πλατύ κοινό, που δε διαθέτει επιστημονικές γνώσεις καρδιολογίας,  εξαιρετική εντύπωση μας έκαναν οι κ.κ. Στ. Μπρίλη - Διευθύντρια Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Αθήνας, καθώς και οι συμπατριώτες μας καθηγητές παν/μίου Θεμιστοκλής Καρπάθιος - Παιδίατρος, Σακελλάρης Καρπάθιος - Γυναικολόγος, και η δερματολόγος Καλοτίνα Κορφιά. 

Καρδιολόγοι, Επιστημονική Επιτροπή, πρόεδροι, ομιλητές και συμμετέχοντες γιατροί έφτασαν τον αριθμό των 112, μεταξύ των οποίων οι 54 είναι γιατροί της Καλύμνου.

Το πρωτότυπο αυτού του συνεδρίου ήταν ότι στις εργασίες του ενσωμάτωσε και σεμινάριο ανανηπτών βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, από ομάδα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και εντατικής θεραπείας, με υπεύθυνο τον κ. Γ. Λάτσιο. Το ενδιαφέρον συμμετοχής στο σεμινάριο αυτό ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Το ενδιαφέρον που έδειξαν γιατροί, θεραπευτές, εκπαιδευτικοί κ.α. μετριούνταν σε εκατοντάδες, στο βαθμό που η επιτροπή δήλωσε αδυναμία να τους δεχτεί όλους.

Επίσης, πολύ σημαντική προσφορά του συνεδρίου αυτού ήταν η δωρεάν εξέταση μαθητών, ανασφάλιστων και ηλικιωμένων. Τέλος, η οργανωτική επιτροπή φρόντισε μέχρι και παρουσίαση συνταγών μεσογειακής διατροφής να παρουσιάσει με τον  μοναχό του Αγίου Όρους Επιφάνειο.

Αυτή η πρωτοφανής συνάντηση στην Κάλυμνο τόσων επιφανών καρδιολόγων διεθνούς φήμης και αναγνώρισης, και αυτό το οργανωτικό εύρος του συνεδρίου ήταν επίτευγμα του εκλεκτού συμπατριώτης μας Γιάννη Καλλικάζαρου.

Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης, που ήρθε στην Κάλυμνο για να τιμήσει την πρωτοβουλία και το έργο του κ. Γ. Καλλικάζαρου, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής (φωτο, δεξιά), ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γ. Αποστολάτος, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Καλύμνου κ. Γ. Γεωργιόπουλος, και όλοι απηύθυναν, χαιρετισμό συγχαίροντες τον διοργανωτή πρόεδρο κ. Γιάννη Καλλικάζαρο. Το παρόν, επίσης, έδωσε όλος ο ιατρικός κόσμος της Καλύμνου και όσοι είχαν λόγους να ενδιαφέρονται για ζητήματα καρδιοπάθειας ή να συγχαρούν τον Γιάννη Καλλικάζαρο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version